JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20221115/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20221115/0043877301-N-2022.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej na rok 2023. CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Dom Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 000310545</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Górna 23</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Bystrzyca Kłodzka</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">57-500</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">dolnośląskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL517 - Wałbrzyski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">administracja@dps-bystrzyca.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">http://www.dps.bystrzyca.bip-info.org</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Inna działalność</span> </h3> <p class="mb-0"> pomoc społeczna z zakwaterowaniem dla osób w podeszłym wieku i osób niepełnosprawnych </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej na rok 2023. CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-aced78ee-643d-11ed-abdb-a69c1593877c</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2022/BZP 00438773</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2022-11-15</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2022/BZP 00043590/01/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.1 Dostawy artykułów spożywczych w 2023 roku</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-aced78ee-643d-11ed-abdb-a69c1593877c <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">www.ezamowienia.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania. Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 oraz z 2021 r. poz. 1655) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o<br/>dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za<br/>pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce &#39;Formularze&#39; („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny). Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów<br/>zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na<br/>Platformie e-Zamówienia. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: administracja@dps-bystrzyca.pl (nie dotyczy składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu).</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:<br/>1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dom Pomocy Społecznej z siedzibą w 57-500 Bystrzyca Kłodzka, ul. Górna 23, tel. 74-8110555, e-mail: administracja@dps-bystrzyca.pl, w imieniu której działa dyrektor;<br/>2) Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych osobowych, z którym można się skontaktować pisząc na adres e-mail: iod@koptyra.pl ;<br/>3) dane przetwarzane będą w celu związanym z prowadzeniem zamówienia na „Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej na rok 2022, CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne„ skutkującego zebraniem ofert a następnie wyłonieniem podmiotu z którym zawarta zostanie umowa. Od tego momentu cele przetwarzania danych będą związane z zapewnieniem prawidłowej realizacji i rozliczenia wykonania umowy, bądź ochrony interesu Administratora np. podczas dochodzenia roszczeń;<br/>4) podstawa przetwarzania danych jest konieczność wywiązania się z obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, w szczególności z ustawy z 11.09.2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2022 poz. 1710).<br/>5) podanie danych jest wymogiem ustawowym, a konsekwencją ich niepodania będzie brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej;<br/>6) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres prowadzenia<br/>postępowania a następnie przez okres 4 lat, bądź przez okres realizacji umowy, jeżeli jest on dłuższy niż 4 lata. Inne okresy przechowywania mogą wynikać z przepisów o narodowym zasobie archiwalnym; <br/>7) posiada Pani/Pan prawo*:<br/>a) dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;<br/>b) do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;<br/>c) do żądania od Administratora usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych;<br/>d) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych,<br/>e) do przenoszenia danych,<br/>f) do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy<br/>uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących<br/>narusza przepisy RODO;<br/>8) dane dotyczące wykonawcy mogą zostać udostępnione innym podmiotom<br/>uczestniczącym w realizacji zamówienia w szczególności w trybie art. 74 Pzp, oraz będą dostępne w trybie i w zakresie określonym ustawą o dostępie do informacji publicznej.