JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20161219/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/self/root/proc/self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20161219/369714-N-2016.html

<BR/><p>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia (jeżeli dotyczy):  </p><a class='base announcementNumber' href='http://www.pm175.szkoly.lodz.pl ' target='_blank'>http://www.pm175.szkoly.lodz.pl </a><br/><hr class='linkedItemsSeparator' /><div class="divRow_xforms"><div>
              Ogłoszenie nr 369714 - 2016
              z dnia 2016-12-19 r.
            </div><div class="headerMedium_xforms" style="text-align: center">Łódź: Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 175
w Łodzi 
<br />
            OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
            
              Dostawy
            </div><div><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b>
              obowiązkowe
            </div><div><b>Ogłoszenie dotyczy:</b>
              zamówienia publicznego
            </div><div><b>Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br /><b>Nazwa projektu lub programu</b><br /></div><div><b>O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje  społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
            <br /></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</u></div><div style="padding-left: 20px"><b>Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:</b><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających</b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><br />
            Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
            <br /><br /><b>Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej </b><br /><div style="padding-left: 20px">
                nie
              </div><b>W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej  mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:</b><br /><b>Informacje dodatkowe:</b><br /></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>I. 1) NAZWA I ADRES: </b>Przedszkole Miejskie Nr 175, krajowy numer identyfikacyjny
              47001047700000, ul.
              ul. Ćwiklińskiej 
              9,
              92508  
              Łódź, woj.
              łódzkie, państwo
              Polska, tel.
              426 730 118, e-mail
              pm175lodz@op.pl, faks
              426 730 118.
              <br />
              Adres strony internetowej (URL): www.pm175.szkoly.lodz.pl <br /><br /></div><div style="text-align: left"><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: </b>
                Inny: Przedzkole Miejskie</div><div style="text-align: left"><b>
                I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA <i>(jeżeli dotyczy)</i>:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
                w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
                <br /></div></div><div style="text-align: left"><b>
                I.4) KOMUNIKACJA:
              </b><br /><b>Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)</b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />www.pm175.szkoly.lodz.pl </div><br /><b>Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia </b><div style="padding-left: 20px">
                  tak
                <br />www.pm175.szkoly.lodz.pl </div><br /><b>Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br /></div><br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:</b><br /><b>Elektronicznie</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                adres
                <br /></div><br /><div style="padding-left: 20px"><b>Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  nie
                <br /><b>Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:</b><br />
                  nie
                <br />
                Adres:
                <br /></div><br /><b>Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
                <br /></div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><br /><b>II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: </b>Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 175
w Łodzi 
<br /><b>Numer referencyjny: </b>1/PM175/2016<br /><b>Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny </b><br /><div style="padding-left: 20px; text-align: justify">
                  nie
                </div><br /><b>II.2) Rodzaj zamówienia: </b>
                dostawy
              <br /><b>II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych</b><br />
              Zamówienie podzielone jest na części:
              <br /><div style="padding-left: 20px">
                  Tak
                  <br /><b>Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:</b><br />
                    wszystkich części
                  <br /></div><br /><br /><b>
                II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia
              </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań )</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
              </b>1.	Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 175
w Łodzi z podziałem na pakiety:
       Pakiet 1  Mięso wołowe i wieprzowe oraz wędliny
       Pakiet 2  Mięso drobiowe i wędliny
       Pakiet 3  Wyroby garmażeryjne
       Pakiet 4  Nabiał
       Pakiet 5  Artykuły spożywcze różne
       Pakiet 6  Warzywa i owoce świeże oraz jajka
       Pakiet 7  Mrożonki
2.	Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 1A do specyfikacji stanowiący jednocześnie formularz ofertowy.
3.	Kod wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 	
15.10.00.00-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
 15.50.00.00-3 produkty mleczarskie
 15.80.00.00-6 różne produkty spożywcze
       15.30.00.00-1 owoce, warzywa i podobne produkty
       03.14.25.00-3 jajka
       15.33.00.00-0 przetworzone owoce i warzywa
4.	Zamawiający zgodnie z art. 24aa ustawy najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu i spełnia warunki udziału w postępowaniu.
5.	Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia, łącznie z całkowitym wstrzymaniem zakupu ogólnej ilości towarów, jak i poszczególnych ich rodzajów i asortymentów w poszczególnych okresach obowiązywania umowy, jak i w stosunku do całej ilości towarów przewidzianej w przedmiocie zamówienia  w zależności zmiany profilu świadczonych usług. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne inne roszczenia poza roszczeniem o zapłatę za towar już dostarczony.
6.	Produkty żywnościowe  muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu
asortymentowo- cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana
przez Zamawiającego.
7.	Produkty żywnościowe objęte dostawą spełniają wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu
HACCP niezbędne w zakładach żywienia zbiorowego między  innymi: 
       - odpowiednie normy jakościowe lub atesty, 
       - odpowiednie oznakowanie i termin  przydatności do spożycia,
       - odpowiedni sposób przewożenia towarów- zachowanie rozdzielności transportu,
       - odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu.
8.	Wykonawca posiada aktualną decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej
potwierdzającej spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w 
obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówień Zamawiającego zgodnymi z procedurami HACCAP.
9.	Wykonawca zobowiązuje się  dostarczyć towar dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty lub atesty i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie.
10.	Wykonawca zobowiązuje się w przypadku zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności uniemożliwiających Wykonawcy terminowe zrealizowanie dostawy, w ciągu 45 minut zapewnić usługę zastępczą, aby dowóz produktów a tym samym przygotowanie i  podanie obiadu mogło odbyć się terminowo.
11.	Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości tj.: świeżych, czystych, nie przeterminowanych, bez objawów pleśni, bez obcych zapachów, nie kruszących się, dopieczonych  dotyczy pieczywa itp. Dostarczone artykuły będą posiadały czytelne i trwałe oznakowanie, a zwłaszcza termin przydatności do spożycia. Przedmiot zamówienia będzie dostarczony do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności lub daty minimalnej trwałości.
12.	Dostarczane artykuły, które są przeznaczone do bezpośredniego użycia (np. mąka, cukier, dżemy, makarony) w danej partii zamówienia musza posiadać co najmniej 4 miesięczny termin przydatności do spożycia, licząc od daty ich dostarczania do Zamawiającego. Termin ten nie dotyczy w szczególności świeżych warzyw, mięsa, wędlin i wyrobów garmażeryjnych, mleka i produktów mleczarskich.
13.	Zamawiający zastrzega sobie prawo nie przyjęcia, żądania wymiany lub reklamacji dostawy w przypadku stwierdzenia złej jakości dostarczonego artykułu, niezgodności ilościowej lub dostarczenia towaru, który nie został zamówiony.
14.	W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienie ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie uzgodnionym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodne z zapotrzebowaniem Zamawiającego w dniu przez niego zaplanowanym.
<br /><br /><b>II.5) Główny kod CPV: </b>15100000-9<br /><b> Dodatkowe kody CPV:</b>15500000-3,
                15800000-6,
                15300000-1,
                03142500-3,
                15330000-0<br /><b>
                II.6) Całkowita wartość zamówienia </b><i>(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia)</i>:
              