<br/>9) Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą profilowane.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">8</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część I - Drób CPV 15112000-6; Wieprzowina CPV 15113000-3<br/>Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym zamówieniu przez osobę upoważnioną przez zamawiającego zgodnie z asortymentem określonym w załączniku nr 2:<br/>- artykuły świeże, nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,<br/>- na własny koszt i ryzyko wykonawcy,<br/>- bezpośrednio do magazynu zamawiającego,<br/>- środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz. 2021)<br/>- w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15112000-6 - Drób</p> <p class="mb-0">15113000-3 - Wieprzowina</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/>Kryterium cena(C) waga 100 pkt.<br/><br/> cena najniższa<br/>C = ------------------------ X 100 pkt<br/> cena oferty badanej<br/><br/>Za najkorzystniejszą ofertę zamawiający uzna ofertę, która uzyska największą ilość punktów.<br/>Wybrana zostanie oferta, która nie będzie podlegać odrzuceniu i uzyska największą liczbę punktów.<br/>2. Zamawiający odrzuci ofertę jeśli wystąpią przesłanki określone w art. 226 ustawy.<br/>3. W toku badania i oceny ofert zamawiający może żądać od wykonawców<br/>wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Niedopuszczalne będzie<br/>prowadzenie między wykonawcą a zamawiającym negocjacji dotyczących<br/>złożonej oferty oraz dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej treści.<br/>4. Zamawiający poprawi w ofercie:<br/> oczywiste omyłki pisarskie<br/> oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonywanych poprawek,<br/> inne omyłki polegające na niezgodności oferty z SWZ, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, i niezwłocznie zawiadomi o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.<br/>5. Po dokonaniu oceny ofert zamawiający na podstawie art. 274 ust. 1 Pzp przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale X pkt 7 SWZ, chyba że zamawiający jest w posiadaniu lub ma dostęp do tych podmiotowych środków dowodowych.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część II - Produkty mięsno-wędliniarskie CPV 15131100-6<br/>Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym zamówieniu przez osobę upoważnioną przez zamawiającego zgodnie z asortymentem określonym w załączniku nr 3:<br/>- artykuły świeże, nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,<br/>- na własny koszt i ryzyko wykonawcy,<br/>- bezpośrednio do magazynu zamawiającego,<br/>- środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz. 2021)<br/>- w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/>Kryterium cena(C) waga 100 pkt.<br/><br/> cena najniższa<br/>C = ------------------------ X 100 pkt<br/> cena oferty badanej<br/><br/>Za najkorzystniejszą ofertę zamawiający uzna ofertę, która uzyska największą ilość punktów.<br/>Wybrana zostanie oferta, która nie będzie podlegać odrzuceniu i uzyska największą liczbę punktów.<br/>2. Zamawiający odrzuci ofertę jeśli wystąpią przesłanki określone w art. 226 ustawy.<br/>3. W toku badania i oceny ofert zamawiający może żądać od wykonawców<br/>wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Niedopuszczalne będzie<br/>prowadzenie między wykonawcą a zamawiającym negocjacji dotyczących<br/>złożonej oferty oraz dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej treści.<br/>4. Zamawiający poprawi w ofercie:<br/> oczywiste omyłki pisarskie<br/> oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonywanych poprawek,<br/> inne omyłki polegające na niezgodności oferty z SWZ, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, i niezwłocznie zawiadomi o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.<br/>5. Po dokonaniu oceny ofert zamawiający na podstawie art. 274 ust. 1 Pzp przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale X pkt 7 SWZ, chyba że zamawiający jest w posiadaniu lub ma dostęp do tych podmiotowych środków dowodowych.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część III - Produkty mleczarskie CPV 15500000-3; Margaryna i podobne produkty CPV 15431000-8<br/>Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym zamówieniu przez osobę upoważnioną przez zamawiającego zgodnie z asortymentem określonym w załączniku nr 4:<br/>- artykuły świeże, nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,<br/>- na własny koszt i ryzyko wykonawcy,<br/>- bezpośrednio do magazynu zamawiającego,<br/>- środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz. 2021)<br/>- w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15431000-8 - Margaryna i podobne produkty</p> <p class="mb-0">15500000-3 - Produkty mleczarskie</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/>Kryterium cena(C) waga 100 pkt.