              <br />
              Wartość bez VAT:
              459610.59<br />
              Waluta:
              <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><i>(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów  szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)</i></div><br /><b>
                II.7)
                Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7  lub w art. 134 ust. 6 pkt 3  ustawy Pzp:
              </b>
                nie
              <br /><b>II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:</b><div style="padding-left: 20px">
                    data rozpoczęcia: 09/01/2017
                    data zakończenia: 31/12/2017<br /></div><br /><b>II.9) Informacje dodatkowe: </b></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>
                III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów</b><br />
                Określenie warunków:
                <br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.2)  Sytuacja finansowa lub ekonomiczna  </b><br />
                Określenie warunków:
                <br />
                Informacje dodatkowe
                <br /><b>III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa </b><br />
                Określenie warunków:
                <br />
                Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
                
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                </div><b>
                III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1  ustawy Pzp</b><br /><b>III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp</b>
                  tak
                  <br />
                  Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
                <br />
                  (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
                <br />
                  (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
                <br /></div><b>
                III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                  Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
                </b><br />
                  tak
                <br /><b>
                  Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
                </b><br />
                  nie
                </div><b>
                III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
              </b><br /><div style="padding-left: 20px">Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 24 ust. 1 :
1.	Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy.
1.1	 Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa powyżej, składa dokument/dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty winny być wystawione nie wcześniej, niż 6 miesięcy przed dniem składania ofert. 
1.2	 Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba,  której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Dokument winny być wystawiony nie wcześniej, niż 6 miesięcy przed dniem składania ofert.
1.3	 W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu.
1.4	 W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w ust. 1 niniejszego Rozdziału w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumenty.
1.5	 W przypadku wskazania przez Wykonawcę oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w ust. 1, które znajdują się w posiadaniu zamawiającego, w szczególności oświadczeń lub dokumentów przechowywanych przez zamawiającego zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy, Zamawiający korzysta z posiadanych oświadczeń lub dokumentów, o ile są one aktualne.
1.6	 W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, każdy z warunków określonych w ust. 1 winien spełniać co najmniej jeden z tych wykonawców albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
2.	Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi być złożone w formie oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określić zakres umocowania.
         W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
a)	żaden z Wykonawców nie może podlegać wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy;
b)	przynajmniej jeden z Wykonawców lub wszyscy Wykonawcy łącznie musza spełniać warunki udziału w postępowaniu.