<br/><br/> cena najniższa<br/>C = ------------------------ X 100 pkt<br/> cena oferty badanej<br/><br/>Za najkorzystniejszą ofertę zamawiający uzna ofertę, która uzyska największą ilość punktów.<br/>Wybrana zostanie oferta, która nie będzie podlegać odrzuceniu i uzyska największą liczbę punktów.<br/>2. Zamawiający odrzuci ofertę jeśli wystąpią przesłanki określone w art. 226 ustawy.<br/>3. W toku badania i oceny ofert zamawiający może żądać od wykonawców<br/>wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Niedopuszczalne będzie<br/>prowadzenie między wykonawcą a zamawiającym negocjacji dotyczących<br/>złożonej oferty oraz dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej treści.<br/>4. Zamawiający poprawi w ofercie:<br/> oczywiste omyłki pisarskie<br/> oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonywanych poprawek,<br/> inne omyłki polegające na niezgodności oferty z SWZ, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, i niezwłocznie zawiadomi o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.<br/>5. Po dokonaniu oceny ofert zamawiający na podstawie art. 274 ust. 1 Pzp przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale X pkt 7 SWZ, chyba że zamawiający jest w posiadaniu lub ma dostęp do tych podmiotowych środków dowodowych.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część IV - Różne produkty spożywcze CPV 15800000-6; Jaja CPV 03142500-3; Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne CPV 15400000-2; Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4<br/>Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym zamówieniu przez osobę upoważnioną przez zamawiającego zgodnie z asortymentem określonym w załączniku nr 5:<br/>- artykuły świeże, nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,<br/>- na własny koszt i ryzyko wykonawcy,<br/>- bezpośrednio do magazynu zamawiającego,<br/>- środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz. 2021)<br/>- w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">03142500-3 - Jaja</p> <p class="mb-0">15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne</p> <p class="mb-0">15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych</p> <p class="mb-0">15800000-6 - Różne produkty spożywcze</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/>Kryterium cena(C) waga 100 pkt.<br/><br/> cena najniższa<br/>C = ------------------------ X 100 pkt<br/> cena oferty badanej<br/><br/>Za najkorzystniejszą ofertę zamawiający uzna ofertę, która uzyska największą ilość punktów.<br/>Wybrana zostanie oferta, która nie będzie podlegać odrzuceniu i uzyska największą liczbę punktów.<br/>2. Zamawiający odrzuci ofertę jeśli wystąpią przesłanki określone w art. 226 ustawy.<br/>3. W toku badania i oceny ofert zamawiający może żądać od wykonawców<br/>wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Niedopuszczalne będzie<br/>prowadzenie między wykonawcą a zamawiającym negocjacji dotyczących<br/>złożonej oferty oraz dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej treści.<br/>4. Zamawiający poprawi w ofercie:<br/> oczywiste omyłki pisarskie<br/> oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonywanych poprawek,<br/> inne omyłki polegające na niezgodności oferty z SWZ, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, i niezwłocznie zawiadomi o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.<br/>5. Po dokonaniu oceny ofert zamawiający na podstawie art. 274 ust. 1 Pzp przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale X pkt 7 SWZ, chyba że zamawiający jest w posiadaniu lub ma dostęp do tych podmiotowych środków dowodowych.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część V - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9<br/>Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym zamówieniu przez osobę upoważnioną przez zamawiającego zgodnie z asortymentem określonym w załączniku nr 6:<br/>- artykuły świeże, nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,<br/>- na własny koszt i ryzyko wykonawcy,<br/>- bezpośrednio do magazynu zamawiającego,<br/>- środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz. 2021)<br/>- w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/>Kryterium cena(C) waga 100 pkt.<br/><br/> cena najniższa<br/>C = ------------------------ X 100 pkt<br/> cena oferty badanej<br/><br/>Za najkorzystniejszą ofertę zamawiający uzna ofertę, która uzyska największą ilość punktów.<br/>Wybrana zostanie oferta, która nie będzie podlegać odrzuceniu i uzyska największą liczbę punktów.