</div><b>
                III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"><b>III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:</b><br /><br /><b>III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:</b><br /></div><b>
                III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP
              </b><br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>
                III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
              </b><div style="padding-left: 20px"></div></div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: left"><u>
              SEKCJA IV: PROCEDURA
            </u></div><div style="padding-left: 20px;"><div style="text-align: left"><b>IV.1) OPIS </b><br /><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: </b>
                przetarg nieograniczony
              <br /><b>IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                  nie
                <br />
                Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
                <br />
                  nie
                <br />
                Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>
                IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
              </b><br /><i>
                (przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
              </i><div style="padding-left: 20px">
                Liczba wykonawców  <br />
                Przewidywana minimalna liczba wykonawców  <br />
                Maksymalna liczba wykonawców  <br />
                Kryteria selekcji wykonawców:
                <br /></div><br /><b>
                IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
              </b><div style="padding-left: 20px">
                Umowa ramowa będzie zawarta:
                <br /><br />
                Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                <br />
                Informacje dodatkowe:
                <br /><br />
                W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
                <br />
                  nie
                <br />
                Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
                <br />
                  nie
                </div><br /><b>IV.1.8) Aukcja elektroniczna </b><br /><b>
                Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej </b><i>(przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) </i>
                nie
              <br /><b>Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej: </b><br /><b>Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:</b><br />
                nie
              <br />

              
                Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie  termin ich udostępnienia:
              
              <br />
              Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej: 
              <br />
              Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień): 
              <br />
              Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
              <br />
              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej: 
              <br />


              Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Aukcja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                <br />
                Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
                <br /></div><br /><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT </b><br /><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b><br /><b>IV.2.2) Kryteria</b><br /><div style="padding-left: 20px"><table><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Termin dostawy na cito</td><td>20</td></tr><tr><td>Termin płatności</td><td>20</td></tr></table></div><br /><b>IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp </b>(przetarg nieograniczony)
              <br />
                tak
              <br /><b>IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne </b><br /><b>IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem</b><br />
              Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
              
                nie
              <br />
              Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
              <br /><br />
              Informacje dodatkowe
              <br /><br /><br /><b>IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego</b><br />
              Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
              <br /><br />
              Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
              <br /><br />
              Wstępny harmonogram postępowania:
              <br /><br />
              Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
              
                nie
              <br />
              Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
              <br /><br /><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego</b><br />
              Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
              <br /><br />
              Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
              <br />
                nie
              <br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><br /><b>IV.4) Licytacja elektroniczna  </b><br />
              Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania: 
              <div style="padding-left: 20px">
                  Licytacja wieloetapowa
                  <table><tr><td>etap nr</td><td>czas trwania etapu</td></tr><tr><td></td><td></td></tr></table><br />
                Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną  zakwalifikowani do następnego etapu:
                
                  nie
                </div>

              Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div>

              Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy: 
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><br />
              Informacje dodatkowe:
              <br /><div style="padding-left: 20px"></div><b>IV.5) ZMIANA UMOWY</b><br /><b>Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:</b>
                tak