<br/>2. Zamawiający odrzuci ofertę jeśli wystąpią przesłanki określone w art. 226 ustawy.<br/>3. W toku badania i oceny ofert zamawiający może żądać od wykonawców<br/>wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Niedopuszczalne będzie<br/>prowadzenie między wykonawcą a zamawiającym negocjacji dotyczących<br/>złożonej oferty oraz dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej treści.<br/>4. Zamawiający poprawi w ofercie:<br/> oczywiste omyłki pisarskie<br/> oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonywanych poprawek,<br/> inne omyłki polegające na niezgodności oferty z SWZ, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, i niezwłocznie zawiadomi o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.<br/>5. Po dokonaniu oceny ofert zamawiający na podstawie art. 274 ust. 1 Pzp przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale X pkt 7 SWZ, chyba że zamawiający jest w posiadaniu lub ma dostęp do tych podmiotowych środków dowodowych.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część VI - Owoce, warzywa i podobne produkty CPV 15300000-1<br/>Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym zamówieniu przez osobę upoważnioną przez zamawiającego zgodnie z asortymentem określonym w załączniku nr 7:<br/>- artykuły świeże, nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,<br/>- na własny koszt i ryzyko wykonawcy,<br/>- bezpośrednio do magazynu zamawiającego,<br/>- środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz. 2021)<br/>- w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/>Kryterium cena(C) waga 100 pkt.<br/><br/> cena najniższa<br/>C = ------------------------ X 100 pkt<br/> cena oferty badanej<br/><br/>Za najkorzystniejszą ofertę zamawiający uzna ofertę, która uzyska największą ilość punktów.<br/>Wybrana zostanie oferta, która nie będzie podlegać odrzuceniu i uzyska największą liczbę punktów.<br/>2. Zamawiający odrzuci ofertę jeśli wystąpią przesłanki określone w art. 226 ustawy.<br/>3. W toku badania i oceny ofert zamawiający może żądać od wykonawców<br/>wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Niedopuszczalne będzie<br/>prowadzenie między wykonawcą a zamawiającym negocjacji dotyczących<br/>złożonej oferty oraz dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej treści.<br/>4. Zamawiający poprawi w ofercie:<br/> oczywiste omyłki pisarskie<br/> oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonywanych poprawek,<br/> inne omyłki polegające na niezgodności oferty z SWZ, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, i niezwłocznie zawiadomi o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.<br/>5. Po dokonaniu oceny ofert zamawiający na podstawie art. 274 ust. 1 Pzp przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale X pkt 7 SWZ, chyba że zamawiający jest w posiadaniu lub ma dostęp do tych podmiotowych środków dowodowych.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 7</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część VII – Ryby przetworzone i konserwowane CPV 15200000-0<br/>Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym zamówieniu przez osobę upoważnioną przez zamawiającego zgodnie z asortymentem określonym w załączniku nr 8:<br/>- artykuły świeże, nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,<br/>- na własny koszt i ryzyko wykonawcy,<br/>- bezpośrednio do magazynu zamawiającego,<br/>- środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz. 2021)<br/>- w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/>Kryterium cena(C) waga 100 pkt.<br/><br/> cena najniższa<br/>C = ------------------------ X 100 pkt<br/> cena oferty badanej<br/><br/>Za najkorzystniejszą ofertę zamawiający uzna ofertę, która uzyska największą ilość punktów.<br/>Wybrana zostanie oferta, która nie będzie podlegać odrzuceniu i uzyska największą liczbę punktów.<br/>2. Zamawiający odrzuci ofertę jeśli wystąpią przesłanki określone w art. 226 ustawy.<br/>3. W toku badania i oceny ofert zamawiający może żądać od wykonawców<br/>wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Niedopuszczalne będzie<br/>prowadzenie między wykonawcą a zamawiającym negocjacji dotyczących<br/>złożonej oferty oraz dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej treści.<br/>4. Zamawiający poprawi w ofercie:<br/> oczywiste omyłki pisarskie<br/> oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonywanych poprawek,<br/> inne omyłki polegające na niezgodności oferty z SWZ, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, i niezwłocznie zawiadomi o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.<br/>5. Po dokonaniu oceny ofert zamawiający na podstawie art. 274 ust. 1 Pzp przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale X pkt 7 SWZ, chyba że zamawiający jest w posiadaniu lub ma dostęp do tych podmiotowych środków dowodowych.