                <br />
                Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
                <br />1.	Zmiany warunków umowy mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy w terminie 14 dni od dnia przesłania zawiadomienia w formie aneksu do umowy.
2.	 Zmiany cen rzeczy, będących przedmiotem niniejszej umowy, mogą być dokonywane w przypadku zmian stawek podatku od towarów i usług lub opłat celnych.
3.	W przypadku szczególnych okoliczności, takich jak wstrzymanie lub zakończenie produkcji, strony dopuszczają możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową w cenach nie przewyższających cen zawartych w ofercie przetargowej.
4.	Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania odpowiedników towarów objętych umową w cenach niższych niż ceny zawarte w ofercie przetargowej.
5.	Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany wielkości opakowania towaru objętego umową przetargową 
z możliwością przeliczenia ceny nie przekraczającej ceny zaoferowanej w ofercie przetargowej.
6.	W przypadku niezrealizowania umowy w terminie  w zakresie ilości i wartości przedmiotu zamówienia, z przyczyn dotyczących Zamawiającego  wynikających z niewykorzystania w działalności ilości wyrobów dostarczanych, Zamawiający przewiduje możliwość przedłużenia terminu realizacji umowy, nie dłużej niż o dwa miesiące.
<br /><b>IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE </b><br /><br /><b>IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym </b><i>(jeżeli dotyczy): </i><br /><br /><b>Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym</b><br /><br /><b>IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: </b><br />
              Data: 28/12/2016, godzina: 12:00,
              <br />
              Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
              <br />
                nie
              <br />
              Wskazać powody:
              <br /><br />
              Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
              <br />&gt;
              język polski<br /><b>IV.6.3) Termin związania ofertą: </b>
                okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
              <br /><b>IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane</b>
                nie
              <br /><b>IV.6.6) Informacje dodatkowe:</b><br />VI. WYKAZ OŚWIADCZEN I DOKUMENTÓW WYMAGANYCH W POSTĘPOWANIU
1.	W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia należy przedłożyć wraz z ofertą:
a)	aktualne na dzień składania ofert o dopuszczenie do udziału w postępowaniu oświadczenia stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu; (zgodnie z wzorem załącznika nr 2 do SIWZ),
b)	pełnomocnictwa do podpisywania oferty (w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza). Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty tylko w przypadki, gdy oferta jest podpisana przez osobę nie figurującą w rejestrze lub wpisie do centralnej ewidencji działalności gospodarczej.
2. W celu potwierdzenia, że oferowane towary będące przedmiotem zamówienia odpowiadają wymaganiom
    określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda:
a) Oświadczenia Wykonawcy dotyczącego dostarczanych artykułów spożywczych różnych   
      (załącznik nr 6 do SIWZ)
3. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji 
     z  otwarcia ofert przekazuje Zamawiającemu:
3.1	oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem  oświadczenia, Wykonawca  może  przedstawić  dowody,  że powiązania  z  innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
4.	Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec ich podstaw  wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasady, warunków udział w postępowaniu.
   - zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1 pkt. a. 
5.	W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
6.	Oświadczenie, o których mowa w niniejszej SIWZ składane przez Wykonawcę i inne podmioty, na zdolnościach lub sytuacji których podlega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp składane są w oryginale.
6.	Dokumenty, o których mowa w niniejszej SIWZ inne niż oświadczenia składane są w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem.
7.	Poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, podmiot na którego zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca , Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą.
</div></div><div class="headerLarge_xforms" style="text-align: center"><u>
                ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
              </u></div><div><b>Część nr: </b>1
                  
                <b>Nazwa: </b>Pakiet 1  - Mięso wołowe i wieprzowe oraz wędliny<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1	Boczek wędzony parzony, wieprzowy 88,2% 	kg	44
2	Brzuch surowy bez kości, swieży	kg	60
3	Karczek bez kości, kolor czerwony, świeży, nie tłusty	kg	3080
4	Kiełbasa biała surowa, swieża. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	350
5	Kiełbasa krakowska sucha. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	88
6	Kiełbasa podwawelska. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	220
7	Kiełbasa szynkowa wieprzowa 52%, kiełbasa grubo rozdrobniona parzona lub równoważne. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	22
8	Kiełbasa tatrzańska	kg	22
9	Kiełbasa żywiecka sucha. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	17
10	Łopatka wieprzowa bez kości, swieża	kg	880
11	Mielonka tyrolska. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	28
12	Mięso od szynki, mięso wieprzowe bez kości, kolor czerony, chude, świeże	kg	1540
13	Ogonówka, zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	22
14	Pieczeń rzymska. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	22
15	Polędwica sopocka. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	30
16	Schab bez kości, świeży , kolor czerwony	kg	935
17	Słonina bez skóry, wieprzowa	kg	187
18	Szynka polska biała. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	17
19	Szynka konserwowa, produkt blokowy wieprzowy parzony, Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	11
20	Szynka wiejska. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	33
21	Szynka z komina. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu.	kg	55
22	Wątroba wieprzowa, swieża	kg	150
23	Wołowina (antrykot, szponder), swieża	kg	440
24	Żeberka paski wieprzowe, swieże	kg	165
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15100000-9<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  103555.52<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Termin dostawy na cito</td><td>20</td></tr><tr><td>Termin płatności</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>2
                  
                <b>Nazwa: </b>Pakiet 2  - Mięso drobiowe i wędliny<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1	Ćwiartka z kurczaka, świeża	kg	165
2	Filet wędzony z indyka	kg	17
3	Filet z piersi indyka bez skóry, swieży	kg	330
4	Filet z piersi kurczaka bez skóry, swieży	kg	1650
5	Kurczak świeży	kg	2200
6	Kurczak świeży kukurydziany	kg	50
7	Mięso gularzowe drobiowe 	kg	220
8	Pałka kurczaka, podudzie, swieże	kg	1210
9	Parówki drobiowe	kg	286
10	Parówki drobiowe smakowite	kg	165
11	Pasztet z indyka	kg	66
12	Polędwica drobiowa	kg	17
13	Schab drobiowy	kg	11
14	Szynka drobiowy	kg	17
15	Szynkowa drobiowa	kg	17
16	Udziec wędzony	kg	17
17	Wątroba drobiowa, kolor czerwony, świeża z indyka	kg	240
18	Żywiecka drobiowa	kg	11
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15100000-9<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  63428.07<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena </td><td>60</td></tr><tr><td>ermin dostawy na cito</td><td>20</td></tr><tr><td>Termn płatności</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>3
                  
                <b>Nazwa: </b>Pakiet 3  - Wyroby garmażeryjne świeże <br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1	Kluski śląskie	kg	400
2	Kopytka	kg	400
3	Naleśniki bez nadzienia	szt.	660
4	Naleśniki z serem	kg	880
5	Pierogi leniwe, kluski	kg	660
6	Pierogi z kapustą i grzybami	kg	360
7	Pierogi z mięsem	kg	660
8	Pierogi z serem	kg	400
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15100000-9<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  32074.55<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Termin dostawy na cito</td><td>20</td></tr><tr><td>Termin płatności</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>4
                  
                <b>Nazwa: </b>Pakiet 4  - Nabiał<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1	Jogurt owocowy  150g  mix smaków typu Jogobella. Świeży jogurt o nizszej zawartości tłuszczu, zawiera żywe kultury bakterii i extra duże kawałki owoców. Produkt zawierający nie więcej niż 10g cukrów, oraz nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g/ml.	szt.	5720
2	Jogurt naturalny 350-400g. Zawartośc tłuszczu 3% - przecietna wartość enegetyczna w 100g jogurtu wynosi 327 kJ/78kcal. Warość odżywcza: białko 5,2g, węglowodany 7,5g, tłuszcz 3g.	szt.	550
3	Masło (opakowanie min. 200g w tym 82% tłuszczu). Masło naturalne aromatyczne wyprodukowane ze śmietanki, bez żadnego dodatku tłuszczów roślinnych. Masło zawiera rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, D, E, K oraz lecytyne, która wspomaga prace mózgu.	szt.	2860
4	Actimell mix smaków 100g	szt.	2200
5	Mleko  spożywcze, pasteryzowane, homogenizowane, objętość netto  1l - 1,5 %-2% tłuszczu	l	5280
6	Ser żółty w całości 1kg ( typu GOUDA, Podlaski lub równoważny)	kg	330
7	Ser żółty wędzony typu RAMZES 1kg	KG	25
8	Serki homogenizowane owocowe typu jogo 140-150g . Produkt zawierający nie więcej niż 10g cukrów, oraz nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g/ml produktu gotowego do spożycia	szt.	550
9	Śmietana 400g - 12%. Skład śmietana pasteryzowana, skrobia modyfikowana, żewlatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego, żywe kultury bakterii i fermentacji mlekowej.	szt.	1870
10	Śmietana 400g - 30% - 36% 240ml	szt.	110
11	Twarożek mix smaków 150g (typu  Almette)	szt.	770
12	Twarożek mix smaków135g (typu łaciaty)	szt.	110
13	Twaróg półtłusty 1kg. Zawartość tłuszczu wynosi 15%, a wartośc enegetyczna w 100g równa jest 123kcal (537kJ)	kg	440
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15500000-3<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  47829.20<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Termin dostawy na cito</td><td>20</td></tr><tr><td>Termin płatnści</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>5
                  