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 8</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część VIII- Różne produkty spożywcze i produkty suszone CPV15890000-3<br/>Dostawy realizowane będą częściami po telefonicznym zamówieniu przez osobę upoważnioną przez zamawiającego zgodnie z asortymentem określonym w załączniku nr 9:<br/>- artykuły świeże, nieuszkodzone, bez obcych zapachów i zanieczyszczeń, zgodnie z Systemami Bezpieczeństwa Jakości Żywności i Polskimi Normami Żywieniowymi oraz odpowiednim terminem przydatności do spożycia,<br/>- na własny koszt i ryzyko wykonawcy,<br/>- bezpośrednio do magazynu zamawiającego,<br/>- środkiem transportu dopuszczonym do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz. 2021)<br/>- w pojemnikach i opakowaniach posiadających atest PZH dopuszczający do kontaktu z żywnością zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15833100-7 - Desery</p> <p class="mb-0">15871270-7 - Mieszanki przypraw</p> <p class="mb-0">15872000-1 - Zioła i przyprawy korzenne</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2023-01-01 do 2023-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przy wyborze ofert zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/>Kryterium cena(C) waga 100 pkt.<br/><br/> cena najniższa<br/>C = ------------------------ X 100 pkt<br/> cena oferty badanej<br/><br/>Za najkorzystniejszą ofertę zamawiający uzna ofertę, która uzyska największą ilość punktów.<br/>Wybrana zostanie oferta, która nie będzie podlegać odrzuceniu i uzyska największą liczbę punktów.<br/>2. Zamawiający odrzuci ofertę jeśli wystąpią przesłanki określone w art. 226 ustawy.<br/>3. W toku badania i oceny ofert zamawiający może żądać od wykonawców<br/>wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Niedopuszczalne będzie<br/>prowadzenie między wykonawcą a zamawiającym negocjacji dotyczących<br/>złożonej oferty oraz dokonywanie jakiejkolwiek zmiany w jej treści.<br/>4. Zamawiający poprawi w ofercie:<br/> oczywiste omyłki pisarskie<br/> oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonywanych poprawek,<br/> inne omyłki polegające na niezgodności oferty z SWZ, niepowodujące istotnych zmian w treści oferty, i niezwłocznie zawiadomi o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.<br/>5. Po dokonaniu oceny ofert zamawiający na podstawie art. 274 ust. 1 Pzp przed udzieleniem zamówienia wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni, terminie aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu określonych w Rozdziale X pkt 7 SWZ, chyba że zamawiający jest w posiadaniu lub ma dostęp do tych podmiotowych środków dowodowych.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Punktowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy nie podlegający<br/>wykluczeniu, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej i zawodowej umożliwiającej należyte wykonanie zamówienia. Zamawiający określi minimalny poziom spełniania tych warunków poprzez wskazanie środków dowodowych jakie wykonawcy obowiązani będą przedłożyć na potwierdzenie warunków.<br/>2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie wcześniej niż w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy, wykonali w tym okresie, co najmniej 1 dostawę odpowiadającą wartością, ilością i asortymentem szczegółowemu spisowi przedmiotu zamówienia w części przedmiotu zamówienia, na którą składana jest oferta. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">Wykaz dostaw Wykonawcy zrealizowanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy. Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca w tym okresie wykonywał co najmniej 1 dostawę odpowiadającą wartością, ilością i asortymentem szczegółowemu spisowi przedmiotu zamówienia części przedmiotu zamówienia, na którą składana jest oferta. W przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu.</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> 1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.<br/>2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ, składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu.<br/>3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy – załącznik nr 11 do SWZ.<br/>4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454 - 455 Pzp oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym załącznik nr 13 do SWZ. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2022-12-06 09:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">www.ezamowienia.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2022-12-06 09:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com