                <b>Nazwa: </b>Pakiet 5  - Artykuły spożywcze różne<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1	Ananas plastry w syropie,  puszka 565-570g. Skład: ananasy plastry, woda, cukier.	szt.	110
2	Barszcz czerwony -koncentrat  typu Krakus, poj. 300-350ml. Produkt bez konserwantów	szt.	33
3	Barszcz biały  100% smaku bez dodatku konserwantów w płynie 500 ml	szt.	220
4	Bazylia 8-10g. Sypka przyprawa do potraw	szt.	88
5	Brzoskwinie  połówki w syropie , puszka 820-850g. Skład: brzoskwinie połówki, woda, cukier	szt.	110
6	Budyń z cukrem  1,3 kg mix smaków - wymagane opakowanie zbiorcze. Budyń przygotowany tylko na mleku, wzbogacony o witamine C i naturalne składniki. Skład: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana 60g.	op.	22
7	Carry 20g, przyprawa mielona	szt.	110
8	Chrzan z kwaskiem cytynowym 290g , skład korzeń chrznu 52%, woda, cukier, olej roślinny	szt.	66
9	Cukier kryształ   1kg	kg	660
10	Cynamon  mielony 20g, sypka przyprawa do potraw	szt.	110
11	Czosnek granulowany 20g	szt.	165
12	Dżem  mix smaków 220g -235g. Dżem 100% owoców - gładki, bez cukru. Dżem powinien nadawać się do ciast, naleśników i jedzenia  z pieczywem. Nie zawiera sztucznych barwników, aromatów i konserwantów.	szt.	308
13	Fasolka biały Jaś paczkowana ziarno wielkości 18-25mm 	kg	88
14	Filet z makreli w pomidorach 175g	szt.	198
15	Gałka muszkatałowa 10g	szt.	44
16	Groch łuskany  połówki 1kg -oczyszczone z łuski i rozłupane ziarna grochu bez żadnych dodatków	kg	132
17	Groszek konserwowy 400g - skład: groszek, woda, sól. Produkowany z wysokiej jakości groszku. Puszka łatwootwieralna	szt.	33
18	Groszek ptysiowy 80g	szt.	330
19	Grzanki wrocławskie 150g	szt.	330
20	Herbata czarna 100x2g, wysokogatunkowa typu Lipton lub równoważna.	op	176
21	Herbata owocowa 20-25x2g mix smaków typu Herbapol	op.	44
22	Imbir 15g	szt.	33
23	Kakao ciemne niskotłuszczowe 10%-12%, op. 150g, Kakao zawiera witaminy C, PP, B6, B2, B1, B12 oraz nician wzbogacone w wapno i magnez, z dodatkiem cukru winogronowego.	szt.	66
24	Kasza gryczana  1kg - prażona wyprodukowana z najwyższej jakości gryki. Barwa złocisto-brązowa swoisty smak.	kg	330
25	Kasza jaglana 400g - wyprodukowana z najwyzszej jakości ziaren prosa.	szt.	55
26	Kasza jęczmienna średnia 1 kg- wyprodukowana z najwyzszej jakości ziarna jęczmienia.	kg	385
27	Kasza manna 1 kg - bez żadnych dodatków i konserwantów, otrzymana z przemiału wysokiej jakości oczyszczonego ziarna pszenicy.	kg	110
28	Kasza pęczak - kasza jęczmnienna wyprodukowana z najwyższej jakości ziarna jęczmienia.- 1kg	kg	132
29	Kawa zbożowa rozpuszczalna 150g  - skład jeczmień, żyto, buraki cukrowe (zboża -72%).	szt.	66
30	Ketchup łagodny 320-450g  typu Pudliszki lub równoważny - produkt nie może zawierać konserwantów, zużyto do jego produkcji nie mniej niż 120g pomidorów do przygotowania 100g gotowego produktu	szt.	132
31	Kisiel z cukrem z witaminą C bez sztucznych barwników 1,3 kg -  wymagane opakowanie zbiorcze hermetycznie zamknięte	szt.	22
32	Kukurydza konserwowa  złocista, ziarno kalibrowane, bez dodatku cukru, masa całkowita 340g, po odcieku 285g, puszka łatwootwieralna,  	szt.	220
33	Kurkuma 20g , przyprawa mielona	szt.	88
34	Liść laurowy 6-8g . Skład liść laurowy 100%	szt.	66
35	Lubczyk 20g. Skład: 100% lubczyku, otarty	szt.	88
36	Majeranek 14g. Skład 100% majeranku. Otarty	szt.	165
37	Majonez 700ml typu Winary lub rówoważny	szt.	132
38	Mąka kukurydziana 400g	szt.	22
39	Makaron  nitka rosołowa, 5 jajeczny,  500g  - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach.	szt.	330
40	Makaron kolanka ozdobne 500g  - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach.	szt.	110
41	Makaron łazanki 500g  - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach.	szt.	385
42	Makaron nitka spaghetti 500g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach.	szt.	660
43	Makaron świderki 500g  - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach.	szt.	1210
44	Makaron wstążki szeroka, 4 jajeczny , 500g  - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach.	szt.	220
45	Makaron zacierka 200-250g  - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach.	szt.	176
46	Makaron pióra 400g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach.	szt.	220
47	Mąka pszenna  paczkowana typu 480 op.1kg Szadkowska lub równoważna	kg	330
48	Mięta expresowa 20 x2g, naturalny aromat	op	33
49	Miód naturalny produkt Polski 370 g, wielokwiatowy 100% naturalny	szt.	1320
50	Musli tropikalne mix smaków,  350-400g. Musli zawieraja płatki owsiane, pszenne, kukurydziane, mix owoców, witaminy, żelazo, wapn, nadające się do spożycia  bez gotowania.	szt.	55
51	Musztarda 900g-1kg. Produkt nie zawiera sztucznych barwników	szt.	66
52	Ogórki konserwowe 900g , skład: świeże ogórki, woda, ocet, cukier, sól, gorczyca, czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, korzen chrzanu, liść laurowy. Produkt bez konserwantów.	szt.	88
53	Olej rzepakowy 1l - skład: rafinowany olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia 100%. Filtrowany na zimno typu Kujawski.	szt.	682
54	Oregano 8 - 10g. Skład oregano 100%, otarte	szt.	88
55	Papryka konserwowa 0,9l	szt.	88
56	Papryka mielona słodka 20g . Skład papryka 100%. 	szt.	88
57	Pieprz czarny mielony 20g . Skład pieprz czarny 100%.	szt.	66
58	Pieprz ziołowy mielony 15g 	szt.	55
59	Płatki górskie owsiane do zaparzania 500g. Płatki z mąki owsianej wzbogacone witaminami. Bez sztucznych dodatków smakowych i zapachowych. Bogate w witaminy i mikroelementy.	szt.	88
60	Płatki ryżowe 250 g. produkt z ryżu poddany specjalnej technologii-płatkowaniu. Bez sztucznych dodatków smakowych i zapachowych. Bogate w witaminy i moikroelelnty.	op	55
61	Pomidory w puszce całe bez skórki 400g w puszce łatwootwieralnej	szt.	1100
62	Pomidory w puszce krojone bez skórki 400g w puszce łatwootwieralnej	szt.	1650
63	Pryprawa do kurczaka 25g typu Knor lub równoważna. Przyprawa sypka, ziołowo korzenna do mięs	szt.	66
64	Przecier ogórkowy z ogórków kwaszonych 100%, masa netto 350g	szt.	550
65	Przyprawa do gyrosa typu Knor lub równoważna 25g	szt.	88
66	Przyprawa warzywna sypka naturalna op. 3 kg typu Kucharek. Skład: sól, suszone warzywa 30%,(marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, por, papryka, natka pietruszki, czosnek), cukier, ekstrakt drożdżowy, przyprawy (pieprz czarny kurkuma, koper)- linia przyprawa przedszkolno szkolna	szt.	28
67	Ryż biały 1kg bez żadnych dodatków i konserwantów.	kg	440
68	Soczki owocowe 100% w kartoniku, poj. 200ml  z rurką bez zawartości cukru	szt.	33000
69	Soki 1l różne smaki . 100% bez konserwantów i dodatków, pateryzowany bez powietrza.	szt.	440
70	Sos słodko kwaśny 520g, Skład: warzywa (marchew 8,8%, papryka czerwona i zielona 8,8%, pomidor 8%, pędy bambusa 2%), woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat pomidorowy 4%, ananas 3,4%, przecier jabłkowy, ocent spirutusowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, substancja zagęszczająca - guma guar, sól, przyprawa i zioła, olej rzepakowy, maltodekstryna, aromaty z pora i marchwi, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, zawiera śladowe ilości soi.	szt.	165
71	Sos słodko kwaśny 550g Skład: warzywa (marchew 8,8%, papryka czerwona i zielona 8,8%, pomidor 8%, pędy bambusa 2%), woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat pomidorowy 4%, ananas 3,4%, przecier jabłkowy, ocent spirutusowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, substancja zagęszczająca - guma guar, sól, przyprawa i zioła, olej rzepakowy, maltodekstryna, aromaty z pora i marchwi, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, zawiera śladowe ilości soi.	szt.	165
72	Sól niskosodowana   1kg	kg	385
73	Szczaw konserwowy 100%, 320-350g , produkt bezkonserwantów- 100%	szt.	220
74	Szproty w oleju170g. 	szt.	88
75	Tuńczyk w zalewie.  Zawierają 60% ryby w 100g produktu	szt.	77
76	Ziele angielskie 10g 	szt.	44
77	Zioła prowansalskie 8-10g . Skład: mieszanka oregano, tymianku, cząbru, rozmarynu, bazylii i majeranku.	szt.	220
78	Żurek 800g	szt	33
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15800000-6<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  83241.89<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Termn dostawy na cito</td><td>20</td></tr><tr><td>Termin płatności</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>6
                  
                <b>Nazwa: </b>Pakiet 6  - Warzywa i owoce świeże oraz jajka<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1	Arbuz: soczysty, dojrzały, czerwony miąższ	kg	275
2	Banany: dojrzałe, żółte, jędrne, świeże, w kiściach	kg	2750
3	Brokuły świeże	szt.	165
4	Brzoskwinie świeże	szt.	1100
5	Buraki: ,swieże, jędrne, czerwone	kg	935
6	Cebula surowa świeża	kg	385
7	Cytryny soczyste, dojrzałe, świeże	kg	198
8	Czereśnie	kg	110
9	Czosnek świeży  główka	szt.	55
10	Gruszki typu Klapsa, Konferencja, dojrzałe jędrne, świeże	kg	1320
11	Jabłka typu Ligol, Janagold	kg	3630
12	Jajka kl. A 63-73g z terminem spożycia do 28 dni	szt.	9350
13	Kalafior  duży, biały, świeży , jędrny	szt.	110
14	Kapusta biała surowa, młoda, świeża, główka	kg	660
15	Kapusta czerwona, moda świeża, główki	kg	440
16	Kapusta kiszona  naturalnie, bez dodatku octu	kg	1100
17	Kapusta pekińska, zielona, świeża	kg	330
18	Kiełki rzodkiewki	op.	440
19	Kiwi	kg	88
20	Koperek zielony, świeży w pęczkach	op	715
21	Mandarynki klementynki, bezpestkowe, dojrzałe, soczyste, świeże	kg	770
22	Marchew, kolor czerwony, jędrna, czysta, świeża	kg	4730
23	Mix sałat	kg	330
24	Natka pietruszki zielona świeża w pęczkach	op	1595
25	Ogórki kiszone w wodzie	kg	1595
26	Ogórki świeże, szklarniowe, gruntowe, twarde, świeże, zielone	kg	440
27	Owoc Kaki	szt.	275
28	Owoc melon	szt.	220
29	Papryka czerwona, żółta, zielona, jędrna, świeża	kg	220
30	Pieczarki białe, swieże czyste	kg	220
31	Pietruszka	kg	1100
32	Pomarańcze, diojrze, sodkie, soczyste, świeże	kg	330
33	Pomidory  czerwone, jędrne, świże i dojrzałe	kg	440
34	Por świeży, zielony	kg	616
35	Rzodkiewka koloru czerwonego, świeża, w pęczkach	op	473
36	Sałata liściasta, zielona, świeża, główka (krucha bez goryczy)	szt.	1760
37	Sałata lodowa	szt.	440
38	Seler korzń, świeży	kg	1100
39	Szczypiorek cienki, zielony, świeży w pęczkach	op	660
40	Śliwki duże , dojrzałe, soczyste	kg	275
41	Truskawki czerwone, aromatyczne, dojrzałe, słodkie 	kg	110
42	Winogrono białe, dojrzałe, świeże, słodkie	kg	440
43	Ziemniaki swieże, jędrne, czyste	kg	16170
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15300000-1, 03142500-3<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  109443.54<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Termin dostawy na cito</td><td>20</td></tr><tr><td>Termin dostawy</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div><div><b>Część nr: </b>7
                  
                <b>Nazwa: </b>Pakiet 7  - Mrożonki<br /><div style="padding-left: 20px"><b>
                    1) Krótki opis przedmiotu zamówienia </b><i>(wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań)</i><b> a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:</b>1	Brokuły 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierajżcy sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	165
2	Brukselka 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	33
3	Fasola szparagowa zielona cała 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	110
4	Fasola szparagowa zielona cięta 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	165
5	Fasola szparagowa zółta 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	110
6	Jeżyny 2,5kg.  Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	55
7	Kalafior2,5 kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	220
8	Maliny 2,5kg.  Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	110
9	Marchew  mini kostka 2,5kg . Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	330
10	Marchew mini cała 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	220
11	Marchewka z groszkiem. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	330
12	Mieszanka kopmozycja leśne owoce. 2,5kg.  Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	330
13	Mieszanka wieloowocowa op. 5kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	275
14	Miszanka chińska 2,5kg. Skład: kiełki soi 25%, papryka paski 14%, czerwona cebula w plastrach 13%, grzyby mun 12%, pędy bambusa 12%, marchew paski 105, por plastry 10%, cebula plastry 4%.	kg	55
15	Mix warzyw 2,5kg. Skład: fasolka żółta cała 30%, fasolka zielona cała 30%, brokuły 15%, marchew młoda 15%, żółta marchew młoda 10%.	kg	55
16	Porzeczka czarna 2,5kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	110
17	Porzeczka czerwona 2,5kg.  Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	55
18	Truskawki mrozone - op. 10kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	330
19	Wiśnie bez pestek. Owoce zamrżzone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków.	kg	220
<br /><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): </b>15330000-0<br /><b>3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):</b><br />
                  Wartość bez VAT:
                  20037.82<br />
                  Waluta:
                  <br /><div style="padding-left: 20px">PLN<br /><b>4) Czas trwania lub termin wykonania: </b>
                      data zakończenia: 31/12/2017<br /><b>5) Kryteria oceny ofert: </b><table style="padding-left: 20px"><tr><td><i>Kryteria</i></td><td><i>Znaczenie</i></td></tr><tr><td>Cena</td><td>60</td></tr><tr><td>Termin dostawy na cito</td><td>20</td></tr><tr><td>Termin płatności</td><td>20</td></tr></table><b>
                      6) INFORMACJE DODATKOWE:
                    </b><br /></div></div><br /></div></div>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com